2019 04 03 TST Xavian Quarta 1

Kořeny a genezi značky Xavian - českého výrobce s italskými kořeny - není třeba opakovaně připomínat, tím více posledních pár let, kdy nedaleko Prahy usazená firma pronikla s velkou parádou na opravdu světovou úroveň co do známosti i kvality, zejména pak s modely Perla Esclusiva, Orfeo nebo Prometeo. Pro toho, kdo je obeznámen s organickými tvary aktuálních řad, s citem pro masivní dřevo, kolem něhož se v tuto chvíli katalog točí nebo s tím, že hlavním estetickým trendem značky je elegance a italský šmrnc, může být překvapující nejnovější počin Xavian - série až britsky pojatých monitorů s příznačným názvem Classic Series.

Nová řada vpadla na trhu tak trochu jako blesk z čistého nebe a jde o první podobný pokus v historii Xavian. Sérii uvedl model Quarta a jak výrobce říká, Classic Series má obsahovat reprosoustavy s úctou k estetice tradičních (neboli klasických) modelů a je to tak - když se podíváte na stojanový model Quarta, vidíte až archetypální podobu reprosoustavy.

Ozvučnice Xavian Quarta mají jednoduché pravoúhlé tvary a jsou velké, ale ještě ne obří. V konkrétních číslech to znamená výšku 68 cm, šířku 35 cm a hloubku 40 cm, k čemuž je vhodné si připočíst i příplatkový stojan o výšce 30 cm, tvořený dvěma MDF profily ve tvaru V, které spojují desku odpovídající půdorysu ozvučnici s masivní základnou.

2019 04 03 TST Xavian Quarta 3

Na povrchu skříně najdete ručně aplikované dýhy vysoké kvality a s krásným povrchovým zpracováním - cit pro dřevo je ostatně známou silnou stránkou Xavian a ať už sáhnete po Silver Ebony, po Zebrano nebo po Rosewood provedení, bude to opravdu klasicky vypadající reprosoustava, byť pro moderně smýšlející je k dispozici i černý nebo bílý hluboký lesklý lak.

Onen klasický feeling podtrhuje i "sněhulák" trojice měničů na čelní stěně - tweeter a středobas jsou vizuálně blízké těm použitým v modelech Orfeo a Prometeo, pod nimi ale trůní doposud největší basový měnič v historii firmy, zasazený pod kroužkem, elegantně kryjícím šrouby. Na trendy dob minulých navazují Quarta i stříbrnou cedulkou, usazenou asymetricky ve výšce mezi tweeterem a středobasem.

2019 04 03 TST Xavian Quarta 4

Stejná cedulka, tentokrát ale přímo ve vertikální ose, je nalepená na zadní straně, kde když sjedete pohledem dolů, objevíte další podobnou cedulku, tentokrát s kompletními specifikacemi a popisem reprosoustav. O kousek níž jsou dva páry bi-ampingových / bi-wiringových terminálů Xavian. Nikde ale ani stopa po bassreflexu a tím se dostáváme k dalšímu aspektu, který model Quarta odlišuje od drtivé většiny současné produkce.

Quarta je totiž reporosoustava s uzavřenou ozvučnicí typu "infinite baffle". Zásadní je také strukturální pevnost skříně, kterou zajišťuje krom použití 3 cm tlustých MDF panelů hlavně systém vnitřních vzpěr - jsou tu tři horizontální a dvě vertikální; ve většině z nich najdete otvory pro proudění vzduchu, středobasový měnič ale má vlastní uzavřenou pracovní komoru (tedy, on ji má i tweeter, ale tam ji tvoří kompaktní tlumený labyrint přimknutý k zadní stěně měniče, protože to pro jeho frekvence stačí). I díky tomuto poctivému sestavení váží jeden kanál velmi poctivých 40 kg.

2019 04 03 TST Xavian Quarta 5

Nejvyšším frekvencím je vyhrazena měkká impregnovaná kalota o průměru 2,9 cm, jejíž cívka je navinuta plochým hliníkovým drátem a jejíž frekvence usměrňuje propočítaná geometrie planžety. Středobasové pásmo řeší kónická membrána s průměrem 17,5 cm, jedná se o impregnovaný papír na dvojitém pevném závěsu, snižujícím vlnkové zkreslení na minimum a v pohonném systému je cívka o průměru 5 cm, navinutá poměděným plochým drátem. Pro nejhlubší tóny je určen opět klasický kónus, tentokrát s průměrem 27 cm a vyrobený z ručně impregnovaného nelisovaného papíru. O pohon se netypicky stará mimořádně silný neodymový magnet a cívka s průměrem 5 cm má měděný drát navinutý jak vně, tak uvnitř formeru, což je komplikované na výrobu, ale zase zajišťuje mnohem lepší a přesnější chování membrány. Všechny měniče pochází z vlastních výrobních kapacit firmy v Itálii, kde reproduktory vznikají pod značkou AudioBarletta a před osazením se ručně párují. Xavian se chlubí, že každý pár modelu Quarta má identickou frekvenční odezvu v toleranci pouhých +/- 0,5 dB.

U basového měniče využil výrobce také poměrně výrobně náročný systém usazení, respektive opírá těžký magnetický systém o jednu z vnitřních vzpěr, za níž je ještě další příčka, tlačící na zadní stěnu přímo v ose reproduktoru. To prakticky zamezuje jeho vibracím a (prý skutečně měřitelně) zlepšuje využití energie, která do magnetu proudí.

2019 04 03 TST Xavian Quarta 6

Za zmínku stojí také frekvenční výhybka - po vzoru nejvyšších firemních modelů jsou součástky (mezi nimi i odpory Mundorf s 1% tolerancí nebo cívky a kondenzátory Jantzen a Mundorf s tolerancí 3%) pečlivě vybírané. Výhybky mají nastavenu proměnlivou strmost a řeší třeba i kompenzaci reaktivity basového reproduktoru v oblasti rezonančního kmitočtu, což je ve výsledku vidět třeba i na naměřené impedanční křivce. Přechodové kmitočty nastavil Xavian na úroveň 300 a 2 700 Hz.

Na uzavřenou ozvučnici má Quarta solidní pracovní frekvenční rozsah 47 - 20 000 Hz (v toleranci -3 dB), jmenovitá impedance činí 8 ohm a charakteristická citlivost mírně nadprůměrných 87 dB / 2,83 V / m. Výrobce udává, že k plnohodnotnému rozehrání budete potřebovat alespoň 30 Wattů na kanál a maximum, které reprosoustavy snesou je 250 Wattů.

2019 04 03 TST Xavian Quarta 7

Xavian Quarta jsme měli možnost poslouchat v místnosti dovozce, kde hrál systém v čele s elektronikou Norma - zdrojem signálu byl přehrávač s digitálními vstupy DS-1, případně přes něj hrající Pioneer N-70AE, zesiloval Norma Revo IPA-140, alternovaný Grandinote Shinai a k dispozici byla i osvědčený dvojice Marantz PM8006 a ND8006. Propojeno bylo firemními signálovými kabely Aulos a reprokabely Mondiale II. Porovnávat jsme mohli s kompletním portfoliem Xavian od Perla Esclusiva, přes modely Ambra a Accorda až po Orfeo nebo Prometeo.

Uzavřené ozvučnice mají nevýhodu v tom, že aby dosáhly na hlubší bas, potřebují jednoduše velké rozměry, nemluvě o tom, že třeba z britských uzavřených ATC bas dostanete jen skutečně špičkovou elektronikou. Model Quarta je ale překvapivě jiný a hraje až nečekaně bezprostředně a snadno, takže i nabublaný bas v Jonesově "No Sanctuary Here" ("Vinyl Classics Vol. 2" | 2014 | stereoplay | 3/2014) je dostatečně výrazný a mohutný, aby splnil takové to prvotní očekávání od tak velké ozvučnice i tak velkého basového měniče. Co vás ale určitě nadchne, to je přesnost a autenticita basového měniče - tóny jsou excelentně přesné, pevné a doslova hýří podrobnostmi, které potvrzují slova výrobce o monitorovém stylu přednesu. Není tu žádný wow efekt, je to maximálně realistický přednes, parádně rychlý, konkrétní a čitelný způsobem, který si spojujete s ještě dražšími (a mnohdy ne o málo) výrobky.

2019 04 03 TST Xavian Quarta 9

I dedikovaný středotónový reproduktor tu drží linii svižného, transparentního a mimořádně kontrolovaného zvuku - tím i zpěv Sophie Zelmani v "How It Feels" ("Dali CD Vol. 3" | 2012 | Dali | 280939) působí odzbrojujícně realisticky, je čisťounký, prezentovaný se vzornou transparentností, parádně integrovaný a přitom má tělo a plnost, kterou si spojujete se zvukem Xavian. Možná je těchto atributů o něco méně, než jsme zvyklí, na druhou stranu je to dozajista nejinformativnější model v nabídce, prokreslení s až analytickým charakterem je fascinující - minimálně v kontextu cenové hladiny. Právě na středech je pak fenomenálně snadno znát i to, když vyměníte cokoliv v řetězci - včetně třeba masteru nahrávky (stačí si srovnat Qobuz přes iPad, TIDAL přes Pioneer a kompaktní disk přes Normu), nemluvě o kabelech a už vůbec ne o zesilovačích. Quarta do výsledného zvuku zasahuje jen nemnoho a její charakter se drží příkladně neutrálního monitorového zvuku, jen lehce "polidštěného" charakteristickou muzikálností Xavian.

Výšky, třeba činel v "Hello Dolly" Jerryho Hermana ve verzi Dutch Swing College Band ("Jazz Masters Vol. 4" | 2017 | STS Digital | STS-6111166) byl skvěle oddělený, naprosto bez potíží rozlišoval jednotlivé činely, udržel naprosto čitelný jejich dozvuk a přes vší svou jasnost nepíchá, nekouše a nesvítí nijak dominantně nad zbytkem frekvenčního pásma a v této nahrávce slyšíte celou plochu činelů, jsou to objekty v prostoru, ne jednotlivé cinkající body a prostě je celkově znát, že analytický charakter nejvyššího pásma vám vydoluje hotové záplavy detailů - a přitom i tady platí, že to není za cenu agresivity nebo tvrdosti, což je dobré u horších nahrávek, než je právě "Hello Dolly"; hrajte klidně nějaký metal a Quarta vám trochu suše sdělí, že výšky jsou na či za hranou, ale není to vysloveně agresivní a únavné chování, je to skutečně dospělý monitor.

2019 04 03 TST Xavian Quarta 10

V "Kote Moun Yo?" Markuse Schwartze a Lakou Brooklyn ("System Solution" | 2019 | Nordost) bylo cítit, že Quarta se dynamických pasáží rozhodně nebojí a co víc, na rozdíl od většiny uzavřených koncepcí snadno dá najevo mikrodynamické nuance už při opravdu hodně nízkých poslechových úrovních a rozehrává se snáz, než by hodnota citlivost napovídala. Hlasitost pak můžete v praxi libovolně zvyšovat a život z Quarty dýchá samozřejmě a autoritativně ve v podstatě jakékoliv poslechové úrovni. Nezaskočí je ani velmi dynamické momenty a i tady je cítit, že realističnost má jasnou prioritu před efektností.

Pokud pak někdo nějaké reprosoustavy nazve monitory, očekáváte rozhodně technicky brilantní rozlišení, spoustu informací a až mikroskopické detaily na dosah ruky - zejména, když se cena vyšplhá už do takových výšin, v jakých se Quarta pohybuje. A soudě dle "Nativity Carol" Johna Ruttera ("First Sampling" | 1990 | Reference Recordings | RR-S1CD), právě tady rozhodně zklamáni nebudete. Naopak, právě to, jak samozřejmě Quarta doslova rozpitvává nahrávku, aniž by to byl tvrdý nebo neosobní zvuk, to je v této ceně nejpřekvapivější a i právě cenou dané mimořádné nároky Quarta naplní - je to tak čistý, tak transparentní, tak přesný a tak pevný zvuk, že zprvu působí vlasntě až tak nějak obyčejně, tak jaksi "normálně", ale čím pozorněji posloucháte, tím hlouběji, hlouběji a hlouběji do nahrávky se vnoříte a najednou vnímáte mezi sboristy nejen mužské a ženské hlasy, ale zvládnete rozlišit i RŮZNÉ ženské a mužské hlasy, vnímáte sebejistě pevný a barevný tón varhan se spoustou vzduchu, který svým tlakem rozhýbává nebo třeba to, kterak se od kamenné klenby vrací zpět tak přesvědčivě podané echo, že máte pocit, že strop je o hodně výš nad vámi, než vám říkají oči. Je to organicky spojitý, přirozený a přitom geniálně čistý zvuk, v němž už je všechno co být má a ještě k tomu naservírováno v přesvědčivě realistickém balení.

2019 04 03 TST Xavian Quarta 11

Také u podání prostoru se všechno zdá být zvládnuté - Stingova "Englishman in New York" ("Die Perfekte Räumlichkeit" | 2010 | stereoplay | 10/2010) zněla bez jediné vazby na ozvučnice, které se staly jen v prostoru stojícími kusy nábytku, kolem nichž se hudba rozprostírala. Zvuk je velký, ale přiměřeně, ne nějak efektně nebo nafouknutě, je mnohem spíše soustředěný a je z něj cítit pečlivé sfázování měničů, takže výsledný zvuk tvoří mimořádně a v praxi už bezchybně homogenní plochu s šířkou a hloubkou, evokující onen pocit monitorové zaostřenosti - je tu soustředěnost a konkrétnost vlastní mnohem spíše menším dvoupásmovkám, zde ale v poněkud větším měřítku.

V Xavianu nezapomněli celkově spíše skutečně technicky precizním, přesným a analytickým Quartám vtisknou i kus toho "svého" zvuku (byť ne za cenu degradace jakékoliv vlastnosti typu rozlišení, dynamiky apod., zdá se) - třeba Smetanův cyklus "Má Vlast" v podání London Symphony Orchestra, nahraném na CD pro Society of Sound od Bowers&Wilkins zní přes onu vší technickou brilanci i naprosto nekonfliktně. Nepochybně je to také o tom, že skvělá nahrávka tu skvěle zní, ale užijete si působivou bohatost barev, užijete si přirozeně působící tonalitu jednotlivých nástrojů, ale také jejich delikátní jemnost v tichých pasážích nebo dramatickou sílu, která zaduní sedačkou v pasážích živějších.

2019 04 03 TST Xavian Quarta 14

Jako kdyby Quarta už dosáhla oné příčky s nápisem "takhle už to v praxi stačí", je tu energie, je tu detail, je tu pořádek a je to všechno v mixu, z něhož nic neční a nic mu neschází - pokud Quartám dáte adekvátní elektroniku, odmění se schopností hrát s neměnným charakterem od úrovně šepotu až po nepříliš dlouho snesitelné hlasitosti a všude zůstávají čisté, spořádané, realistické a jedním slovem dospělé. Xavian Quarta nejsou reprosoustavy pro každého - jednak mají svébytnou estetiku, která navazuje na doby, které jsou už dlouho jen vzpomínkou, jednak ale i zvukově nejsou Quarta příliš typické Xavian (byť jistou stopu v sobě samozřejmě stále nesou). Jsou to ve své třídě mimořádně přesné, mimořádně čisté, mimořádně analytické a mimořádně konkrétně hrající reprosoustavy, do jejichž zvuku se musíte proposlouchat, musíte přistoupit na jejich styl prezentace a musíte přijmout jejich upřímnost. Pokud se v jejich bezprostřední autentičnosti ale najdete, odmění se vám skutečně hlubokým vhledem do hudby a rozkrytím nahrávek (a řetězců...) až na kost. Ostatně - i proto je jedno z jmen v objednávkovém pořadníku i autora tohoto textu, který jim tedy nemůže dát osobnějšího a vřelejšího doporučení...

MĚŘENÍ - FREKVENČNÍ ODEZVA + IMPEDANCE + WATERFALL

Měření frekvenční charakteristiky probíhalo ze vzdálenosti 1 m v ose mezi tweeterem a středotónovým měničem a to v uzavřeném semireverberantním prostoru s podlahovou plochou cca 50 metrů čtverečních, standardním zatlumením (koberce, velké plochy sedaček, rozlehlá knihovna, akustické prvky Xavian...), byť bez rozsáhlých akustických úprav.

Měření lze pokládat za 100% věrohodné v pásmu 200 Hz a výše, v pásmu 10 - 200 Hz je vidět vliv akustiky místnosti. Měřeno bylo pomocí software Clio Pocket a kalibrovaného mikrofonu, reprosoustavy byly umístěny na pevném soklu cca půl metru nad zemí (v případě regálových modelů samozřejmě na stojanech) a co nejdále od stěn to bylo možné.

Software neměří anechoickou odezvu, ale frekvenční odpověď s přihlédnutím k zůstatku energie v čase - jde tedy nikoliv o změřený teoretický ideál toho, co reprosoustavy umí, ale o to, jak se reprosoustavy chovaly v konkrétních akustických podmínkách.

2019 04 03 TST Xavian Quarta m1

Frekvenční odezva - v ose (červená) a pod úhlem 30° (černá)

Tak jako u většiny firemních modelů, i zde najdeme mírnou větší energii v pásmu středobasové části spektra, než v té výškové. V ose je nicméně vidět, že přes svou uzavřenou koncepci a prostor ne úplně přející basové odezvě díky prkenné podlaze bez izolace od spodní místnosti nastupují reprosoustavy na cca 30 Hz a v plné síle hrají od 45 Hz. Od této mety je pak frekvenční odpověď velmi solidně vyrovnaná, je cítit přídech energie mezi 50 a 100 Hz, díky čemuž Quarta nezní suše a celkově má frekvenční odpověď lehounkou tendenci "naklonění" k výškám. Vysokotónový měnič pak pod úhlem ztratí trochu energie, ale celkové chování je prosté propadů či zdvihů až na peak na 15 kHz.

2019 04 03 TST Xavian Quarta m2

Impedance (červená) a elektrická fáze (černá)

Na průběhu impedance je vidět, že výrobce si dal hodně záležet na výhybce. Nejnižší bod křivky se jen letmo dotýká 6 ohm, jinak je to bezpečně osmiohmová reprosoustava, zcela prostá na kterékoliv frekvenci byť jen náznaku rezonance kabinetu či působícího stojatého vlnění uvnitř skříně. Také elektrická fáze je perfektně "seřízená" a drží se zásadně v kladných hodnotách a je prostá jakýchkoliv prudkých výkyvů. Po této stránce jsou Quarta mimořádně vyvedené a propracované.

2019 04 03 TST Xavian Quarta m3

Waterfall

VHODNÁ MÍSTNOST

MALÁ [<-- 20m2] [ +/- ] | STŘEDNÍ [--> 20m2 / <-- 40m2] [ ✓] | VELKÁ [--> 40m2] [ ✓]

Kč 256 019,-

Kč 19 019,- - 30 cm stojany Quarta Stand

FOTOGALERIE

--- --- --- --- ---

KLADY

+ excelentní informativnost v celém pásmu, ale překvapující zejména na basech

+ mimořádně rigidní ozvučnice

+ odvážně a opravdu funkčně oprášený koncept klasické reprosoustavy

+ krásné povrchové dýhy

+ pevné a konkrétní podání prostoru

+ v konkurenci podobně hrajících opravdu atraktivní cenovka

+ živý a dýchající zvuk i z uzavřené ozvučnice

+ snadná instalace v prostoru

ZÁPORY

- je to přeci jen specifický druh reprosoustavy - zvukově i esteticky

--- --- --- --- ---

PRODÁVÁ: Xavian | www.xavian.cz | https://eshop.xavian.cz

Audiohappening 2024

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

AAI - ultimativní audiofilské kabely

AKTUÁLNÍ REDAKČNÍ SESTAVY

[1] HLAVNÍ SESTAVA
[2] NEARFIELD SESTAVA
[3] STŘEDNÍ SESTAVA
[4] VINYLOVÁ SESTAVA
[5] MOBILNÍ SESTAVA

ZESILOVAČE:

Norma Revo SC-2 [1] + [4]
Norma Revo PA 160 MR [1] + [4]
Musical Fidelity M8xi [2]
Grandinote Shinai
Moon 250i v2
Cambridge CXA81 [3]

ZDROJE SIGNÁLU:

Métronome DSC [1]
Métronome Le Player 3 [1] + [2]
EverSolo DMP-A6 [3]
OPPO UDP-205 [1]
Roon [1] + [2]
EverSolo DAC-Z8 [2]
Apogee Groove [5]
Cambridge CXC [3]
Zidoo Z9X Pro [1] 
Zidoo Z9X [2]
SONY BDP-S1200

REPROSOUSTAVY:

KEF Blade One Meta [1]
Fyne Audio F1-5 [2]
Fischer&Fischer SN-70 [3]
Magnat Monitor Supreme 102
s314 Omicron

ANALOG:

VPI Scout [4]
+ Jelco SA-250
+ Hana ML
+ VPI ADS
+ HEXMAT Eclipse
+ HEXMAT Molekula
+ IsoAcoustics Gaia III
Grandinote Celio [4]
Rega Atlas MK2
AVID Level 45
HANA EH
DS Audio ST-50

KABELY:

REPRODUKTOROVÉ
Nordost Valhalla 2 (bi-wire jumper) [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
InAkustik LS-1603 [2]
ZenSati Authentica

SIGNÁLOVÉ XLR
KrautWire Super Symetric Gold [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
Nordost Red Dawn
ZenSati Authentica [2]
Cable4 Superblack [3]
TelluriumQ Black
Vincent Premium

SIGNÁLOVÉ RCA
Nordost Heimdall 2 [1]+[4]
Nordost Red Dawn
TelluriumQ Black
KrautWire Guru S
EagleCable Condor Blue
AudioQuest BigSur
AudioQuest Mackenzie
Cardas Clear (sluchátka)
Dynamique Audio Halo 2 (sluchátka) [5]

DIGITÁLNÍ
SOtM dCBL-CAT7u [1] 
SOtM dCBL-CAT7 [1]
SOtM iSO-CAT6 [1]
Nordost Heimdall 2 (HDMI) [1]
Nordost Heimdall 2 (ethernet) [1]
AudioQuest Carbon 48 [1]
Wireworld Platinum Starlight (USB) [2]
Dynamique Audio Horizon 2 (coax) [3]
Dynamique Audio Horizon 2 (USB)
Nordost Blue Heaven (coax)
Nordost Purple Flare (USB) [5]
2x AudioQuest Jitterbug FMJ [2]
AudioQuest Jitterbug [2]
Cardas HighSpeed SB (USB)
KrautWire Guru Digital (coax)
Black Rhodium Sonata (coax)
Monster Cable M1000 (HDMI) [2]
Monster Cable M1000 (optika) [1]

NAPÁJECÍ
Nordost Valhalla 2 [1]
Cardas Clear Beyond XL C19 [1]
VYDA Laboratories Orion [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
IsoTek EVO3 Sequel
IsoTek EVO3 Premier [2]
IsoTek EVO3 Optimum [2]
IsoTek EVO3 Initium
ZenSati Authentica

+ řada standardních low-cost kabelů

NAPÁJENÍ:

samostatný přívod a fáze 1x25A [1] 
GigaWatt G-C20A 2P (jistič)
GigaWatt LC-Y EVO (kabel)
GigaWatt G-044 (zásuvky)

IsoTek V5 Sigmas [1]
Norost QSource [1]
SOtM sPS-500
IsoTek V5 Titan [2]
IsoTek V5 Polaris
IsoTek EVO3 Corvus [1]
Nordost Qbase Qb8 [3]
Furman AC-210 A E

SLUCHÁTKA:

Focal Clear [2]+[5]
Denon PerL Pro [5]
Koss Porta Pro Wireless
Sennheiser IE 8 [5]
Koss Porta Pro CZ

OSTATNÍ:

SOtM sNH-10G & sCLK-EX [1]
SOtM iSO-CAT6 SE [1]
SOtM iSO-CAT7 [1]
Solid Tech Feet of Silence [1]
Solid Tech IsoBlack [1]
Cardas Multi Blocks [1]
Nordost QKore 6 [1]
Nordost QKore 3 [2]
Nordost Sort Kones [1] + [2]
Nordost Sort Lift [1]
Nordost QPoint [1] + [2]
Nordost Ti Pulsar Points [2]
IsoAcoustics Orea Indigo [2]
IsoAcoustics Gaia I [1]
IsoAcoustics Gaia III [3]
IsoAcoustics Aperta [2]
AudioQuest Fog Lifters [2]
AudioQuest Noise-Stoppers [1] + [2]
stojany Kudos S50
akustické prvky Sonitus Acoustic [1] + [2] + [3]
akustické prvky ASI Sugar Cubes [2]
SONOS One SL
65" UHD Philips 65OLED806 [1]
VPI HW16.5

MĚŘENÍ:

Clio Pocket 2.11
Room EQ Wizard
miniDPS UMIK-1
miniDSP H.E.A.R.S.
MCP CQ5620 (osciloskop)
CD generátor
Xavian Mondiale II

NÁBYTEK:

zakázkový stolek z 5 cm masivu [1]
Norstone Stäbbl [3]
NEO HIGH END Tripod [2]

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

HiFi Morava - Audiovector

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audiohappening 204

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies