Dali Kore

Společnost Dali se vrací do segmentu ultra-high-endových reproduktorů s podlahovým reproduktorem Dali Kore. Dali Kore je mistrovské dílo s úžasným designem a převratnými technologiemi. Dalí Kore představuje vrchol tradice Dalího reproduktorů a desetiletí výzkumu.

Dali Kore využívá inovativní technologie a zcela přepracované měniče, které byly speciálně vyvinuty a zdokonaleny pro nový referenční reproduktor. Patentovaný systém Balanced Drive SMC společnosti Dali kombinuje druhou generaci technologie SMC (Soft Magnetic Compound), která se používá ve špičkových modelech reproduktorů posledních let, s konceptem symetrického pohonu dvěma kmitacími cívkami. Protože v této složité konstrukci se jedna kmitací cívka pohybuje vždy dovnitř a druhá ven magnetickým polem, nelinearity závislé na směru se vzájemně ruší. Výsledkem je výrazné snížení zkreslení, zejména subjektivně únavných a nehudebních podtónů lichého řádu. Technologie Balanced-Drive-SMC je použita ve dvou 290milimetrových wooforech, z nichž každý je umístěn v samostatné skříni bassreflexu o objemu 72 litrů, a zajišťuje neuvěřitelně impulzivní a dynamickou reprodukci basů.

Nový hybridní výškový reproduktor EVO-K je dalším vývojem hybridního výškového modulu řady Dali Epicon. Kombinuje nový 35milimetrový kopulovitý výškový reproduktor vlastní výroby a přepracovanou pásku. Díky rozšířené frekvenční odezvě směrem dolů zajišťuje modul plynulý přechod do středního pásma. Tento 18centimetrový (7'') reproduktor, navržený od základu, zajišťuje výjimečně přirozenou vřelost a hudební soudržnost ve velmi důležitém středním pásmu. Je také vybaven řadou technologických inovací, včetně přepracované verze charakteristické dřevovláknité membrány DALI, Balanced Drive SMC s kratší kmitací cívkou, výkonným a kompaktním neodymovým magnetem a obzvláště úzkým a nízkohmotnostním surroundem.

Kromě vysoce kvalitních vzduchových cívek využívá crossover Dali Kore nově vyvinuté cívky s jádrem z materiálu SMC Gen-2. Ve srovnání se standardními cívkami se vzduchovým jádrem umožňuje tato technologie nižší stejnosměrný odpor, kratší cestu signálu a vyšší útlum přeslechů mezi cívkami, zejména při vysokých indukčnostech. Výroba Dalího Kore probíhá výhradně v Dánsku. Od výroby reproduktorových měničů a crossoverů až po konstrukci a lakování skříní je Dali Kore vyráběn výhradně ve výrobních závodech Dali nebo u místních specializovaných výrobců ve středním Dánsku.

Vizuálně i technicky jedinečná skříňka Dali Kore je vyrobena z ohýbaného dřevěného laminátu s lesklou dýhou Amara ebony. Pro výškové a středotónové měniče je použita tlakově litá hliníková přepážka a 34kilogramová základna vyrobená z kompozitu na bázi cementové pryskyřice tvoří pevný základ celkové hmotnosti reproduktoru přesahující 150 kilogramů. Dali Kore reprodukuje hudbu co nejvěrněji. Nedochází prakticky k žádnému zkreslení ani zabarvení, nic se nepřidává ani neubírá. Jedná se o jakousi konečnou realizaci Dalího principu reprodukce s co nejmenšími ztrátami. Od nejjemnějšího nádechu až po orchestrální tutti - Dali Kore reprodukuje každou hudební nuanci v detailu a se zdánlivě nekonečnou dynamikou - při jakékoli hlasitosti.

Audiohappening 2024

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audiohappening 204

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies