ROTEL Michi zesilovače

2017 03 16 TST Audio Analogue Puccini Anniversary 1

Italská firma Audio Analogue vyrábí elektroniku výhradně ručně a výhradně ve své domovské továrně nedaleko Pisy už od roku 1996. Své výrobky pojmenovává - na italskou společnost nikoliv netradičně - po známých skladatelích klasické hudby - nejinak tomu je u integrovaného zesilovače Puccini Anniversary, kterýžto je oslavou dvacetiletého výročí firmy.

Integrovaný zesilovač Puccini Anniversary vznikal ve spolupráci s designérským studiem Airtech a je menším ze dvou modelů ve výroční modelové řadě. Že na jeho exteriér vztáhl ruku někdo, kdo rozumí křivkám, tvarům a proporcím je zjevné, přes zjevnou jednoduchost stoj dokáže vzbudit dojem elegance a jižanského šarmu.

2017 03 16 TST Audio Analogue Puccini Anniversary 4

Tlustý čelní panel je velmi pěkně opracovaný, přímo prostředkem prochází hluboká vertikální rýha, tvořící osu velikého kola, které slouží pro zapnutí / vypnutí, ovládání hlasitosti i přepínání vstupů s ohledem na to, jak dlouho na něj tlačíte. Aktivitu zesilovače oznamují maličké, ale o to intenzivněji svítící bílé diody - pětice vlevo ukazuje aktivní vstup, skupina šestnácti vpravo pak zase hlasitost (jakkoliv koncertní hlasitost v běžné místnosti s málo citlivými bednami se nachází někde uprostřed...), ještě o kousek dál doprava je do hloubky zapracované čidlo pro příkazy dálkového ovladače.

Značka výrobce i designového studia je krásně zapracována do horní hrany čelního panelu. Že zesilovač by asi neměl přijít někam do skříňky krom elegantního vzhledu naznačuje i opravdu hodně bohatě perforovaný horní kryt.

2017 03 16 TST Audio Analogue Puccini Anniversary 6

Ten přechází do již poněkud jednodušeji zpracovaného zadního panelu (ale i to se zdá v Itálii být častým jevem). Alespoň je ale udělaný velmi přehledně a to důležité, tedy konektory, jsou kvalitní - vstupy pro levý a pravý kanál se symetricky rozchází do stran směrem od středu, kde leží i napájecí zásuvka, čtyři mají formu RCA konektorů a jeden XLR. Reproduktorové terminály jsou pak fortelné křídlové matice, se kterými se fantasticky pracuje v kombinaci s jakýmkoliv kabelem.

Velmi solidní konstrukce je vidět i uvnitř - je tu mohutný toroidní transformátor s výkonem 700VA, na bocích vidíte mohutné chladiče, k nimž jsou přišroubovány tři výkonové tranzistory (na každém kanále) ON Semiconductor. Regulace hlasitosti je řešena digitálními potenciometry Analog Devices, na každém kanále jsou dva. Strmost hlasitosti je pak nastavitelná. Rozložení zesilovače ctí plně přístup dual mono, měděné signálové cesty jsou pro lepší vodivost pozlacené.

2017 03 16 TST Audio Analogue Puccini Anniversary 7

Zesilovač samotný není velký ani rozměry (15,5 kg při šířce 44,5, výšce 12 a hloubce 39 cm), ani výkonem (80 Wattů na kanál do 8 ohm, byť deklaruje stabilitu do 2 ohm, kde je výkon 300 Watt), přesto nabízí na integrované řešení naprosto férové parametry. Mimo jiné jde o pracovní rozsah 0 - 80 000 Hz při -3 dB nebo třeba o odstup signálu a šumu přes 110 dB.

Puccini Anniversary jsme poslouchali v rámci našich běžných sestav, tj. alternoval v sestavách Naim Nait XS + Naim FlatCap XS / Naim NAP250 / OPPO BDP-105D / VPI Scout / Harbeth Monitor 30, Norma Revo IPA-70B / ASUS Xonar Essence One MUSES MKII / Xavian Premio nebo Cambridge CXA80 / Cambridge CXC / Xavian Perla (kde jsme používali ASUS jako DAC). Poslouchalo se přes kabely ZenSati Authentica - další komponenty viz redakční výbava v pravém sloupci ->.

2017 03 16 TST Audio Analogue Puccini Anniversary 10

V rámci své kategorie a nejen v ní nás zesilovač hodně potěšil a vlastně i překvapil svou autoritou, kontrolou a jistotou v nejspodnějším pásmu. Kontrabas Charlieho Hadena v "No lonely nights" ("American Dreams" | 2002 | Universal Music | 064 096-2) byl mocný, mohutný a robustní, navíc napříč reprosoustavami výtečně kontrolovaný, tak plný, barevný a jistý, že byste to od integrovaného zesilovač snad ani nečekali. Nebyl ani trochu technický, naopak přirozeně hřejivý a s parádně vykreslenými a diferencovanými polohami. Každé brouknutí mělo jednak impuls, jednak ale i sirupovitou něhu a pružnost. Basové spektrum je tu možná o dýchnutí objemnější, ale rozhodně v sobě nese tu správnou signaturu dospělého, radostného high-endu.

Ona globální šťavnatost a radost z muziky je hodně patrná i ve středním pásmu, vokál Kurta Ellinga v "Undun" ("Nightmoves" | 2007 | Concord Jazz | 0888072302631) byl barevný, bohatý a velký, přitom ale příjemně hladký a vstřícně hezký, s lehoučkým nádechem tepla a přes absenci nějaké technické analytičnosti byl už i nádherně prokreslený, plastický, komplexní a živý. Zesilovač hraje velmi muzikálně, nabízí sytý přednes a až jakou fyzičnost, zemitou konkrétnost a plnokrevnou energii, která budí nejen v rámci kategorie zdání blízkosti zpěváka.

2017 03 16 TST Audio Analogue Puccini Anniversary 9

Ona semknutá energičnost pak pokračovala i skrze nejvyšší pásmo, kovové perkuse v Rollinsově "In a sentimenal mood" ("With Modern Jazz Quartet" | 1988 | Prestige | 00025218111126) nebyly přehnaně znělé nebo vypíchnuté, opět spíše zemité, ale velké, plné a jasné, se spoustou energie a zejména činel byl výtečně rozlišený, každý dopad paličky rozvibroval nádherně kovové tóny, rozsvítil se a pozvolna, s velmi dobrou kontrolou uhasínal. Předností je tu hlavně hladkost a barevnost, radostná reprodukce v jakékoliv poslechové hladině.

Spoustu energie dokáže Puccini Anniversary proměnit i do výtečné dynamiky - na integrovaný zesilovač dokázal Dvořákově "Novosvětské" v podání České filharmonie a Václava Neumanna (1994 | Denon | CO-78828) udělit famózní dynamiku, dynamické špičky mají sílu bouracího kladiva a úžasnou, nakažlivou samozřejmost. Dynamická jistota je obdivuhodná a velký orchestr je prostě velký, jistý a požehnaně energický. Výbuchy tympánů jsou pravými orgiemi plnosti a dramatu, i přesto zesilovač zůstává měkčí, "pohodlný" a vysloveně krásně hrající.

2017 03 16 TST Audio Analogue Puccini Anniversary 11

Své rozlišení nedává Pucinni Anniversary nijak okázale najevo, je to prostě jeden z jeho samozřejmě působících atributů, ale i tady na poměry své třídy funguje výtečně - v "Bang Bang Bang" Tracy Chapman ("Collection" | 2001 | Elektra | 7559-62700-2) působil zvuk velmi přirozeně a klidně, vše bylo nádherně snadno čitelné, nenásilné, beze stopy tlaku a nástroje měly kolem sebe spoustu vzduchu, každá linka byla jasná a přirozená, vokál vpředu spolu s kytarou, ostatní kousek vzadu a i když asi najdete o kousek analytičtější stroje, které umí zdůraznit ještě jemnější nuance, ta vyvážená autenticita a komplexnost u Audio Analogue je prostě parádní.

Pevný, jistý přednes dobře podtrhuje i podání prostoru v hudební scéně - "Don´t say a word" od Phantom Limb ("Phantom Limb" | 2009 | Naim Audio | naimcd120) nabídla nástroje s realistickými proporcemi, pěkně rozprostřené na scéně v pravolevém směru s pořádnou porcí vzduchu a prostoru mezi nimi a skálopevným usazením a lokalizací. Hloubka je tu férová, byť úplně trojrozměrný hologram Puccini Anniversary nekreslí. Organizace a pevnost je nicméně parádní.

2017 03 16 TST Audio Analogue Puccini Anniversary 12

Audio Analogue Puccini Anniversary má ale rozhodně nejsilnější trumf v nakažlivé, vášnivé muzikálnosti, s níž se vkládá do libovolné hudby. Cavevova "Dig, Lazarus, Dig!!!" ze stejnojmenné desky (2008 | Mute | CDSTUMM277) byla jednoduše jízda - s úžasnou snadností zesilovač zkrotil trochu divoké syntezátorové linky, aniž by jim ale ubral naléhavost nebo zřetelnost, poskládal obraz divoké hudby s klidem a jistotou a zafungoval jako zesilovač muzikálnosti a radosti z poslechu - prostě se naprosto v pohodě, naprosto nekonfliktně a naprosto úžasně snadno poslouchá potichu i nahlas, po první skladbě i po pátém cédéčku...

Integrovaný zesilovač Audio Analogue Puccini Anniversary se nebývale povedl. Decentní vzhledem, adekvátní výbavou, ale fantastický zvukem - tak muzikální, tak plný, dospělý, živý a nakažlivě muzikální zvuk abyste v této cenové hladině pohledali. Pokud pátráte po integrovaném stroji, který prostě umí hrát, který možná není striktně perfekcionistickým studiovým nástrojem, ale plnokrevným muzikantem a jehož zvuk dokáže do vašeho krevního řečiště vyplavit adrenalin, endorfin a bůhvíjaké další štěstí, pak jste na správné adrese. Puccini Anniversary je výjimečně zábavný a krásný, nic dalšího říkat netřeba.

Kč 99 000,-

FOTOGALERIE

FOTOGALERIE - VNITŘNOSTI

--- --- --- --- ---

KLADY

+ bas a jeho kontrola a objem

+ celková muzikálnost a podmanivost

+ dynamika

+ pěkné zpracování

ZÁPORY

- v některých kombinacích může být basu i trochu víc

--- --- --- --- ---

PRODÁVÁ: Mareka Audio | www.marekaaudio.cz 

Audiohappening 2024

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

AAI - ultimativní audiofilské kabely

AKTUÁLNÍ REDAKČNÍ SESTAVY

[1] HLAVNÍ SESTAVA
[2] NEARFIELD SESTAVA
[3] STŘEDNÍ SESTAVA
[4] VINYLOVÁ SESTAVA
[5] MOBILNÍ SESTAVA

ZESILOVAČE:

Norma Revo SC-2 [1] + [4]
Norma Revo PA 160 MR [1] + [4]
Musical Fidelity M8xi [2]
Grandinote Shinai
Moon 250i v2
Cambridge CXA81 [3]

ZDROJE SIGNÁLU:

Métronome DSC [1]
Métronome Le Player 3 [1] + [2]
EverSolo DMP-A6 [3]
OPPO UDP-205 [1]
Roon [1] + [2]
EverSolo DAC-Z8 [2]
Apogee Groove [5]
Cambridge CXC [3]
Zidoo Z9X Pro [1] 
Zidoo Z9X [2]
SONY BDP-S1200

REPROSOUSTAVY:

KEF Blade One Meta [1]
Fyne Audio F1-5 [2]
Fischer&Fischer SN-70 [3]
Magnat Monitor Supreme 102
s314 Omicron

ANALOG:

VPI Scout [4]
+ Jelco SA-250
+ Hana ML
+ VPI ADS
+ HEXMAT Eclipse
+ HEXMAT Molekula
+ IsoAcoustics Gaia III
Grandinote Celio [4]
Rega Atlas MK2
AVID Level 45
HANA EH
DS Audio ST-50

KABELY:

REPRODUKTOROVÉ
Nordost Valhalla 2 (bi-wire jumper) [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
InAkustik LS-1603 [2]
ZenSati Authentica

SIGNÁLOVÉ XLR
KrautWire Super Symetric Gold [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
Nordost Red Dawn
ZenSati Authentica [2]
Cable4 Superblack [3]
TelluriumQ Black
Vincent Premium

SIGNÁLOVÉ RCA
Nordost Heimdall 2 [1]+[4]
Nordost Red Dawn
TelluriumQ Black
KrautWire Guru S
EagleCable Condor Blue
AudioQuest BigSur
AudioQuest Mackenzie
Cardas Clear (sluchátka)
Dynamique Audio Halo 2 (sluchátka) [5]

DIGITÁLNÍ
SOtM dCBL-CAT7u [1] 
SOtM dCBL-CAT7 [1]
SOtM iSO-CAT6 [1]
Nordost Heimdall 2 (HDMI) [1]
Nordost Heimdall 2 (ethernet) [1]
AudioQuest Carbon 48 [1]
Wireworld Platinum Starlight (USB) [2]
Dynamique Audio Horizon 2 (coax) [3]
Dynamique Audio Horizon 2 (USB)
Nordost Blue Heaven (coax)
Nordost Purple Flare (USB) [5]
2x AudioQuest Jitterbug FMJ [2]
AudioQuest Jitterbug [2]
Cardas HighSpeed SB (USB)
KrautWire Guru Digital (coax)
Black Rhodium Sonata (coax)
Monster Cable M1000 (HDMI) [2]
Monster Cable M1000 (optika) [1]

NAPÁJECÍ
Nordost Valhalla 2 [1]
Cardas Clear Beyond XL C19 [1]
VYDA Laboratories Orion [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
IsoTek EVO3 Sequel
IsoTek EVO3 Premier [2]
IsoTek EVO3 Optimum [2]
IsoTek EVO3 Initium
ZenSati Authentica

+ řada standardních low-cost kabelů

NAPÁJENÍ:

samostatný přívod a fáze 1x25A [1] 
GigaWatt G-C20A 2P (jistič)
GigaWatt LC-Y EVO (kabel)
GigaWatt G-044 (zásuvky)

IsoTek V5 Sigmas [1]
Norost QSource [1]
SOtM sPS-500
IsoTek V5 Titan [2]
IsoTek V5 Polaris
IsoTek EVO3 Corvus [1]
Nordost Qbase Qb8 [3]
Furman AC-210 A E

SLUCHÁTKA:

Focal Clear [2]+[5]
Denon PerL Pro [5]
Koss Porta Pro Wireless
Sennheiser IE 8 [5]
Koss Porta Pro CZ

OSTATNÍ:

SOtM sNH-10G & sCLK-EX [1]
SOtM iSO-CAT6 SE [1]
SOtM iSO-CAT7 [1]
Solid Tech Feet of Silence [1]
Solid Tech IsoBlack [1]
Cardas Multi Blocks [1]
Nordost QKore 6 [1]
Nordost QKore 3 [2]
Nordost Sort Kones [1] + [2]
Nordost Sort Lift [1]
Nordost QPoint [1] + [2]
Nordost Ti Pulsar Points [2]
IsoAcoustics Orea Indigo [2]
IsoAcoustics Gaia I [1]
IsoAcoustics Gaia III [3]
IsoAcoustics Aperta [2]
AudioQuest Fog Lifters [2]
AudioQuest Noise-Stoppers [1] + [2]
stojany Kudos S50
akustické prvky Sonitus Acoustic [1] + [2] + [3]
akustické prvky ASI Sugar Cubes [2]
SONOS One SL
65" UHD Philips 65OLED806 [1]
VPI HW16.5

MĚŘENÍ:

Clio Pocket 2.11
Room EQ Wizard
miniDPS UMIK-1
miniDSP H.E.A.R.S.
MCP CQ5620 (osciloskop)
CD generátor
Xavian Mondiale II

NÁBYTEK:

zakázkový stolek z 5 cm masivu [1]
Norstone Stäbbl [3]
NEO HIGH END Tripod [2]

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

HiFi Morava - Audiovector

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audiohappening 204

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies