2021 05 31 TST Kinki Studio Vision THR 1 1

Čínské hi-fi už dávno není jenom elektronika zaměřená na příznivou cenovku nebo efektní vzhled – v zemi nebeského draka už roky vznikají poctivě pojatá zařízení. Jedním ze zástupců této „nové vlny“ je rozhodně i značka Kinki Studio, známá hlavně díky svým parádním zesilovačům za (v daném kontextu) dobré cenovky. Základem nabídky je pak kompaktní model VISION THR-1, kombinující funkcionalitu sluchátkového zesilovače a předzesilovače.

Jak je u firmy zvykem, šasi je vyrobené z opravdu robustních hliníkových profilů. Na to, že jde v praxi o „stolní“ zařízení, je skutečně velké – váží poctivých 6 kg a řekne si o kus místa s šířkou 27 cm, výškou 10 cm a hloubkou 21 cm.

Čelní panel má ty typické horizontální linky, které vypadají zajímavě, ale třeba na stříbrném provedení se kvůli nim hůře čtou nápisy. Na přední straně je pak také spousta ovládacích prvků. Největší je výrazný ovladač hlasitosti s dlouhým, dostatečně jemným chodem, přehlédnout ale nelze tři výstupní konektory pro sluchátka – je tu XLR konektor a dva velké jacky, z nichž jeden je určený pro nízkoimpedanční sluchátka a druhý pak samozřejmě pro ty s vysokou impedancí. Z praktického poslechového testu je pak nutno říct, že rozdíl mezi výstupy existuje a že se vyplatí zapojit kabel správně. Bytelnost zásuvek garantuje značka Neutrik.

2021 05 31 TST Kinki Studio Vision THR 1 2

Dvě nevelká tlačítka slouží jednak k zapnutí přístroje, jednak k přepnutí vstupu. Posledním ovládacím prvkem je malá dvoupolohová páčka – v dolní poloze THR-1 pracuje jako sluchátkový zesilovač, v horní poloze jako pasivní předzesilovač.

Zadní panel je poměrně zaplněný – je tu napájecí zásuvka a k ní tři páry konektorů. Dva páry jsou vstupní (jeden v RCA a jeden v XLR podobě), jeden pár výstupní – ten je osazený pouze jako XLR.

2021 05 31 TST Kinki Studio Vision THR 1 3

Uvnitř jsou k vidění pěkně provedené desky plošných spojů, ale také třeba velký toroidní transformátor. Regulaci hlasitosti zařizuje modrý japonský ALPS potenciometr.

Dva páry MOSFETů EXICON poblíž čelní stěny zajišťují velmi vysoký výstupní výkon – VISION THR-1 má deklarovaný výkon 1,3 Wattu do 600 Ohm a 2,2 Wattu do 300 Ohm. Výstupní napětí má poctivý rozkmit +/- 70 V, takže „nakrmit“ i ta nejsložitější sluchátka by neměl být problém.

2021 05 31 TST Kinki Studio Vision THR 1 5

Obvody pracují ve frekvenčním rozsahu 20 – 300 000 Hz (+/- 1 dB), Kinki Studio udává hodnotu THD+N skvělých 0,0014% a odstup signálu a šumu dobrých 98 dB.

Sluchátkový zesilovač VISION THR-1 jsme poslouchali v showroomu dovozce, kde zdrojem byl buď D/A převodník VISION DAC-1 (většinou s Bluesound Node 2i) nebo Marantz ND8006. Propojeno bylo kabely Xavian Aulos. Poslouchalo se na sluchátka Focal Clear, Denon AH-D7200 nebo Audio Technica ATH-ADX5000, nejčastěji přes kabel Dynamique Audio Halo 2.

2021 05 31 TST Kinki Studio Vision THR 1 11

Stačila chvíle, aby bylo jasno, že VISION THR-1 nese stejné základní zvukové charakteristiky, jaké mají i ostatní komponenty značky – baskytara v „Ptáci jsou hloupí“ od Ondřeje Soukupa („Válka barev“ | 1995 | Monitor Records | 660365-2331) byla drnkavá, tvrdá a rázná, i v klidnějších sluchátkách byla vybuzená, silná a dramatická, energická. Bas má drajv, ale také velmi pevnou konstituci, sluchátkáč se rozhodně nebojí šlápnout na plyn a hluboké tóny jsou mocné, důrazné, silné a napjaté.

Svůj energický a intenzivní charakter zachovává VISION THR-1 také ve středním frekvenčním rozsahu, zpěv Tracy Chapman v „Subcity“ („Crossroads“ | 2008 | Warner Music | 8122-79908-9) byl dosti velký, dosti plný a hodně bezprostřední. Navzdory tomu zvuk netrpí nějakou ostrostí, dokonce dosti přejímá charakteristiku připojeného komponentu a je tedy zřetelně transparentní. Důraz jako kdyby byl kladen na živoucnost, sytost a pocit plnokrevnosti a váhy, tedy celkově na velký formát zvuku. Čitelnost je dobrá, není to ale vysloveně audiofilsky analytické zařízení, které by vám dalo k dispozici i ty nejjemnější nuance a detaily, rozlišení je ale na úrovni dospělého hi-fi.

2021 05 31 TST Kinki Studio Vision THR 1 12

Cinkání činelů v „Silent Night“ od Yellowjackets („Peace Round“ | 2003 | Heads Up | HUCD 3090) bylo tedy velmi zřetelné, hodně konkrétní a zaostřené, kov činelu byl řádně tvrdý, ale ne útočně agresivní. Dokonce ani poměrně řízné Focal Clear na vyšší hlasitosti nesklouzávají k nepříjemnosti. Zvuk je pěkně čistý, opravdu velmi transparentní, netrpí nějakým šumem nebo zbytečným akcentem na nejvyšších frekvencích, všechno se zdá být „srovnané“.

Dynamickou „Sea Nature“ od Stevea Hillage („Green“ | 1990 | Virgin | 0777 7 87279 2 7) prakticky nevyčerpatelná síla VISION THR-1 pěkně probudila, energie proudí ochotně a jakákoliv sluchátka se rozehrávají zcela bez těžkostí a komplikací. Kinki Studio má síly na rozdávání, prásknutí paličky do blány bubnu je okamžité, tvrdé, až fyzické, je to jako když vám bubeník hraje přímo na vaše vlastní ušní bubínky. Je to masitý a dravý zvuk s notnou dávkou živosti.

2021 05 31 TST Kinki Studio Vision THR 1 16

„Sly“ od Herbie Hancocka („Head Hunters“ | 1997 | Columbia | CK 65123) hrála tak dobře, jak dobrý byl zdrojový signál – VISION THR-1 má výtečnou transparentnost a tak výsledný zvuk tvaruje právě hlavně kvalita nahrávky a kvalita zdroje signálu. Detailů bylo potěšující množství, VISION THR-1 už „stačí“ i pro špičková sluchátka, aniž by je zesilovač nějak brzdil v rozletu. Čistota a artikulace jsou skvělé.

Líbilo se nám i to, jak zesilovač udrží koherentní a snadno přehledný prostor nahrávek, pravolevá a i předozadní organizace „Ario“ (Dave Holland | „Overtime“ | 2005 | Dare2 | 982 714 2) byla dotažená na maximum potenciálu těch kterých sluchátek a zvuk byl vždy pevný, velmi konkrétní a velmi plastický.

2021 05 31 TST Kinki Studio Vision THR 1 15

Zajímavé je, že přestože VISION THR-1 má subjektivně mimořádně bezprostřední, tvrdou až dravou charakteristiku, tak i lehce řízná „Mind Reader“ od Silverchair („Young Modern“ | 2007 | eleven | elevencd63) byla spíše kulatější, přidržená v neagresivní poloze, takže řezavá kytara a syrový zpěv vás nebudou řezat do uší, možná je tu i cítit lehounký akcent na basovou složku, který ovšem nezpůsobuje těžkost nebo přílišnou hutnost.

Kinki Studio VISION THR-1 je už poměrně drahý sluchátkový zesilovač (a předzesilovač), přitom má „jen“ analogové rozhraní. O to poctivější konstrukci si tak ale výrobce mohl dovolit a je to slyšet – není to typicky audiofilský zvuk, který by ctil maximální neutralitu a decentní analytičnost. Tady platí preference mocné a nevyčerpatelné síly, dravé, živé energičnosti a autority, platí snaha o maximální „napumpování“ hudby k vašim uším. Přitom to ale není přednes zběsilý nebo útočný, zesilovač se kupodivu i s říznými sluchátky vždy udržel v dlouhodobě neúnavné poloze. Každopádně jde o komponent zajímavý a pro toho, kdo chce „live“ zvuk, kdo chce špičkovou transparentnost a kdo potřebuje mít jistotu, že jeho sluchátka dostanou za každé situace dostatečnou dávku energie a dynamiky, tak pro toho je VISION THR-1 skvělým řešením.

Kč 29 990,-

FOTOGALERIE

--- --- --- --- ---

KLADY

+ bytelná konstrukce

+ obrovský, nevyčerpatelný výkon

+ možnost použití v roli předzesilovače

+ poctivá kontrola a transparentnost

ZÁPORY

- chybějící dálkové ovládání

--- --- --- --- ---

DOVOZCE: XAVIAN | www.xavian.cz | https://eshop.xavian.cz

Audiohappening 2024

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

AKTUÁLNÍ REDAKČNÍ SESTAVY

[1] HLAVNÍ SESTAVA
[2] NEARFIELD SESTAVA
[3] STŘEDNÍ SESTAVA
[4] VINYLOVÁ SESTAVA
[5] MOBILNÍ SESTAVA

ZESILOVAČE:

Norma Revo SC-2 [1] + [4]
Norma Revo PA 160 MR [1] + [4]
Musical Fidelity M8xi [2]
Grandinote Shinai
Cambridge CXA81 [3]

ZDROJE SIGNÁLU:

Métronome DSC [1]
Métronome Le Player 3 [1] + [2]
EverSolo DMP-A6 [3]
OPPO UDP-205 [1]
Roon [1] + [2]
EverSolo DAC-Z8 [2]
Apogee Groove [5]
Cambridge CXC [3]
Zidoo Z9X Pro [1] 
Zidoo Z9X [2]
SONY BDP-S1200

REPROSOUSTAVY:

KEF Blade One Meta [1]
Fyne Audio F1-5 [2]
Fischer&Fischer SN-70 [3]
Magnat Monitor Supreme 102

ANALOG:

VPI Scout [4]
+ Jelco SA-250
+ Hana ML
+ VPI ADS
+ HEXMAT Eclipse
+ HEXMAT Molekula
+ IsoAcoustics Gaia III
Grandinote Celio [4]
Rega Atlas MK2
AVID Level 45
HANA EH
DS Audio ST-50

KABELY:

REPRODUKTOROVÉ
Nordost Valhalla 2 (bi-wire jumper) [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
InAkustik LS-1603 [2]
ZenSati Authentica

SIGNÁLOVÉ XLR
KrautWire Super Symetric Gold [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
Nordost Red Dawn
ZenSati Authentica [2]
Cable4 Superblack [3]
TelluriumQ Black
Vincent Premium

SIGNÁLOVÉ RCA
Nordost Heimdall 2 [1]+[4]
Nordost Red Dawn
TelluriumQ Black
KrautWire Guru S
EagleCable Condor Blue
AudioQuest BigSur
AudioQuest Mackenzie
Cardas Clear (sluchátka)
Dynamique Audio Halo 2 (sluchátka) [5]

DIGITÁLNÍ
SOtM dCBL-CAT7u [1] 
SOtM dCBL-CAT7 [1]
SOtM iSO-CAT6 [1]
Nordost Heimdall 2 (HDMI) [1]
Nordost Heimdall 2 (ethernet) [1]
AudioQuest Carbon 48 [1]
Wireworld Platinum Starlight (USB) [2]
Dynamique Audio Horizon 2 (coax) [3]
Dynamique Audio Horizon 2 (USB)
Nordost Blue Heaven (coax)
Nordost Purple Flare (USB) [5]
2x AudioQuest Jitterbug FMJ [2]
AudioQuest Jitterbug [2]
Cardas HighSpeed SB (USB)
KrautWire Guru Digital (coax)
Black Rhodium Sonata (coax)
Monster Cable M1000 (HDMI) [2]
Monster Cable M1000 (optika) [1]

NAPÁJECÍ
Nordost Valhalla 2 [1]
Cardas Clear Beyond XL C19 [1]
VYDA Laboratories Orion [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
IsoTek EVO3 Sequel
IsoTek EVO3 Premier [2]
IsoTek EVO3 Optimum [2]
IsoTek EVO3 Initium
ZenSati Authentica

+ řada standardních low-cost kabelů

NAPÁJENÍ:

samostatný přívod a fáze 1x25A [1] 
GigaWatt G-C20A 2P (jistič)
GigaWatt LC-Y EVO (kabel)
GigaWatt G-044 (zásuvky)

IsoTek V5 Sigmas [1]
Norost QSource [1]
SOtM sPS-500
IsoTek V5 Titan [2]
IsoTek V5 Polaris
IsoTek EVO3 Corvus [1]
Nordost Qbase Qb8 [3]
Furman AC-210 A E

SLUCHÁTKA:

Focal Clear [2]+[5]
Denon PerL Pro [5]
Koss Porta Pro Wireless
Sennheiser IE 8 [5]
Koss Porta Pro CZ

OSTATNÍ:

SOtM sNH-10G & sCLK-EX [1]
SOtM iSO-CAT6 SE [1]
SOtM iSO-CAT7 [1]
Solid Tech Feet of Silence [1]
Solid Tech IsoBlack [1]
Cardas Multi Blocks [1]
Nordost QKore 6 [1]
Nordost QKore 3 [2]
Nordost Sort Kones [1] + [2]
Nordost Sort Lift [1]
Nordost QPoint [1] + [2]
Nordost Ti Pulsar Points [2]
IsoAcoustics Orea Indigo [2]
IsoAcoustics Gaia I [1]
IsoAcoustics Gaia III [3]
IsoAcoustics Aperta [2]
AudioQuest Fog Lifters [2]
AudioQuest Noise-Stoppers [1] + [2]
stojany Kudos S50
akustické prvky Sonitus Acoustic [1] + [2] + [3]
akustické prvky ASI Sugar Cubes [2]
SONOS One SL
65" UHD Philips 65OLED806 [1]
VPI HW16.5

MĚŘENÍ:

Clio Pocket 2.11
Room EQ Wizard
miniDPS UMIK-1
miniDSP H.E.A.R.S.
MCP CQ5620 (osciloskop)
CD generátor
Xavian Mondiale II

NÁBYTEK:

zakázkový stolek z 5 cm masivu [1]
Norstone Stäbbl [3]
NEO HIGH END Tripod [2]

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audiohappening 204

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies