QC45

Legendární výrobce audiotechniky Bose představil sluchátka Bose QuietComfort 45 s dynamickým systémem aktivního potlačení ruchů (ANC). Jejich design napovídá, že se jedná o přímého nástupce modelu QuietComfort 35, kterým Bose v roce 2016 nastavil na dlouhou dobu laťku pro tuto kategorii jak v oblasti potlačení ruchů, tak i v samotném zvuku. Novinka přináší mimo jiné typický atraktivní a zábavný zvuk Bose, vynikající kvalitu handsfree hovorů i v hlučném prostředí, vylepšený systém potlačení okolního hluku použitelný ve dvou režimech (plná eliminace a propouštění zvuků usnadňující živou komunikaci s lidmi) a výdrž na baterie až 24 hodin.

Active Noise Cancelling (ANC) je technologie aktivního potlačení ruchů, jejímž největším průkopníkem je právě americký výrobce audiotechniky Bose. Nová sluchátka Bose QuietComfort 45 (QC45) navazují na produkt, jehož vlastnosti a design zná téměř každý příznivce poslechu hudby – model QC 35. Přesto, že jejich vzhled evokuje stejný základ, QC 45 byla navržena zcela od základu a využívají nové technologie. Po svém předchůdci zdědila typický, atraktivní zvuk Bose, oceňované pohodlné provedení umožňující celodenní využití a jednoduché a intuitivní ovládání. Vlastnosti zvuku je možné nově upravovat díky ekvalizéru s možností vlastního nastavení. K tomu všemu přidává 24hodinovou výdrž na baterie a nabíjení pomocí rozhraní USB-C umožňující rychlé dobití baterie.

Dva režimy – QUIET a AWARE
Nový systém aktivního potlačení hluku využívá nejnovější elektroniku a nabízí dva naprosto odlišné režimy.
Tichý režim označovaný jako QUIET eliminuje naprostou většinu ruchů z okolí a nabídne uživatelům ideální poslechové podmínky v jakémkoli prostředí. Mikrofony instalované uvnitř i na vnější straně sluchátek snímají zvuky z okolí i z reproduktorů a spolu s patentovaným digitálním čipem potlačují nežádoucí zvuky s největším zaměřením na střední frekvence. Díky tomu je dosaženo špičkové odrušení například v dopravních prostředcích, rušných kancelářských prostorech či kavárnách. Tlačítkem lze přepínat mezi 4 úrovněmi potlačení – Full, Low a dalšími dvěma uživatelsky nastavitelnými možnostmi. Dynamický režim ANC umožňuje navíc automatickou regulaci v závislosti na rušnosti okolí. V režimu AWARE naopak mikrofony a elektronika vpustí během zlomku vteřiny zvuk z okolí dovnitř, což uživatelé ocení třeba při placení nebo komunikaci s kolegy v práci.

Čisté handsfree hovory i v hlučném prostředí
Většina sluchátek s ANC selhává při handsfree hovorech. Bose QuietComfort 45 mají celkem 6 mikrofonů, které rozeznávají zvuk přicházející z různých stran a díky tomu dokáží rozeznat zvuk vycházející z úst uživatele a oddělit ho od nežádoucích okolních ruchů, jako třeba zvuk mlýnku na kávu, projíždějícího vlaku či štěkání psa. Díky tomu lze sluchátka dobře využít v jakékoli situaci jak při telefonních hovorech, tak i pro videochaty a videokonference.

Návrat ikonického designu
Bose QuietComfort 45 staví na ikonickém vzhledu modelu QC 35 a zachovává si všechny jeho designové prvky. Díky tomu nabídnou uživatelům velmi ceněné pohodlné provedení při celodenním nošení. Drobné detaily byly přesto vylepšeny – například švy a přechody mezi jednotlivými částmi byly zjemněny. Sluchátka jsou velmi odolná a lze je složit, součástí dodávky je i kompaktní ochranné pouzdro. QC45 jsou vyráběna ve dvou barevných provedeních s matnou povrchovou úpravou – Triple Black a White Smoke.

Snadnost ovládání a možnost propojení se soundbary Bose
Ovládání sluchátek QuietComfort 45 je jednoduché a intuitivní. Na pravém náušníku mají čtyři tlačítka pro zvýšení a snížení hlasitosti, zapnutí/párování pomocí Bluetooth® 5.2 a také pro nejčastější úkony, kterými jsou přijímání a ukončování hovorů, přehrávání a pozastavení hudby a přístup k hlasovým asistentům. Na levém náušníku je pak tlačítko pro přepínání mezi režimy a ztlumení mikrofonu během hovorů. Další možnosti otevírá aplikace Bose Music, pomocí níž je možné využít současné propojení s více zařízeními vybavenými technologií Bluetooth® 5.1 nebo spárování s kompatibilním soundbarem Bose pomocí Bose SimpleSync™. Posledně uvedená možnost umožní posluchačům vychutnat si s QC 45 filmový zvuk v plné hlasitosti i v noci, kdy rodina i sousedé spí.

Sluchátka Bose QuietComfort 45 přijdou na náš trh na přelomu října a listopadu a k dostání budou za předběžnou koncovou cenu 8 990 Kč. V obchodech doplní stávající modely sluchátek s ANC – Bose QC Earbuds a Bose Noise Canceling Headphones 700.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies