ELAC hi-fi reprosoustavy

2018 02 28 TST Bluesound Pulse Soundbar 1

Primárně bezdrátový multiroom systém Bluesound se od svého uvedení pár let nazad rozrostl od jednoduchých reproduktorů přes streamery a zesilovače až k řešením pro domácí kino - konkrétně k modelu Pulse Soundbar, který v sobě spojuje jednak snadné ozvučení televize, jednak díky povedené ovládací aplikaci systému Bluesound možnost stát se v obýváku i zdrojem hudby a součástí multiroom řešení.

Pulse Soundbar má klasické soundbarové tvary, téměř plochá čelní stěna je zakrytá průzvučnou magnetickou mřížkou, respektive dvěma, neb uprostřed se nachází kulaté spínací tlačítko informující svítící obrubou o provozním stavu.

Soundbar o šířce 107 cm, výšce 14,1 cm a hloubce 7 cm můžete připevnit na stěnu (váží , případně postavit díky dvojici dodávaných nožiček skobovitého tvaru v lehkém záklonu na nábytek. Na dozadu zkosených bočních stranách najdete firemní logo.

2018 02 28 TST Bluesound Pulse Soundbar 2

Veškerou konektivitu výrobce skryl do "zálivu" uprostřed zadní stěny; je tu malá napájecí zásuvka, tlačítko standby, ethernetový konektor, pokud byste snad nechtěli řešit připojení pomocí Wi-Fi, je tu optický digitální a analogový cinchový vstup pro pokrytí základních potřeb typu televize a nějakého analogového zdroje a pokud by vám snad zvuk soundbaru nestačil, můžete připojit subwoofer pomocí klasického výstupu. BluOS subwoofery ze stejné řady připojíte bezdrátově.

Za mřížkou na čelní straně najdete na každé straně čtyři reproduktory - u krajů jsou středobasové papírové kónusy o průměru 5 cm, vedle nich kopulky vysokotónových měničů o průměru 1,9 cm. Doplňuje je na každé straně dvojice plochých basáčků o průměru 10 cm.

2018 02 28 TST Bluesound Pulse Soundbar 3

Mozkem celého přístroje je procesor ARM Cortex A9 s taktem 1 GHz, zpracovává příkazy dodávané již zmíněnou pěknou aplikací v češtině. Tou můžete pouštět zvuk i přes Bluetooth, z internetových rádií, cloudových služeb (včetně těch v ČR nevyužitelných typu HDTracks nebo Qobuz - naopak i u nás užijete TIDAL či Spotify), můžete využít integraci do chytrých systémů včetně Roon a velkou výhodou je podpora signálů s vysokým rozlišením - Pulse Soundbar, stejně jako všechny modely Bluesound, přehraje signál s rozlišením až 24 bit / 192 kHz v podobě MP3, AAC, WMA, OGG, ALAC, OPUS, FLAC, WAV, AIFF a dokonce umí i MQA či standard Dolby Digital. Samozřejmě můžete hudbu čerpat i z domácích serverů a počítačů.

Soundbar nabízí díky digitálním zesilovačům výkon 120 Wattů a frekvenční odezvu 55 - 20 000 Hz (-3 dB). Firemní subwoofer pak přidá basy až dolů k 25 Hz. Hodnota THD+N na hodnotě 0,03% je velmi solidní.

2018 02 28 TST Bluesound Pulse Soundbar 5

Pokud byste chtěli, stačí přidat zmíněný subwoofer a dvojici bezdrátových repráčků Pulse Flex, abyste si snadno a jednoduše poskládali plnohodnotný multikanálový systém. Všechno je otázkou pár minut práce s aplikací.

Bluesound Pulse Soundbar jsme měli k dispozici bez subwooferu a nutno říci, že v 50 m2 bychom sice občas hutnější zátah odspodu u mohutných filmových efektů ocenili, ale vlastně to stačilo. Přpojení redakčního GoldenEar SuperSub X přineslo příjemné doplnění zvuku o ten bas, který vám rozhýbe vnitřnosti, ale pokud nekoukáte výhradně na akční spektákly z Hollywoodu, pak to skutečně není nezbytnost. Koukali jsme primárně přes OPPO, ale zapojili téměř vše, co najdete v pravém sloupci ve výpisu komponentů -->.

2018 02 28 TST Bluesound Pulse Soundbar 6

Když přijde na opravdu hluboké tóny, které mají zadunět prostorem, dejme tomu jako příchod Tyranosaura v prvním "Jurském parku", Pulse Soundbar má samozřejmě rezervy. Ta fyzičnost tónů pochopitelně vyžaduje subwoofer pro svou plnou působivost, ale na vlastně ne dramaticky velký přístroj umí tento soundbar dojem také udělat. Nevnímáte, že by byl zvuk "ukrojený", ale ani to, že by šlo o efektně pojatý bas doháněný ve velkém DSP.

Když přijde na něco méně basově efektního s efekty zejména ve středním a vyšším pásmu jako je třeba "Harry Potter a Relikvie Smrti", tak už umí Pulse Soundbar skutečně i sám se sebou vystačit. Zejména hlasy, nosný prvek filmové produkce, zvládá soundbar důstojně, čistě a čitelně. Není to opět technický, DSP dotažený a vycizelovaný přednes, spíše o uvolněnější prezentaci, vokály jsou lehké a spíše měkčí, ale celkově vůči ceně prostě ok.

2018 02 28 TST Bluesound Pulse Soundbar 7

Podobně i u vysokých tónů, u skřípání kovu a třeskotu skla drceného auta v jedné z úvodních scén v "Constantine" se ukáže, že Pulse Soundbar netlačí tak úplně na pilu - zvládne v pohodě udržet přehled, aniž by sklouzl k tvrdosti, techničnosti nebo agresivitě. Není to styl, kterým se snažil Pulse Soundbar vzbudit nějaký wow dojem, ale můžete se v klidu koukat celý den, aniž byste měli vytahané uši.

Jako celek určitě Pulse Soundbar u filmů nabízí přehledný a čistý přednes s dostatečnou dynamikou, nemá takový ten vysloveně efektní přednes jako lecjaké jiné domácí kino, ale to je při dlouhodobém soužití, kdy netrávíte u televize třeba jen dvě hodiny týdně (protože tam je efekt většinou spíše fajn), spíše pozitivum.

2018 02 28 TST Bluesound Pulse Soundbar 9

Docela dobré ale je hlavně i to, že Pulse Soundbar poslouží i jako férový systém pro poslech hudby - Je jedno, jestli to bude lehký country-pop "Waiting" od The Paperboys, kde je fajnová lehkost flétny i kovová drnkavost kytar, nebo je to třeba Davisova "Pharaoh´s Dance", kde i mnohovrstvé hudební linky už působí poměrně "kulturně" rozpleteným dojmem.

Hudba sice vyžaduje aspoň trochu hlasitosti, klasicky koncipované hi-fi umí být potichu povětšinou čitelnější, ale je tu příjemný nádech hifistické "normálnosti".

2018 02 28 TST Bluesound Pulse Soundbar 8

Bluesound Pulse Soundbar jako řešení, které pokryje primární ozvučení celé domácnosti pro každou příležitost, poslouží velmi dobře. Jednak nezabere moc místa a zejména na zdi bude nenápadným doplňkem v prostoru, jednak má parádní aplikaci Bluesound, která vám umožní pustit si vlastně cokoliv a kdykoliv, jednak má dostatečně dobrou čitelnost a živost, aby obstál i ve filmové i hudební produkci důstojně v rámci své cenové kategorie. Není to výbušně efektní přístroj, spíše kultivovaný partner se snahou o přirozenou, bez zbytečností fungující pro každodenní poslouchání čehokoliv. Pro ten ideální filmový efekt bude asi vhodné přeci jen doplnit subwoofer, ale to je vlastně tak všechno - pak už může Pulse Soundbar vlastně jen pořád hrát, aniž by vás jakkoliv unavil.

Kč 25 990,- - černá (včetně držáku na zeď)

Kč 27 990,- - bílá (včetně držáku na zeď)

FOTOGALERIE

FOTOGALERIE - APLIKACE

--- --- --- --- ---

KLADY

+ dobrá iluze zvuku v prostoru

+ skvělá aplikace

+ funguje v běžné místnosti i bez podpory subwooferu

+ funkce a možnosti toho, aby se soundbar stal pro běžné lidi i centrem pro poslech hudby a vůbec všeho

+ elegantní podoba a možnosti zavěšení / posazení

+ možnost vytvořit bezdrátový multikanál

ZÁPORY

- přes vší úctu k filozofii Bluesound může HDMI prostě občas chybět

- klasicky poskládaný "dělený" systém může hrát transparentněji

--- --- --- --- ---

PRODÁVÁ: Ketos | www.ketos.cz 

Audiohappening 2024

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

AAI - ultimativní audiofilské kabely

AKTUÁLNÍ REDAKČNÍ SESTAVY

[1] HLAVNÍ SESTAVA
[2] NEARFIELD SESTAVA
[3] STŘEDNÍ SESTAVA
[4] VINYLOVÁ SESTAVA
[5] MOBILNÍ SESTAVA

ZESILOVAČE:

Norma Revo SC-2 [1] + [4]
Norma Revo PA 160 MR [1] + [4]
Musical Fidelity M8xi [2]
Grandinote Shinai
Moon 250i v2
Cambridge CXA81 [3]

ZDROJE SIGNÁLU:

Métronome DSC [1]
Métronome Le Player 3 [1] + [2]
EverSolo DMP-A6 [3]
OPPO UDP-205 [1]
Roon [1] + [2]
EverSolo DAC-Z8 [2]
Apogee Groove [5]
Cambridge CXC [3]
Zidoo Z9X Pro [1] 
Zidoo Z9X [2]
SONY BDP-S1200

REPROSOUSTAVY:

KEF Blade One Meta [1]
Fyne Audio F1-5 [2]
Fischer&Fischer SN-70 [3]
Magnat Monitor Supreme 102
s314 Omicron

ANALOG:

VPI Scout [4]
+ Jelco SA-250
+ Hana ML
+ VPI ADS
+ HEXMAT Eclipse
+ HEXMAT Molekula
+ IsoAcoustics Gaia III
Grandinote Celio [4]
Rega Atlas MK2
AVID Level 45
HANA EH
DS Audio ST-50

KABELY:

REPRODUKTOROVÉ
Nordost Valhalla 2 (bi-wire jumper) [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
InAkustik LS-1603 [2]
ZenSati Authentica

SIGNÁLOVÉ XLR
KrautWire Super Symetric Gold [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
Nordost Red Dawn
ZenSati Authentica [2]
Cable4 Superblack [3]
TelluriumQ Black
Vincent Premium

SIGNÁLOVÉ RCA
Nordost Heimdall 2 [1]+[4]
Nordost Red Dawn
TelluriumQ Black
KrautWire Guru S
EagleCable Condor Blue
AudioQuest BigSur
AudioQuest Mackenzie
Cardas Clear (sluchátka)
Dynamique Audio Halo 2 (sluchátka) [5]

DIGITÁLNÍ
SOtM dCBL-CAT7u [1] 
SOtM dCBL-CAT7 [1]
SOtM iSO-CAT6 [1]
Nordost Heimdall 2 (HDMI) [1]
Nordost Heimdall 2 (ethernet) [1]
AudioQuest Carbon 48 [1]
Wireworld Platinum Starlight (USB) [2]
Dynamique Audio Horizon 2 (coax) [3]
Dynamique Audio Horizon 2 (USB)
Nordost Blue Heaven (coax)
Nordost Purple Flare (USB) [5]
2x AudioQuest Jitterbug FMJ [2]
AudioQuest Jitterbug [2]
Cardas HighSpeed SB (USB)
KrautWire Guru Digital (coax)
Black Rhodium Sonata (coax)
Monster Cable M1000 (HDMI) [2]
Monster Cable M1000 (optika) [1]

NAPÁJECÍ
Nordost Valhalla 2 [1]
Cardas Clear Beyond XL C19 [1]
VYDA Laboratories Orion [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
IsoTek EVO3 Sequel
IsoTek EVO3 Premier [2]
IsoTek EVO3 Optimum [2]
IsoTek EVO3 Initium
ZenSati Authentica

+ řada standardních low-cost kabelů

NAPÁJENÍ:

samostatný přívod a fáze 1x25A [1] 
GigaWatt G-C20A 2P (jistič)
GigaWatt LC-Y EVO (kabel)
GigaWatt G-044 (zásuvky)

IsoTek V5 Sigmas [1]
Norost QSource [1]
SOtM sPS-500
IsoTek V5 Titan [2]
IsoTek V5 Polaris
IsoTek EVO3 Corvus [1]
Nordost Qbase Qb8 [3]
Furman AC-210 A E

SLUCHÁTKA:

Focal Clear [2]+[5]
Denon PerL Pro [5]
Koss Porta Pro Wireless
Sennheiser IE 8 [5]
Koss Porta Pro CZ

OSTATNÍ:

SOtM sNH-10G & sCLK-EX [1]
SOtM iSO-CAT6 SE [1]
SOtM iSO-CAT7 [1]
Solid Tech Feet of Silence [1]
Solid Tech IsoBlack [1]
Cardas Multi Blocks [1]
Nordost QKore 6 [1]
Nordost QKore 3 [2]
Nordost Sort Kones [1] + [2]
Nordost Sort Lift [1]
Nordost QPoint [1] + [2]
Nordost Ti Pulsar Points [2]
IsoAcoustics Orea Indigo [2]
IsoAcoustics Gaia I [1]
IsoAcoustics Gaia III [3]
IsoAcoustics Aperta [2]
AudioQuest Fog Lifters [2]
AudioQuest Noise-Stoppers [1] + [2]
stojany Kudos S50
akustické prvky Sonitus Acoustic [1] + [2] + [3]
akustické prvky ASI Sugar Cubes [2]
SONOS One SL
65" UHD Philips 65OLED806 [1]
VPI HW16.5

MĚŘENÍ:

Clio Pocket 2.11
Room EQ Wizard
miniDPS UMIK-1
miniDSP H.E.A.R.S.
MCP CQ5620 (osciloskop)
CD generátor
Xavian Mondiale II

NÁBYTEK:

zakázkový stolek z 5 cm masivu [1]
Norstone Stäbbl [3]
NEO HIGH END Tripod [2]

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

HiFi Morava - Audiovector

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audiohappening 204

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies