Rotel RA-1572 MKII

Přetiskujeme zprávu společnosti BaSys CS:

ROTEL UVÁDÍ VERZE MKII OCEŇOVANÝCH INTEGROVANÝCH ZESILOVAČŮ S TECHNOLOGIEMI PŘEVZATÝMI ZE SÉRIE MICHI

Zdokonalené obvodové řešení a upgrade součástkové základny přináší vyšší úroveň akustického výkonu Rotel s nadšením oznamuje akustické a výkonové vylepšení, cenami ověnčených, tří integrovaných zesilovačů série 14 a 15. Upgrade se opírá o přepracované zapojení a výměnu součástkové základny v klíčových obvodech, které jsou převzaté z uznávané série Michi.

A14MKII, RA-1572MKII a RA-1592MKII jsou hrdými nositeli akustických vylepšení, jenž jsou výsledkem tříletého vývoje komponentů Michi.

A14MKII je vlajkovou lodí mezi integrovanými zesilovači Rotel série 14. Postaven je na základě úspěšného a mnohokrát oceněného předchůdce, modelu A14. Nový A14MKII těží především z vylepšeného DA převodníku Texas Instruments s rozlišením 32bit/384kHz a z náhrady 25 součástek v jeho výstupních filtračních obvodech. Přepracovaný konstrukční návrh napájecího zdroje následuje modelovou řadu Rotel Tribute. Navíc, nové zapojení signálových cest slibuje bohatší, plnější a realističtější reprodukci.

Nový A14MKII podporuje připojení všech v současnosti oblíbených zdrojů včetně bezdrátového Bluetooth aptXTM a AAC, streamování audio souborů 32bit/384kHz z počítače přes USB se schopností zpracovat kodek MQA. Nechybějí klasické analogové a digitální vstupy, ani vstup Phono s předzesilovačem pro přenosky Moving Magnet. Pro spolehlivý provoz se softwarem Roon je A14MKII držitelem certifikace Roon Tested.

RA-1572MKII je další vývojový stupeň držitele mnoha ocenění, integrovaného zesilovače RA-1572. V jeho konstrukci došlo k vylepšení důležitých obvodů a kritických komponentů včetně DA převodníku Texas Instruments 32bit/384kHz s podporou streamování z počítače přes USB s možností rozbalení a dekódování nahrávek MQA. Výměnou 33 součástek v signálových cestách a ve zdroji napájení bylo dosaženo rozšíření a prohloubení hudební scény, zlepšení přesnosti a prostorové lokalizace. Předzesilovač pro přenosky Moving Magnet, symetrický vstup XLR, koaxiální a optické digitální vstupy, přední USB pro připojení iPodu, nebo bezdrátový Bluetooth aptXTM a AAC slouží jako rozhraní všem oblíbeným zdrojům. RA-1572MKII je také Rotel Electronics Co., Ltd. nositelem pečetě Roon Tested pro spolehlivé streamování populárním softwarem Roon z počítače zapojeného do zadního
portu USB.

Jako vlajkový model mezi integrovanými zesilovači Rotel v sérii 15, dodává RA-1592MKII výstupní výkon 200 wattů v zapojení ve třídě AB při impedanci reprosoustav 8Ω. Jeho ještě lepšího zvukového přednesu bylo dosaženo přepracováním všech důležitých obvodů. Signálové cesty DA převodníku Texas Instruments s rozlišením 32bit/384kHz nyní obsahují sestavu 12 nových typů kondenzátorů s vylepšenou kmitočtovou odezvou a přísnější tolerancí parametrů. Nové kondenzátory se také nacházejí v důležitých obvodech cest signálu a společně s přepracovaným napájecím zdrojem jsou osazeny celkem 28 novými součástkami. Dynamika, kontrola basové energie, výjimečně detailní a živá reprodukce reagující i na nepatrné změny signálu s přesnou lokalizací jsou vlastnosti, které zesilovač RA-1592MKII zaslouženě opravňují nosit označení MKII.

Rotel RA-1592MKII je plně vybaven sestavou vstupů včetně bezdrátového Bluetooth aptXTM a AAC, USB portem pro streamování audio souborů s rozlišením až 32bit/384kHz a možností dekódování MQA. Nechybí vstup Phono s
předzesilovačem pro přenosky Moving Magnet, ani baterie analogových a digitálních vstupů včetně symetrického XLR. Do USB na předním panelu lze zapojit zařízení iOS. Certifikace Roon Tested je zárukou bezproblémové spolupráce se skvělým uživatelským rozhraním softwaru Roon.

Pro snadnou integraci do řídicích systémů jsou všechny nové modely vybaveny rozhraním Ethernet a RS232, dále pak IR dálkovým ovládáním, stavovým grafickým displejem na předním panelu, chytrým řízením napájení, režimem Direct Tone Bypass a dvojící reproduktorových terminálů umožňující připojení reprokabelů s libovolným zakončením. Modely MKII jsou dostupné v provedení Silver a Black.

CENY A DOSTUPNOST
Zesilovače A14MKII, RA-1572MKII a RA-1592MKII budou k dispozici u autorizovaných prodejců v průběhu května 2021.

Doporučené prodejní ceny (včetně DPH):
A14MKII – 37.000kč
• RA-1572MKII – 50.000kč
RA-1592MKII – 72.000Kč

O ZNAČCE ROTEL
Audio komponenty Rotel jsou známé po celém světě díky své kvalitě, spolehlivosti, hodnotě a především výjimečné kvalitě zvuku. Rotel, jako rodinná firma založená roku 1961, využívá svého mezinárodního vývojového týmu a vyrábí výrobky ve své vlastní továrně. Rotel Electronics hrdě nabízí ucelenou řadu elektroniky, která soustavně získává příznivé hlasy kritiků a prestižní ocenění v oboru. Díky značným investicím do nových technologií a výroby je Rotel připraven čelit výzvám rozvíjejícího se specializovaného trhu s elektronikou.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies