D'Agostino Relentless 800

Nový zesilovač Dan D'Agostino Relentless Epic 800 Mono Amplifier rozšiřuje zvukovou kvalitu zesilovačů Relentless na menší platformu.

Všechny hlavní části obvodů zesilovače Relentless - napájecí zdroj, vstupní, ovladačový a koncový stupeň - byly vylepšeny a všechny tyto části jsou součástí nového zesilovače Relentless Epic 800. Model Relentless Epic 800 obsahuje stejnou obvodovou platformu jako jeho větší bratr s nižším výkonem. Připomínáme, že model Relentless Epic 800 je prakticky neomezený, pokud jde o výkon, a překonává ho pouze samotný model Relentless Epic 1600. Vyladěný a muzikální při nízkých úrovních hlasitosti přináší model Relentless Epic 800 výrazné dynamické kontrasty - které oživují hudbu.

Výkon, kterého je zapotřebí

Jádrem napájecího zdroje zesilovačů Relentless Epic je transformátor, který využívá několik společně pracujících sekcí, které jsou všechny zalité a uzavřené v kovovém stínění. Tato konstrukce snižuje šum transformátoru téměř na nulu a chrání zvukové obvody před magnetickým polem transformátoru. Speciální držák mechanicky uzemňuje každý kondenzátor a eliminuje tak vibrace.

Díky téměř čtyřkilowattovému transformátoru a kapacitnímu zdroji 400 000 F napájejícímu 84 výstupních zařízení poskytuje Relentless Epic 800 snadno výkon 800 wattů do 8 ohmů - a po připojení do zásuvky 220 V zdvojnásobí svůj výkon na 1 600 wattů do 4 ohmů a 3 200 wattů do 2 ohmů.

Epický design

Model Relentless Epic 800 využívá zcela novou, plně komplementární konstrukci založenou na precizním vstupním stupni, který udržuje v podstatě dokonalou rovnováhu mezi kladnými a zápornými složkami signálu. Jakékoli artefakty zkreslení, které se objeví na jedné polovině signálu, se objeví i na druhé polovině, a tím se vzájemně vyruší. Obvody zesílení pracují v proudové oblasti, což zajišťuje, že výkon zesilovačů nekolísá bez ohledu na požadavky reproduktorů. V zesilovačích Relentless Epic 800 poskytují nová zařízení vstupního stupně o 300 % vyšší proud ve srovnání s předchozími zařízeními. Tyto komponenty s širším pásmem a vyšším výkonem rozšiřují nízkofrekvenční a vysokofrekvenční výkon se sníženým zkreslením v obou frekvenčních extrémech. Globální záporná zpětná vazba není použita a ani není vyžadována, protože linearita zesilovačů v otevřené smyčce eliminuje potřebu této techniky, která snižuje výkon.

Aktivaci přepracovaného řídicího stupně zajišťuje nový obvod stability předpětí, který poskytuje téměř 50% zvýšení provozního předpětí. Zvýšení provozního napětí třídy A přímo souvisí s lepší kvalitou zvuku. Díky této nové topologii obvodů a jedinečným měděným/hliníkovým chladičům jsou tepelné problémy u zesilovače Relentless Epic 800 irelevantní. Nové schéma zajišťuje konzistenci zkreslení a zabraňuje nadměrným teplotám i při největších nárocích.

Kritickým prvkem každé výstupní topologie zesilovače je sekce měniče. V nových zesilovačích Relentless Epic 800 byl ovladačový tranzistor vylepšen na nové zařízení, které zvládá o 33 % vyšší výkon na jedno zařízení. Kromě toho se počet tranzistorů ovladače zdvojnásobil, čímž se minimalizovaly nároky na každé jednotlivé zařízení a snížila se celková výstupní impedance zesilovače, aniž by bylo nutné využívat globální zápornou zpětnou vazbu. Jednotlivé tranzistory jsou použity pro kladné a záporné signální prvky ve vzájemně komplementárním uspořádání. Tím se téměř zdvojnásobuje proudový náboj potřebný k maximalizaci následného vylepšeného výstupního stupně.

Super sběrnice

Technologie Super Rail využívá vyšší napěťové lišty v sekcích před koncovým stupněm, čímž účinně "turbocharguje" zesilovač a využívá plnou kapacitu výstupních napěťových lišt - což zlepšuje dynamiku, snižuje zkreslení a utahuje elektrické sevření zesilovačů s reproduktorem.

Výstupní stupeň je vybaven stejným novým tranzistorem jako v sekci reproduktorů, což zajišťuje zvukovou a technickou konzistenci. Jednotlivé komplementární páry procházejí naším protokolem o přizpůsobení tranzistorů, který zajišťuje, že linearita zesílení je prakticky identická od 50 mA do 5 A. Navíc je každý z 84 použitých výstupních tranzistorů změřen a do výroby zesilovačů Relentless Epic 800 jsou zařazena pouze zařízení, která odpovídají požadovaným výkonovým specifikacím. Vysoce výkonné tranzistory použité v zesilovači Relentless Epic 800 patří k nejrychlejším dostupným. Tyto vysoce výkonné tranzistory se montují pomocí dvou upevňovacích prvků z nerezové oceli - což je mezi tranzistory ve flatovém balení rarita - pro maximální tepelný přenos na měděné chladiče. Síť kondenzátorů a rezistorů připojená k bázi každého tranzistoru zaručuje stabilitu i při vysokých frekvencích a s reproduktory s nízkou impedancí. Stejně jako všechny modely D'Agostino jsou i zesilovače Relentless Epic 800 vybaveny diskrétními, přímo spřaženými vyváženými obvody - nejpřesnější možnou obvodovou platformou.

Elegantně funkční

Unikátní chladič zesilovače Relentless Epic 800 kombinuje měď a hliník v tepelném motoru, který odvádí teplo z připojených zařízení. Propracovaná eliptická konstrukce rozšiřuje Venturiho chladič, který byl poprvé prozkoumán u řady Momentum, a zajišťuje bezpečný a spolehlivý provoz zesilovačů Relentless Epic i při plném jmenovitém výkonu. Tepelná, zkratová a stejnosměrná ochrana jsou součástí neinvazivní, ale komplexní obrany proti jakýmkoli vnějším poruchám systému.

Celé šasi zesilovačů Relentless Epic 800 je vyrobeno z masivního hliníku, což zajišťuje vynikající stínění, tepelnou stabilitu a tlumení vibrací. Vysoce přesné frézování umožňuje, aby celé šasi do sebe pevně zapadalo bez viditelných spojovacích prvků.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies