2024 03 20 delichord 1

Přetiskujeme zprávu společnosti Dellichord:

Oceňovaný australský výrobce reproduktorů Dellichord uvádí na trh dva nové a jedinečné modely reproduktorů.

Dellichord přináší jak menší monitorový reproduktor, tak větší modulární třípásmovou izobarickou a aktivní konstrukci. Tyto modely navazují na úspěch oceňovaného středně velkého stojanového reproduktoru FR6 s izobarickou technologií. Nový, větší systém FR2035 IsoActive od společnosti Dellichord nabízí několik zajímavých funkcí, které poskytují posluchačům skutečné výhody z hlediska kvality zvuku, velikosti a estetiky. Nejzajímavějším rysem je vysoce organická kvalita zvuku, která přináší skutečné rozšíření basů se vzrušujícím horním koncem. V souladu s tradicí značky Dellichord kladl designér Andrew Hutchison jako hlavní priority muzikálnost a snadný poslech. Jeho prvořadým zájmem je vytvořit nástroj, který umožní, aby hudba zněla "opravdově".

2024 03 20 delichord 2

Stejně jako FR6 je i tento systém svou velikostí navržen pro velký zvuk z relativně malé krabice. Celý systém FR2035 dosahuje celkové výšky 945 mm a šířky 242 mm včetně hrotů. Styl systému je zajímavý a jedinečný a zároveň snadno zapadne do estetiky jakéhokoli interiéru.

JEDNODUCHÝ KONCEPT - Klíčové vlastnosti systému FR2035 IsoActive - 1 + 2 = 3.
1. Izobarický a aktivní basový modul FR20 PLUS
2. Regálový monitor FR35 izolovaný a napájený shora 
3. Izoaktivní systém FR2035.

2024 03 20 delichord 3

Název "IsoActive" naznačuje dvě ze tří klíčových vlastností tohoto nového většího modelu.

KLÍČOVÁ FUNKCE JEDNA: "Stejně jako FR6 je tento systém dalším modelem výrobce z Brisbane, který využívá izobarickou technologii. Konkrétně je tento model vybaven dvěma 265mm (10") basovými měniči, které nabízejí velké motorové sestavy a relativně lehké papírové hybridní membrány.

První 10" měnič je umístěn externě ve viditelném osmipalcovém reproduktoru, druhý přímo za ním. Spojením obou měničů, které fungují jako jedna izobarická jednotka (někdy označovaná jako "složená"), se výkon motoru u těchto lehkých kuželů zdvojnásobuje, což umožňuje působivé uchopení a rozšíření basů. Uzavřená skříňka s uspořádáním basového modulu umožňuje, aby se odezva postupně tlumila a poskytovala odezvu pod 30 Hz v typickém poslechovém prostředí.

2024 03 20 delichord 4

DRUHÁ KLÍČOVÁ VLASTNOST: "Active" = aktivní zesílení v basovém modulu FR20 - aktivní dvoukanálový zesilovač o výkonu 500 W RMS zabudovaný v basovém modulu FR20 napájí jak FR35 umístěný na horní straně, tak 2 basové měniče uvnitř basového modulu. O výhybku a časové vyrovnání se stará DSP v aktivním modulu. Andrew velmi dbal na to, aby výsledkem byl plynulý a soudržný přechod mezi oběma reproduktory. Systém ZNÍ jako jeden velký reproduktor.

MONITOR FR35 BOOKSHELF - izolovaný na horní straně a napájený basovým modulem FR20. Andrew Hutchison je dlouholetým fanouškem slavného modelu LS3/5a. Vždy existovala pravděpodobnost, že Andrew sáhne po klasických rozměrech a léty prověřeném receptu, který guruové BBC dali dohromady na začátku 70. let. Andrew říká, že jeho cílem bylo "zlepšit výkon konstrukce LS3/5a, ale zachovat kouzlo, které z ní dělá takového baviče a skvělého hudebního interpreta." Zavedl nové technologie a nejnovější suroviny - vylepšení, která by před 50 lety nebyla možná.

Andrew si na pomoc s tímto poněkud nehorázným cílem vylepšit "legendární" reproduktor najal legendu v oboru. Brad Serhan ze společnosti Orpheus i ze známé firmy Serhan and Swift spolupracoval s Andrewem a soustředil se na vývoj frekvenčních filtů. Andrew experimentoval s koncepty snižování vibrací v kabinetu, jako je akusticky izolovaná přední a zadní stěna. Konstrukce FR35 zachovává velmi podobné rozměry předního panelu a membrán měničů, ale vylepšuje materiály a kvalitu reproduktorů. Brad spřádal svá kouzla a spojil obě nové volby měničů dohromady.

2024 03 20 delichord 5

Výsledek je podle nás "ohromující". Provedli jsme srovnání a výsledek je jasný. Nový, menší regálový monitor FR35 od společnosti Dellichord je nejen součástí systému FR2035 IsoActive, ale také samostatnou reprosoustavou. Zvuk modelu FR35 si zamilujete, ale zároveň budete mít možnost v budoucnu flexibilně upgradovat na celý systém FR2035 IsoActive pouhým přidáním basového modulu. Kombinací modelu FR35 s majestátností dvou 10" basových jednotek prémiové kvality prostřednictvím výkonného vestavěného zesilovače se výkon stává mnohem více než jen součtem jednotlivých částí.

Cena - FR35 BOOKSHELF MONITOR 3 999 AUD / pár (cca 61 000,- Kč)
Cena - FR2035 ISOACTIVE SYSTEM 13 999 AUD / pár (cca 212 400,- Kč)

*ceny jsou uvedeny dle ceníku výrobce, zohledňují místní podmínky typu DPH, na evropském trhu může být cena kvůli cenám dopravy, clům, DPH a dalším faktorům vyšší

Barvy - FR35 Bookshelf Monitor je k dispozici v dýhách z pravého dřeva javoru a ořechu. Basový modul FR20 IsoActive je k dispozici v černém jasanu nebo saténové bílé barvě.
OCTOBAFFLE k dispozici v černé barvě. Vzhledem k tomu, že Dellichord se vyrábí ve specializované továrně na výrobu skříní Stereotech, jsou vždy k dispozici vlastní barevné varianty. Ceny na vyžádání.

Záruka - 5 let na pasivní reproduktory a 2 roky na elektroniku.

Více na https://dellichord.com.au/FR35/

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies