Soulnote E-3

Vitamín E je označován za nejdůležitější antioxidant pro lidské tělo. Jeho úlohou je chránit buňky před oxidativním stresem a účinky volných radikálů, a jeho používání dovede léčit drobná poranění (kůže) a celkově pomáhá zpomalovat stárnutí.  Jde o velmi důležitý antioxidant, který je potřebný ke správné funkci mnoha orgánů v těle. Totéž platí pro  E (a zdraví prospívají další japonské "vitamíny" jako je A - integrovaný zesilovač; Z - síťový transport; D - digitálně-analogový převodník; S - SACD přehrávač;  M - monobloky; X - hodiny; P - předzesilovač) výrobce Soulnote ze země 14 126 ostrovů a ostrůvků - naše tělo potřebuje a jejich pravidelné používání tělu (dle odborných studií) prospívá a mysl duši osvěžuje a omlazuje - viz několik našich analýz (a mluví tak i naše nezveřejněné  zkušenosti):

Soulnote A-2 - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Soulnote D-2 - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Nota v duši - ale i v ČR - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Další nota v duši | SOULNOTE - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

ČTĚTE DÁLE, JE TOHO MNOHO! ↓

 

Soulnote E-3

Soulnote E-3

Krátce proč v čem a jak je Soulnote E-3 (tak) jiný:

Zcela vyvážený nový obvod typu R bez zpětné vazby
Značka vyvinula vyhrazený diskrétní symetrický zesilovací obvod bez NFB (nový obvod typu R) pro optické kazety (které dnes už asi lze označit za další evoluční stupeň přenosek - MM - MC - optika). Tato konstrukce s jedním koncem pracuje jak s napěťovým zesílením, tak s výstupními stupni vztaženými k GND, což eliminuje potřebu obvodů push-pull nebo předpětí. Ze vstupu na výstup prochází signál pouze 4 tranzistory. Tento vysoce zjednodušený obvod bez NFB zachovává čerstvost hudebního signálu a vyniká přechodovou odezvou poskytovanou optickou přenoskou.

Výkonný trojitý napájecí transformátorový zdroj
Nový obvod typu R obsahuje 3 transformátory - 2 velké transformátory vyhrazené pro nezávislé levý a pravý kanál a 1 pro napájení LED optické kazety. Tato konfigurace poskytuje 19W phono zesilovači výkon ekvivalentní 500W výkonového zesilovače, což zajišťuje velmi robustní a stabilní reprodukci hudby. Navíc je jako analogový napájecí transformátor použit nově vyvinutý toroidní transformátor s měděným krátkým kroužkem, který snižuje šum způsobený únikovým tokem a zlepšuje výraz jemných detailů.

Kompatibilní se samostatnými napájecími phono kabely
Vstupní konektor XLR je kompatibilní s „samostatným napájecím phono kabelem“ vyvinutým společnostmi DS Audio a Uesugi Laboratory. Oddělením cest jemného phono signálu a proudu LED se dále zlepší poměr S/N a dynamika, což jsou typické "plusové" vlastnosti optických kazet.

Vysokorychlostní zdroj napájení bez zpětné vazby
Usměrňovací kondenzátory používají speciálně vybrané vysokonapěťové nízkokapacitní fóliové filtrační kondenzátory s nízkým násobičem. Počet kondenzátorů je optimalizován tak, aby se snížilo zatížení výkonového transformátoru a dále se zlepšila efektivní regulace supervýkonného výkonového transformátoru. Kromě toho jsou usměrňovací diody nejnovější SiC diody se zvýšenou schopností rázového proudu, což vytváří nejrobustnější a nejrychlejší konfiguraci napájení, jakou si lze představit (nic lepšího zatím neumíme). Každý ze 2 hlavních výkonových transformátorů má své vlastní nezávislé, vysoce kvalitní velké výkonové relé jako výkonový vypínač, umístěné bez fixace. Proto je hlavní vypínač na předním panelu vyhrazen pro řídicí systém subtransformátoru. Oddělení výkonových spínačů pro každý výkonový transformátor je velmi přínosné pro kvalitu zvuku.

Nepevná struktura
Blok zesilovače, svorky, AC vstup, horní kryt a spodní kryt jsou všechny plovoucí a nepevné. (poslední dobou Japonskem se šířící metoda - zjevně fungujícící, v rubrice jsme o ni psali u Esoteric, dnes už najdete i v dostupných modelech TEAC, jak se zde ve středu po půlnoci dočtete)

RSR-2-12D (Reference Soul Note Relay)
Jedná se o přizpůsobené ultra nízkoztrátové utěsněné jazýčkové relé se skleněnou trubicí, které funguje téměř stejně dobře jako rtuťové relé. Bylo doladěn do bodu, kdy je z hlediska kvality zvuku k nerozeznání od drátu. V E-3 jsou pro místa kde prochází zvukový signál použita výhradně relé RSR-2-12D.

Ultra-vysoko přesné fóliové rezistory
Na základě ultra přesných fóliových rezistorů (t.j. pasivní 2kolíkový elektrický prvek, který zavádí elektrický odpor do obvodu; používá se ke snížení toku proudu či úpravě úrovně signálu) s vynikajícími teplotními charakteristikami, používaných v satelitních aplikacích, Soulnote vyvinuli a přizpůsobili pro vynikající kvalitu zvuku. Aby se eliminovalo tlumení a zabarvení či propadů, byly ponechány nahé, což vedlo k vývoji našich odporů nejvyšší kvality. V E-3 jsou všechny použité rezistory ovlivňující kvalitu zvuku ptyto vlastní výroby z holé fólie (bez pryskyřice).

Soulnote E-3

Výše ultra nízkoztrátové relé vlastní konstrukce / níže vysoce přesné fóliové rezistory s výjimečnými teplotními vlastnostmi - opět vyvinuty vlastními silami (všechny rezistory související s kvalitou zvuku)

Soulnote E-3

Phono předzesilovač E-3 má pouze vstupy pro optickou přenosku - nemá MM/MC vstupy!

Soulnote E-3

Soulnote E-3

SPECIFIKACE (Soulnote E-3)
Vstupy
¤ 1x (XLR)
¤ 1x (RCA) (nepřipojujte oba současně)
Výstupy:
¤ 1x vyvážený (BAL)
¤ 1x nevyvážený (UNBAL)
Vstupní citlivost (1kHz): 50 mV
Jmenovitý výstup (1 kHz) :
¤ 2,54 V (vyvážené)
¤ 1,27 V (nevyvážené)
Maximální výkon (1 kHz) :
¤ 12V (vyvážené)
¤ 6V (nevyvážené)
Zisk (1 kHz, symetrický vstup):
¤ 34 dB (vyváženo)
¤ 28 dB (nevyvážený)
Odchylka RIAA:  ±0,2 dB
THD (1 kHz s 20 kHz LPF):  0,03 % (vyvážené 2,54 V)
Spotřeba energie: 19W
Rozměry (včetně hrotů): 454  × 189  × 407 mm 
Hmotnost: 27 kg

Soulnote E-3

Příslušenství: podkladová anivibrační deska, hroty, napájecí kabel

Soulnote E-3

Soulnote E-3

Doporučená cena: bude oznámena v průběhu srpna (další produkt značky  9.7.)

Soulnote E-3

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Lab12 | Audiofeel

Audio Video Kino Bratislava 2024

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Pure Sound Karlovy Vary

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies