Audiolab DC

Audiolab DC Block 6 je navržen tak, aby odstraňoval RFI/EMI a zároveň eliminoval "stejnosměrný proud v síti" a poskytoval vyvážené napájení až šesti samostatným komponentům v audio nebo AV systému.

Britská HiFi značka Audiolab, známá svými zesilovači a digitálními zdrojovými komponenty, vydala v roce 2021 svůj první produkt určený ke zlepšení kvality střídavé elektrické energie, kterou napájíme naše audio a AV systémy. Audiolab DC block byl navržen pro připojení k jednotlivým audio komponentům.

AUDIOLAB DC BLOK 6
Nový Audiolab DC Block 6 je určen spíše pro celý systém než pro jednotlivé komponenty. DC Block 6, který slouží jako šestice zásuvek, obsahuje stejné technologie filtrování a blokování stejnosměrného proudu jako původní DC Block, ale poskytuje šest samostatně izolovaných zásuvek.

Audiolab DC Block 6 je umístěn v hliníkové skříni a má ideální rozměry pro umístění na polici HiFi racku spolu se zdroji a zesilovači standardní šířky.

OLED DISPLEJ VOLTMETRU
Na přední straně je OLED displej voltmetru, který zobrazuje naměřené síťové napětí, které lze v případě potřeby vypnout. Po celé zadní straně je šest zásuvek C13 IEC; tyto zásuvky stačí připojit k síťovému vstupu každého audio komponentu v audio nebo AV systému a pomocí jediného kabelu IEC připojit DC Block 6 k síťové zásuvce.

STEJNOSMĚRNÝ PROUD V SÍTI
Jedním z častých problémů HiFi systémů je "stejnosměrný proud v síti", což je problém, který ovlivňuje výkon audio zařízení, zejména zesilovačů. Teoreticky by elektrická síť, kterou získáváme ze zásuvek v našich domácnostech, měla být čistě střídavá, s dokonale symetrickou sinusovou vlnou střídající se mezi kladnou a zápornou fází. Přítomnost "asymetrických zátěží", domácích zařízení, která využívají střídavou energii dostupnou v síťovém cyklu nerovnoměrně, od stmívačů přes kuchyňské spotřebiče až po počítačové zdroje, však způsobuje posunutí průběhu, což má za následek přítomnost stejnosměrného napětí na střídavé síti.

Střídavé transformátory běžně používané v domácích audio zařízeních nemohou tolerovat přítomnost významných úrovní stejnosměrného napětí, aniž by došlo k jejich poškození. Méně než 500 mV stejnosměrného napětí může stačit k tomu, aby se toroidní transformátory, jaké se často vyskytují v zesilovačích, nasytily, což má nepříznivý vliv na zvukový výkon a může způsobit slyšitelné mechanické vibrace. Blokováním nebo potlačením stejnosměrného napětí, které se nachází ve střídavém síťovém napájení, je Audiolab DC Block 6 navržen tak, aby korigoval stejnosměrný posun a vyrovnával sinusový průběh síťového napětí.

Řešení problému "stejnosměrného proudu v síti" není jedinou výhodou tohoto dvojčinného zařízení: obsahuje také filtrační obvod, který odstraňuje RFI/EMI nečistoty ze síťového napájení. Tím se účinně snižuje jak šum v diferenciálním módu, tak šum ve společném módu, který zhoršuje rušení ze vzduchu z telefonů, sítí Wi-Fi a Bluetooth.

AUDIOLAB DC BLOCK 6 CENA A DOSTUPNOST
Blokátor stejnosměrného proudu a síťový filtr Audiolab DC Block 6 vše v jednom pro audio a AV systémy je k dispozici od listopadu za doporučenou maloobchodní cenu 349 GBP.

Je k dispozici v černé nebo stříbrné barvě a dodává se s kompletní sadou napájecích kabelů, šesti kabely IEC C14 až C13 pro připojení jeho zásuvek k systémovým komponentům uživatele a kabelem pro připojení do elektrické sítě.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies