Melody

Když se řekne elektronkový zesilovač, nemusí se vám nutně vybavit značka MELODY. Ve skutečnosti se o této značce australského původu, která vznikla v roce 1999, zmiňuje nebo zajímá jen málo audiofilů.

Pokud se ústředí a konstrukční a vývojová kancelář nacházejí v Austrálii, výroba je umístěna v čínském Šen-čenu.

Továrna má zřejmě moderní montážní linku, vlastní linku na výrobu transformátorů, vakuové zařízení a řadu exkluzivních špičkových testovacích zařízení a přístrojů.

Action Ultra, který zdaleka není zesilovačem století, je do jisté míry inspirován modelem SP3 Mk2, který jsme v těchto řádcích testovali před 10 lety ZDE. Jedná se o integrovaný zesilovač z počátku řady, který je z hlediska funkcí velmi minimalistický. Ten se vyznačuje výstupním stupněm nakonfigurovaným ve třídě A.

Výrobce chtěl zdůraznit povrchovou úpravu a dát tomuto zesilovači pěkný vzhled díky 24stupňovému potenciometru/attenuátoru vyřezanému z hliníku, který se široce "nezbedně" usmívá jako uvítání do světa elektronek. Stejně jako ostatní modely se i Action Ultra jeví jako seriózně vyrobený: skutečně je v něm hojně použit hliník.

Je zajímavé, že společnost MELODY se podrobněji nezmiňuje o technických aspektech, kterými se řídila konstrukce jejího zesilovače. Víme jen, že jediný push-pull koncový stupeň je svěřen 4 elektronkám 5881, které umožňují řídit širokou škálu reproduktorů s nízkou nebo vysokou citlivostí. Vstupní stupeň je založen na 4 elektronkách 6JT8 (6KT8).

Zadní panel je stejně jednoduchý: 2 pozlacené linkové vstupy RCA přišroubované přímo k šasi a izolované od něj. Nehledejte digitální nebo gramofonové připojení. Vzhledem k rozsahu, do kterého Action Ultra patří, byly tyto možnosti ze specifikací vynechány. Na druhé straně najdeme 6 kvalitních reproduktorových svorek umožňujících volbu výstupní impedance 4 nebo 8 ohmů.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies