ROTEL Michi zesilovače

2018 12 21 TST Moon ACE 1

Kanaďané jsou jedním z nejslušnějších a nejpozitivnějších národů, s jakým můžete přijít do styku. A kupodivu je to tak nějak cítit i na elektronice, která se v téhle krásné velké zemi navrhuje, tím víc, pokud se tam i vyrábí - jako třeba Moon, značka, kterou jako svou high endovou odnož před drahně lety představila firma Simaudio. Ačkoliv téměř celý katalog vyplňují čistě high-endové přístroje, letenky na Měsíc si můžete koupit i v řekněme lifestyle formě - spolu s modelem ACE, all-in-one zesilovačem a hudebním přehrávačem.

Na první pohled je ACE klasický Moon. Čelní panel rozdělený na tři segmenty s těmi krajními mírně vypouklými, že jde o Moon poznáte snadno - čtvercové logo a mohutný nápis pod ním nejde přehlédnout. Ještě o kousek níž je dvouřádkový, velmi příjemně čitelný OLED displej, byť vzhledem k existenci svižné, přehledné a celkově komfortní aplikace, kterou dostanete spolu s promakanou streamovací platformou MiND2 vás dost možná přestane rychle zajímat.

Po levé straně je srovnaná pětice malých tlačítek pro základní ovládání, po pravé straně tlačítko pro vstup do nastavení a jejich potvrzení. Pod nimi je ještě 3,5 mm jack, jímž lze snadno přivést signál do zesilovače (třeba z mobilního telefonu) a vedle 6,3 mm výstup na sluchátka. Pravé polovině čelní stěny dominuje velký ovladač hlasitosti.

2018 12 21 TST Moon ACE 2

Moon ACE vypadá na první pohled jako klasický integrovaný zesilovač, s rozměry 43 x 9 x 36,6 cm (š x v x h) a váhou 11 kg ani nějak nevybočuje z běžného standardu.

Z toho ale mírně vybočuje konektivita - šíře nabídky přípojných míst je opravdu solidní. Je tu trojice analogových cinchových vstupů, z čeho jeden patří vkusně kvalitnímu phono předzesilovači pro MM přenosky, další pár cinchů patří regulovanému pre-out výstupu - třeba pro koncové stupně nebo subwoofery. Analogové vstupy lze nastavit jako "průchozí", tedy obcházející regulaci hlasitosti třeba v aplikaci pro multikanálové systémy.

2018 12 21 TST Moon ACE 3

Digitální část zahrnuje dva optické, dva koaxiální a jeden asynchronní USB vstup, přičemž počítat by se do nich měl i ethernetový konektor doprovázený Wi-Fi / Bluetooth anténou. Zesílený signál vychází dvěma standardními páry reproduktorových terminálů, stejně standardní je zásuvka s kolébkovým vypínačem.

Co je méně standardní, to je ovladatelnost modelu ACE - řídit ho můžete "chytře" za pomoci RS232 konektoru, ale hodit se může i 3,5 mm jack pro připojení externího čidla infračerveného přijímače, je tu ale i vstup systému SimLink ve stejné podobě. To je rozhraní, díky kterému produkty Moon komunikují mezi sebou, chytře se přizpůsobují jeden druhému a tak vůbec usnadňují nenápadnými detaily celkové společné soužití.

2018 12 21 TST Moon ACE 4

Vnitřek přístroje je poměrně dost zaplněný, ale je na něm vidět, že i tady si někdo dal práci s návrhem. Základem napájení je veliký toroid, dva páry tranzistorů na výstupu pak dávají výstup slušných 50 Wattů do 8 ohm na každém kanálu. Zesilovač má udávaný odstup signálu a šumu 100 dB při plném výkonu, frekvenční odezvu mezi 10 a 80 000 Hz (0 / -3 dB) a THD 0,02% (20 - 20 000 Hz / 1 W).

Použitý čip D/A převodníku nabízí zpracování jak PCM, tak DSD signálu a to využijete i při použití platformy MiND2. Limit u PCM je 32 bitů / 384 kHz, limit u jednobitového streamu je DSD256, což by vám mělo dát více než dostatečnou svobodu.

2018 12 21 TST Moon ACE 5

Moon ACE jsme poslouchali v rámci redakčních sestav - tedy místo Norma Revo IPA-140 spolu s OPPO UDP-205 nebo VPI Scout, hrálo se přes Harbeth Monitor 30, zkoušeli jsme Moon i s Fischer&Fischer SN-70, kde ACE nahradil Cambridge CXA80 a spolupracoval s Cambridge CXC, nakonec jsme pustili Moon do KEF LS50 namísto Teac NT-503 a Emotiva XPA-DR2. Srovnávat jsme mohli také s vinylovým systémem Grandinote Celio + Grandinote Shinai. O použitých kabelech a dalším příslušenství se více dozvíte v pravém sloupci -->.

Pusťte si profláknutou "Pink Panther Theme" ("Test Demo CD Vol. 1" | 2014 | STS Digital | STS-6111134) s její rytmickou a energickou basou a budete pozitivně překvapení tím, jak ACE v klidu a pečlivě konturuje jednotlivé tóny, jak dokáže předat jejich napnutý, tuhý styl a jak to všechno svižně protlačí i menšími reprosoustavami, takže cítíte tělo a objem. Má to šmrnc, solidní sytost a možná až trochu temnější celkové ladění - za dané peníze je to excelentní výkon, sebevědomý, výrazný a autoritativní.

2018 12 21 TST Moon ACE 9

S energií a sebejistotou nešetří ACE ani ve středním pásmu, vokál Julie Stone v "I´m not yours" ("Groove Into Bits Vol. 2" | 2014 | STS Digital | STS-6111132) byl jasný, jakoby popostrčený kupředu a prezentovaný přeci jenom maličko sušším způsobem. Je to ale každopádně v dané kategorii důstojně čisté, jakkoliv ne jemné. Realističnosti vokálu pak pomáhá to, že má nepřehnaný objem a dobré prokreslený, všechno je konkrétní už při velice nízké úrovni, ACE má jednoduše dobrou kontrolu v celém frekvenčním spektru.

Ani u výšek se nedočkáte takové té lehké, jemné vzdušnosti, podobně jako ve středním pásmu, tak i na cinkotu všemožných činelů a chřestítek v "The Drum Shop" ("The Absolute Sound Reference Vol. 2" | 2016 | STS Digital | STS-6111152) poznáte, že ACE je razantní, hrdě jasný a i když nakonec dojdete k přesvědčení, že to není zdůrazněné ani co do objemu, ani co do energie oproti ostatním pásmům, ta jadrnost a přímočarost vám odkryje hodně informací. I tady je ale prezentace taková celkově maličko sušší, věcnější.

2018 12 21 TST Moon ACE 12

V reprodukci pak ale díky takovému charakteru neschází energie ani v mocných ranách v "Gun Battle" Aarona Coplanda ("Dynamic Experience Classics" | 2014 | STS Digital | STS-6111139). Zvuk je pevný, svižný a působí dynamicky, působí, že má výrazně větší sílu, než slibovaných 50 Wattů. Ano, při vysoké hlasitosti ten limit energie cítíte, ale při běžném poslechu je tu jistota, je tu razance, je tu živost, kterou zesilovač propasíruje libovolnými reprosoustavami.

Díky oné celkové čistotě a utaženosti, díky tomu pocitu kontroly a autority je reprodukce dobře čitelná, co je pak vynikající, to je schopnost rozklíčovat zvuk třeba i v mnohovrstevnaté "Don´t cry it´s only rhythm" od Grace Jones ("Extended Dynamic Experience 1" | 2015 | STS Digital | STS-6111143). Cinkot činelu je tu hodně rychlý, se zařezávajícími hranami, bas tuhý a úderný a celkově působí zvuk otevřeně a prokresleně - na all-in-one zařízení je to opravdu excelentní.

2018 12 21 TST Moon ACE 10

Stereo báze pak byla v "Thus saith my Cloris brite" Johna Wilbyeho ("The Absolute Sound Refrence Vol. 3" | 2017 | STS Digital | STS-6111164) bezproblémová, měla i hloubku a nenásilné, zřetelné lokalizování jednotlivých nástrojů a prostě tu přehlednost a konkrétnost, kterou si daná cenová liga zaslouží.

U mocné, temné, živelné "Vuolgge Mu Mielde Bassivarái" Mari Boine ("Extended Dynamic Experience 2" | 2015 | STS Digital | STS-6111149) byste možná chvílemi ocenili vokál trochu šťavnatější a vůbec trochu toho "tuku", ale čistě formálně je to parádně energický, čistý a transparentní zvuk, který drží pevně a soustředěně rytmus i pevnost až do hlasitostí, které už zřetelně nabourávají sousedské vztahy. Zvuk se vlastně až trochu žene kupředu, je dravý a má švih a šmrnc.

2018 12 21 TST Moon ACE 13

All-in-one přístroj Moon ACE má dobře zvolené jméno - je to eso co do výbavy a univerzálnosti a je to eso ve světě streamování, protože platforma MiND2 patří k těm nejlepším co do komfortu a celkových schopností. Na poměry Moon je ACE ale přeci jen stále ještě relativně jednoduchý a dostupný model a podle toho se místy projevuje i jeho zvuk, kdy zejména u hlasů byste mohli chtít místy trochu šťavnatější projev. Ale jinak? Jinak je to famózní stroj, který má kontrolu, autoritu, detail i dynamiku, který hraje s chutí a živostí a který hlavně umí hrát od tichoučkých hlasitostí až po ty opravdu hlasité. Každopádně jako všestranné zařízení za adekvátní cenu nabízí high-endový zvuk, se kterým se hudba snadno prožívá.

Kč 80 000,-

FOTOGALERIE

FOTOGALERIE - VNITŘNOSTI

FOTOGALERIE - APLIKACE

--- --- --- --- ---

KLADY

+ parádní výbava

+ platforma MiND2 patří v rychlosti a komfortu na špičku streamingu

+ kontrola basu je v dané třídě parádní

+ solidní celková čistota

ZÁPORY

- sušší středy a výšky

--- --- --- --- ---

PRODÁVÁ: Mareka Audio | www.marekaaudio.cz 

Audiohappening 2024

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

AAI - ultimativní audiofilské kabely

AKTUÁLNÍ REDAKČNÍ SESTAVY

[1] HLAVNÍ SESTAVA
[2] NEARFIELD SESTAVA
[3] STŘEDNÍ SESTAVA
[4] VINYLOVÁ SESTAVA
[5] MOBILNÍ SESTAVA

ZESILOVAČE:

Norma Revo SC-2 [1] + [4]
Norma Revo PA 160 MR [1] + [4]
Musical Fidelity M8xi [2]
Grandinote Shinai
Moon 250i v2
Cambridge CXA81 [3]

ZDROJE SIGNÁLU:

Métronome DSC [1]
Métronome Le Player 3 [1] + [2]
EverSolo DMP-A6 [3]
OPPO UDP-205 [1]
Roon [1] + [2]
EverSolo DAC-Z8 [2]
Apogee Groove [5]
Cambridge CXC [3]
Zidoo Z9X Pro [1] 
Zidoo Z9X [2]
SONY BDP-S1200

REPROSOUSTAVY:

KEF Blade One Meta [1]
Fyne Audio F1-5 [2]
Fischer&Fischer SN-70 [3]
Magnat Monitor Supreme 102
s314 Omicron

ANALOG:

VPI Scout [4]
+ Jelco SA-250
+ Hana ML
+ VPI ADS
+ HEXMAT Eclipse
+ HEXMAT Molekula
+ IsoAcoustics Gaia III
Grandinote Celio [4]
Rega Atlas MK2
AVID Level 45
HANA EH
DS Audio ST-50

KABELY:

REPRODUKTOROVÉ
Nordost Valhalla 2 (bi-wire jumper) [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
InAkustik LS-1603 [2]
ZenSati Authentica

SIGNÁLOVÉ XLR
KrautWire Super Symetric Gold [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
Nordost Red Dawn
ZenSati Authentica [2]
Cable4 Superblack [3]
TelluriumQ Black
Vincent Premium

SIGNÁLOVÉ RCA
Nordost Heimdall 2 [1]+[4]
Nordost Red Dawn
TelluriumQ Black
KrautWire Guru S
EagleCable Condor Blue
AudioQuest BigSur
AudioQuest Mackenzie
Cardas Clear (sluchátka)
Dynamique Audio Halo 2 (sluchátka) [5]

DIGITÁLNÍ
SOtM dCBL-CAT7u [1] 
SOtM dCBL-CAT7 [1]
SOtM iSO-CAT6 [1]
Nordost Heimdall 2 (HDMI) [1]
Nordost Heimdall 2 (ethernet) [1]
AudioQuest Carbon 48 [1]
Wireworld Platinum Starlight (USB) [2]
Dynamique Audio Horizon 2 (coax) [3]
Dynamique Audio Horizon 2 (USB)
Nordost Blue Heaven (coax)
Nordost Purple Flare (USB) [5]
2x AudioQuest Jitterbug FMJ [2]
AudioQuest Jitterbug [2]
Cardas HighSpeed SB (USB)
KrautWire Guru Digital (coax)
Black Rhodium Sonata (coax)
Monster Cable M1000 (HDMI) [2]
Monster Cable M1000 (optika) [1]

NAPÁJECÍ
Nordost Valhalla 2 [1]
Cardas Clear Beyond XL C19 [1]
VYDA Laboratories Orion [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
IsoTek EVO3 Sequel
IsoTek EVO3 Premier [2]
IsoTek EVO3 Optimum [2]
IsoTek EVO3 Initium
ZenSati Authentica

+ řada standardních low-cost kabelů

NAPÁJENÍ:

samostatný přívod a fáze 1x25A [1] 
GigaWatt G-C20A 2P (jistič)
GigaWatt LC-Y EVO (kabel)
GigaWatt G-044 (zásuvky)

IsoTek V5 Sigmas [1]
Norost QSource [1]
SOtM sPS-500
IsoTek V5 Titan [2]
IsoTek V5 Polaris
IsoTek EVO3 Corvus [1]
Nordost Qbase Qb8 [3]
Furman AC-210 A E

SLUCHÁTKA:

Focal Clear [2]+[5]
Denon PerL Pro [5]
Koss Porta Pro Wireless
Sennheiser IE 8 [5]
Koss Porta Pro CZ

OSTATNÍ:

SOtM sNH-10G & sCLK-EX [1]
SOtM iSO-CAT6 SE [1]
SOtM iSO-CAT7 [1]
Solid Tech Feet of Silence [1]
Solid Tech IsoBlack [1]
Cardas Multi Blocks [1]
Nordost QKore 6 [1]
Nordost QKore 3 [2]
Nordost Sort Kones [1] + [2]
Nordost Sort Lift [1]
Nordost QPoint [1] + [2]
Nordost Ti Pulsar Points [2]
IsoAcoustics Orea Indigo [2]
IsoAcoustics Gaia I [1]
IsoAcoustics Gaia III [3]
IsoAcoustics Aperta [2]
AudioQuest Fog Lifters [2]
AudioQuest Noise-Stoppers [1] + [2]
stojany Kudos S50
akustické prvky Sonitus Acoustic [1] + [2] + [3]
akustické prvky ASI Sugar Cubes [2]
SONOS One SL
65" UHD Philips 65OLED806 [1]
VPI HW16.5

MĚŘENÍ:

Clio Pocket 2.11
Room EQ Wizard
miniDPS UMIK-1
miniDSP H.E.A.R.S.
MCP CQ5620 (osciloskop)
CD generátor
Xavian Mondiale II

NÁBYTEK:

zakázkový stolek z 5 cm masivu [1]
Norstone Stäbbl [3]
NEO HIGH END Tripod [2]

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

HiFi Morava - Audiovector

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audiohappening 204

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies