Grand Horn

Ačkoli název značky naznačuje původ na druhé straně Lamanšského průlivu nebo Atlantiku, reproduktory LiveHorn Grand Horizon pocházejí z Palaiseau v pařížském regionu. Jsou vyráběny ve Francii, nebo spíše "vyráběny ve Francii", jak uvádějí jejich webové stránky. Jsou osazeny obřími hornami s vysokým výkonem, digitálně filtrovány a zesíleny výkonem 1500 W RMS ve třídě D a tvoří mimořádně ambiciózní high-endový hi-fi systém.

Každá ozvučnice tohoto mimořádného systému se skládá ze tří rohů z naolejovaného masivního dřeva a akrylové pryskyřice, z nichž největší má hloubku 1,30 metru. V hornách je umístěn 1palcový výškový reproduktor s kompresním měničem, 2palcový středotónový reproduktor, rovněž s kompresním měničem, a 38cm woofer. Celá jednotka je namontována na základně ze středotónových panelů a voskovaného betonu, která není ničím jiným než subwooferem, v němž jsou umístěny čtyři 23cm basreflexově laděné woofery.

Celá jednotka váží nejméně 150 kg. Pracuje v pěti aktivních kanálech s digitálně řízenou filtrací a časovým vyrovnáním a nezávislými zesilovači třídy D pro každý kanál. Celkový výkon každého reproduktoru je 750 W nepřetržitě, což dává dohromady 1500 W pro stereofonní systém.

Systémy LiveHorn Grand Horizon jsou vyráběny ručně na zakázku s možností přizpůsobení. Systém se dodává, instaluje a kalibruje doma podle akustiky místnosti díky digitálním korekčním stupňům.

Cena reproduktorů LiveHorn Grand Horizon je 65 000 eur za pár, což je cena odpovídající samotné velikosti systému. Designér Michel Fesquet nám sdělil, že "menší modely jsou v přípravě". Ty budou nepochybně menší a cenově dostupnější.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies