Lockwood audio

A sound to remember (je heslem firmy)
Lockwood Loudspeakers, což je britský výrobce reprosoustav (a reproduktorů) s vysokou věrností a bohatým dědictvím sahajícím až do 30. let 20. století. Inspirován prvním televizním vysíláním ve Velké Británii v roce 1936 začal truhlář Stanley Timms vyrábět rozhlasové skříně a brzy se zaměřil na výrobu vysoce kvalitních reprosoustav. Spolupráce s BBC vedla k vytvoření legendárních monitorů Lockwood, kterým dávají přednost velká televizní, rozhlasová a nahrávací studia po celém světě.

Originál konzole z Abbey Road + Lockwood

V roce 1968 manažer studia Abbey Road Allen Stagg vyměnil všechny studiové monitory za monitory Lockwood (výše původní proslulý mixážní pult Abbey Road EMI TG12345 MKI, v pozadí  Lockwood Major), čímž je rychle ustanovil jako průmyslový standard pro studiový zvuk. Díky pověsti výjimečné kvality zvuku se reprosoustavám Lockwood svěřily tisíce hudebních legend a vy dodnes vlastně zvuk Lockwood posloucháte - v nahrávkách The Beatles, Pink Floyd, Led Zeppelin, Boba Dylana, Emmylou Harris, Pearl Jam, Petera Gabriela, R.E.M., Robbieho Robertsona, Sheryl Crow, Iggyho Popa, Daniela Lanoise, Lennyho Kravitze, Pink Floyd, Led Zeppelin, U2 a mnoha dalších. Tyto legendární repro sehrály zásadní roli při vzniku některých z nejikoničtějších a nejlépe znějících alb na světě!

Lockwood

Připojte se k řadě hudebních velikánů a zažijte své oblíbené umělce jako nikdy předtím, na tom na čem jejich nahrávky vznikaly - s reproduktory Lockwood Loudspeakers. Zjistěte, proč byla nejprodávanější alba na světě nahrána a smíchána pomocí našich vysoce věrných reproduktorů. Důvěryhodný produkt pro hudební producenty, hudební tvůrce a milovníky hudby. Ideální pro poslech doma i ve studiu - poslouchejte, co se děje.

Přestože továrnu Lockwood v 80. letech 20. století zničil požár, reprosoustavy Lockwood jsou stále velmi ceněné a vyhledávané. V roce 2017 obnovil výrobu původních návrhů Stanleyho vnuk Daniel Timms.

Lockwood

Zakladatel - Stanley Timms (1909-1978)
Milovníci hudby, kteří mají potěšení z domácího poslechu hudby, vědí, že repro hrají nesmírně důležitou roli při určování přirozenosti a kultivovanosti hudebního výsledku. Jeho výkon může ovlivnit nebo zkazit spokojenost s tím, co člověk slyší: může znít skutečně hudebně a přesvědčivě, nebo může znít jen jako reprosoustava.

Lockwood

Co však dělá dobrou reprosoustavu dobrou?
Cílem musí být co nejmenší zkreslení, zachování rovnoměrné frekvenční charakteristiky a přiměřená účinnost zařízení, které má složitý úkol převést elektrickou energii do mechanické podoby, a tedy ji přenést do okolního vzduchu jako akustickou energii. Nízkofrekvenční tóny musí znít přirozeně, nikoliv zdůrazněně (to však částečně závisí na místnosti). Vysokofrekvenční tóny se musí reprodukovat čistě a dodávat zvuku lesk. Nejdůležitější ze všeho je střední pásmo, kde je ucho nejcitlivější a kde může být "hi-fi" - na rozdíl od reprodukce hudby - tak únavné.

To jsou tedy některé z faktorů, které je třeba udržet v celkové vhodné rovnováze. Je zřejmé, že velký díl zátěže nese v reproduktorové soustavě měnič. Duální koncentrické měniče použité v reprosoustavách Lockwood patří k nejlepším dostupným: vyznačují se vynikajícími vlastnostmi a výkonovými schopnostmi.

Lockwood

Dokonalé spojení mezi pohonnou jednotkou a ozvučnicí je však zásadní. Zjednodušeně řečeno, úkolem konstrukce ozvučnice je zabránit rušení nízkých frekvencí; zajistit, aby tato práce byla dobře odvedena, vyžaduje velkou zručnost při určování jejích proporcí, konstrukčních detailů a použití akustických úprav. Řemeslné zpracování (jde o poctivou fuční výrobu - viz foto výše) představuje cennou součást toho, co Lockwood může milovníkům hudby nabídnout. 

Lockwood Mini

Představení modelů (Lockwood mají ultra dlouhý produktový cyklus, od 30. let 20. století je staví v téměř nezměněné podobě. Proč měnit něco, co je skvělé?) začneme zleva (na úvodním obrázku) tedy od nejmenší(ho modelu) Lockwood Mini s 10" duálním koncentirckým reproduktorem (Mini jsou jako všechny modely značky v "původní" ořechové dýze)

lockwood Mini

Firemní definice základního modelu Mini je: "Kompaktní design, výjimečná kvalita zvuku pro pohlcující audiofilský zážitek"

Lockwood

SPECIFIKACE - Mini
Reproduktor: 10palcový (295 mm) Lockwood Green HPD/SL
Ozvučnice: uzavřená infinite baffle 18mm březové dřevo (infinite baffle řešení je dnes spíš výjimečné: https://www.hifi-voice.com/vsimli-jsme-si/3386-r-evoluce; uzavřené ozvučnice mohou mít nevýhodu v tom, že aby dosáhly na hlubší bas, potřebují jednoduše velké rozměry - Lockwood byly primárně studiové profesionální monitory s většími nároky na elektroniku, a dnes není problém najít odpovídající zesilovač)
Frekvenční rozsah: 40-20 000 Hz
Vstupní konektory: Tom Evans Audio Design z čisté mědi
Impedance: 8 Ohm
Rozměry: 398 x 314 x 570 mm
Hmotnost :18,5 kg
Doporučená cena: 12.000€

Lockwood Academy

Pro o stupeň dospělejší podlahové Lockwood Academy s 12" koncentirckým reproduktorem je definice výrobku slovy  tvůrce: "Uvolněte plný potenciál své hudby a pociťte sílu a dynamiku." (model je nabízen i v zelené barvě - viz níže) 

Lockwood Academy

SPECIFIKACE - Academy
Reproduktor: 12palcový (315 mm) Lockwood Green HPD/SL
Ozvučnice: podlahový model volně stojící infinity baffle 18mm březové dřevo
Frekvenční rozsah: 35-20 000 Hz
Vstupní konektory: Tom Evans Audio Design z čisté mědi
Impedance: 8 Ohm
Rozměry: 448 x 260 x 817 mm
Hmotnost: 25 kg
Doporučená cena: 13.000€

Lockwood Academy

Reprosoustavy Lockwood Academy II. prezentované výrobcem jako: "Zapalte skutečný potenciál vaší hudby a ponořte se do bezkonkurenčního výkonu a dynamiky." Lockwood Academy II obsahují charakteristický bodový zdroj, 15palcový duální koncentrický reproduktor, který zajišťuje, že si hudba zachová svou zamýšlenou jednotu.

Lockwoo Academy II

SPECIFIKACE - Academy II
Reproduktor: 15palcový (385 mm) Lockwood Green HPD/SL
Ozvučnice:  volně stojící podlahový model infinite baffle 18mm březové dřevo
Frekvenční rozsah: 30-20 000 HZ
Vstupní konektory: Tom Evans Audio Design z čisté mědi
Impedance: 8 Ohm
Rozměry: 536 x 308 x 844 mm
Hmotnost: 38 kg
Doporučená cena: 15.000€

lockwood LE-1

Lockwood LE1 krátce slovy tvůrce: "Odemkněte plný potenciál své hudby a zažijte zvuk ve studiové kvalitě." 2 pásmový Lockwood LE1 s 15palcovým duálním soustředným point-source reproduktorem poskytuje lineární amplitudu a fázi pro skutečně holografický zvukový zážitek. Tento design bodového zdroje poskytuje detaily a čistotu na audiofilské úrovni s neuvěřitelnými středy, přesností basů a křišťálově čistými výškami.

lockwood LE-1

SPECIFIKACE - Lockwood LE1
Reproduktor: 15palcový (385 mm) Lockwood Green HPD/SL
Ozvučnice: podlahový model volně stojící "s otvorem", 18mm březové dřevo
Frekvenční rozsah: 23-20 000 Hz
Vstupní konektory: Tom Evans Audio Design z čisté mědi
Impedance: 8 Ohm
Rozměry: 602 x 445 x 1110 mm
Hmotnost: 48 kg
Doporučená cena: 29.500€

lockwood Major

Jsme na vrcholku světa (modelů společnosti) Lockwood Major (definicí značky): "Dědictví akustické dokonalosti a ikonického zvuku studiové kvality, opravdová vlajková loď." Podlahové repro s 15" dvojitým koncentrickým měničem.

Lockwood Major jsou ztělesněním prvotřídních materiálů a akustického inženýrství. Původně byl Lockwood Major uveden na trh v 60. letech a stal se referenčním standardem ve studiích, zejména ve Velké Británii. Zejména nahrávací studia Abbey Road, Olympic, Chappell a Trident měla ve svých řídicích místnostech  reprosoustavy /  studiové monitory Lockwood Major. The Beatles, David Bowie, Queen, Lou Reed a mnoho nejlépe znějících a kultovních alb na světě bylo nahráno a smícháno pomocí Lockwood Major.

Lockwood

Každý detail, jak uvnitř, tak venku, byl vytvořen s ohledem na přirozený zvuk bez námahy. Od luxusní dřevěné dýhy až po duální koncentrický reproduktor - každý detail byl vytvořen s ohledem na přirozený zvuk. 15palcový duální koncentrický měnič s bodovým zdrojem poskytuje vynikající časovou koherenci s přesnou artikulací, extrémně nízkou barevností, výjimečnými mikro a makrodetaily a neuvěřitelně přirozenou reprodukcí vokálů. V případě reprodukce basů poskytuje 15" měnič vynikající dynamiku, bezkonkurenční přesnost a vysoký výkon. Výsledkem je výjimečný akustický výkon s minimálním zabarvením a bezkonkurenční hudební integritou.

Major je skutečnou klasikou značky Lockwood schopnou ohromujícího realismu, bez námahy dokáže rozlišit skutečně nízké frekvence (22 Hz!) a poskytuje hutné, rychlé a kontrolované basy s transparentními středními a přirozenými vysokými frekvencemi s bezkonkurenční přesností a detaily. Rozpoutejte dokonalý zvukový zážitek s  Lockwood Major, slyšte to, co slyší ve nahrávacích a masteringových studiích.

lockwood Major

SPECIFIKACE - Major
Reproduktor: 15palcový (385mm) Lockwood Green HPD/SL
Ozvučnice:  volně stojící podlahový model "s otvorem", 18mm březové dřevo
Frekvenční rozsah: 22-20 000 Hz
Vstupní konektory: Tom Evans Audio Design z čisté mědi
Impedance: 8 Ohm
Rozměry: 710 x 448 x 1135 mm
Hmotnost: 54 kg
Doporučená cena: 30.000€

 lockwood Major

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies