Abacus Ampino

Miniaturní zesilovač od společnosti Abacus Electronics používáme v naší každodenní redakční práci již řadu let. Nominálně nemá zrovna bujaré výkonové rezervy (2× 50 W), ale o to víc překvapí dobrá kontrola, kterou nad reproduktory vykonává, a tónově neutrální a hudebně plynulý chod. Ne nadarmo získal Ampino 15 Dolifet ocenění fairaudio's favourite. Reproduktorová svorka, která se ve skutečnosti dodávala s pružinovými svorkami, byla poněkud zvláštní, takže pokud jste chtěli připojit reproduktorové kabely s banánky nebo vidlicovými svorkami, bylo nutné použít adaptéry.

Abacus Ampino 20 Dolifet - Koncepce a technologie
U čerstvě vydaného nástupce modelu Abacus Ampino 20 Dolifet se to změnilo: na zadní straně zesilovače je nyní "správný" terminál pro připojení dvojice reproduktorů - reproduktorové pásky s obvyklými koncovkami nyní pasují bez otravných adaptérů. Dobrá věc. Mezi další vnější změny patří mírný facelift - větrací otvory jsou nyní na boku v horní části - a nová barevná verze: Ampino 20 Dolifet je nyní za příplatek k dispozici také v černé barvě (viz obrázek výše).

Abacus Ampino 20 Dolifet zevnitř
Pohled dovnitř zařízení Abacus Ampino 20 Dolifet. Malý zesilovač lze použít také jako plnohodnotný zesilovač, pokud je třeba zesílit pouze jeden zdroj.

Základní koncepce samozřejmě zůstává stejná: Abacus Ampino 20 Dolifet je výkonový zesilovač nebo integrovaný zesilovač pro minimalisty - tj. s ovládáním hlasitosti, ale pouze s jedním vysokoúrovňovým vstupem (cinch). Speciální technologie "Drain Output Load Independent Field Transistor" (Dolifet) má být zodpovědná za mimořádně dobrou kontrolu reproduktorů a umožnit obvodu zesilovače pracovat do značné míry nezávisle na připojené zátěži. V novém modelu však bylo podle společnosti Abacus Electronics řízení výstupního stupně navrženo s ještě nižší impedancí, což by mělo vést k ještě většímu řízení a šířce pásma.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies