Solid Tech - referenční high-end audio racky

2018 10 24 TST IsoTek EVO3 Syncro UNI 1

Stejnosměrné napětí v domácí rozvodné síti je stále častějším jevem - minimálně u těch, kteří nemají takzvaně "vyřešeno", neboli nemají vlastní jistič, vlastní kabely a ideálně i oddělovací transformátor v rozvodné skříni a to vše čistě pro svou audio výbavu. Stejnosměrná složka, nebo také DC složka, je přítomná v čím dál větší míře, protože do rozvodů je v současnosti připojeno přístrojů více než kdy v historii - a velká část těchto přístrojů vnáší do sítě zpětně zkreslení, rušení a vůbec "bordel" a proto filtry či "pračky" proudu pomalu ale jistě nabývají na až kritické důležitosti. Ani ty lepší ovšem často stejnosměrné napětí neřeší a tím se leckde můžete dočkat nepříjemného vrčení toroidních transformátorů v přístrojích, což náročnému a zhýčkanému audiofilovi dokáže dozajista zkalit den.

Jedním z prvních "řešitelů" tohoto problému byl britský IsoTek, který uvedl kabel EVO3 Syncro s jednotkou, která bránila stejnosměrné složce v průniku do citlivých audio zařízení. Po pár letech pak právě IsoTek přichází s další variantou téhož řešení - podstatně levnější variantou, protože přiznejme, že EVO3 Syncro mezi zrovna dostupná řešení nepatří.

Nová krabička EVO3 Syncro UNI je vlastně až nestoudně jednoduchá - na jedné straně je vstupní zásuvka (10 nebo 16 Ampér) a na druhém konci je výstupní. Žádné spínače, žádné ovládání, žádné nastavení.

2018 10 24 TST IsoTek EVO3 Syncro UNI 2

1,1 kg vážící filtr má přitom výšku jen 7 cm, šířku 7,5 cm a hloubku 21,5 cm, takže to není žádný obřík - zpracování je ale příkladné, hliníková a ocelová konstrukce bytelná a pěkně vypadající, takže máte pocit, že za své peníze dostáváte kus materiálu.

Ačkoliv samotné řešení problému přítomnosti DC složky nemusí být komplikované co do součástek, v EVO3 Syncro UNI se nešetřilo, jak se zdá. Vnitřní kabeláž je provedená z bezkyslíkaté mědi s pevným jádrem, odlévané metodou Dr. Ohna (měď má velmi dlouhé krystaly a tím i nejčistší možnou cestu pro signál díky zhruba polovičnímu obsahu nečistot, než jakého je možné dosáhnout s jakoukoliv jinou technologií) s čistotou 99,99998%. Povrch kabelů je postříbřený. Jako dielektrikum je tu použit vzduch uzavřený v teflonovém "mostě".

2018 10 24 TST IsoTek EVO3 Syncro UNI 3

"Předfiltr" EVO3 Syncro UNI jsme si vyzkoušeli jak v redakčních sestavách, tak v prostorách dovozce - krom toho, že "předskakoval" liště ze systému Nordost QRT a následné sestavě Creek Evolution 100P mono (s dalšími komponenty Creek) nebo Accuphase E-650 s KEF Reference 5, tak hrál před systémem OPPO UPD-205 / Norma Revo IPA-140 / Harbeth Monitor 30, kde přiváděl proud do IsoTek EVO3 Genesis One a IsoTek EVO3 Titan One a to přes kabeláž Nordost Heimdall 2, hrál i před IsoTek EVO3 Corvus přes komplet kabeláž ZenSati Authentica do Teac NT-503 / Emotiva XPA-DR2 / KEF LS50 a také krátce před IsoTek EVO3 Sirius, v němž máme sestavu s Cambridge CXC / Cambridge CXA / Fischer&Fischer SN-70 s kabeláží TelluriumQ Black / Silver. Test probíhal jednoduše - vždy se daná skladba poslouchala mnohokrát s předřazeným a bez předřazeného EVO3 Syncro UNI, stačilo ale jednoduše přiložit ucho k jakémukoliv zesilovači s toroidním transformátorem a jakékoliv dříve patrné sebejemnější hučení a vibrování bylo s filtrem to tam. O všech použitých filtrech, kabelech a všemožném dalším příslušenství se dozvíte všechno v pravém sloupci -->.

To by vlastně mohl svým způsobem být i konec recenze, protože filtr stejnosměrného napětí je tu primárně proto, aby uchu audiofila nabídl naprosto tiché pozadí. Jenže on, zdá se, má EVO3 Syncro UNI i vliv na kvalitu reprodukce bez ohledu na (ne)přítomnost více či méně otravného hučení transformátoru. Tedy ještě jinak - sám o sobě je EVO3 Syncro UNI patrný právě hlavně jen jako "utišitel" brumu, filtrům za ním zařazeným ale, zdá se, dává prostor vyniknout a je to efekt skoro jako u výměny síťového kabelu.

2018 10 24 TST IsoTek EVO3 Syncro UNI 4

Třeba na basech v "Pink Panther Theme" Plase Johnsona ("Test Demo CD Vol. 3" | 2014 | STS Digital | STS-6111134) bylo jasně cítit, že objemově či chcete-li kvantitativně (opět nutno říci, že právě v kombinaci s "opravdovými" filtry, zejména pak s EVO3 Titan One - u Genesis One samozřejmě vliv patrný není, protože filtr generuje sinusoidu zcela od základu a tudíž prostou DC složky) tu sice dění ubude, ale jasně přibude kvalita, jako kdyby linka měla i větší impuls, byla výraznější. Je to změna nedramatická, ale patrná.

Podobně též zpěv sourozenců Anguse a Julie Stoneových v "I´m Not Yours" ("Groove Into Bits Vol.2" | 2014 | STS Digital | STS-6111132) působí utaženěji, hlasy jsou uvolněnější a přesto lépe artikulují - není to opět žádný dramatický skok kupředu, ale ten pocit, že vše méně tlačí na pilu a děje se tak nějak samozřejměji, ten tu je.

Když si trochu zarýpete a budete se soustředit, objevíte třeba i to, že spolu s filtry přináší EVO3 Syncro UNI lehounce delší dobu dozvuku činelů v "The Drum Shop" ("The Absolute Sound Reference Vol. 2" | 2016 | STS Digital | STS-6111152) - opětovně je třeba říct, že to není rozdíl jako mezi dnem a nocí, ale spíše taková ta (nevelká, ale jasně zřetelná) třešnička na pečlivě vystavěném dortu z těch nejlepších ingrediencí.

2018 10 24 TST IsoTek EVO3 Syncro UNI 5

Také pak třeba dynamické špičky v Coplandově "Gun Battle" ("Dynamic Experience Classics" | 2014 | STS Digital | STS-6111139) byly o dýchnutí sebejistější, tvrdší a důraznější - asi jako kdyby prostě zapojené filtry o něco lépe odváděly svou práci a pozadí bylo klidnější, čímž všechno dění lépe vyniklo.

Poslední věta dobře vystihuje i to, co jsme vnímali při zkoumání rozlišení v "Don´t cry it´s only rhytm" od Grace Jones ("Extended Dynamic Experience 1" | 2015 | STS Digital | STS-6111143) - subjektivně se zdá, že zvuk je o dýchnutí jasnější, tvrdší a konkrétnější, proto i jaksi lépe dosažitelný. Není to nic, co by vás šokovalo, ale vzorec se natolik jasně opakuje, že vliv EVO3 Syncro UNI se zdá být jasný.

2018 10 24 TST IsoTek EVO3 Syncro UNI 6

V podání prostoru pak, zdá se, změny zůstávaly pod rozlišovací schopností systému (nebo snad uší) - "Thus saith my Cloris brite" v podání Renessaince Ensemble ("The Absolute Sound Reference Vol. 3" | 2017 | STS Digital | STS-6111164) byla snad o kousíček blíže, ale to mnohem pravděpodobněji způsobilo celkové větší ticho v pozadí a další drobnosti, než že by se scéna jakkoliv rozšířila nebo zkonkrétnila.

Že EVO3 Syncro UNI má svůj podíl na tom, jak dobře se hudba poslouchá, o tom nás přesvědčila "Vuolgge Mu Mielde Bassivarrái" od Mari Boine ("Extended Dynamic Experience 2" | 2015 | STS Digital | STS-6111149). Atmosférická skladba jako kdyby byla ještě o kousek naléhavější, temnější a ve své hutnosti ještě o kousek více přitahující - EVO3 Syncro UNI ani tady neodhaluje nic nového, jen decentně postrkuje charakteristiky kupředu.

2018 10 24 TST IsoTek EVO3 Syncro UNI 7

Na to, že jde jen o "předfiltr", který eliminuje prakticky neškodné rušení (krom potenciálně otravného mručení velkých toroidů totiž DC složka opravdu nijak zásadně neovlivňuje dobře navržené komponenty), je provedení IsoTek EVO3 Syncro UNI až neuvěřitelně fortelné a rozhodně budete mít pocit, že si za své nemalé peníze odnášíte něco signifikantního. Jak už bylo zmíněno, recenze dost dobře mohla skončit na tom, že DC filtr dělá co má a stejnosměrná složka už nerozehrává toroidy a ty pak neruší svým brumem v nejtišších okamžicích poslechu. Jenže je tu víc, než se zdá, jak se říká - pokud je totiž za tímto předfiltrem nějaký další, tentokrát "opravdový" filtr, tak jako kdyby měl lepší podmínky pro práci, asi jako kdybyste před něj dali lepší kabel - všechno je o chlup lepší. Za danou cenu tak není EVO3 Syncro UNI něčím, co by vnášelo do zvuku něco převratného, ale je to třešnička na dortu, která ověnčí dobře vyladěný a vyvážený systém - za své peníze si prostě domů přinesete klíč k těm posledním pár procentům a k dobrému pocitu, že jedete na maximum a to za to stojí; aspoň si to myslíme, protože EVO3 Syncro UNI už tu zůstává.

Kč 15 990,-

FOTOGALERIE

--- --- --- --- ---

KLADY

+ toroidní transformátory za ním skutečně ztichnou

+ skvělé zpracování

+ kupodivu má i pozitivní vliv celkově (byť jemný)

ZÁPORY

- na jednoúčelový "předfiltr" není úplně zadarmo

--- --- --- --- ---

PRODÁVÁ: Perfect Sound Group | www.perfectsoundgroup.cz 

Audiohappening 2024

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

AAI - ultimativní audiofilské kabely

AKTUÁLNÍ REDAKČNÍ SESTAVY

[1] HLAVNÍ SESTAVA
[2] NEARFIELD SESTAVA
[3] STŘEDNÍ SESTAVA
[4] VINYLOVÁ SESTAVA
[5] MOBILNÍ SESTAVA

ZESILOVAČE:

Norma Revo SC-2 [1] + [4]
Norma Revo PA 160 MR [1] + [4]
Musical Fidelity M8xi [2]
Grandinote Shinai
Moon 250i v2
Cambridge CXA81 [3]

ZDROJE SIGNÁLU:

Métronome DSC [1]
Métronome Le Player 3 [1] + [2]
EverSolo DMP-A6 [3]
OPPO UDP-205 [1]
Roon [1] + [2]
EverSolo DAC-Z8 [2]
Apogee Groove [5]
Cambridge CXC [3]
Zidoo Z9X Pro [1] 
Zidoo Z9X [2]
SONY BDP-S1200

REPROSOUSTAVY:

KEF Blade One Meta [1]
Fyne Audio F1-5 [2]
Fischer&Fischer SN-70 [3]
Magnat Monitor Supreme 102
s314 Omicron

ANALOG:

VPI Scout [4]
+ Jelco SA-250
+ Hana ML
+ VPI ADS
+ HEXMAT Eclipse
+ HEXMAT Molekula
+ IsoAcoustics Gaia III
Grandinote Celio [4]
Rega Atlas MK2
AVID Level 45
HANA EH
DS Audio ST-50

KABELY:

REPRODUKTOROVÉ
Nordost Valhalla 2 (bi-wire jumper) [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
InAkustik LS-1603 [2]
ZenSati Authentica

SIGNÁLOVÉ XLR
KrautWire Super Symetric Gold [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
Nordost Red Dawn
ZenSati Authentica [2]
Cable4 Superblack [3]
TelluriumQ Black
Vincent Premium

SIGNÁLOVÉ RCA
Nordost Heimdall 2 [1]+[4]
Nordost Red Dawn
TelluriumQ Black
KrautWire Guru S
EagleCable Condor Blue
AudioQuest BigSur
AudioQuest Mackenzie
Cardas Clear (sluchátka)
Dynamique Audio Halo 2 (sluchátka) [5]

DIGITÁLNÍ
SOtM dCBL-CAT7u [1] 
SOtM dCBL-CAT7 [1]
SOtM iSO-CAT6 [1]
Nordost Heimdall 2 (HDMI) [1]
Nordost Heimdall 2 (ethernet) [1]
AudioQuest Carbon 48 [1]
Wireworld Platinum Starlight (USB) [2]
Dynamique Audio Horizon 2 (coax) [3]
Dynamique Audio Horizon 2 (USB)
Nordost Blue Heaven (coax)
Nordost Purple Flare (USB) [5]
2x AudioQuest Jitterbug FMJ [2]
AudioQuest Jitterbug [2]
Cardas HighSpeed SB (USB)
KrautWire Guru Digital (coax)
Black Rhodium Sonata (coax)
Monster Cable M1000 (HDMI) [2]
Monster Cable M1000 (optika) [1]

NAPÁJECÍ
Nordost Valhalla 2 [1]
Cardas Clear Beyond XL C19 [1]
VYDA Laboratories Orion [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
IsoTek EVO3 Sequel
IsoTek EVO3 Premier [2]
IsoTek EVO3 Optimum [2]
IsoTek EVO3 Initium
ZenSati Authentica

+ řada standardních low-cost kabelů

NAPÁJENÍ:

samostatný přívod a fáze 1x25A [1] 
GigaWatt G-C20A 2P (jistič)
GigaWatt LC-Y EVO (kabel)
GigaWatt G-044 (zásuvky)

IsoTek V5 Sigmas [1]
Norost QSource [1]
SOtM sPS-500
IsoTek V5 Titan [2]
IsoTek V5 Polaris
IsoTek EVO3 Corvus [1]
Nordost Qbase Qb8 [3]
Furman AC-210 A E

SLUCHÁTKA:

Focal Clear [2]+[5]
Denon PerL Pro [5]
Koss Porta Pro Wireless
Sennheiser IE 8 [5]
Koss Porta Pro CZ

OSTATNÍ:

SOtM sNH-10G & sCLK-EX [1]
SOtM iSO-CAT6 SE [1]
SOtM iSO-CAT7 [1]
Solid Tech Feet of Silence [1]
Solid Tech IsoBlack [1]
Cardas Multi Blocks [1]
Nordost QKore 6 [1]
Nordost QKore 3 [2]
Nordost Sort Kones [1] + [2]
Nordost Sort Lift [1]
Nordost QPoint [1] + [2]
Nordost Ti Pulsar Points [2]
IsoAcoustics Orea Indigo [2]
IsoAcoustics Gaia I [1]
IsoAcoustics Gaia III [3]
IsoAcoustics Aperta [2]
AudioQuest Fog Lifters [2]
AudioQuest Noise-Stoppers [1] + [2]
stojany Kudos S50
akustické prvky Sonitus Acoustic [1] + [2] + [3]
akustické prvky ASI Sugar Cubes [2]
SONOS One SL
65" UHD Philips 65OLED806 [1]
VPI HW16.5

MĚŘENÍ:

Clio Pocket 2.11
Room EQ Wizard
miniDPS UMIK-1
miniDSP H.E.A.R.S.
MCP CQ5620 (osciloskop)
CD generátor
Xavian Mondiale II

NÁBYTEK:

zakázkový stolek z 5 cm masivu [1]
Norstone Stäbbl [3]
NEO HIGH END Tripod [2]

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

HiFi Morava - Audiovector

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audiohappening 204

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies