Dynaudio Controur i

Dánští Dynaudio představili inovovanou verzi své řady Contour s přídomkem "i" jako "improved".

Přetiskujeme zprávu společnosti AV Integra:

Společnosti Dynaudio s nadšením odhaluje svou novou řadu Contour i – rozsáhlou inovaci původní mnohokrát oceněné řady Contour z roku 2016.

Všechny modely nové řady byly uvnitř zcela přepracovány zakomponováním pokročilých akustických technologií z vlajkové řady Confidence. Výsledky toho jsou jasně slyšitelné. “Nedělali jsme změny proto, že jsme museli, ale protože jsme chtěli,” říká Otto Jørgensen, produkt manager. “Toto se stává, když ponecháme naše vývojáře samotné s reprosoustavami – nemohou si pomoci a dale je vylepšují. Během vývoje řady Confidence jsme získali tolik nových znalostí, že jsme je prostě museli použít i v řadě Contour. Výsledkem jsme absolutně nadšeni.”

Co je nového?

Zcela nový výškový měnič Esotar 2i, pocházející konstukčně z top modelů značky Dynaudio, je použitý ve všech modelech nové řady Contour i. Nově má geniální vnitřní vrchlík Hexis, zamezující rezonancím a take novou větší vnitřní komoru. Tyto nové konstrukční prvky snižují zkreslení a umožňují dosáhnout rovného frekvenčního průběhu.

Basové měniče v modelech Contour 20i, 30i a 25Ci mají nově tlumicí vlnovec s materiálu Nomex. Jeho konstrukce a design (s proměnnou šířkou zvlnění pro jemnější kontrolu pohybu) je shodný s tím, použitým v původní řadě Contour z roku 2016. Ale nový materiál prostě zní lépe – výsledek mnoha hodin poslechu v Dynaudio Labs.

Contour 60i má nové basové měniče s větším magnetickým systémem, odlišnou konstrukcí cívky a jejího nosiče ze skelných vláken, který byl poprvé použitý v řadě Confidence a v subwooferu Sub 6. Přináší ještě pevnější bas a vyšší hlasitost. A středopásmový měnič u Contour 60i? Samotný měnič je stejný, ale je zasazen do nového litého uchycení odvozeného z vlajkové lodi profesionálních referenčních monitorů Dynaudio Core.

Contour 20i, 30i a 25Ci mají aktualizované výhybky. Díky úpravám měničů, které umožnily dosažení přirozeně lineární frekvenční odezvy, bylo možné zcela odstranit obvody kompenzace impedance. Celé zapojení výhybky je tedy nyní jednodušší, což prospívá výslednému zvuku.

Contour 60i má kompletně novou výhybku kvůli novým basovým měničům a výškovému měniči Esotar 2i. Nové usazení středového měniče a použití tlumiče Nomex umožnilo vývojářům posunout dělicí frekvenci výhybky lehce nahoru. Nyní tak funguje lépe ve vyšších frekvencích (až do cca 300 Hz). Frekvenční průběh je v této oblasti take vice vyrovnaný a obvody výhybky jednodušší, což se pozitivně odráží na podání středního pásma.

Nové je také vnitřní zatlumení skříní, které vychází z vývoje řad Evoke a Confidence. Nová řada Contour i byla samozřejmě rozsáhle optimalizována ve světově známém měřicím zařízení Dynaudio Jupiter předtím, než firemní odborníci absolvovovali nesčetné hodiny poslechů v Dynaudio Labs.

Vylepšení se dočkala také povrchová provedení. Nová řada Contour i bude v prodeji ve třech povrchových provedeních, všechny s vylepšenou kvalitou povrchu:

Vlašský ořech: otevřená přírodní dýha s velmi přirozeným vzhledem a dotykovým vjemem
Šedý dub vysoký lesk: přírodní dubová dýha mořená do pozoruhodné šedé barvy krytá vylepšeným vysoce lesklým lakem
Černá vysoký lesk: černě lakované skříně kryté vylepšeným vysoce lesklým lakem

Contour i jsou v prodeji nyní.

Referenční maloobchodní ceny s DPH
Contour 20i: 125.990 Kč za pár
Contour 30i: 195.990 Kč za pár
Contour 60i: 249.990 Kč za pár
Contour 25Ci: 89.990 Kč za kus

Více na https://www.dynaudio.com/home-audio/contour-i

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies