2023 04 30 TST AVID prenosky 1

V Angličanovi Conradu Masovi zahořela touha postavit bezchybně fungující gramofon v roce 1977, když mu bylo pouhých 16 let – než roku 1995 založil AVID (tehdy soustředěný právě jen a pouze na vývoj a produkci gramofonů), stihl studovat technický obor na univerzitě nebo třeba získat pracovní zkušenosti ve slévárnách. Během posledních 10 let pak rozšířil nabídku firmy tak, aby nabízela kompletní analogový řetězec – gramofonová šasi, ramena, phono předzesilovače, integrované i dělené zesilovače, reprosoustavy a v neposlední řadě také ucelená nabídka high-endových přenosek.

AVID Ionic

Základním modelem (možná s velkými uvozovkami vzhledem k nasazené cenovce) je Ionic. Přenoska vypadá robustně, má velmi pevné hliníkové tělo s precizním mechanickým opracováním (to aby vibrace z desky přešly do raménka a dál, ale ne do chvějky) a zlatavé detaily. Ony fakticky všechny tři modely v základu vypadají identicky, liší se barvou, hlavně ale použitými materiály.

Technologicky jde o přenosku s pohyblivou cívkou a nízkým výstupním napětím. I to je vlastní všem třem modelům. U Ionic tvoří chvějku hliníková trubička, hrot je z eliptického diamantu. Magnetický systém a cívky jsou pak stejné jako u vyšších modelů.

2023 04 30 TST AVID prenosky 4

Výstupní napětí činí 0,32 mV, frekvenční odezva 15 – 25 000 Hz a separace kanálů je lepší než 25 dB / 1 kHz. Souběh kanálů je pak na stejném kmitočtu lepší než 0,2 dB. Vnitřní impedance přenosky je 4,8 ohm, doporučená zatěžovací impedance přes 100 ohm. Váha přenosky dosahuje 9,1 gramu.

AVID Boron

Střední model Boron je barevně vyvedený v elegantní černo-zlaté barevné kombinaci, ale jak už bylo řečeno, v identických tvarech. Ty jsou mimochodem navrženy tak, aby bylo možné přenosku nainstalovat bez zbytečných starostí – při testech bylo perfektní nastavení vždy otázkou ani ne pěti minut.

Co do techniky využívá Boron (jak jméno napovídá) bórovou chvějku (jde o prvek s nejvyšší pevností v tahu a tvrdost, jíž překonává pouze diamant), na jejímž konci je diamantový hrot typu Micro Ridge. Magnety a cívky vychází způsobem uchycení z top modelu. Přenoska sama má opět váhu 9,1 gramu, blízké jsou i udávané parametry.

2023 04 30 TST AVID prenosky 24

Výstupní napětí zůstává na 0,32 mV, frekvenční odezva ale povyrostla na 15 – 45 000 Hz, přičemž lepší je i oddělení kanálů s hodnotou dosahující na 28 dB / 1 kHz. Souběh kanálů je nicméně stále 0,2 dB. Vnitřní impedance (4,8 ohm) i doporučené zatížení (přes 100 ohm) jsou stejné jako u základního modelu.

AVID Ruby Reference

Nejvyšší model Ruby Reference je opět vyvedený ve stejně tvarovaném hliníkovém šasi, jeho karmínová barva, způsobená malým množstvím chromu, nicméně dává najevo, že je přeci jen trochu jiný.

Nejvýraznější změnou je použití ultra pevné rubínové chvějky s Mohsovou tvrdostí 9 (jen diamant je tvrdší), byť na jejím konci je opět diamantový hrot s profilem Micro Ridge. Uchycení magnetického systému a cívek tu ze všech tří modelů nejúčinněji potlačuje nežádoucí vibrace.

2023 04 30 TST AVID prenosky 15

Co do technických parametrů, jsou zdánlivě opět jako přes kopírák. Na výstupu naměříte 0,32 mV, nejvýrazněji se liší frekvenční rozsah, jdoucí od 10 do 50 000 Hz. Separace kanálů je na 1 kHz lepší než 29 dB, souběh pak lepší než 0,1 dB na stejném kmitočtu. Vnitřní impedance 4,8 ohm a doporučená zatěžovací impedance přes 100 ohm jsou u firemních přenosek konstantou. Stejná je i váha 9,1 gramu nebo doporučený přítlak 2 gramy.

Všechny tři přenosky jsme mohli poslouchat ve skutečně adekvátně vymazleném systému dovozce, sestávajícím primárně z gramofonu AVID Volvere s ramenem SME IV, phono předzesilovače Burmester 100 (alternativně i Musical Fidelity M6x VINYL), předzesilovače Burmester 088 a koncového stupně Burmester 911 MK3. Poslouchalo se přes Fyne Audio F704. Napájelo se přes GMG Power Harmonic Hammer Exclusive a propojeno bylo kompletně kabeláží Nordost Valhalla 2. Prostor nestačí pro výčet doplňků Nordost / QRT (QPoint, QSource, Sort Kones,…). Statiku odstraňoval DS Audio ION-001.

2023 04 30 TST AVID prenosky 2

Všechny tři přenosky byly relativně nenáročné na instalaci, respektive seřízení, mají až překvapivou toleranci ke změnám zátěže nebo přítlaku a vzhledem k váze nebude ani tak náročné vybrat správné rameno, protože na jeho parametry nekladou výraznější nároky.

Broukání mohutného kontrabasu Charlieho Hadena v „My Old Flame“ („Last Dance“ | 2014 | ECM | ECM 2399) nabídl Ionic jakožto kulaté, pěkně tekuté a výrazně poddajné, až houpavé. Definice tónů je velmi dobrá, koneckonců je to drahá přenoska a hraje podle toho – rozhodně se tu ale bas nese hlavně v duchu takové té lehce přibarvené „analogové“, vřelé pohody a sytosti. Posun na bezmála dvojnásobnou cenovou hladinu týž kontrabas významně zpevnil, zmizela valná dávka vřelosti, kterou první přenoska dodávala navrch a zbyl tu v zásadě racionální, pevný, civilní hluboký tón se snadno rozlišenými polohami, dobrou, ale nijak dominantní váhou a výtečným ohraničením not. Do zcela jiného světa jsme však postoupili s Ruby Reference – nejen, že z drážek extrahovala napříč pásmy výrazně víc, než obě předchozí přenosky, ale konkrétně u basu se nesmírně nafoukl objem, přibyla fyzičnost a váha a Haden jako kdyby s nástrojem udělal krok až dva dopředu. Tady už je prostě všechno – šťavnatý, přirozeně vřelý a bohatý tón, rezonující dřevo a drnčící kov tlustých strun, nadhled, díky němuž přednes zůstává zcela klidný a sebejistý. Každé jednotlivé brnknutí je navíc energičtější i napjatější, prostě iluze skoro dvoumetrového instrumentu stojícího před vámi je excelentně přesvědčivá.

2023 04 30 TST AVID prenosky 28

Lehce co do kvality zvuku / pressu ambivalentní záznam zpěvu LP v její „Muddy Waters“ („Lost on You“ | 2017 | nahráno 2015 | Vagrant | 538284881) Ionic přetavil v hezký poslechový zážitek – přenoska je tolerantní vůči ostrostem a hranám, přestože vám charakter nahrávky představí. Činí tak však bez hrubosti nebo agresivity, takže zůstává i u problematičtějších vinylů snadno poslouchatelný zážitek, aniž by se ze zvuku stala nějaká koule či se ukrýval za maskující oponou. Boron se zhostil reprodukce podstatně střídměji, hrál věcně, čistě, ale také až trochu analyticky – to na jednu stranu vytáhlo vokál celkem výrazně do popředí, zvuk působil citelně čistěji a zaostřeněji, ale i jaksi neutrálně (byť ne studeně) a rozhodně tu nebyl nijak přehnaný objem. Ještě konkrétněji a zřetelněji pak hraje Ruby Reference, ovšem nádavkem k tomu nabídne i snad dvojnásobný objem a pocit sytosti. Ve velkém, rozmáchlém a mocném zvukovém poli přitom udržuje excelentní čistotu a zřetelnost – upřímně řečeno, zrovna tuhle desku jsme takhle hrát ještě nikde jinde neslyšeli. Vokál se ze zdánlivě nijak zázračného záznamu vyloupl s naprostou jistotou a vynikající čitelností, plastický a lidský, míněno vřelý, artikulovaný a bez studené techničnosti. Nebo třeba vystoupily na povrch zvuky dříve jen obtížně zaslechnutelné – tleskání rukou, respektive jeho dozvuky, rychlé, čisté, konkrétní a jasné jako polední slunko.

Decentní, leč přesto bohaté a vrstevnaté výšky v „Joni“ Mathiase Eicka („Skala“ | 2011 | ECM | ECM 2187) zněly přes Ionic pevně, tikání činelu, respektive každý jeden dopad paličky má už svou osobitost, rozlišení je již tady excelentní a čistota příkladná. Kovové plochy možná působí lehoulince zdůrazněným dojmem, jsou rozhodně dostatečně jasné, snad i trošičku nafouknuté, zato jsou ale příjemné při každé hlasitosti. S Boronem tvrdý kov jako kdyby mírně zjemněl, získal ještě více odstínů a lepší texturu, jen tak si tu činely ševelily, excelentně prokreslené, byť utažené a velmi pevné. Přes až vojenskou disciplínu se tóny nederou kupředu, přesto vnímáte ty nepatrné rozdíly mezi jednotlivými cinknutími, cítíte to, že jde o paličku vedenou lidskou rukou a ne o robotického bubeníka. Ruby Reference obě levnější souputnice strčila s přehledem do kapsy i v tomto ohledu – jednak byly činely rázem o 10% větší, jednak byla bicí souprava o krok blíž, více vytažené z nahrávky dopředu, tím se i textury a prokreslení jevily snáze vnímatelné. A při tom všem je reprodukce stále decentní, žádná umělá dravost, jen přirozený říz kovu u větších ran, jemnost a ševelení v okamžicích, kdy bubeník činel jen pohladí. Právě s Ruby Reference je to už reprodukce při správné nastavené hlasitosti velmi, ale velmi blízká skutečnosti.

2023 04 30 TST AVID prenosky 25

Do ran velkého bubnu v úvodu (a vlastně i do basové linky později) „Lion in Winter“ od Bee Gees („Trafalgar“ | 1996 | nahráno 1971 | MFSL | MFSL 1-263) vložil Ionic poměrně dost šťavnatosti a objemu. Samozřejmě, že v této lize už tady kontury nástroje jsou pevné a konkrétní, přesto cítíte, že ladění je zaměřené spíše na sytost, tučnost a u dynamicky výrazných momentů také na to, aby zvuk zapružil a dal vám ten „analogový“ feeling. Boron ubere citlený kus objemu a váhy, zato tóny ohraničí s fascinující přesností. Tóny jsou jako vysochané, vylupují se do prostoru s perfektní autoritou, výbušností a mimo jiné tady naprosto jasně odlišíte prvotní ránu napjaté blány a následnou rezonanci těla bubnu. Není to zvuk pro milovníky bublavého vinylu, tohle je precizní, samozřejmá a konkrétní reprodukce k nerozeznání od dobrého digitálního řetězce. Ruby Reference znovu zaúřadovala stejným způsobem – bubnu se zvětšily proporce (to je onen pocit, jako kdyby byl posunut blíže), každý dopad paličky ale naplní místnost větším množstvím energie než u Ionic a zároveň s minimálně stejnou mírou autority a přesnosti na konturách, jakou má Boron – přičemž přes vší utaženou korektnost a mocný objem působí Ruby Reference naprosto sebejistě, veškeré drama je perfektně kontrolované a řízené. Ještě výrazně víc se tu projevil rozdíl mezi rychlým prásknutím blány a vibrujícím žďuchnutím těla bubnu. Tady se dá říct, že je to projev zcela nekomprimovaný, respektive že limitem dynamiky jsou už jiné části řetězce, než přenoska.

Ionic nešel na prezentaci detailů v „Modul 60“ od Nik Bärtsch’s Ronin („Awase“ | 2018 | nahráno 2017 | ECM | ECM 2603) s žádnou přehnanou expresivností – zvuk plný drobných informací byl čistý, transparentní, je tu skvělé rozlišení, byť má na vrchu lehoulinký dotek měkčí vrstvičky, která stihne zkrotit případné příliš přímočaré zvuky, jsou-li jaké. Nicméně už tady jsme v úrovni, kdy i jako pírko dopadající štěteček je krásně čitelný, že máte pocit, že vidíte jednotlivé vlasy, sklouzávající po činelu. S Boronem jsme docenili, že slyšitelně ubylo šumu v pozadí (a to ne že by předtím byl jakkoliv rušivý nebo výrazný), takže dozvuky činelů se zřetelně protáhly a vystoupil třeba pocit ambientu, takového toho obtížně slovy popsatelného vzduchu, který byste neměli slyšet, ale z nahrávky ho cítíte. Navzdory svému přímějšímu stylu Boron nic nezdůrazňuje, nechává hrát nahrávku a sám svým (bez)charakterem ustupuje do pozadí, takže máte přehled o všem co chcete slyšet – třeba onen štěteček nepůsobí, že by měl víc detailů, ty jsou nicméně zřetelnější. Bylo to skvělé, dokud na scénu nevstoupila Ruby Reference – její rozlišení je totiž ohromující a to i proti opravdu velmi vysokému standardu ostatních dvou přenosek AVID. Znát je to třeba na tom, jak z temného pozadí vykročil dříve až podprahový temný brukot, přispívající k tempu i atmosféře skladby. Téměř nerozlišitelný pocit v pozadí má najednou tvar, má strukturu, je to jako vlastně trochu jiná skladba. Také strunné nástroje došly působivé změny i v kontextu impozantních výsledků Ionic a Boron – není to úplně tak drastická změna, jako kdyby muzikant nasadil místo nylonových strun kovové, ale ani to není tak daleko. Je neuvěřitelné, jak dlouho se ve vzduchu udrží dozvuk jednotlivých tónů, jak nezaniká ani mezi dalšími a dalšími příchozími zvuky. Reprodukce je díky tomu všemu intenzivnější a navíc přes objektivně nejvyšší množství detailů a informací obecně, svádějícím k očekávání jisté sušší analytičnosti, působí nejorganičtěji, nejpřirozeněji a nejpropojeněji – se zavřenýma očima jako kdybyste seděli ve studiu.

2023 04 30 TST AVID prenosky 18

Jistě není žádným překvapením, že i se „základní“ Ionic nebyl prostor v Caveově „There is a Kingdom“ („Botman’s Call“ | 2011 | nahráno 1996 | Mute | LPSEEDS10) žádným způsobem stísněný nebo nepřehledný. Nástroje mají místo, takže soustředění na jednotlivé linky je prakticky bezpracné, panuje tu řád a pocit skutečné prostorovosti. Je to takový mírně měkčí obraz – ne nekonkrétní, ale ani holograficky vyřezaný, takový „analogový“. Boron skladbu zřetelně stiskl, trochu subjektivně zmenšil pravolevou šířku, ale zase se zdálo, že scéna se protáhla o něco do hloubky, ani pocit komfortních rozestupů mezi nástroji se nezměnil. Naopak to, že jsou lépe a pevněji definované, zlepšuje i celkovou přehlednost. Je to dospělý zvuk – ostatně co jiného čekat v téhle cenové relaci? Ruby Reference si ale až k neuvěření suverénně hraje vlastní představení i co do prezentace stereofonie – najednou byla reprodukce jakoby hlasitější, každý tón je plastičtější a proniká intenzivně odprezentovanou masou vzduchu, která je vyřezaná v drážkách desky. Šířka i hloubka se zřetelně zvětšily, z hudby přímo sršely informace a s Ruby Reference se dostanete právě až na onu úroveň holografické přesnosti, kterou by leckterý digitální zdroj mohl závidět. Výborně znát byl posun třeba na doprovodných vokálech – i s vynikajícími Ionic a Boron zůstávají zapuštěné v pozadí, byť srozumitelné. Ale Ruby Reference jako kdyby pomohla reprodukci se skutečně nadechnout a obalit vás kolem dokola, takže vnímáte jeden každý hlas s tělem zpěváka a tolika detaily, že je to bezmála skutečné.

Nijak oslnivý moderní výlisek desky „In Rock“ a konkrétně skladba „Child in Time“ od Deep Purple (2016 | nahráno 1970 | Harvest | 0825646035083) zní přes Ionic možná trochu celistvě (inu, adekvátně provedení), s pronikavými a intenzivními klávesami a říznými činely, ne úplně dravé, zato vespod rytmicky mohutné. Atmosféra je příjemná, hudba nemá žádné výraznější kudrlinky, ale dost síly a razance podtrhuje rockový drajv, ani by se příliš ukazovala průměrná technická úroveň záznamu. Pro tolerantní univerzálnost s výbornou zvukovou kvalitou je to ideální model. To Boron zněl výrazně jasněji, bylo tu méně basu co do objemu, zato více co do autority, nic uměle nebylo tlačeno vpřed, ale třeba říz činelů nebo pocit mírně dynamicky komprimovaného záznamu se zvětší, prostě proto, že Boron nic nepřidává ani neubírá. Přesto je to dobře poslouchatelné, je to svěží zvuk, opět ne úplně dravý, avšak autenticky spořádaný a živý. Ruby Reference vše vytáhne blíže k vám, jednotlivé zvuky jsou zaostřenější a tam, kde jste už u Boron cítili pořádek a konkrétnost, tam se tytéž vlastnosti posunou na ještě citelně vyšší úroveň, kterou už byste patrně ani neočekávali – a přesto to jde. Hudba je nejen čistší a zřetelnější, ale také plnější, tím pádem i rytmičtější, má to pevnost a poddajnost zároveň a téměř tu zaniká pocit oněch technických limitů samotného elpíčka, protože je výrazně převáží zábavnost a živost zvuku, kdy se vám od hudby nechce vstávat. Ruby Reference je v tomhle ohledu skutečně odzbrojující.

2023 04 30 TST AVID prenosky 21

Conrad Mas a jeho vývojářský tým mají nezpochybnitelné technické nadání, znalosti i zázemí nezbytné k tomu, aby dokázali stvořit špičkové high-endové produkty (a mají i talent jim nastavit neméně špičkové cenovky, ale to se nedá nic dělat, umění se platí). V tomto duchu se pak nese také nabídka ultra drahých špičkových přenosek, korespondující nicméně s portfoliem firemních gramofonů a ramének. Perfektní mechanické zpracování je u AVID samozřejmostí, sympatická je i nekomplikovaná instalace a vlastnosti, které by měly umožnit instalaci na drtivou většinu gramofonů. Atraktivní je také to, že ačkoliv jakási objektivní úroveň kvality skutečně jde nahoru se zvyšující se cenou modelu, tak téměř i důležitější je to, že každá z přenosek má svůj vlastní distinktivní charakter, takže si můžete vybrat podle svého vkusu a poslouchané hudby. Až s překvapivým náskokem nejlepší je Ruby Reference, nekompromisní, všestranná i úžasně muzikální a přitom extrémně informativní přenoska, se kterou bylo radost poslouchat naprosto cokoliv – jakýkoliv žánr a vlastně i prakticky jakoukoliv kvalitu výlisku, protože Ruby Reference jako kdyby ze všech vytáhla to nejzábavnější. Pokud chcete přenoskové absolutno, Ruby Reference má právoplatné místo mezi absolutní smetánkou bez ohledu na cenu. Boron je tu pak pro milovníky analytiky, čistoty, jasnosti a věrnosti, pro ty, kteří mají špičkové záznamy a chtějí je také špičkově a naprosto nezabarveně slyšet a nebude jim vadit, že to platí v dobrém i zlém (ale ani to vlastně nijak otravně…). A Ionic je pro ty, kteří chtějí co nejvíc takového toho povšechně vnímaného „příjemného analogového zvuku“, kteří mají rádi primárně pop, rock a další podobné žánry, kde docení schopnost neotrávit ani horšími pressy a přitom takový šťavnatý drajv. Jestliže vás gramofony baví a chcete se posunout do světa opravdu velkého analogu, všechny tři přenosky AVID představují mimořádně dobře hrající vstupenku právě tam – stačí si vybrat charakter, který se vám líbí a pak už jen zapomenout na všechno ostatní a roztáčet desku za deskou…

Kč 185 990,- - Ruby Reference

Kč 129 990,- - Boron

Kč 70 990,- - Ionic

FOTOGALERIE

--- --- --- --- ---

KLADY

+ fantastické zpracování

+ (relativní) nenáročnost na instalaci a seřízení

+ všechny tři jsou zvukově excelentní

+ Ruby Reference je fantastickou referencí s ohromujícím množstvím detailů

+ navzdory podobným parametrům má každá přenoska svůj charakter

+ velmi dobrá čistota a transparentnost u všech modelů

ZÁPORY

- snad jen mimořádné cenovky, odpovídající ale high-endovým zvukovým výsledkům

--- --- --- --- ---

DOVOZCE: Perfect Sound Group | www.perfectsoundgroup.cz 

Audiohappening 2024

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

AKTUÁLNÍ REDAKČNÍ SESTAVY

[1] HLAVNÍ SESTAVA
[2] NEARFIELD SESTAVA
[3] STŘEDNÍ SESTAVA
[4] VINYLOVÁ SESTAVA
[5] MOBILNÍ SESTAVA

ZESILOVAČE:

Norma Revo SC-2 [1] + [4]
Norma Revo PA 160 MR [1] + [4]
Musical Fidelity M8xi [2]
Grandinote Shinai
Cambridge CXA81 [3]

ZDROJE SIGNÁLU:

Métronome DSC [1]
Métronome Le Player 3 [1] + [2]
EverSolo DMP-A6 [3]
OPPO UDP-205 [1]
Roon [1] + [2]
EverSolo DAC-Z8 [2]
Apogee Groove [5]
Cambridge CXC [3]
Zidoo Z9X Pro [1] 
Zidoo Z9X [2]
SONY BDP-S1200

REPROSOUSTAVY:

KEF Blade One Meta [1]
Fyne Audio F1-5 [2]
Fischer&Fischer SN-70 [3]
Magnat Monitor Supreme 102

ANALOG:

VPI Scout [4]
+ Jelco SA-250
+ Hana ML
+ VPI ADS
+ HEXMAT Eclipse
+ HEXMAT Molekula
+ IsoAcoustics Gaia III
Grandinote Celio [4]
Rega Atlas MK2
AVID Level 45
HANA EH
DS Audio ST-50

KABELY:

REPRODUKTOROVÉ
Nordost Valhalla 2 (bi-wire jumper) [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
InAkustik LS-1603 [2]
ZenSati Authentica

SIGNÁLOVÉ XLR
KrautWire Super Symetric Gold [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
Nordost Red Dawn
ZenSati Authentica [2]
Cable4 Superblack [3]
TelluriumQ Black
Vincent Premium

SIGNÁLOVÉ RCA
Nordost Heimdall 2 [1]+[4]
Nordost Red Dawn
TelluriumQ Black
KrautWire Guru S
EagleCable Condor Blue
AudioQuest BigSur
AudioQuest Mackenzie
Cardas Clear (sluchátka)
Dynamique Audio Halo 2 (sluchátka) [5]

DIGITÁLNÍ
SOtM dCBL-CAT7u [1] 
SOtM dCBL-CAT7 [1]
SOtM iSO-CAT6 [1]
Nordost Heimdall 2 (HDMI) [1]
Nordost Heimdall 2 (ethernet) [1]
AudioQuest Carbon 48 [1]
Wireworld Platinum Starlight (USB) [2]
Dynamique Audio Horizon 2 (coax) [3]
Dynamique Audio Horizon 2 (USB)
Nordost Blue Heaven (coax)
Nordost Purple Flare (USB) [5]
2x AudioQuest Jitterbug FMJ [2]
AudioQuest Jitterbug [2]
Cardas HighSpeed SB (USB)
KrautWire Guru Digital (coax)
Black Rhodium Sonata (coax)
Monster Cable M1000 (HDMI) [2]
Monster Cable M1000 (optika) [1]

NAPÁJECÍ
Nordost Valhalla 2 [1]
Cardas Clear Beyond XL C19 [1]
VYDA Laboratories Orion [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
IsoTek EVO3 Sequel
IsoTek EVO3 Premier [2]
IsoTek EVO3 Optimum [2]
IsoTek EVO3 Initium
ZenSati Authentica

+ řada standardních low-cost kabelů

NAPÁJENÍ:

samostatný přívod a fáze 1x25A [1] 
GigaWatt G-C20A 2P (jistič)
GigaWatt LC-Y EVO (kabel)
GigaWatt G-044 (zásuvky)

IsoTek V5 Sigmas [1]
Norost QSource [1]
SOtM sPS-500
IsoTek V5 Titan [2]
IsoTek V5 Polaris
IsoTek EVO3 Corvus [1]
Nordost Qbase Qb8 [3]
Furman AC-210 A E

SLUCHÁTKA:

Focal Clear [2]+[5]
Denon PerL Pro [5]
Koss Porta Pro Wireless
Sennheiser IE 8 [5]
Koss Porta Pro CZ

OSTATNÍ:

SOtM sNH-10G & sCLK-EX [1]
SOtM iSO-CAT6 SE [1]
SOtM iSO-CAT7 [1]
Solid Tech Feet of Silence [1]
Solid Tech IsoBlack [1]
Cardas Multi Blocks [1]
Nordost QKore 6 [1]
Nordost QKore 3 [2]
Nordost Sort Kones [1] + [2]
Nordost Sort Lift [1]
Nordost QPoint [1] + [2]
Nordost Ti Pulsar Points [2]
IsoAcoustics Orea Indigo [2]
IsoAcoustics Gaia I [1]
IsoAcoustics Gaia III [3]
IsoAcoustics Aperta [2]
AudioQuest Fog Lifters [2]
AudioQuest Noise-Stoppers [1] + [2]
stojany Kudos S50
akustické prvky Sonitus Acoustic [1] + [2] + [3]
akustické prvky ASI Sugar Cubes [2]
SONOS One SL
65" UHD Philips 65OLED806 [1]
VPI HW16.5

MĚŘENÍ:

Clio Pocket 2.11
Room EQ Wizard
miniDPS UMIK-1
miniDSP H.E.A.R.S.
MCP CQ5620 (osciloskop)
CD generátor
Xavian Mondiale II

NÁBYTEK:

zakázkový stolek z 5 cm masivu [1]
Norstone Stäbbl [3]
NEO HIGH END Tripod [2]

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audiohappening 204

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies