2021 01 15 TST Dynaudio Heritage Special 1

Kdekdo se ve svých propagačních materiálech ohání slovy jako „tradice“, „historie“ nebo „odkaz“, nicméně dánští Dynaudio mají s více než čtyřmi křížky na krku rozhodně nezpochybnitelné právo taková slova používat. Rozhodli se je vsunout rovnou do názvu jednoho ze svých modelů – regálovka z limitovné edice 2 500 kusů Heritage Special se koneckonců ohlíží (minimálně na první pohled) do světa, který ve Skanderborgu existovat před nějakými 30 lety.

Vývojové oddělení v dánském městečku prý na tomto modelu strávilo přes dva tisíce pracovních hodin, veškerý vývoj i veškerá výroba probíhá přímo v Dánsku. Ozvučnice jsou vyrobené z 19 mm MDF profilů, zkrášlených na povrchu ručně vybíranou dýhou z amerického ořechu v polomatném laku. Spolu s čistě pravoúhlými tvary nebo s vyfrézovanou linkou, ohraničující přední i zadní panel, to odkazuje na doby dávno minulé, ale stále dobře pamatované.

Zepředu jsou Heritage Special skutečně naprosto klasické Dynaudio starého střihu – nezaměnitelný středobas je tu doprovázený výškáčem s opravdu obrovskou planžetou. Zadní panel téměř úplně zabírají dva kruhové prvky – nahoře masivní výdech bassreflexu, dole kulatý blok, v němž je vanička s reproduktorovými terminály.

2021 01 15 TST Dynaudio Heritage Special 2

Reprosoustavy jsou mimochodem v reálu výrazně větší, než jak si je představíte podle dostupných fotek – šířka 20,8 cm ještě spadá do běžných rozměrů, ale s výškou 38,5 cm a hloubkou 32 cm už jsou rozhodně nepřehlédnutelné. Váha 11 kg nicméně spadá opět do nějakého nepřekvapivého standardu.

Celkovou estetikou a pojetím se prostě Heritage Special vezou na vlně retra (sám výrobce přiznává poctu modelům Contour nebo Craft z 80. let), celkové zpracování je dobré, odpovídající pečlivé ruční výrobě od zkušených truhlářů. Pevnost kabinetu zajišťuje jednoduše pojatá horizontální vzpěra zhruba v půlce výšky, tlumícího materiálu je právě tak akorát, jde o kombinaci bitumenu, filcu a vlny.

2021 01 15 TST Dynaudio Heritage Special 3

Pěknou součástí příběhu je fakt, že znáte jména konkrétních lidí, kteří vaše reprosoustavy vyrábí – ať už jde o truhláře Martina, Arkadije, Mikkela (který lakuje) a Malene (ta brousí povrchy ozvučnic), nebo o Stine, vyrábějící ručně jednotlivé měniče. Jen frekvenční výhybky, následně umístěné na dně kabinetu, se vyrábí u externího dodavatele Holms Radiofabrik, sídlícího v městečku jen pár kilometrů od Dynaudia.

Vysokotónový reproduktor možná evokuje některé historické modely, pohon a membrána ale vychází z velmi aktuálních řešení – jde o firemní top model Esotar 3. Má neodymový magnetický systém, chytré antirezonanční řešení Hexis (což je de facto difuzor za membránou) a velkou pracovní komoru, což jsou řešení převzatá částečně i ze série Confidence. Netypická je přední obrovská planžeta se zvukovodem. Tkaná membrána má průměr 2,8 cm.

2021 01 15 TST Dynaudio Heritage Special 4

O středy a basy se stará charakteristicky vypadající reproduktor – název 18W75 XL Heritage potvrzuje, že je vyrobený výhradně pro tento model, má průměr 18 cm a membrána je typicky z materiálu MSP. Geometrie membrány vychází z bývalých top modelů Evidence Platinum. Former v magnetickém systému je ze skelných vláken, cívka sama hliníková. Magnety kombinují ferritovou a neodymovou podobu, pavouk je z Nomexu, tak jako u řad Contour i nebo Confidence.

Záležet si prý firma dala hlavně na frekvenční výhybce – topologie prvního řádu, přechodová frekvence 2 200 Hz, součástky na desce plošných spojů nebo osazení prémiovými komponenty od Mundorf (včetně kondenzátorů Evo Oil) z ní prý činí naprostý originál. Součástí výhybky je impedanční korekce pro ten který kus reproduktoru.

2021 01 15 TST Dynaudio Heritage Special 7

Vnitřní kabeláž má průřez 4 mm2 a firmě jí dodává značka Van den Hul, jde i k terminálům WBT 710 Cu mC NextGen.

Dynaudio udává u Heritage Special frekvenční rozsah 42 – 23 000 Hz (+/- 3 dB), jmenovitou impedanci 4 ohmy a charakteristickou citlivost 85 dB / 2,83 V / m (což je v reálu poměrně dost málo). Působivá je i zatížitelnost 200 Wattů.

2021 01 15 TST Dynaudio Heritage Special 8

Dynaudio Heritage Special jsme poslouchali v pražském studiu AVITSmart, které tyto reprosoustavy jako jediné v ČR prodává a kde se primárně poslouchalo na zesilovači Octave V 110 SE, který čerpal signál z převodníku Moon 280D a serveru Roon Nucleus (oba komponenty byly propojené USB). Propojeno bylo kabeláží Nordost Tyr 2, Heimdall 2 a Chord Sarum T. Filtrováno bylo přes IsoTek EVO3 Sigmas a EVO3 Titan One. Alternativně byla k dispozici sestava Moon 780D / 740P / 870A. Pro porovnání jsme mohli sáhnout po Dynaudio Confidendce 30.

Když začala pracovat rytmická sekce v čele s baskytarou ve skladbě „Bílý den“ Anety Langerové („Dvě slunce“ | 2020 | Art Shock | AS002-2), bylo basu ve středně velké místnosti s ne úplně malým množstvím basových pastí až až (co do energie) – byl to bas šťavnatý (tím víc při přítomnosti tučné lampy v řetězci), gumový a fantasticky úderný, každý úder byl napjatý a parádně artikulovaný, tvarovaný s rychlostí a autoritou, rozechvívající hrudník až u páteře. Pocitově jako kdyby trochu chyběla špetka objemu vyššímu basu, nahrazoval to ale bohatě svou průbojností, tím, jak byl pevný, hustý a napřímený. Baskytara mručí a houpe se, konturovaná, temná a robustní. Pokud máte rádi bas, tady si ho užijete mocnou a skvěle řízenou dávku takříkajíc „na komoru“.

2021 01 15 TST Dynaudio Heritage Special 10

Plnější než obvykle, také ale pevnější, důraznější, energičtější byl zpěv Robina Gibba v „Mother of Love“ („My Favorite Christmas Carols“ | 2006 | edel records | 0177622ERE) – jako kdyby byl subjektivně trochu těžší než obvykle, ale za to snad mohlo i jisté „přitlačení“ některých frekvencí v interakci s akustikou místnosti. Třeba kopák byl vysloveně brutální a každý úder rozezněl i „puf“ bassreflexu (minimálně od určité hlasitosti), který zarezonoval celou místností. Ale zpět k vokálu – byl skvěle plný, nebojácný, hlavně ale příkladně analytický, až tvrdě a super hmatatelně přítomný, bezprostřední. Heritage Special sluší výkonné a důraznější zesilovače, které v nich zažehnout tu správnou jiskru. Když Gibb začne stoupat hlasem do vyšších poloh, je to velmi, velmi intenzivní, Heritage Special jsou na jednu stranu naprosto čisté nepřikrášlené, na stranu druhou vynikajícně „lidské“.

Nejvyšší frekvenční polohy v „Abandoned Masquerade“ Diany Krall („The Girl in the Other Room“ | 2004 | Verve | 0602498622469) byl velké, výrazné, činel působivě plastický a rozlehlý, vysloveně skvěle analytický a informativní. I tady je vedle nezpochybnitelné kázně obrovská porce energie a sklon k tvrdosti (zejména na vyšší hlasitosti), je to každopádně velmi zřetelný zvuk, důrazný a čistý. Kupodivu působí maličko tenčím dojmem, ale nabízí skvostný transient, každý úder do činelu je jako výstřel, svižný, přímý a zdravě agresivní.

2021 01 15 TST Dynaudio Heritage Special 17

Famózní záznam „Something Holy“ z živáku „Live at Funkhaus“ Alice Phoebe Lou (2020 | AWAL | APL010) má krásnou dynamiku, Heritage Special nenechají zaniknout ani kapku té zaznamenané energie a drajvu. Napětí, údernost a kázeň jsou vysloveně famózní, Heritage Special jsou nicméně hladové a chtějí jak výkonný a neostýchavý zesilovač, tak jim sluší střední a spíše i vyšší hlasitosti, kdy začnou pumpovat jako parní stroj. Dynamika je pak jako z praku, jde prakticky o okamžitou dodávku energie s železnou kontrolou, zvuk je tuhý, místy až tvrdší a velmi výživný. Opět velmi zaujme basová složka, která si tedy mrouká a brouká hodně sebevědomě a údernost každého tónu baskytary připomíná (s přispěním dechu bassreflexu) dopad gumového kladiva.

Heritage Special odkazují i ve svém zvuku k tradici analytických firemních monitorů – „Seven Steps to Heaven“ ze stejnojmenné desky Milese Davise (2005 | Columbia | COL 519509 2) byla prokreslená s vynikající čistotou, byl to zvuk hodně intenzivní, nechávající do velké míry proniknout zvuk předřazeného řetězce, ale zformovaný, zkrocený a „nakopnutý“. Zejména basy mají skvělou formu, každá poloha kontrabasu je rozlišená, tóny jsou ohraničení, vlastně až vyfrézované. Středy pak působí, že jsou taktilně plastické, monitorově konkrétní, v horní polovině pásma tvrdé a rázné. Zvuk jako kdyby neměl žádné překážky a přednes přímo pulsuje energií, jako kdyby do vás všechny ty detaily chtěl natlakovat. To ale rozhodně neznamená „ukřičenost“, je to intenzivní a super čistý zvuk s citem pro nuance a dozvuky.

2021 01 15 TST Dynaudio Heritage Special 15

Korektní reprodukce notně pohyblivých zvuků a efektů v „Rising Runner Missed by Endless Sender“ od Tangerine Dream („Cyclone“ | 1995 | Virgin | 7243 8 40251 20). Zleva doprava a zprava doleva cestující zvuky vyžadují pokud možno nesměrovou charakteristiku, aby pohyb byl plynulý i když zrovna nesedíte s pravítkem místo páteře – Heritage Special takové úplně nejsou, jistou tendenci ke směrovosti je u nich cítit, takže také ne úplně stoprocentně dokázaly zmizet z prostoru. Ačkoliv to pak ale není stoprocentní hologram, pravolevá osa je skvěle přehledná, nástroje, které se pomocí efektů nehýbou jsou parádně zakotvené, oddělení je prakticky perfektní a přehlednost bez připomínek. Najdete-li si tak svůj sweet spot (což nakonec není nic špatného, protože high-end je sobecký koníček pro jednoho), je obraz scény velmi dobrý.

Houpavá (až hopsavá) „Swingin‘ Safari“ Berta Kaempferta („Vinyl Classics Vol. 2“ | 2014 | stereoplay | 03-14) měla skvěl zařezávající rytmus, drajv jako z praku a pocitově docela dominantní rytmickou sekci, ale o to chytlavější vlastně poslech byl. Není to kupodivu taková ta podbízivá, efektní energičnost, je to mimořádně autoritativní, výjimečně dobře šlapající hudební představení s obrovským tahem na bránu. Je to intenzivní zábava koncertního ražení, ne suše technická, ale hodně utažená, hodně detailní a vlastně až dravá.

2021 01 15 TST Dynaudio Heritage Special 21

Naladění na retro vlnu s moderními technologiemi vlastně Heritage Special řadí ke stále sílícímu celosvětovému trendu – pokud vám estetika vizuálně ladí, zpracování je výtečné, i když na luxus si reprosoustavy nehrají (cíleně, neb modely jimž skládá tento model poklonu, také na luxus nehrály). Po technické stránce si řeknou o své, ať už z pohledu energie a stability zesilovače, tak z pohledu hlasitosti, kde jim sluší tak úplně nešeptat, ale spíš hlasitě zpívat. Ačkoliv cena je podobně výrazná jako zvuk, pokud máte rádi drama, energii, vysoké rozlišení, dravost a dynamiku s požehnaně průbojným basem, pak jsou Heritage Special skutečně něčím speciálním, co v high-endovém světě obstojí svou odlišností.

MĚŘENÍ

Měření frekvenční charakteristiky probíhalo ze vzdálenosti 1 m v ose mezi tweeterem a středotónovým měničem a to v uzavřeném semireverberantním prostoru s podlahovou plochou cca 20 metrů čtverečních, který prošel drobnými akustickými úpravami, ale vesměs působil jako běžný pokoj.

Měření lze pokládat za 100% věrohodné v pásmu 200 Hz a výše, v pásmu 10 - 200 Hz je vidět vliv akustiky místnosti. Měřeno bylo pomocí software Clio Pocket a kalibrovaného mikrofonu, reprosoustavy byly umístěny v poslechové pozici patrné z doprovodných fotografií.

Software neměří anechoickou odezvu, ale frekvenční odpověď s přihlédnutím k zůstatku energie v čase - jde tedy nikoliv o změřený teoretický ideál toho, co reprosoustavy umí, ale o to, jak se reprosoustavy chovaly v konkrétních akustických podmínkách.

2021 01 15 TST Dynaudio Heritage Special m1

Frekvenční odezva - v ose (červená) a pod úhlem 30° (černá)

V prvé řadě je nutné říct, že Heritage Special mají v kontextu velikosti fantasticky plnorozsahovou frekvenční odezvu a v reálu začínají hrát jen kousek nad 30 Hz. Zásadní střední rozsah je výtečně vyrovnaný a vlastně čistý, vysokotónový reproduktor v přímé ose vykazuje výrazné zdůraznění, ale také schopnost hrát daleko za 20 kHz, při mírném natočení sice frekvenční odezva končí o dost dřív, ale zato je od nějakých 1 500 Hz parádně rovná. Celkově hrají Heritage Special velice solidně a vyrovnaně.

2021 01 15 TST Dynaudio Heritage Special m2

Frekvenční odezva – v ose (červená) a vertikálně pod úhlem 30° pod osou (žlutá) a 30° nad osou tweeteru (zelená)

2021 01 15 TST Dynaudio Heritage Special m3

Frekvenční odezva – jednotlivé měniče a bassreflex v blízkém poli

Na měření jednotlivých vyzařujících ploch je vidět celkem výraznou rezonanci bassreflexu s vrcholem na 600 Hz. Tweeter sám bez vlivu zvukovodu nemá stoprocentně lineární odpověď, ale je velice solidní.

2021 01 15 TST Dynaudio Heritage Special m4

Frekvenční odezva na poslechovém místě (FFT) - levý kanál (červená) a pravý kanál (černá)

Heritage Special jsou první reprosoustavy, u kterých jsme se rozhodli změnit doposud používané měřítko grafu za výrazně více vypovídající, proto ale také „hůře“ vypadající – vertikální osa má 50 místo 100 dB, je tak znát mnohem více nuancí.

2021 01 15 TST Dynaudio Heritage Special m5

Frekvenční odezva na poslechovém místě (impuls) - levý kanál (červená) a pravý kanál (černá)

Druhým novým grafem je měření frekvenční odezva dle identické metriky jako u prvního grafu, nicméně ze vzdálenosti poslechového místa, v tomto případě zhruba necelé 4 metry. Jde nicméně o dobrou reálnou interpretaci toho, co bylo v poslechovém místě slyšet s ohledem na akustiku a další vlivy.

2021 01 15 TST Dynaudio Heritage Special m6

Celkové harmonické zkreslení (žlutá linka)

Zkreslení se drží v bezproblémových hodnotách pod úrovní 50 dB po většinu rozsahu, mezi 60 a 110 Hz tuto laťku překračuje jen nepatrně. Celkově je to bezproblémový výsledek.

2021 01 15 TST Dynaudio Heritage Special m7

Zkreslení 2. (žlutá) a 3. (zelená) harmonickou

Za pozornost stojí mírný nárůst zkreslení v oblasti kolem 1 200 Hz, byť jde o úrovně hluboko pod hranicí 50 dB, takže by nemělo být zkreslení vnímatelné.

2021 01 15 TST Dynaudio Heritage Special m8

Waterfall

2021 01 15 TST Dynaudio Heritage Special m9

Impulsní odezva @ 1 m v ose tweeteru

2021 01 15 TST Dynaudio Heritage Special m10

Step response @ 1 m v ose tweeteru

2021 01 15 TST Dynaudio Heritage Special m11

Impedance (červená) a elektrická fáze (černá)

Ladící frekvence bassreflexu je soudě dle sedla mezi první dvěma peaky nastavena na zhruba 45 Hz, impedance celkově neklesá pod 5 ohm. Průběh také nevykazuje žádné výrazné problém, prudké změny nebo dramatické nárůsty a propady. Na cca 58 Hz a na 450 Hz jsou vidět stopy rezonance, nezdá se, že by ale měly nějaký dopad na frekvenční charakteristiku a neměly by tak být zřetelné ve výsledném projevu, byť rezonance na 450 Hz je vidět také na měření rezonancí kabinetu. Elektrická fáze je vesměs také bezproblémová, běžný výkyv do záporných hodnot kolem 80 Hz by neměl být pro zesilovač hodný této cenové relace problém, stejně jako následné výraznější vystoupání do hodnot kladných. Celkově nejsou Heritage Special žádnými ultra náročnými partnery pro zesilovač, i když pevný stroj s dobrým výkonem si zaslouží.

2021 01 15 TST Dynaudio Heritage Special m12

CSD z výstupu akcelerometru v polovině výšky bočního panelu @ 2,83 V

VHODNÁ MÍSTNOST

MALÁ [<-- 20m2] [ +/- ] | STŘEDNÍ [--> 20m2 / <-- 40m2] [ ✓ ] | VELKÁ [--> 40m2] [ +/- ]

Kč 165 000,-

FOTOGALERIE

--- --- --- --- ---

KLADY

+ velmi autoritativní zvuk

+ skvělý pocit čistoty a artikulace potichu i nahlas

+ schopnost hrát extrémně nahlas

+ dramatická dynamika

ZÁPORY

- v kontextu ceny může chybět výraznější vjem luxusnosti…

- …a obecně je cena už dost vysoká

- při vysoké hlasitosti je slyšet „puf“ bassreflexu

--- --- --- --- ---

DOVOZCE: AV Integra | www.avintegra.cz 

EXKLUZIVNĚ PRODÁVÁ: AVITSmart | www.avitsmart.cz 

Audiohappening 2024

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

AAI - ultimativní audiofilské kabely

AKTUÁLNÍ REDAKČNÍ SESTAVY

[1] HLAVNÍ SESTAVA
[2] NEARFIELD SESTAVA
[3] STŘEDNÍ SESTAVA
[4] VINYLOVÁ SESTAVA
[5] MOBILNÍ SESTAVA

ZESILOVAČE:

Norma Revo SC-2 [1] + [4]
Norma Revo PA 160 MR [1] + [4]
Musical Fidelity M8xi [2]
Grandinote Shinai
Moon 250i v2
Cambridge CXA81 [3]

ZDROJE SIGNÁLU:

Métronome DSC [1]
Métronome Le Player 3 [1] + [2]
EverSolo DMP-A6 [3]
OPPO UDP-205 [1]
Roon [1] + [2]
EverSolo DAC-Z8 [2]
Apogee Groove [5]
Cambridge CXC [3]
Zidoo Z9X Pro [1] 
Zidoo Z9X [2]
SONY BDP-S1200

REPROSOUSTAVY:

KEF Blade One Meta [1]
Fyne Audio F1-5 [2]
Fischer&Fischer SN-70 [3]
Magnat Monitor Supreme 102
s314 Omicron

ANALOG:

VPI Scout [4]
+ Jelco SA-250
+ Hana ML
+ VPI ADS
+ HEXMAT Eclipse
+ HEXMAT Molekula
+ IsoAcoustics Gaia III
Grandinote Celio [4]
Rega Atlas MK2
AVID Level 45
HANA EH
DS Audio ST-50

KABELY:

REPRODUKTOROVÉ
Nordost Valhalla 2 (bi-wire jumper) [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
InAkustik LS-1603 [2]
ZenSati Authentica

SIGNÁLOVÉ XLR
KrautWire Super Symetric Gold [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
Nordost Red Dawn
ZenSati Authentica [2]
Cable4 Superblack [3]
TelluriumQ Black
Vincent Premium

SIGNÁLOVÉ RCA
Nordost Heimdall 2 [1]+[4]
Nordost Red Dawn
TelluriumQ Black
KrautWire Guru S
EagleCable Condor Blue
AudioQuest BigSur
AudioQuest Mackenzie
Cardas Clear (sluchátka)
Dynamique Audio Halo 2 (sluchátka) [5]

DIGITÁLNÍ
SOtM dCBL-CAT7u [1] 
SOtM dCBL-CAT7 [1]
SOtM iSO-CAT6 [1]
Nordost Heimdall 2 (HDMI) [1]
Nordost Heimdall 2 (ethernet) [1]
AudioQuest Carbon 48 [1]
Wireworld Platinum Starlight (USB) [2]
Dynamique Audio Horizon 2 (coax) [3]
Dynamique Audio Horizon 2 (USB)
Nordost Blue Heaven (coax)
Nordost Purple Flare (USB) [5]
2x AudioQuest Jitterbug FMJ [2]
AudioQuest Jitterbug [2]
Cardas HighSpeed SB (USB)
KrautWire Guru Digital (coax)
Black Rhodium Sonata (coax)
Monster Cable M1000 (HDMI) [2]
Monster Cable M1000 (optika) [1]

NAPÁJECÍ
Nordost Valhalla 2 [1]
Cardas Clear Beyond XL C19 [1]
VYDA Laboratories Orion [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
IsoTek EVO3 Sequel
IsoTek EVO3 Premier [2]
IsoTek EVO3 Optimum [2]
IsoTek EVO3 Initium
ZenSati Authentica

+ řada standardních low-cost kabelů

NAPÁJENÍ:

samostatný přívod a fáze 1x25A [1] 
GigaWatt G-C20A 2P (jistič)
GigaWatt LC-Y EVO (kabel)
GigaWatt G-044 (zásuvky)

IsoTek V5 Sigmas [1]
Norost QSource [1]
SOtM sPS-500
IsoTek V5 Titan [2]
IsoTek V5 Polaris
IsoTek EVO3 Corvus [1]
Nordost Qbase Qb8 [3]
Furman AC-210 A E

SLUCHÁTKA:

Focal Clear [2]+[5]
Denon PerL Pro [5]
Koss Porta Pro Wireless
Sennheiser IE 8 [5]
Koss Porta Pro CZ

OSTATNÍ:

SOtM sNH-10G & sCLK-EX [1]
SOtM iSO-CAT6 SE [1]
SOtM iSO-CAT7 [1]
Solid Tech Feet of Silence [1]
Solid Tech IsoBlack [1]
Cardas Multi Blocks [1]
Nordost QKore 6 [1]
Nordost QKore 3 [2]
Nordost Sort Kones [1] + [2]
Nordost Sort Lift [1]
Nordost QPoint [1] + [2]
Nordost Ti Pulsar Points [2]
IsoAcoustics Orea Indigo [2]
IsoAcoustics Gaia I [1]
IsoAcoustics Gaia III [3]
IsoAcoustics Aperta [2]
AudioQuest Fog Lifters [2]
AudioQuest Noise-Stoppers [1] + [2]
stojany Kudos S50
akustické prvky Sonitus Acoustic [1] + [2] + [3]
akustické prvky ASI Sugar Cubes [2]
SONOS One SL
65" UHD Philips 65OLED806 [1]
VPI HW16.5

MĚŘENÍ:

Clio Pocket 2.11
Room EQ Wizard
miniDPS UMIK-1
miniDSP H.E.A.R.S.
MCP CQ5620 (osciloskop)
CD generátor
Xavian Mondiale II

NÁBYTEK:

zakázkový stolek z 5 cm masivu [1]
Norstone Stäbbl [3]
NEO HIGH END Tripod [2]

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

HiFi Morava - Audiovector

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audiohappening 204

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies