2023 04 30 TST EPOS ES14N 1

Značka EPOS je na trhu s reprosoustavami již nějakých 40 let, založil ji Robin Marshall v roce 1983. Další historie je nicméně relativně turbulentní – už roku 1987 spadl EPOS pod křídla Mordaunt-Short (spolu s Creek) a když Michael Creek svou značku koupil roku 1994 zpět, trvalo jen 5 dalších let, než převzal právě i EPOS. Od té doby však EPOS tak trochu spal, což se změnilo Léta Páně 2020, kdy na scénu vstoupil špičkový „nájemný konstruktér“ Karl-Heinz Fink a rozhodl se proměnit EPOS v dostupnější alternativu ke svým eponymním konstrukcím.

Tak vznikl první model – masivní stojanová reprosoustava ES14N, používající enormní know-how a osvědčené technologické postupy pana Finka, ovšem cílící do zcela jiných vod, než FinkTeam KIM a FinkTeam Borg.

I když je fakt, že pozorné oko může odhalit jisté společné designové rysy – zejména s modelem KIM. Přesto si ES14N zachovává dostatečnou osobitost ve vzhledu a koneckonců i v materiálových a technologických řešeních.

2023 04 30 TST EPOS ES14N 2

V nejzákladnější ideji připomínají ES14N Finkův model KIM vlastně dost – tím, že čelní deska je zakloněná, nebo tím, že jde o přisazenou konstrukci k základní ozvučnici. Skříň je pak ale specifická tím, že prakticky nemá paralelní plochy, čímž se minimalizuje vznik vnitřního nežádoucího stojatého vlnění. Ona vlastně i čelní plocha je lomená, navíc má zkosené hrany pro zmenšení difrakcí.

Kabinet sám je stvořen z poměrně tlustých MDF profilů, navíc zdvojených a proložených lepící tlumící hmotou, aby nežádoucí rezonance měly kde se proměnit v neškodné teplo. Uvnitř pracovní komory se nachází několik zpevňujících příček a trámků v předozadní pravolevé orientaci, reprosoustavy tak jsou skutečně vzorně pevné. Vnitřní prostor je také překvapivě málo tlumený.

2023 04 30 TST EPOS ES14N 3

Na zadní straně toho mnoho nenajdete – vystupuje zde plastový bassreflex (který má mimochodem zajímavě tvarované oba konce a uprostřed trubky jsou otvory, snižující turbulence proudícího vzduchu) a jsou tu jen dva otvory pro zastrčení banánků. Fink říká, že jde o záměr, neb takové „obyčejné“ konektory s malým množstvím kovu fungují pro přenos energie nejlépe. Frekvenční výhybka je namontovaná hned za nimi na zadní straně skříně.

Vpředu na vás kouká ovál „oka“ – krycí mřížka nezvyklého tvaru, pod níž se nachází vysokotónový reproduktor. O kousek níž je středobas s výraznou vlnkou závěsu a netypickým kovovým fázovým nástavcem ve středu, byť jinak klasickou kónickou membránou.

2023 04 30 TST EPOS ES14N 7

2,8 cm široká kopulka výškáče je tvořena směsí keramiky a hliníku, magnetický systém pracuje bez ferrofluidu. Membránu drží látkový závěs. V pohonném ústrojí slouží feritový magnet s měděným zkratovacím kroužkem. Neodym není použit záměrně, protože takto vzniká větší pracovní komora za membránou a dochází k výrazně menší kompresi. Měnič sám pak má uvnitř skříně vyhrazený uzavřený prostor.

Středy a basy zpracovává sedmipalcová polypropylenová membrána s proměnlivou tloušťkou na gumovém závěsu s nízkou hysterezí. 3,5 cm cívku s dvojitým vinutím na formeru z epoxidu a skleněných vláken a hloubkou 1,8 cm rozhýbává netypický magnetický systém, kombinující ferity a neodym. Koš je kvůli dobrým tlumícím vlastnostem takového materiálu vyroben z plastu zpevněného skleněnými vlákny.

2023 04 30 TST EPOS ES14N 9

Jednou z idejí, které Karla-Heinze Finka zaujaly na značce EPOS, byly mimořádně jednoduché frekvenční výhybky původních modelů, které si firma mohla dovolit díky pečlivému výběru měničů. Fink, ačkoliv nespecifikuje přesně jak se k výhybce postavil, prý zachoval snahu o co nejjednodušší filtrování. Systém má přechodovou frekvenci naladěnou na 2 700 Hz.

Udávaná frekvenční odezva činí 40 – 23 000 Hz (-6 dB), poskytneme-li reprosoustavám toleranci -10 dB, dostaneme se až na 33, respektive 25 000 Hz. Fink udává průměrnou impedanci nad 6 ohm, minimum leží na 160 Hz, kde činí stále nijak kritických 4,3 ohm. Citlivost dosahuje spíše průměrných 87 dB / 2,83 V / m.

2023 04 30 TST EPOS ES14N 10

Stojí za to zmínit fyzické proporce kabinetů – výška je 49,1 cm, šířka 25 cm a hloubka 38,5 cm. Váží poctivých 16 kg. K dispozici je k nim na míru navržený stojan – jeho nohu tvoří masivní dřevěný blok, složený ze čtyř vrstev dřeva, lepených výše zmíněným antirezonančním lepidlem. Podstavu pod reprosoustavu utváří dva kovové pláty, proložené bitumenem.

EPOS ES14N jsme posluchali v pražském studiu HIFI CZ, kde jako zdroje signálu byly Bluesound NODE a Magnat MCD 850, zesilovaly pak MBL C51 nebo Canor AI 2.10 (což je mimochodem skutečně velmi harmonická dvojice). K porovnání jsme měli celou plejádu modelů od Magnat a Q Acoustics. Propojeno bylo mixem kabelů od Wireworld a Oehlbach.

2023 04 30 TST EPOS ES14N 17

Ačkoliv od Karl-Heinz Finka čekáte vysoký standard, jak si stotisícové EPOS poradily s basovou linkou kotrabasu (hrajícího mezi 41 a 247 Hz) v „Little Fly“ od Esperanzy Spalding („Chamber Music Society“ | 2010 | Heads Up | 31810-02), to je vzhledem k ceně odzbrojující. Takový nadhled čekáte od reprosoustav, které stojí 150, 200 tisíc a je tu fakticky velkorysá část schopností třikrát tak drahých FinkTeam KIM. Objem a hloubka jsou neošizené, EPOS tu využívají svou nemalou ozvučnici, v běžně velkých prostorách bude basu víc než dost. A že je to už bas skutečný – hloubka, barvy, sytost i váha citelně překračují standardy stotisícových sfér. Výjimečně klidně a samozřejmě (nejen v kontextu třídy) vyniká každý tón svým ohraničením a pocitem, že je precizně, ale přitom ne suše technicky ovládnutý. Naopak, zvuk je až máslově měkce poddajný, krásně pružný a přirozeně vřelý (i když bylo fantasticky snadno cítit, zda jsme hráli s neutrálním MBL nebo teplejším Canorem).

S leckdy tak hraničně říznou, ale objektivně realisticky nahranou „All The Children“ od Barbry Streisand (a tak trochu i Barryho Gibba) z desky „Guilty Pleasures“ (2005 | Columbia | 8287672662 2) si ES14N poradily s výjimečnou nonšalancí a jistotou ostřílených profesionálů. Míra čistoty, nekonfliktní hladkosti, přesnosti a přitom vřelého dotyku přirozené lidskosti je až neuvěřitelná. I tady byl mimořádně dobře zřetelný rozdíl mezi charakterem MBL a Canor, takže si můžete ladit svůj zvukový styl podle libosti a EPOS budou s radostí reagovat. Základem reprodukce je ale klid a nadhled, veliká jistota, citelná v každém tónu, v každé hlásce. Oddělení a artikulace hlasů i nástrojů, celková ukázněnost, to vše se nese v duchu pravého high-endu. Detaily EPOS servírují bez okaté snahy, prostě tam jsou a to až čítankově zřetelné a jasné.

2023 04 30 TST EPOS ES14N 21

Zdálo se, že i v nejvyšším spektru jsou ES14N schopné poskytnout vhled od nahrávky, zdaleka překračující očekávání a standardy. Cinkot bicích Micka Fleetwooda v „Albatross“ od Fleetwood Mac („The Pious Bird of Good Omen“ | 2004 | nahráno 1969 | BHOR | 0184719000367) se zdál být rozkreslen až téměř do posledního kovového záchvěvu, byl to hladký a elegantní zvuk, naprosto neagresivní a učesaný zkušenou vývojářskou rukou do vynikajícího mixu informativnosti a příjemnosti. Přitom znělost kovu není potlačená, činely cinkají a zvoní jak je adekvátní té které velikosti. Co se musí pochválit, to je vynikající integrace, nemáte šanci rozpoznat práci toho kterého měniče.

Že jsou ES14N excelentně vyladěné, to ukázala nahrávka Vivaldiho „Koncertu č. 2 v C dur, RV 188-1“ od I Solisti Italiani („12 Concerti op. 7“ | 1993 | Denon | CO-75498). Nástroje komorního smyčcového orchestru dýchají už při nízkých hlasitostech, rozehrávání EPOSů působí velmi snadným dojmem, kopírují neochvějně a přitom tak nesmírně klidně dynamiku nahrávky a dají vám s noblesou ochutnat pocit skutečné živosti. Za žádných podmínek – tiše, běžně ani hlasitě – nemáte pocit, že by ES14N někde „nebyly doma“, hrají v pohodě a klidu. Je fantastické, jak cítíte u strun jejich hrubou strukturu, je tu textura i energie, ale nic nepůsobí zdůrazněné – prostě to je jak má být. Suverenita je to na stotisícovou třídu neuvěřitelná.

2023 04 30 TST EPOS ES14N 16

Totéž by se asi dalo říct i o rozlišení ve složité „Medley“ Davida Sanborna („Another Hand“ | 1991 | Elektra | 7559-61088-2). Zvuk přitom není nijak extra tuhý ani nedává nějak výrazně najevo, kolik informací umí zprostředkovat – když si poprvé sednete, tak máte pocit, že je vše ok, že je to dobré, ale nijak nápadně to nepůsobí. Až když se soustředíte, tak objevíte, jak skvěle organicky, s jak velkým nadhledem a jistotou vám EPOS zprostředkují vaši hudbu – linky jednotlivých nástrojů jsou jednoduše oddělené, jejich tóny mají své místo a hranice, nepřekrývají se a mají dlouhé doznívání. Přitom tu není sebemenší dotek techničnosti. ES14N jsou také neutrální a přesné v tom nejpodstatnějším slova smyslu – jsou tak transparentní, že výměna čehokoliv v systému se projeví ve změněném zvuku, i když ten si zachovává všechny ty důležité základní charakteristiky. Jakkoliv jdou EPOS k meritu nahrávky, nejsou nekompromisní a ani ty horší nezní otravně – prostě jen hůř. ES14N mají skvěle naladěnou kombinaci konkrétnosti, věrnosti, muzikálnosti a detailnosti, tedy zdánlivě částečně protichůdných vlastností, které ovšem zjevně mohou dobře koexistovat.

Dolphyho avantgardní perlička „Gazzelloni“ z alba „Out to Lunch!“ (1999 | nahráno 1964 | Blue Note | 7243 4 98793 2 4) poukázala na jistou míru směrovosti. Není však nijak nesnesitelná a správné umístění ES14N nebylo žádným trnem v patě. Ale zohlednit správnou pozici v kontextu vlastní akustiky byste pro optimální výsledky určitě měli, EPOS není úplně jedno, jak je postavíte. ES14N hrají i z tohoto pohledu pak uspořádaně a realisticky. Nijak nepřehání šířku scény nebo rozměry nástrojů, ukazují nicméně i hloubku nahrávky, stejně jako naprosto v pohodě vnímáte pozici jednotlivých nástrojů. Hudba je poskládána s jednoduchostí, které byste se u stotisícové konstrukce prostě běžně nenadáli.

2023 04 30 TST EPOS ES14N 12

„Man of Our Times“ od Genesis („Duke“ | 2007 | nahráno 1980 | Atlantic | 0603497996438) je trochu zvláštní nahrávka – často zní trochu „zapadle“, často agresivně a je těžko odhadnutelné, kdy a kde bude hrát dobře, byť obecně se tak děje na muzikálních sestavách. EPOS ukázaly vynikající kontrolu, veškerá konfliktnost z nahrávky zmizela, zůstal ale hudební obsah se vším všudy. Oproti velké části reprosoustav tady ES14N rozklíčují jednotlivé nástrojové linky, dají zřetelnost zpěvu Phila Collinse a dokonce umí už i dobře rozčlenit energický zvuk činelů, který leckdy a leckde vytváří spíš jednolitý kovový ševel. EPOS hrají s dospělou muzikálností a umí vytěžit zábavu i z nejednoduchého záznamu.

Velké regálovky EPOS ES14N nás popravdě řečeno nejen překvapily, spíše až zaskočily. Jejich konstrukce je po vzoru původní myšlenky dávného zakladatele značky účelná (a i když zpracování je pěkné, tu a tam je prostě vidět, že se nehraje na luxus, ale na funkci), vše je podřízeno kvalitě reprodukce v dané cenové relaci a ničemu dalšímu. To je však v zásadě nejlepší možná zpráva, protože právě co do kvality zvuku mají ES14N sotva nějakou konkurenci ve své cenové relaci – naopak patří mezi to nejlepší, co si můžete koupit ve třídě do 150 a možná i do 200 tisíc korun a to už je co říct. V kontextu dospělosti projevu, rozlišení, transparentnosti, přirozené, uměle nezdůrazňované dynamičnosti pro menší a střední místnosti a celkové věrnosti reprodukce jsou EPOS ES14N úctyhodný dílem, patřícím do opravdu high-endového světa za cenu, která zdaleka není high-endově nedosažitelná.

MĚŘENÍ

Měření frekvenční charakteristiky probíhalo ze vzdálenosti 1 m v ose mezi tweeterem a středotónovým měničem a to v uzavřeném semireverberantním prostoru s podlahovou plochou cca 60 metrů čtverečních, standardním zatlumením (koberce, velké plochy sedaček, hodně polic s komponenty a několik akustických panelů) byť bez rozsáhlých akustických úprav.

Měření lze pokládat za 100% věrohodné v pásmu 200 Hz a výše, v pásmu 10 - 200 Hz je vidět vliv akustiky místnosti. Měřeno bylo pomocí software Clio Pocket a kalibrovaného mikrofonu, reprosoustavy byly umístěny v poslechové pozici patrné z doprovodných fotografií. Měří se v referenční ose při průměrné úrovni akustického tlaku 80 dB / 1 m.

Software neměří anechoickou odezvu, ale frekvenční odpověď s přihlédnutím k zůstatku energie v čase - jde tedy nikoliv o změřený teoretický ideál toho, co reprosoustavy umí, ale o to, jak se reprosoustavy chovaly v konkrétních akustických podmínkách.

2023 04 30 TST EPOS ES14N m1

Frekvenční odezva - v ose (červená) a pod úhlem 30° (černá)

Je vidět, že EPOS jsou naladěny prakticky „na rovno“, byť jim lehce vystupuje pásmo 100 – 600 Hz. Platí to až k metě 10 kHz, kde je naopak vidět neobvykle rychlý pokles energie – subjektivně ovšem není o výšky nouze. V basech ES14N zvládají naplno cca 38 Hz, pak jejich energie celkem rychle uvadá – i tak jde ale o výtečný výsledek.

2023 04 30 TST EPOS ES14N m2

Frekvenční odezva – v ose (červená) a vertikálně pod úhlem 30° pod osou (žlutá) a 30° nad osou tweeteru (zelená)

2023 04 30 TST EPOS ES14N m3

Frekvenční odezva – s mřížkou (černá) a bez mřížky (červená)

2023 04 30 TST EPOS ES14N m4

Frekvenční odezva – jednotlivé měniče a bassreflex v blízkém poli

2023 04 30 TST EPOS ES14N m5

Frekvenční odezva na poslechovém místě (FFT) - levý kanál (červená) a pravý kanál (černá)

2023 04 30 TST EPOS ES14N m6

Frekvenční odezva na poslechovém místě (impuls) - levý kanál (červená) a pravý kanál (černá)

2023 04 30 TST EPOS ES14N m7

Frekvenční odezva na poslechovém místě (impuls) – celý pár

2023 04 30 TST EPOS ES14N m8

Celkové harmonické zkreslení (zelená linka)

2023 04 30 TST EPOS ES14N m9

Zkreslení 2. (žlutá) a 3. (oranžová) harmonickou

2023 04 30 TST EPOS ES14N m10

Waterfall

2023 04 30 TST EPOS ES14N m11

Impulsní odezva @ 1 m v ose tweeteru

2023 04 30 TST EPOS ES14N m12

Step response @ 1 m v ose tweeteru

2023 04 30 TST EPOS ES14N m13

Impedance (červená) a elektrická fáze (černá)

Impedance se stabilně drží nad 5 ohmy, je linearizovaná a nevykazuje sebemenší známku nějaké náročnosti pro zesilovače. Ladící kmitočet bassreflexového systému leží na úrovni 38 Hz v souladu s naměřenou frekvenční odezvou – v rámci zachování přesnosti reprodukce se EPOS nepouští pod tuto ladící frekvenci. Nikde pak nejsou stopy po nějakých rezonancích či jiných artefaktech. Elektrická fáze je také velmi korektní a bezproblémová – celkově je znát, že jde o promyšleně vyladěné reprosoustavy.

2023 04 30 TST EPOS ES14N m14

CSD z výstupu akcelerometru v polovině výšky bočního panelu @ 2,83 V

VHODNÁ MÍSTNOST

MALÁ [<-- 20m2] [ +/- ] | STŘEDNÍ [--> 20m2 / <-- 40m2] [ ✓] | VELKÁ [--> 40m2] [ +/- ]

Kč 119 990,- - se stojanem

Kč 109 990,- - bez stojanu

FOTOGALERIE

--- --- --- --- ---

KLADY

+ jedno z top zvukových řešení kategorie 100 - 200 000,-…

+ …jinými slovy férová cena

+ příjemně mravný, neokázalý a dospělý zvuk

+ uspořádanost, blízká výrazně dražším modelům FinkTeam

+ bas, který již má váhu

+ transparentnost, přejímající charakteristiku každého komponentu sestavy

ZÁPORY

- možná by třeba mřížka mohla být na magenty či obecně by design mohl být víc „přátelský k obýváku“, ale odpovídá to filozofii EPOS „zvuk na prvním místě“

--- --- --- --- ---

DOVOZCE: HIFI GUIDE | www.hifiguide.cz 

PRODÁVÁ: HIFI CZ | www.hificz.cz 

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

AKTUÁLNÍ REDAKČNÍ SESTAVY

[1] HLAVNÍ SESTAVA
[2] NEARFIELD SESTAVA
[3] STŘEDNÍ SESTAVA
[4] VINYLOVÁ SESTAVA
[5] MOBILNÍ SESTAVA

ZESILOVAČE:

Norma Revo SC-2 [1] + [4]
Norma Revo PA 160 MR [1] + [4]
Musical Fidelity M8xi [2]
Grandinote Shinai
Cambridge CXA81 [3]

ZDROJE SIGNÁLU:

Métronome DSC [1]
Métronome Le Player 3 [1] + [2]
EverSolo DMP-A6 [3]
OPPO UDP-205 [1]
Roon [1] + [2]
EverSolo DAC-Z8 [2]
Apogee Groove [5]
Cambridge CXC [3]
Zidoo Z9X Pro [1] 
Zidoo Z9X [2]
SONY BDP-S1200

REPROSOUSTAVY:

KEF Blade One Meta [1]
Fyne Audio F1-5 [2]
Fischer&Fischer SN-70 [3]
Magnat Monitor Supreme 102

ANALOG:

VPI Scout [4]
+ Jelco SA-250
+ Hana ML
+ VPI ADS
+ HEXMAT Eclipse
+ HEXMAT Molekula
+ IsoAcoustics Gaia III
Grandinote Celio [4]
Rega Atlas MK2
AVID Level 45
HANA EH
DS Audio ST-50

KABELY:

REPRODUKTOROVÉ
Nordost Valhalla 2 (bi-wire jumper) [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
ZenSati Authentica [2]

SIGNÁLOVÉ XLR
KrautWire Super Symetric Gold [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
Nordost Red Dawn
ZenSati Authentica [2]
Cable4 Superblack [3]
TelluriumQ Black
Vincent Premium

SIGNÁLOVÉ RCA
Nordost Heimdall 2 [1]+[4]
Nordost Red Dawn
TelluriumQ Black
KrautWire Guru S
EagleCable Condor Blue
AudioQuest BigSur
AudioQuest Mackenzie
Cardas Clear (sluchátka)
Dynamique Audio Halo 2 (sluchátka) [5]

DIGITÁLNÍ
SOtM dCBL-CAT7u [1] 
SOtM dCBL-CAT7 [1]
SOtM iSO-CAT6 [1]
Nordost Heimdall 2 (HDMI) [1]
Nordost Heimdall 2 (ethernet) [1]
AudioQuest Carbon 48 [1]
Wireworld Platinum Starlight (USB) [2]
Dynamique Audio Horizon 2 (coax) [3]
Dynamique Audio Horizon 2 (USB)
Nordost Blue Heaven (coax)
Nordost Purple Flare (USB) [5]
2x AudioQuest Jitterbug FMJ [2]
AudioQuest Jitterbug [2]
Cardas HighSpeed SB (USB)
KrautWire Guru Digital (coax)
Black Rhodium Sonata (coax)
Monster Cable M1000 (HDMI) [2]
Monster Cable M1000 (optika) [1]

NAPÁJECÍ
Nordost Valhalla 2 [1]
Cardas Clear Beyond XL C19 [1]
VYDA Laboratories Orion [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
IsoTek EVO3 Sequel
IsoTek EVO3 Premier [2]
IsoTek EVO3 Optimum [2]
IsoTek EVO3 Initium
ZenSati Authentica [2]

+ řada standardních low-cost kabelů

NAPÁJENÍ:

samostatný přívod a fáze 1x25A [1] 
GigaWatt G-C20A 2P (jistič)
GigaWatt LC-Y EVO (kabel)
GigaWatt G-044 (zásuvky)

IsoTek V5 Sigmas [1]
Norost QSource [1]
IsoTek V5 Titan [2]
IsoTek V5 Polaris [3]
IsoTek EVO3 Corvus [1]
Furman AC-210 A E

SLUCHÁTKA:

Focal Clear [2]+[5]
Denon PerL Pro [5]
Koss Porta Pro Wireless
Sennheiser IE 8 [5]
Koss Porta Pro CZ

OSTATNÍ:

SOtM sNH-10G & sCLK-EX [1]
SOtM iSO-CAT6 SE [1]
SOtM iSO-CAT7 [1]
Solid Tech Feet of Silence [1]
Solid Tech IsoBlack [1]
Cardas Multi Blocks [1]
Nordost QKore 6 [1]
Nordost QKore 3 [2]
Nordost Sort Kones [1] + [2]
Nordost Sort Lift [1]
Nordost QPoint [1] + [2]
Nordost Ti Pulsar Points [2]
IsoAcoustics Orea Indigo [2]
IsoAcoustics Gaia I [1]
IsoAcoustics Gaia III [3]
IsoAcoustics Aperta [2]
AudioQuest Fog Lifters [2]
AudioQuest Noise-Stoppers [1] + [2]
stojany Kudos S50
akustické prvky Sonitus Acoustic [1] + [2] + [3]
akustické prvky ASI Sugar Cubes [2]
SONOS One SL
65" UHD Philips 65OLED806 [1]
VPI HW16.5

MĚŘENÍ:

Clio Pocket 2.11
Room EQ Wizard
miniDPS UMIK-1
miniDSP H.E.A.R.S.
MCP CQ5620 (osciloskop)
CD generátor
Xavian Mondiale II

NÁBYTEK:

zakázkový stolek z 5 cm masivu [1]
Norstone Stäbbl [3]
NEO HIGH END Tripod [2]

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies