Vertere

Touraj Moghaddam Zakladatel a šéfkonstruktér společnosti Vertere na dnešním představení oznámil dvě nová ramena Super Groove PTA.

Nová špičková raménka Vertere SG-PTA a SG-PTA HB jsou výrazným vylepšením oproti předchozímu modelu. Mají střední hmotnost pro dnes běžnější, méně poddajné závěsy kazet. Obě precizní raménka jsou již k dispozici. SG-PTA se budou prodávat za: £2000; €2648; $2995; AUS 4495, SG-PTA HB za: £3500; €4648; $4995; AUS 7495 .

Přesné tonery Vertere Super Groove využívají kombinaci kvalitních materiálů, včetně válcovaných uhlíkových vláken, nerezové oceli, mosazi, hliníkových slitin a nitridu křemíku. Díky jedinečné konstrukci ložisek a všestrannému nastavení proti prokluzování je ideálním partnerem pro nejkvalitnější kazety a gramofony.

Ložisko raménka SG-TPA

Jedinečné ložisko Tri-Pivot se skládá ze tří superkulatých kuliček z nitridu křemíku, které jsou uchyceny v přesně opracovaném kroužku z acetalu, jenž drží kuličku a podpírá letecky přesně opracovaný nerezový čep. Bod čepu vystředěný mezi kuličkami z nitridu křemíku zajišťuje bezchybnou oporu a kloubové spojení.

Na první pohled se může zdát, že toner SG-PTA je jednočepelový; je to něco jiného.
Uni-pivot se pohybuje na svém kontaktním bodě ložiska, zatímco raménko se pohybuje ze strany na stranu a nahoru a dolů. Neexistuje žádný takový bod; existuje jedna plocha podepřená druhou a vzájemně se posouvající. A proto vždy dochází k určitému klouzání kontaktního bodu na nosné ploše. Ačkoli se toto bruslení nebo chvění může pohybovat ve zlomcích mikrometrů, stejně tak je velká část informací uložených ve vinylové drážce.

Aby se eliminovala tato ztráta informací způsobená nežádoucím chvěním ložiska, navrhl Touraj ložisko Tri-pivot. Tři přesné kuličky z nitridu křemíku a vysoce přesný obráběný otočný bod z nerezové oceli zajišťují oporu a kloub ramene. Ačkoli se raménko může zdát, že se chová jako uni-pivot, je bez jakéhokoli chvění ložisek, a zachovává tak co nejvíce informací o signálu.

Výsledkem je realistická dynamická odezva s nečekanou čistotou, muzikálností a detaily - skutečně bezkonkurenční.

SG Tonearm tube & headshell

Na konstrukci trubice raménka je použito uhlíkové vlákno obalené rolí. To zajišťuje vyšší pevnost a homogennější strukturu vláken než u ekvivalentů vyrobených technologií Pultruded nebo Molded.

Hlavice je z hliníkové slitiny nebo titanu u verze HB. Hlavice je spojena s trubkou ramene prostřednictvím konstrukčně spojené koncové vložky ze slitiny. Přirozeně nerezonanční a vyšší poměr pevnosti a hmotnosti této konfigurace poskytuje optimální platformu pro kazety.

Hliníkové ložiskové jho a mosazný sloupek

Vysoce přesný ložiskový čep z nerezové oceli je konstrukčně spojen s přesně opracovaným jhem z hliníkové slitiny. Sestava poskytuje oporu potřebnou pro trubku ramene, hlavní protizávaží a mechanismus proti skluzu.

Bod čepu a těžiště protizávaží jsou umístěny vertikálně tak, aby byly co nejníže. Díky tomu je raménko udržováno v co nejstabilnější poloze chromovaným mosazným sloupkem raménka.

Přechodový šroub ložiska a lokátor protizávaží

Tranzitní šroub SG-PTA zabrání jakémukoli náhodnému poškození přesného ložiska Tri-pivot během přepravy. A lokátor protizávaží zajistí přesnou změnu polohy protizávaží a eliminuje nutnost opětovného nastavení Tracking Weight & Azimuth.

Rezonanční frekvence ramene / kazety a jemné nastavení sledovacího závaží

Nastavitelný a oddělený nerezový kroužek, který se může pohybovat podél trubky ramene, zajišťuje jemné nastavení sledovacího závaží.

Relativní poloha tohoto kroužku a hlavního protizávaží může měnit rezonanční frekvenci ramene/kazety, a tím optimalizovat přehrávací výkon kazety.

Hlavní protizávaží raménka SG

Pozornost věnovaná detailům vyniká v zrcadlově chromovaném mosazném protizávaží a leštěném kolíku z nerezové oceli.

Dva páry silikonových oddělovacích kroužků zajišťují potřebnou přilnavost pro umístění a požadovanou izolaci protizávaží. Do stran pohyblivý a uzamykatelný šroub jemného nastavení azimutu nabízí snadné a přesné nastavení azimutu kazety pro zajištění optimálního hudebního výkonu.

Držák a svorka sloupku tonálního raménka SG

Přesně zpracovaný držák a svorka sloupku raménka SG z acetalu využívá tříbodovou metodu upevnění, která poskytuje raménku/kazetě požadované rozhraní pevně spojené s gramofonem.

Vnitřní kabeláž a kontaktní konektory

Štítky kazety a pětikolíkové konektory jsou navrženy, opracovány a pozlaceny podle přesných specifikací Vertere pro SG PTA. Hlavní tělo 5kolíkového konektoru je CNC obráběno z pevného PTFE pro jeho vynikající dielektrické vlastnosti. Možnost volby vnitřního zapojení standardní Vertere nebo Pulse HB

Mechanismus proti skluzu s nastavitelnou předsazenou křivkou

O tom, jak optimálně nastavit anti-skate, se vedou rozsáhlé diskuse. Ideální nastavení je ovlivněno hmotností stopy, rychlostí záznamu, profilem stylusu a střihem záznamu. Ale je to hi-fi byznys, takže existuje n+1 argumentů ohledně správné filozofie. SG-PTA umožňuje nastavit anti-skate variabilně napříč deskou - například větší na vnější straně nebo větší na vnitřní. Optimální výsledky se zjišťují poslechem na začátku, uprostřed a na konci vybraných desek a výběrem nejlepšího výkonu ve všech třech polohách.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies