Rega 360 TT

Titulek je heslem britské společnosti Exposure, kterou jistě znáte, ale možná nevíte co, ti s heslem: "Umění v oblasti zvuku od roku 1974", říkají sami o sobě:

exoisure foto Daniel B.

Společnost Exposure zdokonaluje umění vytváření skutečného Hi-Fi pro skutečné milovníky hudby již od roku 1974. Za tu dobu se toho na trhu s audiem hodně změnilo. Jedna věc však zůstala neměnná, a to naše absolutní odhodlání nikdy nedělat kompromisy v kvalitě a zároveň navrhovat a vyrábět nejlépe znějící a cenově dostupná Hi-Fi zařízení, jaká umíme. Všechny naše výrobky jsou navrženy, zkonstruovány a hrdě vyráběny v Británii talentovaným týmem zvukových inženýrů, kteří jsou nadšeni reprodukcí hudby. Náš cíl je zcela jednoduchý: "Zprostředkovat hudbu co nejpřesněji". Zní to dost jednoduše, ale k dosažení tohoto cíle jsou zapotřebí roky kvalifikovaného inženýrství, vědy a skvělých uší. To je náš cíl, o který budeme i nadále usilovat.

exposure 360 TT

S hudbou v hlavě - Hi-Fi, které maluje hudební obrazy
Opravdoví milovníci hudby, víte, kdo jste. Pravděpodobně také víte, co chcete. Jednoduchý, ale stylový systém, který oživí vaši cennou hudební sbírku, a ne takový, který vypadá křiklavě nebo vyžaduje děsivé finanční investice. Všechny naše výrobky jsou vyrobeny podle našich standardů, nikoliv podle ceny, jsou jednoduché na obsluhu a údržbu a především mají vynikající poměr ceny a kvality. Každý z našich Hi-Fi komponentů vás odmění skutečnou hudbou. Zážitky z poslechu, při kterých se ježí vlasy na hlavě a mrazí v zádech. Systém Hi-Fi Exposure je proslulý svou "správností" zvuku. Ve vyšších pásmech je cítit jemnost a ve středním pásmu otevřenost, to vše podpořené hlubokými, ale hbitými basy, které tančí a vtáhnou vás hlouběji do vašich oblíbených skladeb. Jinak řečeno, naší filozofií designu je vyrábět Hi-Fi, které se zabývá úkolem přesně reprodukovat jakýkoli druh hudby, zatímco samotné zařízení se skrývá v pozadí. A tak by to mělo být, protože skuteční milovníci hudby raději poslouchají svou hudbu než Hi-Fi.

Exposure 360 TT

To a úvodním a zde nad textem obrázcích je poslední produkt značky, gramofon názvu Exposure 360 TT. Nejdřív ale malý přehled - našich zkušeností z 5ti dekád jejich produkce, následovaný přehledem co značka z britského jižního pobřeží (nedaleko sídlí B&W) ktuálně vyrábí:

https://www.hifi-voice.com/testy-a-recenze/zesilovace-integrovane/2701-exposure-2510-integrated-amplifier
https://www.hifi-voice.com/testy-a-recenze/zesilovace-integrovane/2577-exposure-3010s2d-integrated 
https://www.hifi-voice.com/testy-a-recenze/zesilovace-vykonove/2418-exposure-5010-pre-mono 
https://www.hifi-voice.com/testy-a-recenze/zesilovace-vykonove/2753-exposure-3010s2d-pre-amplifier-3010s2-stereo-power-amplifier 

Nabídka začíná 2510 Series, momentálně čítající jen jeden produkt - ntegrovaný zesilovač 2510 nabízející: "impozantní výkon 75 W pro prvotřídní přesnost zvuku. Model 2510 je plně vybaven všemi nejnovějšími špičkovými technologiemi a zaručuje hudební výkon, který si budete chtít zopakovat."

Exposure 2510

O level výše je 3510 Series - Poslouchejte, jak to zamýšleli hudebníci
Naše řada 3510 je mistrovskou třídou v zesilování. Naše řada 3510, vytvořená jednou z nejuznávanějších světových značek Hi-Fi, vám zprostředkuje hudbu s přesností a výkonem, které byste u produktu za tak příznivou cenu nikdy nečekali. Serie 3510 obsahující:  integrovaný- před- koncový stereo a koncový mono - zesilovače.

Exposure 3510

Nejvýše u Exposure stojí -  Series 5010 - Hudební, detailní a poutavá
Řada 5010 představuje naše dosud nejvýkonnější předzesilovače a výkonové zesilovače - s použitím nejkvalitnějších komponentů a technických postupů je řada 5010 navržena a vyrobena tak, aby vám poskytla dlouholetý požitek z poslechu a potěšení. ve složení předzesilovač a monobloky

Exposure 5010

Trochu stranou je maloformátová (šířka 218 mm  ) Serie XM - Malá rozměry, ale velká muzikálností
Komponenty řady XM, které jsou k dispozici v černém nebo titanovém provedení, jsou sice malé, ale mají velké vlastnosti a výkon. Díky bezkonkurenční úrovni kvality a čistoty zvuku zprostředkovává řada XM umění přehrávání hudby s vynikající realističností. S nabídkou: XM3 phono předzesilovač, XM5 integrovný zesilovač, XM7 předzesilovač, XM9 mono koncové stupně, XM-HP sluchátkovýa zesilovač a XM-CD přehrávač

Exposure XM

Poslední tak trochu "doplňková" řada Řada VXN - Oceňovaná čistota a výko
Napájecí zdroj, gramofonový zesilovač a 2 a 3cestné aktivní crossovery VXN jsou mistry své třídy. Tyto produkty kombinují špičkovou technologii s dlouholetými zkušenostmi v oblasti zvuku a nabízejí výkon, který se prostě musí slyšet, abyste mu uvěřili. Součást série VXN  jsou - Napájecí zdroj Exposure VXN s na  zakázku vyráběným vysokokapacitní stíněným transformátorem, dále VXN phono předzesilovač, a dva modely aktivních výhybek - 2 a 3cestný model.v

exposure 360 TT

Exposure 360TT Audiofilský vinylový gramofon vyrobený ve Velké Británii (přenoska není součástí dodávky)

Exposure 360 TT

Společnost Exposure se rozhodla své porfolio rozšířit o vinylový gramofon a Tony Brady požádal o pomoc další britskou společnost Rega, aby pomohla tento projekt uskutečnit. Nejedná se však o pouhý rebadžovaný gramofon Rega. Ačkoli původní model Rega je RP6, tým Exposure provedl mnoho vylepšení, zejména v oblasti napájení motoru a přesného spárování každého motoru s jeho zdrojem, aby se co nejvíce snížily vibrace motoru.

exposure 360 TT

SPECIFIKACE
¤ Základna je vyrobena z lehkého laminátu s polyuretanovým pěnovým jádrem.
¤ Izolační nožičky ze santoprenové pryže vyztužené hliníkem.
¤ mosazný ložiskový náboj s velmi nízkým třením, ukotvený k základně pomocí obráběného hliníkového límce.
¤ Podložka je součástí ložiskové sestavy a je vyrobena z jednoho kusu obráběného hliníku, což zlepšuje rychlostní stabilitu ve srovnání s běžnými plastovými modely.
¤ talíř je vyroben z dvouvrstvého plaveného skla, což rovněž zlepšuje stabilitu otáček díky větší hmotnosti talíře, která zvyšuje setrvačníkový efekt.
¤ Obsahuje 24V motor s hliníkovou řemenicí.
¤¤ Externí napájecí jednotka obsahuje přesný regulátor otáček pro lepší stabilitu otáček.
¤ Napájecí zdroj je přesně přizpůsoben motoru pro každý stupeň.
¤ Napájecí zdroj obsahuje knoflík pro volbu rychlosti 33,3 ot/min a 45 ot/min.
 Použití samostatného napájecího zdroje snižuje riziko pronikání šumu do gramofonu a udržuje jemné signály s nízkou úrovní signálu mimo dosah potenciálních zdrojů rušení.
¤ Gramofon je vybaven vysoce kvalitním přesným raménkem, které je zajištěno ložiskovým krytem.

Exposure 360 TT

Doporučená cena: 1.600€ (ceny jsou vždy pouze orientační, konkrétní koncová cena v daném místě záleží na lokálním DPH a dalších ekonomických faktorech jako cena dopravy, clo..)

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies