Miracord 80

Gramofonem Miracord 90 před několika lety Elac oslavil svoje 90 leté výročí, ale také návrat do trhu, ve kterém společně s firmou Dual v sedmdesátých letech dominoval. Dva roky po ukončení výroby prémiového Miracordu 90 Elac představuje nástupce, kterým je Miracord 80.

Miracord 80 jakoby svému předchůdci z oka vypadl a není divu. Obě šasi, na první pohled téměř identických tvarů, se liší vlastně jen výškou. O 2.5 cm nižší stavba přidala Miracordu 80 na eleganci. Přepínač rychlostí se přestěhoval z pravé strany na levou a motor je v zákrytu talíře ukrytý v levém zadním rohu. Základ šasi tvoří 60 mm silný blok MDF obrobený CNC frézou s tolerancí 0.1 mm opatřený nátěrem hluboce lesklým černým lakem, anebo přírodní ořechovou dýhou. Přední a zadní svislé plochy šasi lemují dva černě eloxované hliníkové profily ve tvaru písmene U.

Sestava raménka je zbrusu nová. K hliníkové základně je na ložiscích připevněn nosník přenosky. Tvoří jej trubka z uhlíkových vláken s efektivní délkou 10“. Samotná přenoska je uchycena na snímatelné skořepině. Výrobce bude nabízet Miracord 80 bez přenosky, anebo s příplatkem s přenoskou moving magnet, kterou pro Elac vyrábí Clear Audio. Raménko umožňuje nastavit snímací úhel VTA, azimut a účinek kompenzátoru dostředivé síly anti-skating.

Hliníkovým talířem o síle 30 mm a hmotností 5.6 kg otáčí přes řemen stejnosměrný motor. Přesnou rychlost řídí automaticky mikroprocesor, který snímá optickým čidlem otáčky talíře. Dodávaný externí zdroj napájení premiové kvality od německého výrobce Lumberg lze alternativně nahradit výstupem 18V phono předzesilovače Elac PPA-2 série Alchemy.

Elac Miracord 80 bude dostupný v provedení Black High Gloss a Walnut Oiled od července 2022 v ceně 56000 Kč. Přibližně o měsíc později v setu s instalovanou přenoskou za 64000 Kč. Jako volitelné příslušenství Elac nabízí za 5000 Kč na míru lisovaný prachový kryt z čirého akrylátu.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies