2019 05 13 VYST High End Mnichov 1

Už spoustu let se v první polovině května svět špičkové reprodukce zvuku zastaví a každý, kdo něco znamená (a mnohonásobně více těch, kteří teprve něco znamenat budou nebo by to aspoň chtěli), se objeví na překvapivě neestetickém místě na okraji mnichova, kde v mohutných halách prostoru M.O.C. vypukne čtyřdenní přehlídka High End Munich, na níž se letos ukázalo přes 500 vystavujících a přišlo se na ně podívat přes 20 000 návštěvníků - to vše jen podtrhuje pozici této výstavy jako nejvýznamnější a patrně stále i největší akce v oboru.

Jako každý rok, i letos se mezi 9. a 12. květnem stalo spoustu zajímavého - poměrně dost premiér, spousta prezentací a třeba i ukázka nahrávky živého vystoupení Any Silvera do plnokrevného MQA formátu, stejně jako byla zajímavá možnost nahrát si i svou vlastní hudbu v "přenosném studiu" Dynaudio Unheard.

Bez zajímavosti nebyla rozhodně ani snaha hnutí Sounds Clever, které si pod záštitou organizátora akce High End Society vytyčilo za cíl poukázat na špičkově hrající sestavy, které ale nepřekračují v ceně 5 000 EUR, což je v dnešní době naprosto šílených cenovek více než chvályhodná aktivita.

Co bylo poměrně překvapující, to bylo "zřídnutí" návštěvníků, stejně jako přeci jen viditelně menší zahuštění vystavovatelů - v dolních halách totiž ve velkém měřítku scházeli zástupci Dálného Východu a to jak na pozici vystavovatelů, tak právě návštěvníků.

Přijměte tedy pozvání na komentovaný průchod výstavou, tedy alespoň tou její nezajímavější částí, neb není v silách jednotlivce ani po čtyřech dnech projít úplně vše.

ATMOSFÉRA

CLASSÉ

Největší bombou veletrhu bylo patrně oživení značky Classé, která přešla z hnízda Bowers&Wilkins pod D&M a začíná - byť se stejnou filozofií - znovu. Firma slavnostně představila předzesilovač s D/A převodníkem (Delta PRE) a koncové stupně v mono (Delta MONO) i stereo (Delta STEREO) podobě. Značka se s novými produkty vrací ke snaze nabídnout to, co její název hlásá (Class A). Výrobce naznačil, že bude v dohledné době k dispozici i vyšší modelová řada Omega, ale už 300 Watttové konce typického stylu jsou působivé a hrály dobře. Všechny komponenty se vyrábí v Japonsku.

AVID HIFI

Anglická značka AVID už dávno není jen výrobce gramofonů - prokázala to i letos uvedením další série elektroniky i reprosoustav, obojího v základní úrovni, tedy alespoň v kontextu firemní nabídky. Integrovaný zesilovač, dvoje sloupky a jedny regálovky jsou v cenové kategorii 5 - 15 000 EUR. Nová je i nabídka přenosek, kdy se Conrad Mass rozhodl i tady přijít na to, jak do citlivých částí přenést co nejméně vibrací. Proto vlastní řada MC přenosek v čele s modelem Reference Ruby nabízí podstatně rigidnější konstrukci než konkurence a zmiňovaný top model bude stát plus mínus 6 - 7 000 EUR.

LAWRENCE AUDIO

Krom loňských sloupků Silver Dragon byl k vidění i nový model.

STARTUPY

V loňském roce velkou scénu věnovanou novinkám a malým firmám na rozjezdu kariéry letos nahradil podstatně skromnější koutek s ne více než desítkou firmiček, což je trochu zvláštní. Mezi nimi byl nicméně k vidění i set Deeptime Ionic z českých luhů a hájů.

MAG_LEV

Originální vznášející se gramofon byl k vidění také v řádně třpytivé edici od Swarovski.

YAMAHA

Svou velkou premiéru si odbyla nová top řada značky Yamaha - předzesilovač, koncový stupeň a gramofon doplňují již dříve uvedené velké reprosoustavy a působí více než důstojným dojmem po zvukové i estetické stránce.

GOLDMUND

Své nové bezdrátové reprosoustavy Prana (za řádově dva miliony Korun) ukázala švýcarská stálice ultra high-endu. Typický firemní design a vlastní patentovaná technologii bezdrátového přenosu by měla z tohoto modelu dělat skutečný high end.

CONCRETE AUDIO

Možná to není nijak dramatická novinka, ale zdá se, že výrobce trochu atypických reprosoustav z betonu je stále při chuti a má krom velkých sloupků i malý model. 

MARTEN

Severští Marten ukázali novinku Mingus Orchestra - pasivně a ve vyšších patrech pak i v akci. Tradičně vysoký standard a vysoké cenovky představují přesně to, co nejvyšší konec high-endu dnes je.

BESPOKE AUDIO

Zakázkové pasivní předzesilovače britské mini firmy jsou nejen fantasticky provedené a zvukově ideálně "nijaké", od nynějška překonaly největší bolístku - nemožnost dálkově je ovládat. Stylový ovladač je v ceně každého nového kusu.

SUGDEN

Anglický Sugden se v našich krajích nevidí každý den - a přitom je to značka, o kterou stojí za to "zakopnout".

LP A NOSIČE

Kupodivu, tak jako zmizela (či masivně ubyla) nabídka koncovek, kablíků, redukcí a dalšího drobného příslušenství, tak letos nebyla nabídka nosičů nijak oslnivá (alespoň s ohledem na minulé léta a velikost prostor). I tak ale nebyla o nabídku zajímavostí nouze.

GRAHAM AUDIO

Přestože nezpochybnitelným trendem je v oboru soustředění na drahý a luxusní high-end, nechyběli třeba ani tradiční britští výrobci - třeba Graham Audio se svou řadou Chartwell, rozvíjející pod licencí typické BBC monitory.

COCKTAIL AUDIO

Nový model X50 Pro (server / streamer / CD přehrávač,...) představili Cocktail Audio. Jde o evoluci povedených přístrojů, které značka uvedla na svět mezi prvními svého druhu.

AQ

Nechyběli tradičně ani čeští AQ - letos opět s ucelenou řadou reprosoustav, doplněnou o modely WRS, na nichž se podílí a třeba i novým aktivním desktop modelem M24 nebo konceptem nového sloupku technikou a designem kdesi mezi řadami Pontos a Passion. Ukázala se i regálovka Orca s předělaným vysokotónovým měničem.

KR AUDIO

Svou první variaci na téma lamp KT150 představili pražští KR Audio v integrovaném zesilovači VA 950. Díky čtveřici lamp dává zesilovač 100 Wattů výkonu do 8 ohm a měl by se dát pořídit do řádově 300 000,- Kč.

DO ACOUSTICS

Italští Do Acoustics a jejich DoDeca koncept s jménem odvozeným od dodecahedronu (či snad česky lépe dvanáctistěnu), zkouší zkombinovat styl, neobvyklý tvar, všesměrovou charakteristiku a prémiový design a kvalitu.

WUHAN RARER TECHNOLOGY

Jedním z nemnoha vystavovatelů zjevně dálnovýchodního původu byla firma, která přivezla překvapivě kultivované gramofonové portfolio.

ZAVALINKA RECORDS

Ani dnes se, díky bohu, nezapomíná na kvalitu nahrávek. Zajímavostí ročníku 2019 bylo určitě to, kolik nahrávek na staromilských kotoučích se dalo sehnat a - povětšinou - v jak imponující kvalitě byly.

LU KANG AUDIO

Na klasickou britskou notu hrála také značka Lu Kang Audio (která samozřejmě britská není - je z Taiwanu). Čisté bedny série SPOEY se chlubí heslem "nejvyváženější reprosoustavy na světě".

VIVID AUDIO

Sám Laurence Dickie prezentoval (relativně) novou sérii Kaya ve společnosti produktů AYRE.

ESD ACOUSTICS

Velikost a horna, to provází řadu reprosoustav od ESD Acsoustics (založených v Kalifornii a sídlících v Číně). Mohutnost provází ale také elektronické komponenty.

ONCE CUSTOM SOUND

Hrdým sponzorem akce byla se svými výraznými produkty turecká značka Once - v aktivní i pasivní podobě připomínají modely Once něco mezi hornou a květinou.

MFE ELECTRONICS

Němečtí výrobci elektroniky MFE předvedli svůj roztomile pompézní model Jericho - veliký, ale opravdu veliký elektronkový zesilovač.

ASTELL&KERN

Velikostí stánku mimořádně prémiovým vystavovatelem byl tradičně Astell&Kern - tady je dobře vidět, do kterého segmentu audio techniky putují aktuálně peníze.

ACOUSTIC MANUFACTURE

Naštěstí ani na nástroje pro úpravu akustiky poslechového prostoru se nezapomíná a je možné pořídit si čím dál zajímavější panely.

INNUOS

Sítové přehrávače a servery nejvyšší třídy (v čele s modelem Zenith Statement) byly k vidění u Innuos.

STROMTANK

Čistý proud v každé chvíli nabízí německý výrobce Stromtank, dítko zakladatele značky MBL. Není už si ultimativní bateriový "pohon" pro svou sestavu můžete pořídit ve třech velikostech.

MONITOR AUDIO

Jen to už představené, v čele s novými řadami Silver a Gold, bylo k vidění u Monitor Audio.

CABASSE

Svou univerzální "kouli" Pearl ukázali francouzští Cabasee.

CREEK

V trochu nenápadném duchu předvedl anglický Creek novou sérii Voyage s přehrávačem / převodníkem CD10 a zesilovačem i20.

CARY AUDIO

Ne úplně často vídané jsou v Evropě také produkty amerických Cary Audio - představili své klasické lampáče, ale i zajímavé přehrávače. Nové byly síťové přehrávače DMS-550 a DMS-600 nebo integrovaný zesilovač SLI-100.

ELIPSON

Bednu pro ty, kteří chtějí něco velkého, představil francouzský Elipson. Mocný sloup patří na vrchol řady Facet. K poslechu byl ale i atypicky působící model Legacy 3230, připomínající koncepcí s mohutnou skříní pro basy, kulatou ozvučnicí pro středy a tweeterem na její horní straně.

PRO-JECT

Rakouský Pro-Ject má tradičně jeden z největších stánků, v nichž trochu nenápadně ukazuje evoluční novinky, ale i zajímavosti. Třeba tematické gramofony nebo nový model X2 z řady X.

COPLAND

Novou generaci elektronkových produktů přivezl severský Copland.

STAX

Japonský výrobce sluchátek neprovádí žádné zběsilé inovace - nejnovější je bateriový zesilovač.

ARYA AUDIO LABS

Firma Arya Audio Labs z Británie představila řešení, které má nahradit celé reprosoustavy. Jejich maličký modul AirBlade nabízí z působivě malého prostoru působivě velký zvuk - jde o skládaný pásek, který jednak vyzařuje v úhlu 180 stupňů, jednak pokrývá pásmo 1 000 - 20 000 Hz. Membrána má celkovou plochu 192 čtverečních centimetrů a pohání jí 34 neodymových magnetů.

PROAC

Anglický ProAc ukázal průřez svou sérií K s páskovými tweetery a kopulkovými střeďáky.

OLD SCHOOL

Variací na klasické britské téma bylo vlastně k vidění poměrně dost - mezi nimi i třeba u značky Old School, která si za sloupky neváhá říct bratru 12 000 EUR.

KUZMA

I gramofonů v letošním roce bylo o něco méně, než je zvykem. Slovinská Kuzma nicméně nechyběla. Mimo jiné třeba s novými antivibračními platformami pro dokonalý zvuk.

INAKUSTIK

Ultimativní sérii Air ukázali němečtí InAkustik. Ale třeba také filtr AC-3500P - prostě produkty, s nimiž se firma z výrobce levného příslušenství chce dostat do světa hi-fi a high-endu.

PRIMARE

Své nové produkty z řady 35, 25 i 15 ukázali severští Primare. Vše pak v kombinaci s digitální platformou Prisma.

PIEGA

Klasicky působící reprosoustavy ze svého portfolia přetavila švýcarská Piega na high-endový bezdrát.

GATO AUDIO

Bez mohutnějších změn v portfoilu, zato s etablovanou pověstí výrobce příjemně hrajících designových komponentů se ukázali severští Gato Audio.

EMOTIVA

Dlouhou cestu z USA vážila i značka Emotiva, která v jednoduše postaveném prostoru ukazovala schopnosti svého nového procesoru RMC-1 v Dolby Atmos sestavě.

OCTAVE

30 Wattový monoblok ve třídě A osazený lampičkami představila značka Octave pod všeříkajícím názvem Jubilee 300 B.

TECHNICS

Ačkoliv oficiálně největší novinkou značky bylo uvedení nového bezdrátového reproduktoru a černého provedení základních hi-fi komponentů, tak nejpůsobivější byl pohled na celé portfolio firemních gramofonů.

KII AUDIO

Svůj modul BXT ukázali němečtí Kii Audio a ve velké místnosti to byla velká jízda.

DYNAUDIO

Oficiální launch si odbyla řada Confidence, jinak ale bylo vidět celé portfolio .

SONUS FABER

Nové Minima Amator II uvedl Sonus faber a navazuje s nimi na model Elektra Amator III. Jde opět o poctu minulosti.

AUDIO RESEARCH

U Audio Research se vytáhli hlavně se stereo koncem REF160S, variací na krásné starší monobloky.

D´AGOSTINO

Monumentální top monoblok Relentless nebo také integrovaný (a trochu esteticky zvláštní) model série Progression přijel představit sám Dan D´Agostino.

DALI

Soundbar One ze série Katch byl největší ozdobou expozice Dali.

AVM

Stylovou červenou verzi svého základního modelu představili němečtí Audio Video Manufaktur, hned vedle ale třeba také nový gramofon Rotation R 5.3 Cellini nebo velký monoblok či naopak sedmikanálový kompaktní konec.

T+A

Bez výrazných revolucí, ale zato s pyšnou výstavkou série HV 3100 se ukázali "domácí" T+A.

KAISER ACOUSTICS

Výrobci skvělých reprosoustav z nejtvrdšího dřeva na světě představili nový top model Grande - veliká pyramida s měděným vrškem, mohutným páskovým tweeterem a naprosto celkově neočekávanou estetikou hrála...zajímavě, nicméně specificky.

MBL

Velkou inovaci provedli ve svém konzervativním portfoliu u mbl - vyměnili totiž logo. Ale mimo to proběhla i mírná evoluce v rámci rozumných mezí i u Noble Line a podobně.

GAUDER AKUSTIK

Novou regálovku z řady Darc s žebrovaného masivního hliníku představili němečtí Gauder. Mimo jiné ale ukázali také třeba kompletně zlatý systém pro náročné.

SOULUTION / MAGICO

Top systém švýcarských soulution a amerických Magico hrál tak jako každý rok - draze.

BRINKMANN

Německý Brinkmann ukázal svůj nový model Taurus.

YPSILON AUDIO

Systém od Ypsilon Audio vypadal i zněl zajímavě.

LANSCHE AUDIO / EMM LABS

Fenomenální plasmový tweeter Lansche Audio a precizní elektronika EMM Labs jako systém fungují. K vidění byl i nový maličký NS1 - streamer, nebo spíše síťové rozhraní.

NORDOST

Nový Q Source, neboli lineární napájecí zdroj, a Q Point, emitér harmonizujícího pole, představil americký Nordost. I přes ceny, na jaké jsme u nich zvyklí a přes jistý nádech esoteriky byla živá demonstrace účinku působivá.

PASS LABS

Jen v tradičně pasivní formě byl k vidění nový produkt Pass Labs - malý integráč INT-25.

SPECTRAL / WILSON AUDIO

Zesilovače Spectral nemají jen tak pro nic za nic u svých produktů heslo Reference Standard. I s novými Sasha DAW hrály neskutečně.

ANTHEM / PARADIGM

Zejména na novou stereo sérii STR s kalibrací prostorové akustiky se představil Anthem ve spojení s reprosoustavami Paradigm.

MAGICO

Nové malé regálovky představili u Magico A1 spolu se subwooferem a centrálním kanálem.

CONSTELLATION

Magico ostatně hrály také v expozici Constellation.

JBL / MARK LEVINSON

Soustředění na retro ukázali JBL se svými reprosoustavami s klasickou DNA, nové pak byly produkty také u Mark Levinson - zejména šlo o integrované zesilovače No 5805 a No 5802, ale také SACD přehrávač No 5101 se síťovými funkcemi.

LEXICON

Neobvykle pojatý omnipolární aktivní systém SL-1 představil americký Lexicon.

VERITY AUDIO

Na vrcholek světa patří reprosoustavy a dnes už i elektronika Verity Audio.

PMC

Své top modely včetně řady Fact Signature a zesilovač cor ukazoval britský výrobce PMC. Konkrétně třeba i na Dolby Atmos remasteru Davisovy ikonické "Kind of Blue".

AUDIO PHYSIC

Nejnovější řadu MIDEX, ale i sérii CLASSIC ukazoval německý výrobce Audio Physic.

WESTERN ELECTRIC

Své monumentální prastaré horny hráli opět Silbatone a Western Electric. Tentokrát doplněné o zajímavý gramofon Schick.

NAGRA / YG ACOUSTIC

Vskutku referenční systém předvedla švýcarská Nagra ve spojení s reprosoustavami YG Acoustic. Kompletní série HD, zesilovače s napájecími zdroji a reprosoustavy s basovou věží a ještě s šíleným subwooferem Invincible zněla velmi příjemně.

TIDAL / VIMBERG

Poptávku po ultra high-endovém stylu za "jen" high-endové peníze vyřešil německý TIDAL jednoduše - nabídl skoro totéž v modernější podobě a za méně peněz pod značkou Vimberg. Nejnovější jsou regálovky Amea.

ADVANCE ACOUSTIC

Cestu výše v hi-fi představuje u Advance Acustic nový přehrávač X-CD1000, předzesilovač X-P500 a koncový stupeň X-A1200.

MOON BY SIMAUDIO

Kanadský Moon uvedl koncový stupeň 860A v2, který ale nemá s původním 860 prakticky nic společného - nahrazuje totiž modely 860, 870 a 880 a to s parametry (a cenou) nad původním nejvyšším z modelů. S Dynaudio Confidence jim to hrálo parádně.

MARANTZ

M-CR412 je evoluce populárního all-in-one systému a nový Melody X byl jednou z mála premiér z dostupné části hi-fi spektra.

MELCO

Nové modely ze série N100 nebo N10 ukázali japonští Melco. Precizní servery se tak nabízí primárně v kompaktních rozměrech.

KEF

I u KEF vycítili kam svět míří - buď cestou k ultra drahým ultra modelům nebo - jako u KEF - ke komfortu. Prezentaci soustředili na malé KEF LSX.

ARCAM

Arcam uvedl nejvyšší model ze své základní řady HDA - integrovaný zesilovač SA30 má všechno co potřebujete.

FISCHER&FISCHER

Němečtí Fischer&Fischer ukázali klasické výrobky, pro zajímavost ale přivezli jeden ze svých břidlicových modelů v nádherném laku.

ACCUSTIC ARTS

Novou řadu modelů přivezli Accustic Arts - přehrávač Player II, koncák AMP I či předzesilovač Preamp I mají trochu svérázný design, ale působí stejně "neprůstřelně" vyrobené jako ostatní modely značky. Redesign ale dorazil i k základním modelům Player I a Power I.

ELAC

Aktivní řadu Carina, elektroniku Alchemy nebo levný gramofon Miracord 50 prezentoval německý ELAC.

AXJET

Že high-end jsou stále ale ještě i tak trochu zvláštní hračky, to dokázala britská značka AX se svými horny AXJET.

AUDIONET

Po obnovení své normální činnosti po chvilce nejistoty německý Audionet ukázal mohutný a obrovský integrovaný zesilovač Humboldt. Ten se nachází ve stejně laděném šasi jako set Stern / Heisenberg. Výkon 250 Wattů, čtyři transformátory nebo čistě analogová konektivita jsou překvapivě konzervativní.

VITUS AUDIO

Odvážná značka Vitus představila integrovaný zesilovač SIA-030, který zjevně neměl problém "podržet" ani velké reprosoustavyy Rockport.

RAIDHO

Skandinávští Raidho po akvizici značky Gamut představili první model, který vznikl ve spolupráci obou vývojových týmů. Mohutnější, robustnější a prostě masivnější sloup TD3.8 hrál odvážně.

AURALIC / SPENDOR

Jako zdroj signálu top model Auralic (upsamplingový procesor Sirius G2), jako zesilovač monoblok od Nagry a na konci top model Spendor. Zajímavý designový a zvukový mix není úplně pro každého.

WHARFEDALE

Svou novou top řadu Elysian ukázali angličtí Wharfedale, hned vedle stála naopak ukázka z retro série Linton Heritage a o kousek dál modely Evo 4 z dostupnějších sfér. Angličané se letos řádně snažili.

MSB

Američtí MSB jsou známí svými mimořádnými převodníky, aktuálně k nim "na míru" navrhli i koncové stupně S500 a M500. S reprosoustavami Magico to byl jeden z těch opravdu přesvědčivých zážitků.

FOCAL / NAIM

Konsorcium Focal / Naim slaví - francouzské reprosoustavy jsou ku příležitosti 40. výročí existence k dostání v přenádherných dřevěných dýhách, u britské elektroniky byl pak zásadně inovován model Mu-so, z něhož zůstala jen estetika na povrchu, vše ostatní je nové. Ke slyšení pak ale byl i sluchátkový zesilovač Arche od Focal.

ZENSATI

Svou ultra řadu #X ukázal Mark Johansen a jeho ZenSati ve spojení s elektronikou Audio Research a reprosoustavami Sonus faber.

ESTELON

Velkou premiéru si odbyly také u Estelon - velkou doslova. Představili totiž nový top model Forza a jestli nešlo o nejlepší zvuk široko daleko, tak rozhodně jeden ze tří nejlepších.

KALISTA / MÉTRONOME

Dělený SACD transport a DAC ze série AQWO (t-AQWO a c-AQWO) a poměrně levný D/A převodník Le DAC představili jihofrancouzští Kalista, respektive jejich "levnější" značka Métronome. Byl tu ale i gramofon v estetice produktů Kalista, firemní reprosoustavy nebo streamer Dream Stream. Tady je asi škoda, že výrobce tak trvá i na svých vlastních reprosoustavách...

HECO

Svou světovou premiéru si odbyl také model La Diva od Heco. Velký sloupek vypadal energicky.

KHARMA

V tradici přivézt jednoduše to nejlepší pokračuje jako každý rok holandská Kharma - jeden z top modelů reprosoustav, k nim hrající skříňka Visionair, jako zdroj nejvyšší dCS a firemní kabely a hlavně akustika.

CHORD ELECTRONICS

Premiéru nových modelů si užili i u britského Chordu - techniku ze svého (prý nejrychlejšího a nejlepšího zesilovače na světě) modelu Ultima totiž "zmenšili" do tří dalších kompaktních koncových stupňů, označených římskými číslicemi. Z jiného soudku pak bylo ještě nové phono Huei, které kopíruje styl a velikost převodníku Qutest.

Tak tedy rovná stovka nejzajímavějších, další informace už jen heslovitě:

- představil se také nový model Accordo Essence - kompaktnější sloupek od Franco Serblin
- novou ambiciózní řadu reprosoustav Virtuoso představila značka Audiosolutions
- nové subwoofery mají originální Palladio reprosoustavy od Living Voice
- gramofon Yatrus s přímým náhonem ukázal bulharský Thrax
- u stejné značky byl k vidění i D/A převodník Maximinus
- bezmála dvoukilowattový a 130 kg vážící koncový stereo stupeň SP-8 představili Playback Design
- italský Gold Note představil nové phono PH-1000
- nové reprosoustavy Argus představil výrobce Analog Domain
- za bezmála milion si můžete pořídit zemnící jednotku od Telos, která pracuje na bázi kvantové rezonance
- velký koncák Amp-1 představil výrobce převodníků Totaldac
- skotští Fyne Audio ukázali top model F1-12
- u Mission představili svou novou vrcholnou řadu ZX
- u Vertere Acoustics je k dispozici doposud nejdostupnější gramofon DG-1
- posedět v Bugatti Chiron se systémem od Accuton byl zážitek
- k vidění byl i prototyp nového "music playeru" MU1 od Grimm Audio
- Wilson Benesch představil über gramofon GMTONE SYSTEM jako oslavu 30. narozenin
- oceňované DeVore Fidelity Orangutan dostaly upravenou verzi Reference s oddělenou basovou věží
- nahrazení hliníkové ozvučnice uhlíkovým vláknem předvedl Max Magri se svou značkou Grandinote
- u Krell byl k vidění integrovaný K-300i
- dvojici nových napájecích kabelů řady Diamond jste mohli vidět u Purist Audio Design
- nový model sloupků Perspective2 od Joseph Audio nabízí grafenové membrány
- nové regálovky Binom 1 od Camerton Audio slibují plný rozsah od 35 Hz z kompaktní ozvučnice a jediného měniče

Tolik tedy k pravděpodobně stále ještě nejdůležitější výstavě audio techniky na světě. A nyní už zbývá jen se těšit za zhruba rok na stejném místě.

Audiohappening 2024

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

AAI - ultimativní audiofilské kabely

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

HiFi Morava - Audiovector

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audiohappening 204

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies