AVR5

12 kanálů Dolby Atmos a DTS:X. Dolby Vision až do rozlišení 4K. Apple AirPlay2. Bluetooth aptX HD. Vestavěný Google Chromecast. Spotify Connect. Připravenost na Roon. To jsou hlavní vlastnosti zcela nového AV receiveru od společnosti Arcam: přicházející AVR5 se připojuje k řadě HDA britské společnosti a řadí se tak po bok spřízněných receiverů třídy A/B AVR10 a AVR20 a AVR30 třídy G.

Z tiskové zprávy: "AVR5 nativně dekóduje 12 kanálů pohlcujícího zvuku z Dolby Atmos (s upmixingem z Dolby Surround) a DTS-X (s upmixingem z DTS:Neural:X), čímž poskytuje hudební a filmový zážitek ze soustavy reproduktorů 7.1.4."

"Díky kompatibilitě s Dolby Vision a HLG je AVR5 ideálním přístrojem pro ty, kteří přehrávají nejnovější obsah od společností jako Disney+ a Netflix, stejně jako Xbox Series X/S a kompatibilní přehrávače Blu-ray. Zásuvky HDMI receiveru ARCAM umožňují průchod 4K HDR a díky podpoře eARC může vhodně vybavený televizor posílat zpět bezztrátový zvuk. AVR5, stejně jako všechny ostatní současné AVR přijímače ARCAM, lze upgradovat na podporu HDMI 2.1 pro zcela nekomprimované 8K video na všech vstupech a výstupech."

Uvnitř AVR se nachází blíže nespecifikovaný počet čipů ESS ES9026PRO DAC, které tvoří základ obvodů dekódování zvuku této jednotky. D/A převodníky předávají své analogové výstupy (až) sedmi zesilovacím kanálům třídy A/B, které dostávají šťávu z vlastního lineárního zdroje; Arcam hrdě uvádí, že je schopen udržet 1,5 kW celkového příkonu. Se dvěma kanály dostaneme 80 Wpc do 8 Ohm nebo 100 Wpc do 4 Ohm. Pokud zvýšíme počet kanálů na sedm, klesne výkon na 8 Ohm na 60 Wpc.

Co se týče softwaru, AVR5 je dodáván s aplikací Dirac Live pro optimalizaci místnosti a aplikace MusicLife pro chytré telefony Harman přidává podporu pro Tidal (včetně MQA), Qobuz, internetová rádia, podcasty a zdroje streamování UPnP.

AVR5 se bude prodávat za 2199 eur/ 2000 amerických dolarů/ 1999 liber. To z něj dělá cenově nejdostupnější AV receiver, který Arcam v současnosti nabízí.

 

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies