Fyne Audio F500SP

Společnost Fyne Audio představila třetího člena své řady reproduktorů Special Production. Nové stojanové reproduktory F500SP se připojují k podlahovým reproduktorům F502SP a F501SP a kombinují přepracovanou verzi kabinetu F500 s komponenty z reproduktorů vyšší řady F700.

U modelu F500SP byla původní skříň modelu F500 vyrobena s konstrukcí z dřevovláknitých desek o vyšší hustotě a s pokročilým systémem portů BassTrax společnosti Fyne umístěným na silné hliníkové základové desce, který pomáhá rovnoměrně rozptýlit energii do místnosti.

Nad ním se v srdci modelu F500SP nachází 15cm měnič IsoFlare, který vychází z konstrukce původně vyvinuté pro špičkovou jednotku F700 IsoFlare. Vícevláknová basová/střední membrána využívá válcovou obrubu FyneFlute k lepšímu ukončení energie membrány, zatímco tuhé šasi z litého hliníku, ve kterém je umístěna, těží z magnetu s fokusací toku pro zvýšení účinnosti nízkých frekvencí.

Jejich 2,5cm kompresní výškový reproduktor s hořčíkovou kopulkou byl převzat z modelu F700, přičemž vlnovod byl vyvinut pro model F500SP, aby se optimalizovala expanze vlnového čela pro středobasovou jednotku.

Model F500SP si z modelu F700 vypůjčil také několik součástek crossoveru a architekturu obvodů - vše od jádrových cívek a polypropylenových kondenzátorů až po postříbřené vedení Van Den Hul Matched Crystal. Když už jsme u toho, F500SP má bi-wire terminály s pátým terminálem pro uzemnění šasi ovladače.

Model F500SP, který osobně ladil technický ředitel společnosti Fyne Audio Dr. Paul Mills a který se ručně vyrábí ve Velké Británii v továrně firmy v Glasgow, je standardně k dispozici ve vysoce lesklé černé nebo bílé barvě, případně v nové lesklé lakované dýze z ořechového dřeva (za příplatek 200 liber), jak je nabízena řada F700. Model F500SP bude v prodeji u www.perfectsoundgroup.cz 

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies