2020 12 31 TST Ricable Magnus Primus 1

Jméno italské firmy Ricable přípomíná variaci na anglické „recable“ a napovídá, že cílem firmy je nabídnout výrobky k překabelování vašich cenných audio-video sestav. Skutečný původ názvu firmy, založené audio nadšencem Sergiem Modenesim roku 2009, je ale méně okoukaný – jde prý o kombinaci jména jeho syna Ricccarda a slova „cable“. Zprvu se značka prosadila tehdy málo dostupnými prémiovými HDMI kabely, v roce 2014 se Ricable přeorientovali z mainstreamu na ruční výrobu a také přesunuli výrobní kapacity pod svou kontrolu do Itálie.

Ricable – oproti mnoha značkám, které kabeláž všeho druhu na trhu dnes nabízí – se drží svými cenami v rozmezí mezi extrémně levnými až středně drahými modely. Dokonce i základní modely z nejčerstvější série Primus, navzdory své velmi nízké ceně, se vyrábí přímo v Ricable v městečku Oleggio (leží kousek na západ od Milána a de facto je to obec, v níž se nachází milánské letiště). A ještě jako bonus připočítejte doživotní záruku na výrobní vady.

Zajímavostí je také určitě i možnost si nechat – díky ruční výrobě každého kousku kabelu – vyrobit kabel tak trochu „na míru“. Týká se to hlavně délky (kde cenová politika prý hovoří tak, že třeba u 1,5 m délky bude cena bližší ceně za 2 m verzi), ale pokud máte specifické estetické nároky, za (opět dle slov výrobce) „symbolický poplatek“ můžete mít na kabelu oplet v libovolné barvě a podobě, kterou Ricable disponuje.

2020 12 31 TST Ricable Magnus Primus 4

Ricable Primus

Jak už bylo řečeno, modelová série Primus je jednak nejdostupnější a jednak nejnovější v nabídce Ricable. Sestává z klasické nabídky signálového, reproduktorového, napájecího, digitálního koaxiálního a subwooferového kabelu a míří na základní a prý až střední hi-fi komponenty.

Pokud je něco na této řadě skutečně fascinující, tak je to italský šmrnc, který je v této ceně naprosto neuvěřitelný. Tam, kde konkurence nabízí výrobky v plastovém sáčku a jen s minimem estetické péče, tam Primus nabízí skutečně estetická řešení – ne že by to mělo jakýkoliv vliv na funkci kabelu jako takového, ale je příjemné držet v ruce takhle pěkně měkké oplety, je příjemné otevírat pěknou bílou krabičku, v níž kabel dostanete a vůbec cítíte, že si tu někdo dal práci, aby všechno pěkně vypadalo. Až se nechce věřit, že lze něco takového skutečně vyrobit v Itálii a prodávat za takhle nízké ceny.

2020 12 31 TST Ricable Magnus Primus 15

Měli jsme k dispozici trojici modelů – cinchový signálový kabel, reproduktorový kabel a kabel napájecí. Signálový kabel vlastně není ničím překvapující, snad až na už zmíněný moc pěkný obal. Cinchové koncovky působí dostatečně kvalitně, kabel je poddajný a dobře se s ním pracuje.

Jako vodič používá firma kabel MARC (Multicore Annealed Ricable Conductor, neboli „žíhaný vodič Ricable s více jádry) – čistota měděného kabelu je 99,99999% a skládá se z vláken o průměru 0,15 mm, přičemž celkový průřez je 0,34 mm2. Vlákna jsou spletená ve „phono geometrii“, která má za úkol snížit kapacitu kabelu. Izolace je polyethylenová, celý kabel je dvakrát stíněný za pomoci hliníkové a mylarové fólie uvnitř a za pomoci opletu z pocínované mědi na povrchu. Ricable jako jeden z nemnoha výrobců uvádí také konkrétní parametry – kapacitu 62 pF / m nebo odpor 0,07 ohm / m.

Stejně pěkně provedený je i reproduktorový kabel, také má pěkně poddajnou konstrukci a šedo-bílý zevnějšek, který vcelku výrazně přesahuje estetické standardy této třídy. Kabel můžete mít výhradně s banánky, dlouhé koncovky za smršťovačkou umožňují snadné zapojení i do reproterminálů, které nejsou úplně blízko u sebe. Konstrukce je opět z kabelu MARC čistoty 7N, vlákna tu ale mají průměr 0,1 mm a skládají celkový průřez 3,1 mm2 – výrobce uvádí, že kabel je kroucený a skládá se ze 400 jednotlivých vláken. Spoje banánků jsou nepájené, izolaci opět zajišťuje polyethylenové pouzdro. Kapacita je 75 pF / m, odpor 0,0038 ohm / m.

2020 12 31 TST Ricable Magnus Primus 12

Neméně esteticky je působivý napájecí kabel, který skoro spadá do segmentu „hi-fi hadic“ – základní konstrukční i estetické principy jsou zcela shodné jako u ostatních kabelů řady, zajímavostí jsou průhledné koncovky, byť se nemusíte bát, kontakty jsou řádně zlacené (jako u celé řady). Kabel MARC je tu opět kroucený a má průřez 3,1 mm2 s kapacitou 140 pF / m a odporem 0,0041 ohm / m.

Ricable Magnus

Když otevřete krabice s kabeláží řady Magnus, vykoukne na vás kabeláž s ještě dotaženější estetickou stránkou, tmavé tóny opletů i konektorů spolu s celkovou tloušťkou a pocitem kvality opět působí vlastně až nepřiměřeně prodejní ceně.

Opět jsme měli k dispozici sestavu cinchového signálového kabelu, reproduktorového kabelu s banánky a kabelu napájecího, leč pořídit si můžete i XLR verzi analogového signálového kabelu, digitální koaxiální kabel nebo kabel pro propojení gramofonu, subwooferový kabel nebo dokonce kabel s 3,5 mm jacky.

2020 12 31 TST Ricable Magnus Primus 6

Analogový kabel staví – tedy vlastně všechny kabely této série – na technologiích a materiálech vyšší řady Dedalus, opět je tu kroucený vodič MARC čistoty 7N, který se u tohoto typu kabelu skládá z vláken o průměru 0,08 mm, která tvoří celkový průřez 0,35 mm2. Konektory jsou vyrobené z tellurové mědi a kontakty pozlacené, místo spoje s kabelem je svařované. Výrobce říká, že geometrie kabelu je „polosymetrická“. Dielektrikum je opět polyethylen, stínění kombinuje hliník a mylarovou fólii s opletem bezkyslíkatou mědí. Výrobce udává kapacitu 40 pF / m a odpor 0,068 ohm / m.

Reproduktorový kabel je znovu obdobou toho signálového, ať už z pohledu estetiky, tak z pohledu materiálů. Pěkné zpracování, vysloveně pěkná estetika a celková poddajnost z něj udělají ozdobu každé sestavy. Vodiče MARC s čistotou 7N jsou tvořeny vlákny o průměru 0,1 mm s celkovým průřezem 4,3 mm2. Geometrie sestává z celkem 560 kroucených vlákének v izolaci z termoplastického polymeru. Výrobce tu aplikuje technologii pro odstranění rušení RNR (Ricable Noise Reduction) – na všech vodičích je aplikovaná polovodivá vrstva germania. Banánky jsou opět vyrobené z tellurové mědi, pozlacené v místě kontaktu. Kapacita činí 60 pF / m a odpor 0,0037 ohm / m.

Napájecí kabel samozřejmě pokračuje v technologickém i materiálovém trendu, nastaveném již zmíněnými modely. Zaujmou mohutné a těžké koncovky a to právem – prý jsou opracované na CNC z jednoho kusu kovu a mají měděné kontakty s pozlacením. Uvnitř je také ferritový blok jako filtr. Ovšemže je tu opět vodič MARC čistoty 7N, je složený z vláken o průměru 0,1 mm s celkovým průřezem 4,3 mm2. Vodiče jsou kroucené, izolované R-TEC technolopolymerem a stíněné měděným opletem. Kapacita je 130 pF / m a odpor 0,0037 ohm / m.

2020 12 31 TST Ricable Magnus Primus 9

Kabeláž Primus i Magnus jsme poslouchali na dvou ze čtyř redakčních sestav – přepojovaly se spolu s Dynamique Audio Horizon 2 (na Cambridge CXA81, Cambridge CXC a Teac TN-503 s poslechem přes Fischer&Fischer SN-70) nebo s Nordost Heimdall 2 (na Métronome DSC1, Norma Revo IPA-140 a Xavian Quarta, kdy se napájelo přes GMG Power Harmonic Hammer 3000P). Krátce jsme zkoušeli rozdíly mezi Nordost Red Dawn a oběma sadami Ricable také na Lyngdorf TDAI 1120.

Už po prvním kolečku přepojování bylo vcelku jasno o základním zvukovém charakteru té které řady kabelů; Primus nabízí v podstatě takový utaženější, proporčně a objemově menší zvuk, snad až trochu suššího stylu, Magnus naproti tomu přidává objem i pocit barevné bohatosti, stejně jako dodává „chuť“, neboli energii a hutnější, sytější pocit síly.

V Bachově „Toccata BWV 565“ („Audiophile Test“ | 2008 | ABC Records | HD-150) Primus akcentují spíše zřetelnost zvuku, v objemu a hloubce jak na úvodním mocném zvonu tak hlavně na spodních oktávách varhanního zvuku chybí plnost, chybí takový ten pocit robustního otřásání z hloubi země samé. Na druhou stranu v kontextu cenové hladiny Primus skutečně nepůsobí „zahuhlaně“ a přestože nemá to velké basové drama, má slušnou definici. Přepojte na modely Magnus a získáte zřetelně větší basový objem, ale nejen to – v nejhlubších frekvencích se rázem „vaří“ kotel mnohem hustší hlubokotónové polévky. Je to sytější, ale i barevnější, napnutější a pevnější zvuk, více a ochotněji se prosazuje, je to tak trochu jako kdybyste měli po ruce více výkonu, který zvuk více tlačí kupředu. Magnus možná zase až trošku basové spektrum akcentuje, ale ne ke škodě věci – i tady je čitelnost slušná, zejména s ohledem na pořizovací cenu.

2020 12 31 TST Ricable Magnus Primus 10

Hlas Izumi Masuda v „May you have happiness“ („Golden Lips“ | 2009 | ABC Records | HD-121) zněl velmi civilně, trochu mu v podání levnějších Primus chyběla expanzivní energie a jiskra, byl to až hodně hladký zvuk s řekněme standardní čitelností a srozumitelností. Je to zvuk bez nějaké agresivity nebo zdůrazňování, to je také důležité říct vzhledem k tomu, že kabely Primus budou párovány se základními komponenty, které občas nějakou tu nectnost vykazují a Primus vám ji určitě „nevmete od obličeje“. Zato Magnus jako kdyby dodal trochu sladšího tónu, jakkoliv to jistě souvisí s opět celkově zřetelnějším objemem a lehoučkým akcentem na spodní polovinu frekvenčního rozsahu. Hlas je pak možná trochu „do krásna“, ale příjemně jemný, s vlastně moc hezky „lidským“ stylem, lepším, než by jeden v této úrovni čekal. Pocitově tak sice možná Magnus kráčí zvukově vlastní cestou, ale v kombinaci se slušnou srozumitelností a celkově už „hifi zvukem“ se poslouchají v pohodě.

Zdravě agresivní, hodně rychlý a autentický činel v „So What“ Milese Davise („Live 8“ | 2015 | ABC Records | HD-207) zněl přes kabeláž Primus poměrně živě, snad i s lehce větším objemem, jako kdyby tu kabeláž trochu vystoupila ze své velmi poklidné, civilní slupky. Objem stále zůstává spíše tenčí, což pak v kombinaci s oním lehkým akcentem působí až analytickým dojmem, byť rozlišení Primus nijak objevné nepřináší. Standard je to nicméně férový. A v dané ceně? Naprosto bezproblémový, byť u vysloveně ostře hrajících komponentů by výšky typu jako v této nahrávce mohly být už trochu konfliktní. To nicméně vyřešení Magnus – pocit detailnosti je lepší, ale jaksi v dospělejším balení, už máte pocit příjemně neagresivního stylu. Také se zdá, že vysokofrekvenční zvuky lépe, plynuleji navazují na zbytek pásma.

2020 12 31 TST Ricable Magnus Primus 14

Rychlé, rázné údery bicích nástrojů v „Jazz Variants“ od The O-Zone Percussion Group („Stereo Test Records“ | 2014 | ABC Records) byly v podání základních kabelů Primus trochu zakulacené, s poněkud měkčím impaktem, chce se říct, že až na hranici opatrnosti. Na druhou stranu čitelnost zůstává stále důstojná, zvuk není úplně „splácnutý“. Připojte nicméně sérii Magnus a tak jak se jeví dle fyzického zjevu (těžší, bytelnější, větší,…), tak takový přinášejí vliv do zvuku. Oproti základní trochu „nijaké“ řadě je tu průbojnější život, rána do bubínku zní šťavnatěji a přestože Magnus lehce akcentuje spodní oktávy, pomáhá to udržet zábavnou jiskru ve výsledném přednesu.

V jednoduché, ale na dobrém systému na detaily velice bohaté „Jacob’s Dream“ od Alison Krauss („Hear the Difference“ | 2012 | ABC Records | HD-148a) jako kdyby levnější série Primus trochu zdůrazňovala a vytahovala pásmo 3 – 10 kHz; je to cítit na tvrdších, až lehce zvukařsky naleštěných tónech strun a zpěvaččiných sykavkách. Opět je třeba říct, že s ostřeji hrající elektronikou nemusí najít Primus ideální souhru (a naopak tam, kde je zvuk komponentů na výškách v levné třídě často trochu utopený, tam Primus přinese něco „světla“). Je to zvláštní, jak řada Primus fakticky kombinuje dvojí charakter – až po vokální rozsah jsou to kabely klidné, až si někdy říkáte, že by mohly být živější a expresivnější a pak jsou právě takové na výškách. Série Magnus přinese do téže skladby citelně lepší vhled, je ale zároveň jemnější, vokál je kupříkladu větší a jasnější, působí plastičtěji a chce se říct, že hudba budí výraznější emoce, už si vás tak nějak získá a dotkne se vás.

2020 12 31 TST Ricable Magnus Primus 8

Podání scény bylo z pohledu šířky u kabeláže Primus tak nějak standardní, hudba je umístěná mezi ozvučnicemi a má běžný „stereo pocit“, jaký máte u běžného vybavení světa základní hi-fi techniky. Zato Magnus dokázal scénu v Händelově „Wasser Musik“ („Live 8“ | 2015 | ABC Records | HD-207) už nabídnout s nějakým tím náznakem plasticity, s pocitem nějaké hloubky a s nástroji, které jsou díky celkově větším proporcím zvuku prostě lépe lokalizovatelné a zřetelnější.

Velmi plnou, velice barevnou a na basech postavenou „In my secret life“ Leonarda Cohena („Absolutely Bass Voice“ | 2016 | ABC Records | HD-177) řada Primus podala jaksi krotčeji, v takovém dosti zkroceném a klidném stylu, kde na druhou stranu vlastně asi nic nevadí a u takhle laděné hudby (navíc výtečně nahrané) nehrozí ani říznější výšky. S ohledem na svou cenu fungují kabely Primus zcela přiměřeně. Jenže když zapojíte procentuálně možná výrazně dražší, ale v absolutních číslech ne zase úplně dramaticky dražší sérii Magnus, hudba se nadechne a už je to ten opravdový hi-fi zážitek, už je tam ta žádoucí plnost odspodu (tam Magnus dokážou hrát s opravdovou chutí) a dejme tomu od kopáku po vokální pásmo je to opravdu, ale opravdu pěkné, byť cítíte, že si tu Magnus opět trochu „přifukují“ objem i barvy. Ale o to nic, podtrhují takový ten celkový pocit příjemného poslouchání.

2020 12 31 TST Ricable Magnus Primus 7

Italská kabeláž Ricable svou domovskou zemi nezapře – takhle pěkně vyrobené a estetické kabely s tak masivními koncovkami nejsou úplně běžnou záležitostí. Když pak spatříte cenovky řad Primus a Magnus (byť zejména té první), zůstane skoro rozum stát, jak je možné výrobek vůbec za takovou cenu připravit v takovém standardu. Série Primus pak skutečně dobře poslouží jako první upgrade od těch nejobyčejnějších tkaniček, které dostanete spolu s komponenty nebo od cesty při nákupu nějakých dostupných reprosoustav. Pro pokročilejšího posluchače je jejich zvuk přeci jen trochu obyčejný, odpovídající nicméně naprosto nárokům dané cenové kategorie a převyšující standard zmíněných „no name“ kablíčků – dalo by se říct, že jde o „nákladově efektivní“ vylepšení sestavy, kde může být třeba v segmentu nejdostupnějších přístrojů, které často trpí jistou unylostí výšek, zajímavé i mírné zdůraznění kabelů právě v této části spektra. Za pozornost pak stojí spíše řada Magnus – je stále stejně pěkně udělaná (respektive samozřejmě dokonce o něco lépe) a máte až luxusní pocit z jednotlivých kousků, důležité ale je to, že už dokáže v hudbě probudit signifikantní barevnost, plnost, sílu, váhu a celkové proporce, už máte pocit, že jste na správné cestě a že kabel tu skutečně plnokrevně přispívá k zážitku. Možná by se u série Magnus dalo mluvit až o troše „horkokrevnosti“, ale opět – v poměru cena / výkon je to zajímavý exemplář s příjemnou a zábavnou zvukovou charakteristikou, které se daří vytahovat ze sestav to lepší, respektive to, co se hezky poslouchá. Ricable Magnus za poslech rozhodně stojí.

Kč 2 030,- - Primus RCA-RCA (2x 1 m)
Kč 3 760,- - Primus napájecí (1 m)
Kč 4 570,- - Primus reproduktorový (2x 2 m)

Kč 4 350,- - Magnus RCA-RCA (2x 1 m)
Kč 7 650,- - Magnus napájecí (1,5 m)
Kč 7 860,- - Magnus reproduktorový (2x 2 m)

FOTOGALERIE

--- --- --- --- ---

KLADY

+ velmi pěkný vzhled a dobré konektory

+ vlastně skvělá cena

+ řada Magnus má poměrně příjemně plný a barevný zvuk (na svou cenu)

+ řada Magnus dokáže odstranit případné ostřejší nebo sušší charakteristiky

ZÁPORY

- zvuk řady Primus je trochu obyčejný

- Magnus přidává trochu svého charakteru (ne že by to vadilo)

--- --- --- --- ---

PRODÁVÁ: Thrill Audio | www.thrillaudio.eu 

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

AKTUÁLNÍ REDAKČNÍ SESTAVY

[1] HLAVNÍ SESTAVA
[2] NEARFIELD SESTAVA
[3] STŘEDNÍ SESTAVA
[4] VINYLOVÁ SESTAVA
[5] MOBILNÍ SESTAVA

ZESILOVAČE:

Norma Revo SC-2 [1] + [4]
Norma Revo PA 160 MR [1] + [4]
Musical Fidelity M8xi [2]
Grandinote Shinai
Cambridge CXA81 [3]

ZDROJE SIGNÁLU:

Métronome DSC [1]
Métronome Le Player 3 [1] + [2]
EverSolo DMP-A6 [3]
OPPO UDP-205 [1]
Roon [1] + [2]
EverSolo DAC-Z8 [2]
Apogee Groove [5]
Cambridge CXC [3]
Zidoo Z9X Pro [1] 
Zidoo Z9X [2]
SONY BDP-S1200

REPROSOUSTAVY:

KEF Blade One Meta [1]
Fyne Audio F1-5 [2]
Fischer&Fischer SN-70 [3]
Magnat Monitor Supreme 102

ANALOG:

VPI Scout [4]
+ Jelco SA-250
+ Hana ML
+ VPI ADS
+ HEXMAT Eclipse
+ HEXMAT Molekula
+ IsoAcoustics Gaia III
Grandinote Celio [4]
Rega Atlas MK2
AVID Level 45
HANA EH
DS Audio ST-50

KABELY:

REPRODUKTOROVÉ
Nordost Valhalla 2 (bi-wire jumper) [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
ZenSati Authentica [2]

SIGNÁLOVÉ XLR
KrautWire Super Symetric Gold [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
Nordost Red Dawn
ZenSati Authentica [2]
Cable4 Superblack [3]
TelluriumQ Black
Vincent Premium

SIGNÁLOVÉ RCA
Nordost Heimdall 2 [1]+[4]
Nordost Red Dawn
TelluriumQ Black
KrautWire Guru S
EagleCable Condor Blue
AudioQuest BigSur
AudioQuest Mackenzie
Cardas Clear (sluchátka)
Dynamique Audio Halo 2 (sluchátka) [5]

DIGITÁLNÍ
SOtM dCBL-CAT7u [1] 
SOtM dCBL-CAT7 [1]
SOtM iSO-CAT6 [1]
Nordost Heimdall 2 (HDMI) [1]
Nordost Heimdall 2 (ethernet) [1]
AudioQuest Carbon 48 [1]
Wireworld Platinum Starlight (USB) [2]
Dynamique Audio Horizon 2 (coax) [3]
Dynamique Audio Horizon 2 (USB)
Nordost Blue Heaven (coax)
Nordost Purple Flare (USB) [5]
2x AudioQuest Jitterbug FMJ [2]
AudioQuest Jitterbug [2]
Cardas HighSpeed SB (USB)
KrautWire Guru Digital (coax)
Black Rhodium Sonata (coax)
Monster Cable M1000 (HDMI) [2]
Monster Cable M1000 (optika) [1]

NAPÁJECÍ
Nordost Valhalla 2 [1]
Cardas Clear Beyond XL C19 [1]
VYDA Laboratories Orion [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
IsoTek EVO3 Sequel
IsoTek EVO3 Premier [2]
IsoTek EVO3 Optimum [2]
IsoTek EVO3 Initium
ZenSati Authentica [2]

+ řada standardních low-cost kabelů

NAPÁJENÍ:

samostatný přívod a fáze 1x25A [1] 
GigaWatt G-C20A 2P (jistič)
GigaWatt LC-Y EVO (kabel)
GigaWatt G-044 (zásuvky)

IsoTek V5 Sigmas [1]
Norost QSource [1]
IsoTek V5 Titan [2]
IsoTek V5 Polaris [3]
IsoTek EVO3 Corvus [1]
Furman AC-210 A E

SLUCHÁTKA:

Focal Clear [2]+[5]
Denon PerL Pro [5]
Koss Porta Pro Wireless
Sennheiser IE 8 [5]
Koss Porta Pro CZ

OSTATNÍ:

SOtM sNH-10G & sCLK-EX [1]
SOtM iSO-CAT6 SE [1]
SOtM iSO-CAT7 [1]
Solid Tech Feet of Silence [1]
Solid Tech IsoBlack [1]
Cardas Multi Blocks [1]
Nordost QKore 6 [1]
Nordost QKore 3 [2]
Nordost Sort Kones [1] + [2]
Nordost Sort Lift [1]
Nordost QPoint [1] + [2]
Nordost Ti Pulsar Points [2]
IsoAcoustics Orea Indigo [2]
IsoAcoustics Gaia I [1]
IsoAcoustics Gaia III [3]
IsoAcoustics Aperta [2]
AudioQuest Fog Lifters [2]
AudioQuest Noise-Stoppers [1] + [2]
stojany Kudos S50
akustické prvky Sonitus Acoustic [1] + [2] + [3]
akustické prvky ASI Sugar Cubes [2]
SONOS One SL
65" UHD Philips 65OLED806 [1]
VPI HW16.5

MĚŘENÍ:

Clio Pocket 2.11
Room EQ Wizard
miniDPS UMIK-1
miniDSP H.E.A.R.S.
MCP CQ5620 (osciloskop)
CD generátor
Xavian Mondiale II

NÁBYTEK:

zakázkový stolek z 5 cm masivu [1]
Norstone Stäbbl [3]
NEO HIGH END Tripod [2]

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies