Focal Utopia

Přetiskujeme zprávu společnosti Avitsmart:

Focal představuje novou edici high-end sluchátek Utopia 2022.

Sluchátka Focal Utopia, která byla poprvé uvedena na trh v roce 2016, patří bezpochyby mezi nejlepší sluchátka na světě.
Díky neustálým inovacím uvádí tato francouzská značka s jedinečným savoir-faire v akustice nový design těchto ikonických sluchátek, s přidáním akustických vylepšení (nová kmitací cívka, mřížky ve tvaru „M“ uvnitř sluchátek, vnější mřížky ve tvaru včelí plástve...). Všechny exkluzivní špičkové technologie, díky kterým jsou původní sluchátka Utopia tak úspěšná, nalezneme samozřejmě i v novém modelu a tak i nadále vám nové Utopia budou schopné přinášet senzační zážitky z poslechu, ale s ještě větší sofistikovaností a elegancí.

Design nových Utopia je kombinací decentnosti a odlišnosti. S využitím estetiky nejnovějších hi-fi sluchátek Clear Mg a Stellia, kde voštinová mřížka na obou vnějších a vnitřních stranách náušníků dodává jedinečný a pozoruhodný vzhled.

Focal Utopia

Kromě vnějších prstenců v provedení Black Chrome, nyní připevněných zevnitř pro čistší vzhled, tato sluchátka zavádí nové designový směr, který bude použit rovněž na budoucích produktech Focal Utopia. Mezi ně patří i „Jin a Jang“ na vnějším pouzdře, který symbolizuje dokonalou rovnováhu mezi designem a technologií, ztělesněnou těmito špičkovými, ve Francii vyrobenými sluchátky, stejně jako kombinace černé a červené dvojité mřížky, zakrývající oba měniče.

Pokračujíce ve snaze o dokonalost svých výtvorů a začínajíce novou kapitolu v historii těchto ikonických sluchátek, inženýři Focal se rozhodli pro novou kmitací cívku vyrobenou z kombinace mědi (pro zvýšení spolehlivosti) a hliníku (aby byla lehčí). Tato slitina poskytuje omlazený zvukový charakter, který nabízí ještě větší neutralitu, se silnými basy a jemnějšími výškami. A co víc, mřížky uvnitř náušníků jsou nyní ve tvaru písmene M, kopírující křivky reproduktorových měničů, aby byla zajištěna lepší linearita v pásmu vysokých frekvencí a ještě větší přesnost reprodukce. Kromě těchto inovací nová sluchátka Utopia stále obsahují vše, co učinilo jejich první edici tak úspěšnou, jako jsou beryliové měniče reproduktorů s plným rozsahem s membránou ve tvaru „M“ a open-back konstrukcí. To vše pro úžasně realilstický poslech plný neutrality, dynamiky a transparentnosti. Exkluzivní patentované měniče Focal pracují s nulovou aktivní nebo pasivní korekcí, od 5Hz do více než 50 kHz. Sluchátka jako by zcela zmizela a zůstala jen reprodukce zvukového signálu v bezkonkurenční čistotě.

Utopia jsou vyrobena z prémiových, sofistikovaných materiálů. Nový třmen vyrobený z tvrzeného recyklovaného karbonu je elegantním prvkem, přičemž díky němu jsou sluchátka lehčí a zároveň je na hlavě rovnoměrněji rozložena jejich hmotnost. Pravá kůže na hlavovém mostu a perforované náušníky z jehněčí kůže, vyplněné paměťovou pěnou, poskytují bezkonkurenční pohodlí a měkkost. A konečně, výjimečná sluchátka si zaslouží špičkové příslušenství: Utopia se dodávají s pevným přepravním pouzdrem z umělé kůže a dvěma vysoce kvalitními kabely, pro použití sluchátek doma nebo na cestách.

Focal Utopia

Cena 124.990Kč

Více informací: www.focalnaimstore.cz 

Exklusivně v prodeji a k poslechu: www.avitsmart.cz 

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies