2023 05 30 TST Monitor Audio Platinum 100 3G 1

Řada Platinum, výstavní součást nabídky Monitor Audio z východoanglického hrabství Cambridgeshire, prošla relativně nedávno kompletním redesignem (možná ku příležitosti aktuálních padesátin značky), který trochu pozměnil její složení a hlavně posunul vzhled a technologie do souladu se zbytkem portfolia. Vznikla tak velmi moderně vypadající série reprosoustav, kterou uvozují robustní regálové Platinum 100 3G (neboli třetí vývojová generace stojanové dvoupásmovky).

Díváte-li se na Platinum 100 3G s mírným odstupem, vnímáte, že jde rozhodně o výrobek Monitor Audio a zároveň, že v obecných rysech navazuje na styl předchozí generace, ovšem s každým krokem a přiblížením rozeznáte další a další detaily, odlišující novou podobu od té staré.

V prvé řadě jde stále o poměrně velké ozvučnice – mají výšku 39,8 cm, šířku 22,5 cm a hloubku 32,6 cm, váží jako celek 15,2 kg. Přestože nedávají na odiv nějaká výrazná zakřivení, krom spodní a horní desky nenajdete na kabinetu rovnou paralelní plochu, tudíž i vznik vnitřních stojatých vlnění bude notně potlačen. Stejně tak jsou hrany zakulacené, aby snížily množství odrazů. Přední panel je mírně vypouklý, boční stěny se volným obloučkem zužují směrem dozadu a samotný zadní panel je výrazně prohnutý směrem dovnitř. Ozvučnice jsou z MDF o tloušťce 1,8 – 2,1 cm, přičemž čelní stěna je zesílena na 3,6 cm. Povrchové lakování má 16 vrstev a je to upřímně vidět, zpracování je výtečné.

2023 05 30 TST Monitor Audio Platinum 100 3G 3

Vpředu jsou zasazené dva měniče, oba ozdobené kovovými rámečky a dalšími detaily. Výškáč nahoře je ukrytý za typickou firemní „rozptylkou“, sloužící zároveň jako krycí mřížka, středobas má zase krycí kroužek kolem koše a vidíte, že je zasazen do jakéhosi tubusu, aby více vystoupil ze zakřivení skříně – to není tak úplně originální řešení, ale je akusticky funkční a smysluplné.

Dekorativní linky jsou i na horní stěně, relativně střízlivě jsou pojatá záda Platinum 100 3G. Nahoře je matice (k ní v krabici najdete i mohutný klíč), umožňující fyzické dotažení vnitřní kovové rozpěry, udržující optimální pevnost kabinetů i měnič na správném místě. Zhruba uprostřed je plastový „prořezávaný“ výstup bassreflexového systému – kupodivu tu výrobce nepíše o tom, že by šlo o prověřený HiVe II, i když tak vypadá. Úplně dole je oválná plocha, do které jsou zakotveny čtyři mohutné trojúhelníkové matice reproterminálů, spojené krátkým drátkem.

2023 05 30 TST Monitor Audio Platinum 100 3G 13

Co do technologické základny vychází Platinum 100 3G (potažmo samozřejmě celá nová řada) z originálního Concept 50 (ten se zase nedávno přetavil ve vlajkovou loď Hyphn). O výšky se stará skládaná membrána MPD III s vlastní uzavřenou pracovní komorou – právě tu drží na místě onen utahovatelný šroub.

Střední a nízké frekvence zajišťuje celistvý kónus s technologií RDT III (Rigid Diaphragm Technology). Membrána drží na obrácené vlnce závěsu, je vyrobena z hliníku a její chování upravují dvě na zadní straně nanesené tenounké vrstvy uhlíkových vláken. Je tu také masivní koš, dvojitý pavouk a velký kruh feritového magnetu. U vyšších modelů je měnič zasazen do vlastní uzavřené komory, tady samozřejmě ne, protože ho neovlivňuje energie wooferů. Zmíněné hliníkové základny středobasů slouží pak nejenom pro vysunutí reproduktoru kupředu, fungují i jako izolace, takže se energie tolik nepřenáší do samotných kabinetů, byť ty mají pro zpevnění vnitřní vzpěry a na poklep působí rigidně.

2023 05 30 TST Monitor Audio Platinum 100 3G 15

Výrobce mluví o pracovním frekvenčním rozsahu 28 – 60 000 Hz (-6 dB, v místnosti), respektive 37 – 60 000 Hz (-6 dB, ve volném poli). Dvoupásmový systém má dělící frekvenci na úrovni 2 850 Hz a ladící kmitočet bassreflexu leží na 44 Hz. Citlivost je poměrně nízkých 85 dB / 2,83 V / m, jmenovitá impedance 4 ohmy, kde leží i přiznávané minimum (na 180 Hz).

Monitor Audio Platinum 100 3G jsme poslouchali v hlavní redakční sestavě, tedy na systému Roon s Teac NT-503, alternativně na OPPO UDP-205 a dále na Norma Revo SC-2 LN / Revo PA 160 MR a to vše přes napájecí filtr GMG Power Harmonic Hammer 3000P. Propojeno bylo mixem kabelů Nordost Valhalla 2, Nordost Heimdall 2, KrautWire Super Symetric Gold a VYDA Laboratories ORION. K porovnání byly Fischer&Fischer SN-70. Více o sestavě se můžete dočíst v pravém sloupci -->.

2023 05 30 TST Monitor Audio Platinum 100 3G 12

Protože charakteristickým znakem zvukopisu Monitor Audio je rozhodně přítomný basový základ a navíc jsou Platinum 100 3G poměrně velké, očekávali jsme, že v „Little Fly“ Esperanzy Spalding („Chamber Music Society“ | 2010 | Heads Up | 31810-02) dostojí velkou měrou pozici nejhlouběji hrajícího strunného nástroje. A stalo se – brouknutí tlustých strun jdou velmi hluboko, respektive nepůsobí již prakticky omezena, což znamená, že se reprosoustavy v plné síle podívají do oblasti 30 – 40 Hz. Navíc tak činí s poctivým objemem a dávkou síly, odpovídající jejich pozici v high-endovém světě. Instrument sám má také solidní proporce – možná nemáte úplně pocit, že před vámi stojí dvoumetrový kus dřeva, ale veliký je a Platinum 100 3G umí zahrát expanzivně a mocně. Mají v tomto regionu též onu lehce vřelejší charakteristiku, vlastní mnohým Monitor Audio. Není to suchý, věcný, studiový basový projev, tóny zní hlavně se šťavnatostí, sytostí a robustností, přesto třeba pasáž se sólem Esparenziny basy hraje s výtečným prokreslením a oddělením jednotlivých not.

Když se do toho opře Barbra Streisand (a potažmo celý její doprovod) v na její poměry nezvykle energické „All The Children“ („Guilty Pleasures“ | 2005 | Columbia | 8287672662 2), prokážou Platinum 100 3G svou schopnost pořádně naplnit místnost svou silou a objemem, které nepolevují ani ve středním rozsahu. Reprodukce je mohutná a velmi šťavnatá, přesto svým tělem neohladí razantnější sykavky, kupříkladu. Je také cítit, že zvuk je výrazně pružný, houževnatý a má přeci jen subjektivní akcent na středobasové pásmo. Díky tomu má vokál i průvodní pocit skutečného fyzického těla. Platinum 100 3G naštěstí již patří do vyšší ligy, kdy hutnější projev neznamená nečitelnost – naopak, stále je to výtečně, pevně a konkrétně prokreslený zvuk. Nesklouzává díky svému ladění pak nikdy k suchosti a techničnosti, zůstává vlastně až radostný a muzikální.

2023 05 30 TST Monitor Audio Platinum 100 3G 4

Cinkot činelů a různých kovových perkusí v instrumentálce „Albatross“ od Fleetwood Mac („The Pious Bird of Good Omen“ | 2004 | nahráno 1969 | BHOR | 0184719000367) byl velmi rychlý, podstatně hbitější, ale také tenčí, ve stylu tedy dosti jiný, než charakter středobasu. Kupodivu to ale nevadí – ševelivý přednes působí jako osvěžení, nikoliv jako odtržená entita. Páskový měnič pracuje velmi svižně a čistě, kovové zvuky mají spousty drobounkých informací a dozvuků. Výšky pak ale nejsou úplně klasicky jasné a znělé, vysloveně na sebe neupozorňují nějakou průbojnou energií, ale hrají spíše jemněji. Objemově je jich pak poměrně dost, ale s natočením reprosoustav lze poměrové zastoupení výšek „ladit“.

Dynamicky jsou pak Platinum 100 3G skutečně odvážné a to ne za cenu nějaké rozmáchlosti. Třeba ve Vivaldiho „Koncertu č. 2 v c dur, RV 188-1“ na nahrávce I Solisti Italiani („12 Concerti Op. 7“ | 1993 | Denon | CO-75498) byla cítit síla a mohutnost, ale zároveň žádná lenost zvuku. Reprosoustavy mají pevnou kontrolu, ale zároveň přirozenou měkkost, jejich rytmika je houpavá a středy zpěvné, takže celkový konečný mix se zdá být vlastně poklidnější. Tam, kde je však potřeba zapumpovat energií, tam ji Monitor Audio dodají. Můžete také hrát bez ostychu na hlasitost, kterou zrovna preferujete, regálovky ji unesou. Platinum 100 3G nenabízí úplně filigránské zobrazení mikrodynamických nuancí, ale rozhodně umí vzbudit pocit, že se „něco děje“.

2023 05 30 TST Monitor Audio Platinum 100 3G 7

Tím bylo asi řečeno i to, že nejsou laděné úplně do takové té audiofilské roviny, kdy by přednost mělo zaostření i těch nejmenších informací (ale kde často jako cena za to chybí ono vnitřní „nadšení“) – přesto Sanbornova velmi komplexní „Medley“ z alba „Another Hand“ (1991 | Elektra | 7559-61088-2) zněla čitelně a zřetelně. Velký buben byl dobře konturovaný, tlusté basové struny vzájemně odlišené a rozpoznatelné, prostě ve spletité skladbě fungoval pořádek, i když takový nenásilný. Na Sanbornově saxofonu možná cítíte, že jeho kovový říz je lehce jemnější, což na druhou stranu není od věci – nenašli jsme za celou dobu poslouchání jedinou nahrávku, která by zněla otravně nebo jedovatě, zato se vlastně všechno dalo poslouchat s chutí.

Pokud v něčem nové Monitor Audio vynikají nad očekávání dle svých rozměrů, pak je to velikost hudební scény. Avantgardní jazzová perlička „Gazzelloni“ od Erica Dolphyho („Out to Lunch!“ | 1999 | nahráno 1964 | Blue Note | 7243 4 97793 2 4) byla prostě skvělá co do podání prostoru – zvuk je opravdu veliký a i když není rozhodně holograficky zaříznutý, čistota, oddělení jednotlivých nástrojů a jakási povšechná organická samozřejmost umožňují víc než snadnou čitelnost. Jako kdyby hudba měla dost prostoru pro vyniknutí. Částečně pak lze obraz přeci jen „doostřovat“ a to vtáčením a vytáčením reprosoustav, protože s tímto pohybem se trochu mění proporční zastoupení výšek. Není to však zase takový rozdíl, aby se nedalo dobře poslouchat v jakékoliv pozici.

2023 05 30 TST Monitor Audio Platinum 100 3G 10

Že v Platinum 100 3G dlí víc, než jen pohodička, to ukázala „Man of Our Times“ od Genesis („Duke“ | 2007 | nahráno 1980 | Atlantic | 060397996438). Skladba je to poměrně „vybíravá“, leckde spolu se stoupajícím rozlišením systému uslyšíte víc jedovatých a tvrdých momentů a chce to soustavy se skvělým rozlišením, aby se rozprostřely zdánlivě semknuté vrstvy, zvuk s pevnou rytmikou, aby skladba měla korektní tempo a také musí repro mít pevnou kontrolu, aby zvládly dynamické pasáže. Nutno říci, že nové Monitor Audio si poradily. Je tu jak energie, tak (zjevně záměrný) klid a nadhled, není to dravost, ale elegantní, dospělá reprodukce, která se nebývale dobře poslouchá. Snad právě proto, že má všechny výše zmíněné potřebné charakteristiky a ze složité nahrávky jako když vytáhne to nejlepší. Platinum 100 3G hrají s jistotou a uvolněností zároveň.

Angličtí Monitor Audio vždy kráčeli tak trochu vlastními cestami, nejnovější iterace nejvyšší modelové řady v tomto nastoleném trendu pokračuje. Co do designu nelze jistě vývojáře nařknout z pocty minimalismu, Platinum 100 3G jsou až trochu ornamentální a na jejich zdobný vzhled je třeba si lehce zvyknout. Zpracování a materiály jsou však prvotřídní, o tom žádná. Zvukovým podáním jsou to pak v zásadě typické Monitor Audio – spousta energie, šťavnatost, mocný bas a hladké, sladké středo-výšky. Zde je vše ovšem tak nějak vyrovnanější, dospělejší a přitom zároveň i ještě sytější. Faktem však je, že Platinum 100 3G umí hrát zpěvně, muzikálně a vášnivě, což umožňuje hudbu si krásně užít a to vlastně bez ohledu na poslouchaný žánr. Navíc reprodukci dostanete s až rozmáchle velkým prostorem hudební scény. Na to, že jde o regálovky (byť větší) pak umí benjamínek řady Platinum 3G zabručet výrazně do hloubky. Hledáte-li univerzální, šťavnaté, velmi dynamické a plnokrevné reprosoustavy, Platinum 100 3G mají rozhodně co nabídnout.

MĚŘENÍ

Měření frekvenční charakteristiky probíhalo ze vzdálenosti 1 m v ose mezi tweeterem a středotónovým měničem a to v uzavřeném semireverberantním prostoru s podlahovou plochou cca 50 metrů čtverečních, standardním zatlumením (basové pasti a absorpčně-difúzní panely Sonitus Acoustics, koberce, velké plochy sedaček, rozlehlá knihovna, podhled vyplněný vatou, záclony a těžké závěsy,...), byť bez rozsáhlých akustických úprav.

Měření lze pokládat za 100% věrohodné v pásmu 200 Hz a výše, v pásmu 10 - 200 Hz je vidět vliv akustiky místnosti. Měřeno bylo pomocí software Clio Pocket a kalibrovaného mikrofonu, reprosoustavy byly umístěny v poslechové pozici patrné z doprovodných fotografií. Měří se v referenční ose při průměrné úrovni akustického tlaku 80 dB / 1 m.

Software neměří anechoickou odezvu, ale frekvenční odpověď s přihlédnutím k zůstatku energie v čase - jde tedy nikoliv o změřený teoretický ideál toho, co reprosoustavy umí, ale o to, jak se reprosoustavy chovaly v konkrétních akustických podmínkách.

2023 05 30 TST Monitor Audio Platinum 100 3G m1

Frekvenční odezva - v ose (červená) a pod úhlem 30° (černá)

Naměřená odezva ukazuje na ladění Platinum 100 3G se záměrem vyrovnanosti. Je tu vidět celkem výrazný peak na výškách, který však z větší části mizí při natočení reprosoustavy, takže je pravděpodobné, že jsou dle aktuální trendů koncipovány tak, aby správně pracovaly postavené kolmo k zadní zdi. Propady mezi 60 až 90 Hz a kolem 180 Hz jsou způsobené interakcí s akustikou prostoru, ne vlastností reprosoustav. Bas je všeobecně maličko (skutečně nepatrně) důraznější. Celková vyrovnanost je však velmi slušná. Graf také ukazuje, že reprosoustavy dosáhnou v plné síle na cca 40 Hz (a to nejsou měřeny u zdi).

2023 05 30 TST Monitor Audio Platinum 100 3G m2

Frekvenční odezva – v ose (červená) a vertikálně pod úhlem 30° pod osou (žlutá) a 30° nad osou tweeteru (zelená)

2023 05 30 TST Monitor Audio Platinum 100 3G m3

Frekvenční odezva – basová část (červená) a středo-výšková část (zelená)

2023 05 30 TST Monitor Audio Platinum 100 3G m4

Frekvenční odezva – jednotlivé měniče a bassreflex v blízkém poli

2023 05 30 TST Monitor Audio Platinum 100 3G m5

Frekvenční odezva na poslechovém místě (FFT) - levý kanál (červená) a pravý kanál (černá)

2023 05 30 TST Monitor Audio Platinum 100 3G m6

Frekvenční odezva na poslechovém místě (impuls) - levý kanál (červená) a pravý kanál (černá)

2023 05 30 TST Monitor Audio Platinum 100 3G m7

Frekvenční odezva na poslechovém místě (impuls) – celý pár

2023 05 30 TST Monitor Audio Platinum 100 3G m8

Celkové harmonické zkreslení (zelená linka)

2023 05 30 TST Monitor Audio Platinum 100 3G m9

Zkreslení 2. (žlutá) a 3. (oranžová) harmonickou

2023 05 30 TST Monitor Audio Platinum 100 3G m10

Waterfall

2023 05 30 TST Monitor Audio Platinum 100 3G m11

Impulsní odezva @ 1 m v ose tweeteru

2023 05 30 TST Monitor Audio Platinum 100 3G m12

Step response @ 1 m v ose tweeteru

2023 05 30 TST Monitor Audio Platinum 100 3G m13

Impedance (červená) a elektrická fáze (černá)

Impedanční křivka ukazuje naladění bassreflexového systému někam kolem 45 Hz, impedance se drží na úrovní 4 ohm, přičemž na této hodnotě je v již ne tak náročném rozsahu 150 – 500 Hz. Linearita křivky není kompenzována, takže je vidět tu a tam různá zvlnění, nicméně protože jsou relativně vysoko ve frekvenčním rozsahu, neměla by dělat neplechu. Také elektrická fáze není úplně nejjednodušší, výrobce patrně spoléhá na to, že v této třídě už budete používat bytelný a stabilní zesilovač.

2023 05 30 TST Monitor Audio Platinum 100 3G m14

CSD z výstupu akcelerometru v polovině výšky bočního panelu @ 2,83 V

VHODNÁ MÍSTNOST

MALÁ [<-- 20m2] [ ✓] | STŘEDNÍ [--> 20m2 / <-- 40m2] [ ✓] | VELKÁ [--> 40m2] [ × ]

Kč 139 990,-

FOTOGALERIE

--- --- --- --- ---

KLADY

+ opravdu krásné zpracování

+ vesměs muzikální přednes

+ hutný a hluboký bas

+ dobrá čitelnost

+ dynamika

ZÁPORY

- basu může být s temnější elektronikou subjektivně „až dost“

--- --- --- --- ---

DOVOZCE: Audio Center Czech | www.audiocenter.cz 

Audiohappening 2024

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

AKTUÁLNÍ REDAKČNÍ SESTAVY

[1] HLAVNÍ SESTAVA
[2] NEARFIELD SESTAVA
[3] STŘEDNÍ SESTAVA
[4] VINYLOVÁ SESTAVA
[5] MOBILNÍ SESTAVA

ZESILOVAČE:

Norma Revo SC-2 [1] + [4]
Norma Revo PA 160 MR [1] + [4]
Musical Fidelity M8xi [2]
Grandinote Shinai
Cambridge CXA81 [3]

ZDROJE SIGNÁLU:

Métronome DSC [1]
Métronome Le Player 3 [1] + [2]
EverSolo DMP-A6 [3]
OPPO UDP-205 [1]
Roon [1] + [2]
EverSolo DAC-Z8 [2]
Apogee Groove [5]
Cambridge CXC [3]
Zidoo Z9X Pro [1] 
Zidoo Z9X [2]
SONY BDP-S1200

REPROSOUSTAVY:

KEF Blade One Meta [1]
Fyne Audio F1-5 [2]
Fischer&Fischer SN-70 [3]
Magnat Monitor Supreme 102

ANALOG:

VPI Scout [4]
+ Jelco SA-250
+ Hana ML
+ VPI ADS
+ HEXMAT Eclipse
+ HEXMAT Molekula
+ IsoAcoustics Gaia III
Grandinote Celio [4]
Rega Atlas MK2
AVID Level 45
HANA EH
DS Audio ST-50

KABELY:

REPRODUKTOROVÉ
Nordost Valhalla 2 (bi-wire jumper) [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
InAkustik LS-1603 [2]
ZenSati Authentica

SIGNÁLOVÉ XLR
KrautWire Super Symetric Gold [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
Nordost Red Dawn
ZenSati Authentica [2]
Cable4 Superblack [3]
TelluriumQ Black
Vincent Premium

SIGNÁLOVÉ RCA
Nordost Heimdall 2 [1]+[4]
Nordost Red Dawn
TelluriumQ Black
KrautWire Guru S
EagleCable Condor Blue
AudioQuest BigSur
AudioQuest Mackenzie
Cardas Clear (sluchátka)
Dynamique Audio Halo 2 (sluchátka) [5]

DIGITÁLNÍ
SOtM dCBL-CAT7u [1] 
SOtM dCBL-CAT7 [1]
SOtM iSO-CAT6 [1]
Nordost Heimdall 2 (HDMI) [1]
Nordost Heimdall 2 (ethernet) [1]
AudioQuest Carbon 48 [1]
Wireworld Platinum Starlight (USB) [2]
Dynamique Audio Horizon 2 (coax) [3]
Dynamique Audio Horizon 2 (USB)
Nordost Blue Heaven (coax)
Nordost Purple Flare (USB) [5]
2x AudioQuest Jitterbug FMJ [2]
AudioQuest Jitterbug [2]
Cardas HighSpeed SB (USB)
KrautWire Guru Digital (coax)
Black Rhodium Sonata (coax)
Monster Cable M1000 (HDMI) [2]
Monster Cable M1000 (optika) [1]

NAPÁJECÍ
Nordost Valhalla 2 [1]
Cardas Clear Beyond XL C19 [1]
VYDA Laboratories Orion [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
IsoTek EVO3 Sequel
IsoTek EVO3 Premier [2]
IsoTek EVO3 Optimum [2]
IsoTek EVO3 Initium
ZenSati Authentica

+ řada standardních low-cost kabelů

NAPÁJENÍ:

samostatný přívod a fáze 1x25A [1] 
GigaWatt G-C20A 2P (jistič)
GigaWatt LC-Y EVO (kabel)
GigaWatt G-044 (zásuvky)

IsoTek V5 Sigmas [1]
Norost QSource [1]
SOtM sPS-500
IsoTek V5 Titan [2]
IsoTek V5 Polaris
IsoTek EVO3 Corvus [1]
Nordost Qbase Qb8 [3]
Furman AC-210 A E

SLUCHÁTKA:

Focal Clear [2]+[5]
Denon PerL Pro [5]
Koss Porta Pro Wireless
Sennheiser IE 8 [5]
Koss Porta Pro CZ

OSTATNÍ:

SOtM sNH-10G & sCLK-EX [1]
SOtM iSO-CAT6 SE [1]
SOtM iSO-CAT7 [1]
Solid Tech Feet of Silence [1]
Solid Tech IsoBlack [1]
Cardas Multi Blocks [1]
Nordost QKore 6 [1]
Nordost QKore 3 [2]
Nordost Sort Kones [1] + [2]
Nordost Sort Lift [1]
Nordost QPoint [1] + [2]
Nordost Ti Pulsar Points [2]
IsoAcoustics Orea Indigo [2]
IsoAcoustics Gaia I [1]
IsoAcoustics Gaia III [3]
IsoAcoustics Aperta [2]
AudioQuest Fog Lifters [2]
AudioQuest Noise-Stoppers [1] + [2]
stojany Kudos S50
akustické prvky Sonitus Acoustic [1] + [2] + [3]
akustické prvky ASI Sugar Cubes [2]
SONOS One SL
65" UHD Philips 65OLED806 [1]
VPI HW16.5

MĚŘENÍ:

Clio Pocket 2.11
Room EQ Wizard
miniDPS UMIK-1
miniDSP H.E.A.R.S.
MCP CQ5620 (osciloskop)
CD generátor
Xavian Mondiale II

NÁBYTEK:

zakázkový stolek z 5 cm masivu [1]
Norstone Stäbbl [3]
NEO HIGH END Tripod [2]

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audiohappening 204

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies