Solid Tech - referenční high-end audio racky

2022 01 31 TST GMG Power Harmonic Hammer Exclusive 1

Abyste si užili svou oblíbenou hudbu, na to stačí relativně jednoduchý hi-fi systém, který není zase tak komplikované poskládat a přesto baví. Komplikace se pak ale dostavují v o to větším množství, o co výš po žebříčku hi-fi stoupáte – když se propracujete k tomu snovému high-endu, slyšíte už „každou kravinu“ a je třeba pečlivě volit úplně cokoliv. I ta první i ta druhá zmíněná kategorie sestav nicméně profituje z dobrého napájení, které zajistí napájecí filtry. Jedny z těch nejlepších na světě se vyrábí na krásné Moravě pod značkou GMG Power.

Malá rodinná firma má portfolio sestavené z luxusně pojatých zařízení, zaměřených zjevně na prémiový high-end. Značka začala excelentním modelem Harmonic Hammer 3000P, k jehož konstrukci se po pár letech vrátili a vyrobili verzi s přídomkem Exclusive – jde především o hezčí exteriér v duchu novějších modelů a lehké doladění vnitřních řešení, protože už výchozí verze je ze sféry špičkového high-endu.

Harmonic Hammer Exclusive je kus komponentu – je to mocných 47 kg hmoty ve skříni z nádherně opracovaných hliníkových profilů, filtr má šířku 45 cm, hloubku 42 cm a výšku 15 cm. Na první pohled je jasné, že top model je hezčí než verze výchozí. Může za to hezčí oko „měřáčku“ v centru dva centimetry tlustého panelu panelu, okrášlené mimo jiné i podsvícením (to změní barvu na oranžovou, pokud máte špatně vstupní fázi) – hlavně je tu ale i vykousnutá horní hrana čelního panelu s gravírovaným jménem. O moc hodnotněji přístroj podobného typu asi vyrobit nelze, kvalita provedení je bezchybná.

2022 01 31 TST GMG Power Harmonic Hammer Exclusive 2

Pěkný ale Harmonic Hammer Exclusive není jen zepředu – je tu hezky zapracované logo přes většinu plochy horního panelu, hezká a začištěná je i zadní stěn. V té je šest špičkových zásuvek Furutech NCF s rhodiovými kontakty, rozdělených do dvou sekcí (tři mají souhrnný výstup až 9A, jsou tedy pro zesilovače, tři jsou 2A a určené pro zdroje signálu, předzesilovače a vůbec). To je asi jediný praktický limit přístroje, šest zásuvek většinou stačí, ale v košatější sestavě budete asi muset sáhnout třeba po firemní liště Line Blocker, která může fungovat jako ultimativní „rozbočka“.

Oproti netypickému řešení s powerCON konektorem u původní verze je tu konzervativnější IEC C20, opět v provedení od Furutech s technologií NCF. Zajímavostí je přítomnost zemnícího konektoru, kterým lze připojit filtr k čím dál rozšířenějším modulům typu Nordost QKore. Filtr se zapíná relativně velkým kolébkovým spínačem, každý okruh má svůj vlastní jistič.

2022 01 31 TST GMG Power Harmonic Hammer Exclusive 3

Vnitřní konstrukce vychází z Harmonic Hammer 3000P, nicméně proměn a úprav prý je hodně, navíc je tu dvojice filtrovacích stupňů navíc. I když výrobce záměrně drží know-how pod pokličkou, prý to znamená víc než 60 nových součástek. Základem jsou pak součástky poctivé, v čele s obrovským toroidním transformátorem v mohutném pouzdře, nemén poctivé jsou příčky, stínící od sebe jednotlivé sekce. Je znát, že konstrukce je skutečně promyšlená.

Součástí Harmonic Hammer Exclusive je také ochrana, která dokáže absorbovat až 30 000 A, ochrany reagují také na přepětí nad 255 V, bleskojistka s plasmovým jiskřištěm je dimenzovaná na 20 000 A. Součástí praktických řešení je také soft start, který zajistí při startu maximální proudovou špičku 5 A.

2022 01 31 TST GMG Power Harmonic Hammer Exclusive 4

Poctivě jsou také oddělené jednotlivé výstupy, mezi vstupem a všemi výstupy, stejně jako navzájem mezi oběma sekcemi zásuvek je galvanické oddělení. Filtrace RFI a EMI rušení pracuje v pásmu 5 kHz až 1,5 GHz a to s účinností 25 až 130 dB, účinek by tedy měl být skutečně výrazný. Všechna řešení jsou na deskách plošných spojů a několikanásobným pokovením a dokonce pozlacením.

Harmonic Hammer Exclusive jsme poslouchali na hlavní redakční sestavě – tedy na Métronome DSC1 a Norma Revo SC-2 LN / PA 160 MR, přičemž se poslouchalo na Xavian Quarta Evoluzione s kompletní kabeláží Nordost Heimdall 2. Pro porovnání byl k dispozici Harmonic Hammer 3000P, ale také připojení přímo do dedikovaného rozvodu – více o tom i celé sestavě najdete v pravém sloupci -->.

2022 01 31 TST GMG Power Harmonic Hammer Exclusive 7

Houpavý bas v „Never Felt Less Like Dancing“ od Katie Melua („Ketevan“ | 2013 | Dramatico | DRAMCD0095) byl při připojení přes verzi Exclusive prostě fantastický; jeho hloubka, jeho sytost a jeho rozmanitost jsou podmanivé, je to ještě o krok dospělejší reprodukce, než u původního modelu, asi tak jako je dotaženější a luxusnější exteriér přístroje. Oproti přímému zapojení do zásuvky jako kdyby se zvuk nadechl, získal na vřelosti a také byl pevnější, konkrétnější, nástroj byl jednoznačně fyzičtěji přítomný a jako kdyby se dokázal spustit o kousek hlouběji a hutněji.

Výtečně je vliv Harmonic Hammer Exclusive patrný na vokálech, třeba rozmanitý sbor Chappelle du Roi, zpívající „Gloria“ Thomase Tallise („The Complete Works“ | 2004 | Brilliant | 93612) byl na úrovni jednotlivých zpěváků krásně ohraničený a propracovaný, filtr podtrhuje kvality sestavy a nechává citelně lépe vyniknout drobné informace, takže se zřetelně zlepšuje jak celková srozumitelnost, tak odlišitelnost jednotlivých vokálů. V pozadí nahrávky cítíte „tišší ticho“, takže hlasy jsou kontrastnější a jasnější.

2022 01 31 TST GMG Power Harmonic Hammer Exclusive 8

Také výšky v „The Red One“ Pata Methenyho a John Scofielda („I Can See Your House From Here“ | 1994 | Blue Note | 7243 8 27765 2 9) byly skvělé – sestava Norma a Métronome nikdy takhle čistě a jasně nezahrála a Harmonic Hammer Exclusive nechá vyniknout fantastické rozlišení a detaily ve snad nejklidnější a nejsamozřejmější formě, v jaké jsme je na tomto systému kdy slyšeli. Z kovu činelů jako kdyby se vytratila poslední špetka přítomného „umělého“ lesku a zní s nádhernou přirozeností a samozřejmostí.

Orchestrální „Ben’s Farm in Vermont“ Davida Cheskyho („The Ultimate Headphone Demonstration Disc“ | 2014 | Chesky Records | JD361) neměla při žádné úrovni hlasitosti jakkoliv znatelně omezenou dynamiku, naopak Harmonic Hammer Exclusive jako kdyby energii přidal a nechal ještě víc vyniknout schopnosti elektroniky. Reprodukce jako kdyby se nadechla, je energičtější a živější, přitom ale také stále měkká, poddajná a klidná, je tu obrovský pocit suverenity.

2022 01 31 TST GMG Power Harmonic Hammer Exclusive 16

Při zapojení filtru nejvíce doceníte to, jak se vyloupnou a vykrystalizují ty nejjemnější informace – komplexní skladby jako „Fuori il danaro!“ z Pucciniho „La Bohéma“ (Solti / LSO / John Alldis Choir | 1988 | BMG | 74321 39496 2) díky tomu působí citelně plastičtější. Objevíte najednou i to, co jste neočekávali; přitom to není tvrdší, hlasitější, jen jakoby učesanější, lépe propojené a usazenější, zaostřenější.

Poctivá filtrace zejména zdrojového komponentu a předzesilovače zlepšila také podání prostoru nahrávek – Egarův „Violin Concerto in B minor, op. 61“ v podání Hilary Hahn v popředí LSO, řízeného Sirem Colinem Davisem (2004 | Deutsche Grammophon | 028947487326) rozkvetl do hloubky dokonce i v podání s famózními výsledky Harmonic Hammer 3000P. Jednoznačně při vyzkoušení filtrace objevíte výraznější pocit vzdušnosti a jako kdyby celkově zvuk vykvetl.

2022 01 31 TST GMG Power Harmonic Hammer Exclusive 14

Rytmická „Hymn“ od Ultravox („Dancing with Tears in My Eyes“ | 1997 | EMI Gold | 724385513220) zněla s Harmonic Hammer Exclusive prostě skvěle, jen tak sedíte, posloucháte a bavíte se při libovolné hlasitosti a všechno je tak nějak „v pohodě“. Jenže pak filtr odpojíte a zkusíte zapojení přímo do zásuvky a zvuk jako kdyby zhrubnul, byl tvrdší a tu a tam dokonce jedovatý. Vraťte filtr na jeho místo a všechno je zase v pořádku, sice pořád cítíte, že nahrávka má svoje produkční limity, ale jsou jaksi mnohem snesitelnější.

Česká značka GMG Power je mimořádně zajímavým zjevem na trhu high-endových audio zařízení. Pokud totiž máte „velkou“ sestavu, právě vrcholné filtry Harmonic Hammer této značky patří k nejlepším řešením pro zajištění jejího perfektního napájení. Nejnovější inkarnace Harmonic Hammer Exclusive je pak skutečně exkluzivní – k materiálové stránce a kvalitě zpracování nelze říct nic, jako objekt je filtr perfektní. Vnitřní konstrukce je pak výjimečně pečlivá a poctivá, takže rušení, které by mohlo ze zásuvky pronikat k vašim komponentům, se stává věcí, o níž můžete s klidem přestat přemýšlet. GMG Power Harmonic Hammer Exclusive je luxusní produkt nejvyšší třídy a mezi napájecími filtry libovolného konkurence je limitem vlastně jen počet šesti zásuvek, na který u košatějších systémů můžete narazit. Ale z jakéhokoliv jiného pohledu je Harmonic Hammer Exclusive skutečnou referencí – pokud chcete maximum, zapojte Harmonic Hammer Exclusive do své sestavy a víc neřešte.

EUR 15 800,-

cca Kč 385 000,-

FOTOGALERIE

--- --- --- --- ---

KLADY

+ nádherně zpracovaný produkt

+ špičkový filtr

+ ještě o kousek lepší, než původní (i tak referenční) Harmonic Hammer 3000P

+ po zapojení z reprodukce spadne jakýkoliv zbývající stres

+ zřetelné zlepšení úplně ve všem – dynamice, detailu, konkrétnosti, čistotě,…

ZÁPORY

- v některých systémech může být počet zásuvek limitující

- cena už je poměrně dost prémiová, byť je to za unikátní produkt

--- --- --- --- ---

VÝROBCE: GMG Power | www.gmgpower.cz 

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

AKTUÁLNÍ REDAKČNÍ SESTAVY

[1] HLAVNÍ SESTAVA
[2] NEARFIELD SESTAVA
[3] STŘEDNÍ SESTAVA
[4] VINYLOVÁ SESTAVA
[5] MOBILNÍ SESTAVA

ZESILOVAČE:

Norma Revo SC-2 [1] + [4]
Norma Revo PA 160 MR [1] + [4]
Musical Fidelity M8xi [2]
Grandinote Shinai
Cambridge CXA81 [3]

ZDROJE SIGNÁLU:

Métronome DSC [1]
Métronome Le Player 3 [1] + [2]
EverSolo DMP-A6 [3]
OPPO UDP-205 [1]
Roon [1] + [2]
EverSolo DAC-Z8 [2]
Apogee Groove [5]
Cambridge CXC [3]
Zidoo Z9X Pro [1] 
Zidoo Z9X [2]
SONY BDP-S1200

REPROSOUSTAVY:

KEF Blade One Meta [1]
Fyne Audio F1-5 [2]
Fischer&Fischer SN-70 [3]
Magnat Monitor Supreme 102

ANALOG:

VPI Scout [4]
+ Jelco SA-250
+ Hana ML
+ VPI ADS
+ HEXMAT Eclipse
+ HEXMAT Molekula
+ IsoAcoustics Gaia III
Grandinote Celio [4]
Rega Atlas MK2
AVID Level 45
HANA EH
DS Audio ST-50

KABELY:

REPRODUKTOROVÉ
Nordost Valhalla 2 (bi-wire jumper) [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
ZenSati Authentica [2]

SIGNÁLOVÉ XLR
KrautWire Super Symetric Gold [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
Nordost Red Dawn
ZenSati Authentica [2]
Cable4 Superblack [3]
TelluriumQ Black
Vincent Premium

SIGNÁLOVÉ RCA
Nordost Heimdall 2 [1]+[4]
Nordost Red Dawn
TelluriumQ Black
KrautWire Guru S
EagleCable Condor Blue
AudioQuest BigSur
AudioQuest Mackenzie
Cardas Clear (sluchátka)
Dynamique Audio Halo 2 (sluchátka) [5]

DIGITÁLNÍ
SOtM dCBL-CAT7u [1] 
SOtM dCBL-CAT7 [1]
SOtM iSO-CAT6 [1]
Nordost Heimdall 2 (HDMI) [1]
Nordost Heimdall 2 (ethernet) [1]
AudioQuest Carbon 48 [1]
Wireworld Platinum Starlight (USB) [2]
Dynamique Audio Horizon 2 (coax) [3]
Dynamique Audio Horizon 2 (USB)
Nordost Blue Heaven (coax)
Nordost Purple Flare (USB) [5]
2x AudioQuest Jitterbug FMJ [2]
AudioQuest Jitterbug [2]
Cardas HighSpeed SB (USB)
KrautWire Guru Digital (coax)
Black Rhodium Sonata (coax)
Monster Cable M1000 (HDMI) [2]
Monster Cable M1000 (optika) [1]

NAPÁJECÍ
Nordost Valhalla 2 [1]
Cardas Clear Beyond XL C19 [1]
VYDA Laboratories Orion [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
IsoTek EVO3 Sequel
IsoTek EVO3 Premier [2]
IsoTek EVO3 Optimum [2]
IsoTek EVO3 Initium
ZenSati Authentica [2]

+ řada standardních low-cost kabelů

NAPÁJENÍ:

samostatný přívod a fáze 1x25A [1] 
GigaWatt G-C20A 2P (jistič)
GigaWatt LC-Y EVO (kabel)
GigaWatt G-044 (zásuvky)

IsoTek V5 Sigmas [1]
Norost QSource [1]
IsoTek V5 Titan [2]
IsoTek V5 Polaris [3]
IsoTek EVO3 Corvus [1]
Furman AC-210 A E

SLUCHÁTKA:

Focal Clear [2]+[5]
Denon PerL Pro [5]
Koss Porta Pro Wireless
Sennheiser IE 8 [5]
Koss Porta Pro CZ

OSTATNÍ:

SOtM sNH-10G & sCLK-EX [1]
SOtM iSO-CAT6 SE [1]
SOtM iSO-CAT7 [1]
Solid Tech Feet of Silence [1]
Solid Tech IsoBlack [1]
Cardas Multi Blocks [1]
Nordost QKore 6 [1]
Nordost QKore 3 [2]
Nordost Sort Kones [1] + [2]
Nordost Sort Lift [1]
Nordost QPoint [1] + [2]
Nordost Ti Pulsar Points [2]
IsoAcoustics Orea Indigo [2]
IsoAcoustics Gaia I [1]
IsoAcoustics Gaia III [3]
IsoAcoustics Aperta [2]
AudioQuest Fog Lifters [2]
AudioQuest Noise-Stoppers [1] + [2]
stojany Kudos S50
akustické prvky Sonitus Acoustic [1] + [2] + [3]
akustické prvky ASI Sugar Cubes [2]
SONOS One SL
65" UHD Philips 65OLED806 [1]
VPI HW16.5

MĚŘENÍ:

Clio Pocket 2.11
Room EQ Wizard
miniDPS UMIK-1
miniDSP H.E.A.R.S.
MCP CQ5620 (osciloskop)
CD generátor
Xavian Mondiale II

NÁBYTEK:

zakázkový stolek z 5 cm masivu [1]
Norstone Stäbbl [3]
NEO HIGH END Tripod [2]

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies