C&J ART88

Před 46 lety pánové William CONRAD & Levis JOHNSON založili svoji firmu na lampové zesilovače. V posledních letech značka prochází zajímavou konjunkturou, jejímž posledním výsledkem je ART88.

Triodový dual-mono předzesilovač ART 88 byl navržen jako obecný referenční standard předzesilovačů, což je role kterou v minulých dekádách plnil jeho legendární předchůdce Conrad-Johnson GAT.

Je pozoruhodný svým pohodlným a snadným použiváním. Obsahuje volbu vstupu a nastavení úrovně pomocí mikroprocesorem řízených relé, což umožňuje nastavení úrovně a vyvážení ve 100 krocích po přibližně 0,7 dB na krok. Všechny funkce lze ovládat ručním bezdrátovým dálkovým ovladačem. Předzesilovač ART88 je k dispozici v číslované limitované edici 250 kusů.

Každý díl pro ART88 byl vybrán na základě zvukového výkonu a odolnosti. Audio obvod (včetně ovládání úrovně) je kompletně proveden s přesnými rezistory z kovové fólie a patentovanými teflonovými kondenzátory CJD.

ART88 je duální monofonní předzesilovač, oba kanály sdílejí pouze napájecí transformátor a šasi. Obvod je elegantní ve své jednoduchosti. Zvukový obvod každého kanálu obsahuje dvě vysoce transkondukční elektronky s dvojitou triodou. Zisk zajišťuje složená trioda paralelních sekcí jednoho NOS Philips PCC88. Tento zesilovací stupeň je propojen s výstupy předzesilovače přes vysokoproudý vyrovnávací stupeň sestávající z paralelních sekcí druhé dvojité triody PCC88. Ten poskytuje dostatečně nízkou výstupní impedanci, aby byl ART88 kompatibilní s širokou škálou propojovacích kabelů a zesilovačů. Zvukový obvod každého kanálu je napájen vlastním vyhrazeným stejnosměrným napájecím zdrojem s diskrétními regulátory napětí, které izolují zvukové obvody od sebe navzájem a od střídavého napájecího vedení.

Značná péče a pozornost při vývoji byla věnována fyzickým aspektům designu. Mikroprocesorem řízená relé, používaná pro výběr zdrojů a nastavení úrovně, jsou umístěna přímo na vstupních konektorech a udržují signálové cesty krátké, aby se minimalizovaly přeslechy mezi kanály a vstupy. Sekce ovládání úrovně a audio obvody jsou namontovány na nezávislých dceřiných deskách obvodů, aby izolovaly audio obvody od mechanických vibrací z relé kontroly úrovně, stejně jako od externích vibrací. Elegantní pouzdro je vyrobeno z těžkého hliníku, který pomáhá minimalizovat rušení.

Omezeno na 250 ks, doporučená cena: 28/33 tisíc USD/GBP

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies