AudioSolutions Figaro MK2

AudioSolutions píše: "Včera jsme představili naše reproduktory Figaro MK2. Nejúspěšnější řada reproduktorů mezi produkty AudioSolutions byla znovuzrozena. Vizuální změna je poměrně výrazná, protože se stala mnohem modernější. Věřte tomu nebo ne, ale průřez reproduktoru zůstal stejný, stejně jako proporce a mnoho dalších technických aspektů, které z Figaro (mk1) udělaly vynikající reproduktor ve své cenové kategorii. Nový Figaro není jen vizuálním faceliftem."

"Přestože předchozí verze byla skutečně průkopnickým reproduktorem na trhu, stále tu bylo několik věcí, které by jej mohly ještě vylepšit, a po pěti letech výroby jsme shromáždili dostatek informací o tom, co bychom chtěli vylepšit, a spustili zásadní aktualizaci tohoto pozoruhodného modelu. Jednou z nejočekávanějších aktualizací je výsuvný systém s podporou hrotů.

Nejenže reproduktor bude stát stabilněji, ale jeho stopa na zemi je minimalizována. Figaro má nyní vyhrazené basové měniče oproti středobasovým jednotkám v předchozí verzi. Zvuková odezva a artikulace se tak poměrně výrazně zlepšila. Aktualizace minihorničky nebyla nutná, ale i u ní jsme provedli drobná vylepšení. Mírně odlišná geometrie poskytuje o něco širší pracovní rozsah, zejména v samotném horním frekvenčním pásmu. Crossovery byly aktualizovány silnějšími drátovými vzduchovými cívkami a také novým uspořádáním desky plošných spojů, které má o něco menší křížové přeslechy. Pro Figaro stále používáme vázací sloupky WBT Next-Gen a plánujeme přidat možnost Bi-Wiring k větším modelům.

Nejdůležitější a největší aktualizace se samozřejmě týká samotné konstrukce kabinetu. V předchozí verzi jsme používali kabinet s funkcí Self-Locking, která byla průlomem v naší výrobě a poprvé byla představena v reproduktorech Overture MK2 2015 11 06 během varšavské výstavy Audio Video Show. Jednalo se o velmi slibnou technologii, která byla dále rozvíjena více než tři roky. Po aktualizacích skříně Self-Locking jsme ji představili v reproduktorech Figaro MK1 2018 02 06 a konečný výsledek byl neuvěřitelně dobrý.

Po takovém úspěchu jsme se povzbudili k dalšímu nekonvenčnímu myšlení a vykročili ještě dál. V tichosti jsme začali pracovat s úplně jiným přístupem, který nesvazuje skříň do jedné monolitické struktury, ale spíše má určitou plasticitu mezi povrchy s různou hmotností a hustotou, která přeměňuje energii vibrací na teplo ve spoji mezi dvěma povrchy. Tato technologie se již při prvních testech ukázala jako mnohem potenciálnější.

Po pouhém 1,5 roce jsme již měli plně funkční novou konstrukci skříně, kterou jsme představili v řadě Virtuoso 2019.05.01 a která se nazývá Cabinet-In-a-Cabinet (CIC). Ukázalo se, že tento systém má tak obrovský potenciál, že jsme se rozhodli přestat dále vyvíjet samosvornou skříň a ponořit se do vývoje systému Cabinet-In-a-Cabinet. Figaro Mk2 právě nyní obsahuje plně funkční skříň Cabinet-In-a-Cabinet (CIC) přímo převzatou z mnohem dražší řady reproduktorů - Virtuoso. Jedná se o hlavní a nejvýznamnější aktualizaci nových reproduktorů Figaro.

Technické parametry:
Rozměry (VxŠxH): 1138 mm x 270 mm (396 mm s výložníky) x 472 mm.
Hmotnost: 45 kg/90 liber každý
Přepravní hmotnost: 49 kg/99 liber každý
Citlivost: 91,5 dB @ 2,83 V 1 m
Jmenovitý výkon: 170 W rms
Maximální nezapnutý výkon : 340 W;
Impedance: jmenovitá 4,0 ohmů
Křížová frekvence: 400 Hz; 4000 Hz
Frekvenční odezva (v prostředí místnosti) : 30-25000 Hz
Měniče : 2,5cm hedvábný výškový reproduktor, 15,2cm ER papírový kužel středový reproduktor, dva 18,3cm ER papírové kužely basový reproduktor

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies