Začal sychravý podzim, večery začínají brzo a ven se člověku nechce, takže by se dost možná dalo říct, že je nejlepší část roku pro ty, kteří rádi poslouchají hudbu - už si nemusíme vymýšlet důvody, proč nikam nejít a proč zůstat v teple domova s oblíbenou hudbu na oblíbeném médiu.

Jsem moc rád, že i na mě padla v předposledním týdnu právě taková nálada (to když jsem během jednoho týdne zajel do Itálie za Sonus faber, do Londýna za Chord Electronics a do Trnavy na hi-fi výstavu), protože do té doby jsem se nezastavil - ráno, večer, pondělí nebo sobota, pořád, pořád, pořád.

Když děláte něco, co vás baví, snadno zapomenete, co je za den nebo hodinu. Koneckonců, letos už jsem i díky tomuhle neutuchajícímu nadšení napsal přes 160 recenzí (což je, když jsem se na to tak podíval, číslo svým způsobem až děsivé a já jsem na sebe řádně pyšný - jsou tací, kteří napíšou méně v pětičlenné redakci a to stále věřím, že se své práci věnuji tak jak se jí věnovat má a že moje texty mají hlavu a patu nejen z mého pohledu, ale i z pohledu vašeho, čtenářského).

Ale ono i tohle ponoření není vlastně tak ideální - trocha odstupu je důležitá, abyste docenili o to obyčejné, to každodenní. Už jsem totiž byl v situaci, kdy mě zase až tak moc nebavilo delší dobu poslouchat nic krom absolutního high-endu... Stačilo ale být týden a půl "pryč" a voilá - vrací se radost z poslechu hudby a je zase radost objevovat jak hraje to a jak hraje ono.

Takže moje rada? Užijte si podzim... Jděte ven, trochu promrzněte, abyste pak mohli přijít domů a řádně docenit to, že si vytopíte místnost nejen kamny, ale také vřelou hudbou (a ti šťastnější třeba i nějakým tím áčkovým koncákem :)).

Nuže - vzhůru za hudbou!

 

Audiohappening 2024

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

AAI - ultimativní audiofilské kabely

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

HiFi Morava - Audiovector

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audiohappening 204

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies