Auralic G1.1

Společnost AURALiC pochází z čínského Pekingu a podařilo se jí vyrobit inovativní digitální a analogové komponenty pro milovníky domácích sítí - a to ne zrovna levně. Společnost vyrábí produkty, díky nimž se poslech digitálního streamingu a hudby ve vysokém rozlišení stane zábavným koníčkem, zejména pro ty, kteří chtějí mít všechny možnosti. Společnost AURALiC nyní oznámila aktualizované hudební streamery ARIES G1.1 a ALTAIR G1.1, které vylepšují stávající modely o Apple AirPlay 2.

Za cenu těchto audiokomponentů si můžete pořídit rozšířenou konfiguraci Mac Studia a navíc velmi kvalitní zvukové rozhraní a D/A převodník pro poslech hudby. Ale to by nebylo to samé... Někteří uživatelé nechtějí dělat kompromisy se svými hi-fi systémy v obývacím pokoji, kde se tyto hardwarové streamery (v podstatě počítač se speciálními zvukovými obvody a drahými napájecími zdroji) lépe hodí k nábytku. Také dělají věci složitější, než by musely být - protože je to zábava.

Produkty AURALiC lze stále pohodlně ovládat z iPhonu nebo iPadu pomocí vlastního ovládacího softwaru Lightning DS. Společnost AURALiC podporuje pro ovládání výhradně infrastrukturu a zařízení iOS společnosti Apple, a to kvůli její stabilitě, široké dostupnosti a univerzální integraci, což jsou všechno důležité faktory při síťovém streamování hudby. Kromě ovládání si uživatelé mohou vybrat integraci.

Společnost AURALiC patří mezi několik málo firem, které stále navrhují a vyrábějí specializované přehrávače pro věk digitálního streamování, a v této kategorii je považována za jednu z nejlepších, zejména pro množství vestavěných možností - jak uvádí: "Navrženo podle přísných standardů," (kterých je tolik...) Nová zařízení ARIES G1.1 a ALTAIR G1.1 jsou velmi podobné jednotky, které vynikají tím, že poskytují nejlepší zdroj pro streamování hudby ve vysokém rozlišení. Pro nezasvěcené do problematiky AURALiC uvádí, že společnost dělí své síťové produkty počínaje pouze streamovacím transportem (ARIES), streamerem s vestavěným D/A převodníkem (VEGA) a all-in-one DAC/Streamer/Server (ALTAIR).

Všechny tyto systémy, navržené a důsledně aktualizované přímo ve firmě, využívají streamovací platformu Lightning společnosti AURALiC, která je od svého uvedení na trh v roce 2014 v oboru jedinečná. Jak vysvětluje společnost AURALiC, streamování Lightning umožňuje uživatelům prozkoumat výhody domácí sítě, kabelově přes Ethernet nebo bezdrátově, přes Wi-Fi. Za předpokladu, že uživatel má správně nastavenou domácí síť (a úvah je mnoho, vyžadují především, aby uživatelé byli spokojeni s vyladěním svých domácích routerů), je patentovaná technologie Lightning společnosti AURALiC přes Ethernet nebo Wi-Fi schopna podporovat streamování zvuku ve vysokém rozlišení ve formátu PCM a DSD mezi dvěma nebo více zařízeními AURALiC.

Tyto konstrukce také obsahují několik unikátních funkcí v této kategorii hardwaru, jako je vyrovnávací paměť - potřebná pro vyrovnávací paměť pro větší zatížení při streamování až PCM @384 kHz a DSD512 v kabelovém nebo bezdrátovém režimu - a dokonce i přehrávání a ripování CD. Aplikace Lightning DS pro iOS poskytuje nativní integraci se službami streamování ve vysokém rozlišení, jako jsou Amazon Music, Qobuz a HighResAudio, a také s dalšími bezztrátovými službami, jako jsou TIDAL, KKBox a NetEase. Streamovací platforma Lightning od společnosti AURALiC podporuje také služby TIDAL Connect, Spotify Connect, AirPlay 2, Bluetooth a funguje jako koncový bod Roon Ready, což uživatelům umožňuje volný přístup k hudbě a její ovládání, jak se vám zlíbí.

Aktualizace G1.1 přináší dvě nové funkce společné pro oba modely. Modely ARIES G1.1 a ALTAIR G1.1 jsou nyní vybaveny vysokohmotnostní základnou z dražších produktů řady G2.1. Jedná se o saténově stříbrnou základní desku, která zlepšuje celkový estetický vzhled a poskytuje dodatečné tlumení vibrací pro lepší zvukový výkon. Obě jednotky nyní také podporují AirPlay 2, což dále rozšiřuje možnosti streamování nejnovějšího bezdrátového standardu přes Wi-Fi.

ARIES G1.1 Wireless Streaming Transporter je vysoce výkonný domácí audio systém pro streamování hudby, který lze připojit k externímu převodníku a v podstatě streamuje hudbu bezdrátově. S aktualizací modelu G1.1 si uživatelé mohou zakoupit možnost interního úložiště a uložit si svou oblíbenou hudbu uvnitř zařízení - zejména pokud mají ještě cennou knihovnu digitálních souborů PCM nebo DSD ve vysokém rozlišení. 

Digitální audio streamer ALTAIR G1.1 s robustní konektivitou Wi-Fi a analogovým výstupem představuje čisté řešení v jedné krabici pro všechny potřeby digitální hudby. Uživatelé mohou zařízení ALTAIR G1.1 připojit k zesilovači nebo napájeným reproduktorům a užívat si svět možností streamování hudby. Přehrávač ALTAIR G1.1 má vylepšené hodiny Femto, které zajišťují ještě vyšší úroveň přesnosti integrovaného D/A převodníku. Má také výkonnější vestavěný sluchátkový zesilovač, díky němuž je poslech přes sluchátka ještě lepší.

"Díky těmto aktualizacím budou naše produkty řady G1.1 i nadále v čele svých kategorií v oblasti technologií a funkcí a budou poskytovat nejlepší zážitek ze streamování ve svém tržním sektoru," říká Xuanqian Wang, spoluzakladatel a generální ředitel.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies