2023 03 31 TST EverSolo DAC Z8 1

EverSolo je mladá asijská značka, postavená kolem stejného vývojového týmu jako stále populárnější výrobce multimediálních center Zidoo. Na rozdíl od něj se nicméně EverSolo soustředí na čistě stereofonní techniku s dodatečným akcentem na sluchátkový svět, byť by se asi dalo říci, že gró všeho je prostě digitálních technika. Vlajkovou lodí je DAC-Z8, schovaný však trochu matoucím způsobem v identickém šasi jako o třetinu levnější DAC-Z6.

Z výše uvedeného logicky vyplývá, že těla obou komponentů stačí popsat jednou, dokonce se totiž neliší ani v konektorové výbavě a nebýt typového označení, nepoznali byste rozdíl. Což je skvělé zejména pro DAC-Z6, protože hliníkové tělo z poměrně tlustých profilů je výtečné opracované, čisté…a bytelné. Oba převodníky mají šířku 27 cm, hloubku 18,7 cm a výšku 5 cm.

Velkou část čelního displeje zabírá třípalcový LCD displej, barevný, dobře čitelný a stmívatelný dle potřeby – nastavit na něm můžete několik různých VU měřáků jako zajímavou dekoraci.. Multifunkční otočný ovladač v pravé části slouží primárně pro úpravu hlasitosti, ale také pro pohyb v menu, kdy se potvrzuje krátkým stisknutím, dlouhým se dostanete k výběru vstupu. Úplně vpravo je spínací tlačítko a pod ním 6,3 mm výstup pro sluchátka.

2023 03 31 TST EverSolo DAC Z8 2

Zadní panel z půlky patří analogovým výstupům v RCA i XLR podobě, doprostřed se směstnala digitální rozhraní. Koax, optika a USB-B i USB-C pro spojení s počítači. USB-A je pouze pro flashky s aktualizací firmware. Je tu maličká anténka Bluetooth rozhraní, bohužel chybí streaming, je to tedy čistokrevný D/A převodník. Velká napájecí zásuvka vpravo je doplněná o vypínací kolébku.

K ovládání poslouží krom fyzických prvků také jednoduché malé dálkové ovládání nebo ještě lépe doprovodná aplikace, v níž můžete měnit i veškerá nastavení z pohodlí svého poslechového místa.

2023 03 31 TST EverSolo DAC Z8 3

EverSolo DAC-Z6

V čem se oba přístroje liší, to je mírně jinak pojatý vnitřek, zejména sekce D/A převodníku. Nižší model staví na ES9068, pro každý kanál je tu použitý jeden čip. Signál je zpracováván ve dvojitém diferenciálním čtyřnásobném zapojení. Vstupní data zpracovává třetí generace XMOS 316. Díky tomuto řešení DAC-Z6 také podporuje PCM signály až do 32 bit / 768 kHz, DSD512 a umí také plně dekódovat MQA, nic tedy nechybí. Sekce hodin je osazena dvěma oscilátory se základní frekvencí 45,1584 a 49,152 MHz. Bluetooth rozhraní obstarává moderní čipset Qualcomm QCC5125 a podporuje standard 5.0 se všemi nutnými zkratkami – SBC, AAC, aptX, aptX LL, aptX HD či LDAC.

V DAC-Z6 jsou k dispozici všechny digitální filtry, obsažené v čipech, takže si můžete mírně měnit výslednou zvukovou charakteristiku. Svižné přepínání ukázalo, že změna je slyšitelná, ale vlastně nijak velká, takže s klidným svědomím můžete zůstat u základního nastaveného filtru.

2023 03 31 TST EverSolo DAC Z8 5

Analogová výstupní část je plně symetrická, zesílení má na starosti několik operačních zesilovačů. Analogový je také předzesilovač, nedochází tedy k digitální úpravě hlasitosti v čipech. K čistší práci přispívá i obvodové oddělení RCA a XLR výstupů.

Velkou péči věnoval výrobce modulu napájecího zdroje, jehož podstatná část je ukryta pod stíněním. Na malou destičku plošných spojů se vešlo jak regulované spínané napájení, tak filtrační kondenzátory.

2023 03 31 TST EverSolo DAC Z8 8

Sluchátkový zesilovač podporuje dvě různé úrovně zisku, nízký primárně pro sluchátka s impedanci 16 – 32 ohm (výstupní výkon 45 mW / 32 ohm), vysoký pro všechna ostatní až k impedanci 300 ohm (26 mW / 300 ohm).

Excelentní jsou psané technické parametry. DAC-Z6 na analogových výstupech nabízí hodnotu THD+N 0,000117% na 1 kHz (nebo -118 dB, chcete-li), odstup signálu a šumu 125 dB a separaci kanálů lepší než 123 dB. V audio pásmu DAC-Z6 pracuje s tolerancí jen +/- 0,15 dB. Sluchátkový výstup má hodnotu THD+N 0,00016% (-116 dB), odstup signálu a šumu 121 dB.

2023 03 31 TST EverSolo DAC Z8 12

EverSolo DAC-Z8

Vyšší model DAC-Z8 sáhl po dvojici D/A převodníků ES9038 Pro, na vstupu má nicméně stejnou třetí generaci XMOS 316. Zvládá také stejná rozlišení – 32 bit / 768 kHz u PCM, DSD512 a plné dekódování MQA. Jsou opět zapojeny tak, aby paralelně využívaly všechny své kanály pro snížení šumu a zlepšení dynamiky. Oproti nižšímu modelu tady máte plných 7 digitálních filtrů pro PCM a 4 pro DSD signály.

Stejně jako DAC-Z6 má i dvojici krystalových oscilátorů se stejnými základními frekvencemi pro přesné dekódování. Identický je také Bluetooth modul od Qualcomm. Řešení regulovaného, stíněného napájecího modulu se taktéž neliší.

2023 03 31 TST EverSolo DAC Z8 21

V analogové části jsou použity výrazně lepší operační zesilovače, konkrétně deset kusů OPA1612 (v některých místech výrobce uvádí jen osm), napěťově-proudový převod má kompenzační obvody pro další zlepšení výsledků. Obvody jsou plně symetrické a to jak pro sluchátkový výstup, tak pro předzesilovač. Ten je samozřejmě i tady analogový a používá nezávislé obvody pro RCA a XLR.

Na analogových výstupech má DAC-Z8 ještě o něco lepší parametry. THD+N jen 0,000069% (-123 dB), odstup signálu a šumu přes 133 dB a separaci kanálů lepší než 130 dB. Když přičteme frekvenční rozsah 20 – 20 000 Hz v uzoulinké toleranci +/- 0,1 dB, máme prakticky parametrově dokonalé řešení.

2023 03 31 TST EverSolo DAC Z8 22

Sluchátkový výstup má výstupní výkon stejný jako u DAC-Z6, THD+N činí jen 0,00016%, odstup signálu a šumu je lepší než 124 dB a parametry jsou tedy také ještě o špetku lepší, než u nižšího modelu.

EverSolo DAC-Z6 a DAC-Z8 jsme porovnávali mezi sebou v sestavě s Norma Revo SC-2 LN / Norma Revo PA 160 MR, GMG Power Harmonic Hammer 3000P a Fischer & Fischer SN-70, když bylo propojeno mixem kabelů KrautWire Super Symetric Gold, Nordost Valhalla 2, Nordost Heimdall 2 a VYDA Laboratories ORION. Ke srovnání jsme měli v této sestavě Teac NT-503. Hrálo se ale také v sestavě s Grandinote Shinai a Fyne Audio F1-5, propojené kabely ZenSati Authentica a napájené přes IsoTek V5 Polaris. Zde jsme srovnávali s RME ADI-2 DAC FS s prémiovým zdrojem od iFi. Sluchátkový výstup jsme hodnotili s Focal Clear.

2023 03 31 TST EverSolo DAC Z8 24

Basa Charlie Hadena zněla v „The Song is You“ (Lee Konitz / Brad Mehldau / Charlie Haden | „Alone Together (at Jazz Bakery)“ | 1997 | Blue Note | 7423857150200) v podání DAC-Z6 trochu měkčeji, pozvolněji, ale se snaživě vřelým tónem. Nedočkáte se hromobití nebo ráznosti, ale oddělení tónů vlastně není špatné a hlavně je tu plnost, které nedosahuje patrně žádný z konkurentů cenové relace +/- 10 tisíc. Je to příjemný, nepřehnaný, vstřícný bas. Jakmile ale přepojíte na DAC-Z8, objeví se autorita v množství, na které snad ani v osmnáctitisícovém světě nemá právo. Najednou mají struny puls, fyzično, je tu napětí a brnknutí má skvělý tvar. Tóny jsou tuhé, excelentně artikulované a mají váhu i jistotu, stejně jako rozlišení poloh, že by jim i dvojnásob, někdy i trojnásob drahé zařízení mohlo závidět.

DAC-Z6 zůstal u svého milého a nekonfliktně nastaveného způsobu prezentace také u zpěvu Mahalie Jackson v „Silent Night, Holy Night“ („The Christmas Songs“ | 2002 | nahráno 1962 | Universe | UN1114). Obrovská zpěvačka s enormním hlasem i rozsahem tu zůstala ve své síle mírně nedoceněna, DAC-Z6 hraje spíše jemněji a hladčeji, ale i tak s příjemnou čitelností. Je to živější a plnější zvuk, než k jakému vyzývají standardy kategorie. Není to úplně audiofilské ladění, důraz je kladen na pohodu a pocit plnosti. Zcela jinou písničku pak hraje DAC-Z8 – je mnohem transparentnější a v detailech se skví opět vysoko nad osmnáctitisícová očekávání. Na prstech byste spočítali roky, před nimiž takové výkony nabízelo zařízení za 50 tisíc, možná i víc. Vokál má už i svou váhu a proporce, excelentní čistotu, kdy hlas jako kdyby najednou vystoupil do popředí a je tu také plasticita bezmála high-endové úrovně. O rozlišení DAC-Z8 nejlépe promlouvá to, že zadní vokalisté jsou také rozlišeni, je to sbor individuálních hlasů, vnímáte jejich počet i různé odstíny hlasů. Za dané peníze je to neuvěřitelné.

2023 03 31 TST EverSolo DAC Z8 14

Šmykot a bzukot krátkých úderů na činely v Legrandově „Malagan Stew“ („Le Jazz Grand“ | 2005 | nahráno 1979 | FiveFour | Fivefour 1) byl v podání DAC-Z6 naprosto neagresivní, ač slušně kontrolovaný. Jednotlivé tóny už netvoří velkou ševelivou plochu, ale jsou to ohraničené entity, byť volněji a lehčeji. Informací je slušné množství, jen jsou zahrané takovým klidnějším způsobem, nenásilně. V kontextu cenovky jde opět o vysokou kvalitu. Ale i ta bledne, jakmile vstoupí do sestavy DAC-Z8 a třetina příplatku se rázem jeví jako velmi racionální. Zvuk byl v nejvyšší části spektra rázem výrazně pevnější a konkrétnější, činelům přibylo tělo a vnímáte najednou celou plochu nástroje, stejně jako je kov „kovovější“, přirozenější, komplexnější v dozvucích i texturách. Nástroj je před vámi načrtnutý s výborným prokreslením, ale bez agrese, čistý, přirozený, autentický, prostě wow. Nabízí kupříkladu víc informací nežli RME, ale nemá jeho technickou strohost, takže výsledek je zábavnější.

DAC-Z6 má velmi slušnou dynamiku, není to zvuk suchý a krotký, ale má objem, plnost a drží pocit dýchající reprodukce až nečekaně dobře bez ohledu na hlasitosti. Třeba Dvořákova „Symfonie č. 9 v e moll“ v nahrávce Rafaela Kubelíka a Berliner Philharmoniker (1999 | nahráno 1973 | Deutsche Grammophon | 423 120) sice nepůsobila jako hromobití a ve velkých vzedmutích orchestru bylo cítit přeci jen klidnější projev DAC-Z6, ale i tak působí zajímavěji, živěji a důrazněji, než většina dostupných DACů. Přestože technické parametry obou zařízení jsou dost blízké a prakticky by neměla znít jinak, DAC-Z8 zatřese s hudbou úplně jiným způsobem. Symfonie je o hodně mohutnější, ale zároveň i výrazně rychleji, pružněji reaguje na gradující momenty, jinými slovy je dynamika podstatně dospělejší. Zásluhu na tom bezesporu má i to, že DAC-Z8 je autoritativní a dokáže nabídnout nejen objem a sílu, ale také kontrolu a pocit nadhledu – opět výrazně většího, nežli by příslušelo nastavené cenovce.

2023 03 31 TST EverSolo DAC Z8 13

V Myslivečkově oratoriu „Abramo ed Isacco“ z alba „Le Belle Immagini“ Magdaleny Kožené (2002 | Deutsche Grammophon | 471 334-2) nabídl DAC-Z6 hezkou srozumitelnost, jakkoliv bylo cítit, že nijak netlačí na pronikavost detailů a upřednostňuje řekněme všeobecnou příjemnost. Přednes má slušnou volnost, ani srozumitelnost není vůbec špatná, je to ale hlavně celkově uspořádané, než audiofilsky přímo hledající i ty nejjemnější nuance. Proti domu DAC-Z8 nabízí čistotu vysloveně skvělou, takže mezzosoprán je parádně plastický a nástroje za ním vykreslené se stejným přehledem, všude cítíte vzduch a je to vlastně tak „normální“, až vás to zprvu překvapí. Žádný tlak, žádný problém, je to vlastně tak dobré, že přestáváte řešit kvalitu reprodukce a vnímáte jen hudbu.

Variace na peruánské zarzuely „El Condor Pasa“ od Paula Simona a Arta Garfunkela („Bridge Over Troubled Water“ | 2014 | nahráno 1970 | HDTracks | 24 bit / 192 kHz) ponejprv přes DAC-Z6 prostě neprošla a Roon při snaze přehrát ji několikrát spadl. Stačilo ale aktualizovat firmware a bylo po problému. Pak už bylo cítit prostor ne obrovský, leč dostatečně dobře uspořádaný, už i s jistým drobným náznakem hloubky. Celkově je i tady DAC-Z6 prostě pěkný a odvádí dobrou práci v kontextu celkové čitelnosti. DAC-Z8 je nicméně v každém ohledu o tolik zajímavější, že nepřiplatit si by byl snad i hřích. Prostor tu byl krásný, je tu tolik informací, které ho utváří, že je vlastně plně doceníte až po několikátém poslechu. Žádná agrese a schopnost vykreslit i tichoučký detail kdesi v pozadí vyrobí prostor plastický a snadno přehledný, ale na rozdíl od většiny DACů působící tak nějak nenápadně a nenásilně. Že ale támhle zaslechnete nepatrný zvuk mimo hlavní hudební a vokální linky nebo že je tu spousta vzduchu, to skutečně vnímáte až po delším čase, ale to je právě to ono, co působí ve finále tak dospěle.

2023 03 31 TST EverSolo DAC Z8 15

Pokud hledáte tolerantní, milý a laskavý zvuk, který je nad očekávání dobrý, DAC-Z6 je příjemným překvapením. Trochu (názvu analogicky) studená „Frozen Lake“ s klavíry Boba Jamese a Keiko Matsui („Altair & Vega“ | 2011 | Tappan Zee | EOM-CD-2125) zněla přeci jen mírně vřeleji, pronikavé tóny klavírů jsou maličko kulatější, hladší, ale přitom dobře oddělené a čisté. Je to řekněme muzikální přednes, v němž je i přesto víc informací, než bývá za dané peníze obvyklé. Ovšem DAC-Z8 hraje vlastní představení, studené tóny jsou křišťálově čisté a téměř vás mrazí při představě onoho titulního jezera. Zvuk je jasný, konkrétní, ale ne technicistní, naopak je průzračný jako studánka a doznívání či echa prostoru jsou jako na dlani, ač tichoučká za hlavními zvuky klavírů. Projev je klidný, harmonický, v dané ceně výjimečně komplexní.

Že značka Zidoo umí udělat komponenty s dobrým poměrem ceny a výkonu, to už je dnes vcelku obecně vnímáno. Že se rozhodla udělat si jakousi dostupnější odnož, v níž zužitkovala zkušenosti se zvukovou architekturou, ale vypustila obrazovou část, to bylo poměrně překvapivé. Téměř šokující pak je ale to, jakou kvalitu s tímto novým konceptem značky dokázal dosáhnout. DAC-Z6 i DAC-Z8 od EverSolo jsou výjimečně kvalitně zpracované a v daných cenových úrovních jen stěží najdete něco podobného. Stejně tak nabízí solidní konektivitu (možná škoda, že tu není streaming, byť nový streamer této značky je na cestě), spoustu možností nastavení, hezký displej a solidní sluchátkový zesilovač. DAC-Z6 je pak dobrý a nic v obdobné ceně nemá šanci (výbavou, provedením ani zvukem), DAC-Z8 je ale natolik dobrý, že pokud to váš rozpočet jen trochu dovoluje, stojí to za příplatek. Všeobecně představuje EverSolo DAC-Z8 to nejlepší v ceně do 20 tisíc, možná spíš i do 30 tisíc a možná, že spoustě D/A převodníků i v ještě vyšších sférách zatopí. Co se nás týká, EverSolo DAC-Z8 nahradil v redakční výbavě o víc než polovinu dražší RME ADI-2 DAC FS. Vřelé, maximální doporučení!

Kč 17 990,- - EverSolo DAC-Z8

Kč 11 990,- - EverSolo DAC-Z6

FOTOGALERIE

FOTOGALERIE - APLIKACE

--- --- --- --- ---

KLADY

+ výstavní pracování

+ výtečný poměr cena / výkon

+ skvostné technické parametry

+ DAC-Z8 je bezkonkurenční v cenové kategorii do 30k

+ možnost rozumného použití v roli předzesilovače

+ mírně pomalejší, ale jinak slušná ovládací aplikace

+ podpora všech formátů a rozlišení

+ slušný sluchátkový výstup DAC-Z8

ZÁPORY

- snad jen, že DAC-Z8 je o tolik lepší, že stojí za to si prakticky v každé sestavě připlatit

- sluchátkový výstup DAC-Z6 by možná mohl být o něco maličko lepší

--- --- --- --- ---

DOVOZCE: WDQ | www.wdq.cz | www.avhifi.cz 

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

AKTUÁLNÍ REDAKČNÍ SESTAVY

[1] HLAVNÍ SESTAVA
[2] NEARFIELD SESTAVA
[3] STŘEDNÍ SESTAVA
[4] VINYLOVÁ SESTAVA
[5] MOBILNÍ SESTAVA

ZESILOVAČE:

Norma Revo SC-2 [1] + [4]
Norma Revo PA 160 MR [1] + [4]
Musical Fidelity M8xi [2]
Grandinote Shinai
Cambridge CXA81 [3]

ZDROJE SIGNÁLU:

Métronome DSC [1]
Métronome Le Player 3 [1] + [2]
EverSolo DMP-A6 [3]
OPPO UDP-205 [1]
Roon [1] + [2]
EverSolo DAC-Z8 [2]
Apogee Groove [5]
Cambridge CXC [3]
Zidoo Z9X Pro [1] 
Zidoo Z9X [2]
SONY BDP-S1200

REPROSOUSTAVY:

KEF Blade One Meta [1]
Fyne Audio F1-5 [2]
Fischer&Fischer SN-70 [3]
Magnat Monitor Supreme 102

ANALOG:

VPI Scout [4]
+ Jelco SA-250
+ Hana ML
+ VPI ADS
+ HEXMAT Eclipse
+ HEXMAT Molekula
+ IsoAcoustics Gaia III
Grandinote Celio [4]
Rega Atlas MK2
AVID Level 45
HANA EH
DS Audio ST-50

KABELY:

REPRODUKTOROVÉ
Nordost Valhalla 2 (bi-wire jumper) [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
ZenSati Authentica [2]

SIGNÁLOVÉ XLR
KrautWire Super Symetric Gold [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
Nordost Red Dawn
ZenSati Authentica [2]
Cable4 Superblack [3]
TelluriumQ Black
Vincent Premium

SIGNÁLOVÉ RCA
Nordost Heimdall 2 [1]+[4]
Nordost Red Dawn
TelluriumQ Black
KrautWire Guru S
EagleCable Condor Blue
AudioQuest BigSur
AudioQuest Mackenzie
Cardas Clear (sluchátka)
Dynamique Audio Halo 2 (sluchátka) [5]

DIGITÁLNÍ
SOtM dCBL-CAT7u [1] 
SOtM dCBL-CAT7 [1]
SOtM iSO-CAT6 [1]
Nordost Heimdall 2 (HDMI) [1]
Nordost Heimdall 2 (ethernet) [1]
AudioQuest Carbon 48 [1]
Wireworld Platinum Starlight (USB) [2]
Dynamique Audio Horizon 2 (coax) [3]
Dynamique Audio Horizon 2 (USB)
Nordost Blue Heaven (coax)
Nordost Purple Flare (USB) [5]
2x AudioQuest Jitterbug FMJ [2]
AudioQuest Jitterbug [2]
Cardas HighSpeed SB (USB)
KrautWire Guru Digital (coax)
Black Rhodium Sonata (coax)
Monster Cable M1000 (HDMI) [2]
Monster Cable M1000 (optika) [1]

NAPÁJECÍ
Nordost Valhalla 2 [1]
Cardas Clear Beyond XL C19 [1]
VYDA Laboratories Orion [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
IsoTek EVO3 Sequel
IsoTek EVO3 Premier [2]
IsoTek EVO3 Optimum [2]
IsoTek EVO3 Initium
ZenSati Authentica [2]

+ řada standardních low-cost kabelů

NAPÁJENÍ:

samostatný přívod a fáze 1x25A [1] 
GigaWatt G-C20A 2P (jistič)
GigaWatt LC-Y EVO (kabel)
GigaWatt G-044 (zásuvky)

IsoTek V5 Sigmas [1]
Norost QSource [1]
IsoTek V5 Titan [2]
IsoTek V5 Polaris [3]
IsoTek EVO3 Corvus [1]
Furman AC-210 A E

SLUCHÁTKA:

Focal Clear [2]+[5]
Denon PerL Pro [5]
Koss Porta Pro Wireless
Sennheiser IE 8 [5]
Koss Porta Pro CZ

OSTATNÍ:

SOtM sNH-10G & sCLK-EX [1]
SOtM iSO-CAT6 SE [1]
SOtM iSO-CAT7 [1]
Solid Tech Feet of Silence [1]
Solid Tech IsoBlack [1]
Cardas Multi Blocks [1]
Nordost QKore 6 [1]
Nordost QKore 3 [2]
Nordost Sort Kones [1] + [2]
Nordost Sort Lift [1]
Nordost QPoint [1] + [2]
Nordost Ti Pulsar Points [2]
IsoAcoustics Orea Indigo [2]
IsoAcoustics Gaia I [1]
IsoAcoustics Gaia III [3]
IsoAcoustics Aperta [2]
AudioQuest Fog Lifters [2]
AudioQuest Noise-Stoppers [1] + [2]
stojany Kudos S50
akustické prvky Sonitus Acoustic [1] + [2] + [3]
akustické prvky ASI Sugar Cubes [2]
SONOS One SL
65" UHD Philips 65OLED806 [1]
VPI HW16.5

MĚŘENÍ:

Clio Pocket 2.11
Room EQ Wizard
miniDPS UMIK-1
miniDSP H.E.A.R.S.
MCP CQ5620 (osciloskop)
CD generátor
Xavian Mondiale II

NÁBYTEK:

zakázkový stolek z 5 cm masivu [1]
Norstone Stäbbl [3]
NEO HIGH END Tripod [2]

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies