Reference Fluid Image 2

Společnost Fluid Audio, kterou založil Kevin Zuccaro (JBL, M-Audio, Avid), se neustále pokouší o nové přístupy v konstrukci aktivních studiových monitorů a právě představila zajímavý produkt. Po třech letech výzkumu představila společnost Fluid Audio model Image 2, třípásmový referenční studiový monitor určený pro použití v blízkém a středním poli. S využitím nejnovějších poznatků ve vývoji DSP a zesílení ve třídě D je Image 2 pravděpodobně jedním z nejambicióznějších projektů této značky.

Nové studiové monitory Fluid Audio Image 2 (1899 USD za kus) jsou schopny - slovy společnosti - "poskytnout neuvěřitelný obraz, frekvenční odezvu, výstup, nízké zkreslení a hloubku pole" v kabinetu kompaktních rozměrů s unikátním přístupem. Využívá dva 8" boční woofery, 5" středový reproduktor s hliníkovou membránou na zakázku a nově vyvinutý 1,7" AMT tweeter, přičemž každý z nich je napájen vlastním kanálem třídy D, s jedním modulem 2x225 W pro basové reproduktory, 150 W pro středový reproduktor a 75 W pro AMT reproduktor.

V podstatě proto, že Image 2 je monitor 2 v 1, poskytuje plný rozsah odezvy pro mixáž a mastering, který nabízí také režim mixcube, který pomáhá vybírat nízké a střední tóny pro širokou škálu zařízení "s basy". Pomáhá také upravit celkové vyvážení, hloubky, vokály a přiblížit zvuk kopáku. A co je ještě důležitější, Fluid potvrzuje, že monitory Image 2 byly vyvinuty jako platforma. Port USB umožňuje do monitorů Image 2 nahrávat další aktualizace, včetně možnosti nahrávat kompenzační křivky a v budoucnu podporovat vestavěné korekce místnosti.

Monitory lze umístit s výškovým reproduktorem AMT nahoře nebo obráceně se středovým reproduktorem nahoře. Dva protilehlé 8" basové reproduktory s ultra dlouhým rozptylem a vzájemným blokováním dodávají kabinetu lepší stabilitu při vyšších hlasitostech a poskytují rozšířenou šířku pásma (+/- 4,6 dB 28 Hz-20 kHz ; +/- 2,0 dB 80 Hz-20 kHz). Uzavřená konstrukce skříně zajišťuje přirozený roll off, absenci "basových hrbolů" a menší pravděpodobnost nežádoucí frekvenční interakce s místností, což znamená, že tyto monitory jsou méně citlivé na umístění. Boční třmeny umožňují použití podlahových stojanů Sound Anchor a zavěšení na strop ve vícekanálových nebo pohlcujících systémech.

Společnost Fluid Audio byla založena reproduktorovým inženýrem, hudebníkem a nahrávacím nadšencem Kevinem Zuccarem. Od svého prvního zaměstnání u společnosti JBL v roce 1990 si Kevin vypěstoval vášeň pro zvuk a naučil se vývoji reproduktorů od základů. Práce na reproduktorových měničích, hi-fi systémech a projektech pro kina mu poskytla všestranný přístup k návrhu reproduktorů, nicméně vždy se večer vracel domů, hrál na kytaru a věnoval se své skutečné vášni: Vytváření hudby a profesionálních nástrojů, které mu v tom pomohou. V roce 1998 dostal příležitost ve společnosti Cerwin-Vega, kde pracoval na hi-fi produktech i přenosných PA, ale až po příchodu do společnosti M-Audio v roce 2005 se začal věnovat výhradně napájeným studiovým monitorům. Řídil celý segment monitorů pro společnost Avid, měl volnost navrhovat a vyjadřovat se ke všem monitorům M-Audio a učit se je lépe integrovat do studiového pracovního procesu. V roce 2011 Kevin opustil společnost M-Audio a založil společnost Fluid Audio.

www.fluidaudio.com 

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies