Tak nám začal další nový rok... Je čas zhodnocování věcí minulých a odhodlaného plánování věcí budoucích, jak je dobrým zvykem. V prvé řadě ale hlavně vše nejlepší do nového roku, snad jste do něj vstoupili pravou nohou.

Rád bych si tu nejprve zrekapitulovat tak trochu sám pro sebe rok 2017:

- 365 dní
- 212 napsaných recenzí o cca 2 500 000 znacích
- 276 zodpovězených mailových dotazů
- 214 zodpovězených komentářů na webu
- 1 zorganizovaná výstava
- cca 250 poslechnutých produktů
- 4x promixování komponentů tří základních redakčních sestav
- 11 nových reprosoustav, přístrojů a kabelů
- cca 20 již nepoužívaných přístrojů a kabelů, které brzy půjdou z domu

To je slušný rok, no ne? Minimálně pro někoho, kdo považuje hi-fi za svůj koníček, pro běžného (nebo snad spíše "normálního"?) člověka je to patrně mimořádně nudná záležitost asi jako výměna ledničky.

Docela hezký je pak i seznam nejčtenějších článků roku 2017 (což nutně neznamená recenze vytvořené v roce 2017) - vynechávám záměrně článek o Produktu roku, byť by měl číslo 1 a to s překvapivě ještě asi 1 500 přečteními navrch před Yamahou. Nuže, seznam 15 nejčtenějších recenzí roku:

01/ Yamaha R-N803D
02/ OPPO UDP-203
03/ Xavian Jolly
04/ Xavian Joy
05/ Denon PMA-2500NE
06/ Xavian Deliziosa
07/ Harbeth Monitor 30
08/ Creek Evolution 50A
09/ OPPO UDP-205
10/ Xavian Bon Bonus
11/ Advance Acoustic WTX-Microstreamer
12/ Xavian Calliope
13/ Elfton Vegas
14/ KEF LS50 Wireless
15/ AQ Pontos 6

A teď co s rokem 2018? Inu, blíží se nám výstava Audio Video Show Praha 2018 (a s ní i každoroční pokles produktivity recenzí - ono se to nezdá, ale zorganizovat tuto milou akci je práce téměř na plný úvazek na 3 - 4 měsíce...). Co dál? Mám nějaké body, jichž bych se chtěl držet:

- přísnější udělování "nálepek" - protože rok 2017 byl díky množství partnerů, z nichž každý dodal jen lahůdky ze svého portfolia, poněkud bohatý na ohodnocení Doporučuje, TIP Redakce i Reference, chtěl bych v roce 2018 jejich rozdělování poněkud omezit a kritéria zpřísnit; stojím si za každou recenzí a za každým jedním hodnocením (to abyste zase neměli pocit, že jsem rozdával až příliš snadno :)), ale cítím, že je třeba zase trochu zvýšit hodnotu jednotlivých označení, protože bych nerad časem doklouzal do světa těch časopisů, co hodnotí zásadně v rozmezí čtyř až pěti hvězdiček (nebo 90 - 100% nebo je vše vynikající a bezchybné a tak); takových je na světě už dost a nemusíte pro ně ani moc daleko :)

- chtěl bych se vydat na více výstav - ona samozřejmě mnichovská akce je jediná, která má praktický smysl, protože je tam prostě a jednoduše úplně všechno, ale lokální výstavy mají prostě své kouzlo - na mém seznamu přání je tak rozhodně primárně výstava polská, ale také bych rád zavítal na nějakou akci do Anglie a samozřejmě by mě zajímal naprosto odlišný východní svět; říká se, že zajímavá je akce v Moskvě, ale já bych stejně rád do Tokia, Hong Kongu nebo Vietnamu, stejně jako na některou z coloradských akcí - jenže kde brát čas a peníze, že?

- nejméně skromný a zřejmě naprosto idealistický sen (rozhodně ne cíl) je pořídit si vlastní dedikovanou a promyšlenou poslechovou místnost mimo domov; není to z důvodů akustických (ty plně vyhovují i zde) ani jiných nutkavých (ono vlastně všechno vyhovuje), ale z pocitu, že bych rád měl dokonalý prostor a dokonalé podmínky - pro testování, ale i pro vlastní potěšení; no a co schází? a) vybrat místo, b) budovu postavit a c) vykrást banku, aby se to všechno dalo zaplatit

Takže co zbývá? Vlastně nic - jen popřát vám hladký a skvělý průběh roku 2018, spoustu splněných přání nejen ze světa hi-fi a snad se potkáme na našem lokálním svátku věrného zvuku a obrazu na březnové Audio Video Show v Praze.

Čisté tóny bez zkreslení přeje

Daniel Březina
šéfredaktor

Audiohappening 2024

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

AAI - ultimativní audiofilské kabely

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

HiFi Morava - Audiovector

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audiohappening 204

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies