Seawave Acoustic

Seawave Acoustic píše: "AM 23 představuje pro Seawave Acoustic milník - vyvrcholení našich 30letých konstrukčních cílů, které spojují design skříně, výrobu komponentů, technologii kompresních horen a nyní i náš vlastní beryliový super tweeter."

"Forma AM 23 je triumfem, unifikovaným odlitkem z hliníkové slitiny AC4C, čímž vznikl náš nejinertnější kabinet v historii. Ve spojení s naším titanovým kompresním hornovým reproduktorem, metodou připojení NST a naším kompletním souborem ručně vyráběných elektrických crossoverových komponentů překonává AM 23 naše předchozí konstrukce v každém aspektu výkonu.

Třešničkou na dortu (doslova, protože je umístěn v horní části reproduktoru!) je beryliový super tweeter, který rozšiřuje vysoké frekvence až na 35 kHz a dodává tak rohovému standmount designu poslední úroveň zjemnění.

AM 23 disponuje dynamickým realismem a transparentností, nemluvě o rychlosti a hloubce kontroly v nižších frekvencích, které by mohly zahanbit i tvůrce některých větších hi-endových konstrukcí. Pro mnohé splní tento reproduktor všechny jejich potřeby a znovu je důvěrně a osvěžujícím způsobem seznámí se všemi jejich oblíbenými výkony.

Technologie

Kabinet AC4C Uni-Cast

Z našich předchozích konstrukcí s technikou lisování AC4C Uni-Cast jsme se poučili. Skříň AM23 se vyznačuje mnohem složitější konstrukcí - což zase vytvořilo mnoho nových výzev při výrobě jejích výlisků. Nová forma skříně však dále zlepšila vlastnosti slitiny tlumící vibrace a vytvořila ještě inertnější strukturu. Tento proces prospěl i horně, která je nyní navlečena do závitu, čímž vzniká těsně přiléhající spoj, který eliminuje jakékoliv riziko rezonance.

Připojili jsme také bezešvý kroužek pro umístění kovové mřížky, který eliminuje potřebu látkové mřížky.

Jedinečně atraktivní skříň doplňuje kontrastní, šikovně lakovaná horna, která zajišťuje, že nový AM23 vypadá stejně dobře jako zní a zní stejně dobře jako vypadá.

Beryliový výškový reproduktor

S uvedením modelu AM23 jsme hrdí na to, že můžeme představit náš vlastní berýliový super tweeter. Bo San, generální ředitel společnosti Seawave Acoustic, vymyslel tento koncept již před mnoha lety a nyní jej realizoval tím, že přinesl na trh jednotku vyrobenou na míru pro své návrhy hornových reproduktorů.

Beryllium, které v sobě spojuje dvě vlastnosti - extrémní lehkost a velmi vysokou tuhost, představuje ideální materiál pro výškové reproduktory. Umožňuje extrémní zrychlení, zpomalení a opětovné zrychlení, které je vyžadováno u supervýškových reproduktorů, protože pracují rychlostí až 35 000 cyklů za sekundu, a zároveň přesně vykresluje rostoucí a klesající napěťové požadavky složitého hudebního signálu.

Začlenění nového beryliového supervýškového reproduktoru dodává modelu AM23 hedvábně rozšířené výšky, což výrazně zvyšuje harmonické informace a zároveň poskytuje dodatečné prostorové informace pro ztvárnění realistických zvukových scén.

Technologie bez pájení (NST)

Každý bod elektrického připojení v AM23 je vyroben pomocí naší patentované nepájivé metodiky (NST). Pájka je na bázi olova, a proto brání elektrickému signálu, což způsobuje pokles napětí, který negativně ovlivňuje zvuk. Proto spoje stáčíme a lisujeme dohromady pomocí naší speciálně vyvinuté metody, čímž je utěsníme a vytvoříme tak vysoce výkonnou elektrickou cestu s dlouhou životností. Výsledek: zvýšení transparentnosti reproduktoru a lepší pocit dynamického projevu. Zlepšuje se také harmonická integrita. NST společnosti Seawave Acoustic demonstruje, jak dlouho se snažíme minimalizovat jakoukoli ztrátu výkonu původního elektrického signálu, který nakonec definuje akustický výstup reproduktoru.

Speciálně vyrobené rezistory

Při vývoji modelu AM23 jsme posunuli technologii rezistorů na další úroveň. S využitím výrobních postupů pro vojenské aplikace mají naše nové rezistory keramická pouzdra, která byla nyní vyrobena v nejvyšší možné kvalitě. Začleněním naší metody NST, která eliminuje pájení olovem, protože je škodlivé pro elektrické signály přecházející z jednoho vodiče na druhý, jsme zajistili nejvyšší kvalitu signálové cesty a naprostou integritu. Díky stříbrnému lepidlu, které spojuje spoje, a pouzdru s vojenskou specifikací se nám podařilo vytvořit naši dokonalou součástku rezistoru.

Kaptonový induktor

Pro naše předchozí návrhy jsme vyvinuli vlastní induktory s jádrem ze slitiny niklu s použitím 6C OFC a PTFE fólie DuPont. U modelu AM23 jsme však postoupili o krok dále a použili pásku Kapton (která je mnohem tenčí a používá méně mědi), abychom vytvořili ještě výkonnější induktor. Zatímco výsledky původních induktorů byly objevné, nový kaptonový induktor dodal basovým frekvencím realismus a přirozenost, které jsou prostě fenomenální. Naše nové induktory, ručně vyrobené podle našich přísných standardů, produkují v našem stojanovém držáku basy, které při demonstracích pravidelně vybízejí k jedné otázce: Kde je subwoofer?

Kondenzátory

Náš nejnovější vpád do výroby high-endových komponentů se odehrál v oblasti kondenzátorů. S využitím 69 OFC a kaptonové izolace se nám podařilo vytvořit kondenzátor s nepřekonatelnou úrovní výkonu.

Ruční místní výrobou jsme vytvořili součástku, která dokonale odpovídá požadavkům na náš náročný roh a vytváří přirozenost a transparentnost našich designových ambicí.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies