Elysian 1

Značce reproduktorů Wharfedale bude příští rok devadesát let, takže lze právem hovořit o tradičním výrobci. Výrobce reproduktorů je však bohatý nejen na léta, ale také na kreativitu: V současné době jsou k dispozici dva nové přírůstky do vlajkové řady Elysian, kompaktní dvoupásmový reproduktor Wharfedale Elysian 1 a Wharfedale Elysian Center, díky nimž je nejvyšší řada vhodná pro domácí kino.

Wharfedale Elysian 1 - Špičkový kompaktní model
Řada Elysian se dosud skládala ze dvou třípásmových modelů, Elysian 2 a Elysian 4 - druhý jmenovaný je podlahový reproduktor a s téměř 56 kilogramy na kus je to pořádný kus. Stejně tak "kompaktní" Elysian 2: je vysoký 70 cm a váží 35 kg.

Nový Wharfedale Elysian 1 je na kompaktní reproduktor komerčnější, ale má také úctyhodné rozměry 49 x 26 x 28,5 cm (VxŠxH) a váží dobrých 15 kg. Jak již bylo zmíněno, Elysian 1 je dvoupásmová konstrukce se speciálně vyvinutým basovým a středovým reproduktorem se 7palcovou matricovou membránou ze skleněných vláken a transformátorem Air Motion vlastní výroby.

Díky "vysoce účinnému pohonu" wooferu a tzv. štěrbinové konstrukci bassreflexu s profilovaným portem - speciálnímu řešení downfire, které má minimalizovat hluk proudění - je možné dosáhnout silné reprodukce basů až do 49 Hz (-3 dB), což je jinak u běžných pasivních kompaktních reproduktorů této velikosti stěží možné, uvádí německý distributor IAD v tiskové zprávě.

Tvar skříně reproduktoru přispívá nejen ke kvalitnímu vzhledu reproduktoru Wharfedale Elysian 1, ale nabízí také akustické výhody: Vyhýbáme se rovnoběžným stěnám, takže se snižuje stojaté vlnění uvnitř a tím i rezonance skříně - to zajišťuje ještě přirozenější, uvolněnější zvukový dojem. Povrchy všech reproduktorů Elysian jsou opatřeny čtyřvrstvým klavírním lakem a jsou k dispozici v bílé, černé nebo ořechové barvě.

Společnost Wharfedale nabízí také vlastní stojany na reproduktory: Jejich základová deska navazuje na design reproduktorů Elysian díky odpovídajícímu klavírnímu laku, zatímco nastavitelné hroty zajišťují účinné odpojení.

Stojany pro Wharfedale Elysian 1
Cena odpovídajících stojanů pro Wharfedale Elysian 1 je 590 eur za pár.

Čtyři sloupky stojanu jsou vyrobeny z obzvláště tvrdé nerezové oceli, a proto by měly zajistit nepohyblivý stojan i při nejvyšších úrovních hlasitosti a "krvelačných basových bouřích".

Cena v páru Wharfedale Elysian 1: 3 690 eur (stojany na reproduktory: 590 eur)

Wharfedale Elysian Centre
Elysian Centre, který je také novinkou, je vybaven dvěma 8,5palcovými basovými měniči, 6palcovým středovým měničem a obvyklým transformátorem Air Motion - měniče jsou tedy stejné jako v nejvyšším modelu Elysian 4.

Wharefedale Elysian Centre s černým stojanem

Poměrně velký středový reproduktor (83 x 32 x 34 cm, ŠxVxH; 30,2 kg) má spodní mezní frekvenci 35 Hz (-3 dB) a lze jej volitelně objednat s odpovídajícím stojanem (viz obrázek výše).

Jednotková cena Wharfedale Elysian Center: 3 990 eur (stojan na reproduktory: 690 eur)

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies