2024 04 30 TST SVS Soundpath 1

Jakkoliv je americká značka SVS známá hlavně pro své subwoofery a následně tak trochu i kvůli reprosoustavám, její portfolio zahrnuje též trochu elektroniky, antivibrační nožičky a nakonec třeba i kabeláž řady SoundPath, kterou lze prohlásit za velmi ekonomickou variantu.

SVS SoundPath reprokabel

Na první pohled není na reproduktorovém kabelu SoundPath mnoho co popisovat. Je velmi flexibilní, tenký a uzavřený v černém měkkém opletu s modrým žíháním. Koncové rozdvojení zakrývá pružná bužírka a banánky jsou jednoduché, nicméně dobře použitelné. S kabelem se díky tomu všemu snadno manipuluje.

Konektory mají kontakty z pozlacené telluriové mědi. Kabel je tvořeným dvojitým vláknitým měděným vodičem s 82 vlákny a běžnou čistotou 99,99%. Každý z vodičů je vybaven trojitým stíněním. Dielektrikum tvoří PVC.

2024 04 30 TST SVS Soundpath 2

Výrobce říká, že kabely mají odpor 8 miliohm na metr, kapacitu 68 pF a průměr 9 mm, průřez je 2,5 mm2.

SVS SoundPath XLR

Vlastně ani na doprovodných signálových kabelech (můžete si vybrat RCA i XLR koncovky) není moc co popsat. Mají stejný vizuální styl, tloušťku i ohebnost jako reprokabel, bytelné koncovky jsou označené logem SVS a opatřeny zlacenými kontakty. Ačkoliv základní konstrukční princip zůstává stejný, stínění je tu dokonce pětivrstvé a v jedné úrovni sestává z 56 vláken, zapojených jen na jednom konci kabelu. Vodiče uvnitř kabelu jsou volně kroucené.

Tady je odpor 77 mOhm na metr a kapacita 39 pF / m.

2024 04 30 TST SVS Soundpath 5

Kabeláž jsme zkoušeli v hlavní sestavě (Métronome DSC / Norma Revo SC-2 LN / Norma Revo PA 160 MR / KEF Blade One Meta) proti mixu Nordost Heimdall 2, Nordost Valhalla 2, KrautWire Super Symetric a VYDA Laboratories Orion, dále ale i v podstatně víc odpovídajícím systému EverSolo DMP-A6 / Cambridge CXA81 / Fischer & Fischer SN-70 a to s kabeláží Dynamique Audio Horizon 2. Na podrobnosti sestav se můžete podívat v pravém sloupci.

Na to, že celou sestavu si bez problémů s kabely SVS propojíte ani ne za deset tisíc, tak bas v „Gentleman cambrioleur“ (Jacques & Thomas Dutronc | „Dutronc & Dutronc“ | 2022 | Tomdu | 00602445827756) měl pěkný objem. Vlastně asi trochu zdůrazněný, kabely mají skutečně plné spodní oktávy – ono je to fajn třeba i u základních sestav, kde takové ladění může pomoci zklidnit případné ostřejší momenty nebo dodat pocit celkové bohatosti, který může chybět. Ale i prostě pokud jen máte rádi silnější spodek, kabely SoundPath mu umí dát váhu. Podání je však určitě takové měkčí, spíše právě o objemu, než o definici. Už jsme nicméně měli tu čest se spoustou kabelů třeba dvojnásobná cenové úrovně od „velkých značek“, které nejsou o nic lepší, možná i naopak.

2024 04 30 TST SVS Soundpath 8

Zpěváci z The Gesualdo Six v Byrdově „Ave verum corpus“ („Mass for five voices“ | 2023 | Hyperion | CA68416) stály spíše v takové semknuté skupince, než že byste měli pocit velikého prostoru – ale i tak je čitelnost a hlavně srozumitelnost lidských hlasů o hodně lepší, než jsme za danou cenu čekali (což vlastně nebylo moc). Ne, že by šlo třeba o takovou úroveň jakou mají Horizon 2, ale zase TAK daleko to není a opět tu je hlavně plnost, pocit, že to není dutý a „nijaký“ zvuk.

Výšky, jinak v „Mvt. 1, Section 3“ Henry Threadgill Ensemble („The Other One“ | 2023) docela znělé a jasné, byly v podání kabeláže SVS SoundPath přeci jen krotší. Je znát, že frekvenční vyvážení je nakloněné ve prospěch basů. Také kovovost činelů se zdá být „jednoduchá“, nicméně nijak agresivní a celkově s fér čitelností. Opět nelze než říct, že to pomůže zklidnit zvuk tam, kde je třeba náznak přílišné cinkavosti nebo mají sestavy tendenci hrát trochu „dutě“, případně máte rádi jadrnější nahrávky s ne úplně dokonalým masteringem.

2024 04 30 TST SVS Soundpath 11

A také rozhodně SoundPath podtrhnout pocit dynamiky. Třeba bubenická selanka Davea Lombarda „Separation from the Sacred“ („Rites of Percussion“ | 2023 | Lomby Tunes) má hezký hřmot, vzbuzený údery na velké kotle. Nejsou to pevné, dýchající zvuky s fyzickým důrazem, přednes je přeci jen měkký, ale je ho dost, působí až takovým masitějším dojmem a nějakou energii už rozhodně dokážou prodat. Máte-li pocit, že váš systém by snesl více objemu a váhy, tak SoundPath oboje určitě přidá, byť ne v úplně skálopevných konturách.

Je fakt, že oproti našim standardním kabelům – které mají výrazně, ale výrazně vyšší cenovky – jsou SVS SoundPath trochu méně informativní, ale přesto se ve varhanní interpretaci „Nocturne, op.9, no.2“ Frédérica Chopina v podání Anny Lapwood („Luna“ | 2023 | SONY | 19658831402) nepůsobila reprodukce nepřiměřeně. Ano, pocit ambientu a takového toto tetelení vzduchu v kostelní prostoře si musíte lehce domyslet a vůbec, ale základní linky jsou ok a pro běžnou dostupnou hi-fi sestavu představují SVS SoundPath odpovídající řešení. Navíc právě zde dominantní oktávy lehce vytáhnou do popředí a zvuk tak působí příjemně.

2024 04 30 TST SVS Soundpath 10

Jazzová „La Fiesta“ v podání Blue Chamber Quartet („First Impressions“ | 2007 | Stockfisch Records | SFR 357.4046.2) měla řekněme férově organizovanou scénu, ačkoliv oproti ostatním zkoušeným kabelům se nástroje a zvuky zdály více koncentrované k sobě. Není to hologram, ale spíše hladký obraz, nicméně jisté kvality a přehlednost reprodukce měla a vůči ceně kabeláže, kdy jen těžko najdete cokoliv dostupnějšího, je to rozhodně nad očekávání.

Hlavní je, že po připojení SVS SoundPath do skladby Caroline Shaw „Boris Kerner“ v podání I Giardini („The Wheel“ | 2022 | Linn Records | ALPHA881) vnesly jakousi celkovou poslechovou pohodu. Nemůžete říct, že by jeden nějaký jejich kvalitativní aspekt byl „wow“, ale celkově působí příjemně, bez agrese, jaksi celistvé a mírně důraznější v basech i všeobecně plnější. Nikde nic nepříjemného, sušší systém mohou pomoci zjemnit a vůbec tu není nic nepříjemného.

2024 04 30 TST SVS Soundpath 9

Kabely značky SVS z řady SoundPath představují mimořádně racionální investici – zejména pro ty, kdo „na kabely nevěří“. Rozhodně jsou lepší, než cokoliv základního, co dostanete v krabici ke svému komponentu, dokonce se nebojíme říct, že konkurují kabelům za dvojnásobek, které však mají hezké znáčky zvučnějších výrobců. Hledáte-li tak rozumné propojení pro svou dostupnou sestavu, SoundPath se dobře používají a fungují naprosto férově. Mají možná malou tendenci zdůraznit bas a lehce zvuk uhladit a zakulatit, to však v kontextu očekávaných sestav asi není na škodu, často naopak.

Kč 3 180,- – reprokabel (2x 3 m)

Kč 2 490,- – XLR (2x 1 m)

Kč 1 780,- – RCA (2x 1 m)

FOTOGALERIE

--- --- --- --- ---

KLADY

+ fantastická cena za dané výsledky

+ bezproblémové manipulování / pružnost

+ férové konektory

+ docela plný zvukový projev

+ ideální doladění pro sušeji znějící komponenty

ZÁPORY

- je tu spíše objem a sytost, než detail (ovšem za tu cenu není nač si stěžovat)

--- --- --- --- ---

DOVOZCE: CPT Praha | www.cptpraha.cz 

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Lab12 | Audiofeel

Audio Video Kino Bratislava 2024

AKTUÁLNÍ REDAKČNÍ SESTAVY

[1] HLAVNÍ SESTAVA
[2] NEARFIELD SESTAVA
[3] STŘEDNÍ SESTAVA
[4] VINYLOVÁ SESTAVA
[5] MOBILNÍ SESTAVA

ZESILOVAČE:

Norma Revo SC-2 [1] + [4]
Norma Revo PA 160 MR [1] + [4]
Musical Fidelity M8xi [2]
Grandinote Shinai
Cambridge CXA81 [3]

ZDROJE SIGNÁLU:

Métronome DSC [1]
Métronome Le Player 3 [1] + [2]
EverSolo DMP-A6 [3]
OPPO UDP-205 [1]
Roon [1] + [2]
EverSolo DAC-Z8 [2]
Apogee Groove [5]
Cambridge CXC [3]
Zidoo Z9X Pro [1] 
Zidoo Z9X [2]
SONY BDP-S1200

REPROSOUSTAVY:

KEF Blade One Meta [1]
Fyne Audio F1-5 [2]
Fischer&Fischer SN-70 [3]
Magnat Monitor Supreme 102

ANALOG:

VPI Scout [4]
+ Jelco SA-250
+ Hana ML
+ VPI ADS
+ HEXMAT Eclipse
+ HEXMAT Molekula
+ IsoAcoustics Gaia III
Grandinote Celio [4]
Rega Atlas MK2
AVID Level 45
HANA EH
DS Audio ST-50

KABELY:

REPRODUKTOROVÉ
Nordost Valhalla 2 (bi-wire jumper) [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
ZenSati Authentica [2]

SIGNÁLOVÉ XLR
KrautWire Super Symetric Gold [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
Nordost Red Dawn
ZenSati Authentica [2]
Cable4 Superblack [3]
TelluriumQ Black
Vincent Premium

SIGNÁLOVÉ RCA
Nordost Heimdall 2 [1]+[4]
Nordost Red Dawn
TelluriumQ Black
KrautWire Guru S
EagleCable Condor Blue
AudioQuest BigSur
AudioQuest Mackenzie
Cardas Clear (sluchátka)
Dynamique Audio Halo 2 (sluchátka) [5]

DIGITÁLNÍ
SOtM dCBL-CAT7u [1] 
SOtM dCBL-CAT7 [1]
SOtM iSO-CAT6 [1]
Nordost Heimdall 2 (HDMI) [1]
Nordost Heimdall 2 (ethernet) [1]
AudioQuest Carbon 48 [1]
Wireworld Platinum Starlight (USB) [2]
Dynamique Audio Horizon 2 (coax) [3]
Dynamique Audio Horizon 2 (USB)
Nordost Blue Heaven (coax)
Nordost Purple Flare (USB) [5]
2x AudioQuest Jitterbug FMJ [2]
AudioQuest Jitterbug [2]
Cardas HighSpeed SB (USB)
KrautWire Guru Digital (coax)
Black Rhodium Sonata (coax)
Monster Cable M1000 (HDMI) [2]
Monster Cable M1000 (optika) [1]

NAPÁJECÍ
Nordost Valhalla 2 [1]
Cardas Clear Beyond XL C19 [1]
VYDA Laboratories Orion [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
IsoTek EVO3 Sequel
IsoTek EVO3 Premier [2]
IsoTek EVO3 Optimum [2]
IsoTek EVO3 Initium
ZenSati Authentica [2]

+ řada standardních low-cost kabelů

NAPÁJENÍ:

samostatný přívod a fáze 1x25A [1] 
GigaWatt G-C20A 2P (jistič)
GigaWatt LC-Y EVO (kabel)
GigaWatt G-044 (zásuvky)

IsoTek V5 Sigmas [1]
Norost QSource [1]
IsoTek V5 Titan [2]
IsoTek V5 Polaris [3]
IsoTek EVO3 Corvus [1]
Furman AC-210 A E

SLUCHÁTKA:

Focal Clear [2]+[5]
Denon PerL Pro [5]
Koss Porta Pro Wireless
Sennheiser IE 8 [5]
Koss Porta Pro CZ

OSTATNÍ:

SOtM sNH-10G & sCLK-EX [1]
SOtM iSO-CAT6 SE [1]
SOtM iSO-CAT7 [1]
Solid Tech Feet of Silence [1]
Solid Tech IsoBlack [1]
Cardas Multi Blocks [1]
Nordost QKore 6 [1]
Nordost QKore 3 [2]
Nordost Sort Kones [1] + [2]
Nordost Sort Lift [1]
Nordost QPoint [1] + [2]
Nordost Ti Pulsar Points [2]
IsoAcoustics Orea Indigo [2]
IsoAcoustics Gaia I [1]
IsoAcoustics Gaia III [3]
IsoAcoustics Aperta [2]
AudioQuest Fog Lifters [2]
AudioQuest Noise-Stoppers [1] + [2]
stojany Kudos S50
akustické prvky Sonitus Acoustic [1] + [2] + [3]
akustické prvky ASI Sugar Cubes [2]
SONOS One SL
65" UHD Philips 65OLED806 [1]
VPI HW16.5

MĚŘENÍ:

Clio Pocket 2.11
Room EQ Wizard
miniDPS UMIK-1
miniDSP H.E.A.R.S.
MCP CQ5620 (osciloskop)
CD generátor
Xavian Mondiale II

NÁBYTEK:

zakázkový stolek z 5 cm masivu [1]
Norstone Stäbbl [3]
NEO HIGH END Tripod [2]

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Pure Sound Karlovy Vary

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies