Dynaudio Evoke

Přetiskujeme zprávu společnosti AV Integra:

Dynaudio představuje zcela novou řadu Evoke
Pět modelů pasivních reprosoustav, které jsou vybaveny technologiemi odvozenými z nejprestižnějších a nejpokročilejších firemních výtvorů

Společnost Dynaudio, legendární dánský výrobce reprosoustav, uvádí na trh Evoke – novou silnou pětičlennou rodinu pasivních hi-fi reprosoustav navržených tak, aby přinesly high-end technologie, kvalitu zpracování a luxusní povrchové úpravy pro každý životní styl.

Řada Evoke byla zcela nově navržena a zkonstruována, a obsahuje pokročilé technologie převzaté přímo z high-end řady Dynaudio Contour a také z top řady Confidence, představené letos v Mnichově na High-End show.

Nová řada se sestává ze dvou policových modelů (Evoke 10 a Evoke 20), dvou podlahových sloupů (Evoke 30 a Evoke 50) a reprosoustavy pro střední kanál (Evoke 25C), která promění celou řadu na plnohodnotný systém pro domácí kino.

Poslechněte si své oblíbené album (znovu) poprvé.

Evoke je nejnovější triumf odborníků z Dynaudio Labs, nového firemního vývojově-výzkumného centra v dánské centrále společnosti. Vývoj této řady nasadil vysokou laťku v technologiích a intenzivních analýzách prováděných na masivním měřicím zařízení Jupiter…nemluvě o hodinách starého dobrého poslouchání.

Zcela nový výškový měnič Cerotar debutuje v řadě Evoke. Jeho úplně nová konstrukce je založena na oceňovaném měniči Esotar Forty Anniversary a mocném výškovém měniči Esotar3 z nové řady Confidence. Pod měkkou kalotou o průměru 28mm sedí nový vnitřní vrchlík Hexis. Ten optimalizuje tok vzduchu za povrchem, který vytváří zvuk, vyrovnává frekvenční charakteristiku měniče a eliminuje nežádoucí rezonance. Vyšší citlivost měniče zajišťuje nový pohon s magnety Ferrite+ s uhličitanem strontnatým.

Nové basové měniče Esotec+ mají membránu z proprietárního materiálu Dynaudio MSP (Magnesium Silicate Polymer) – stejně jako již po desetiletí všechny ostatní Dynaudio reprosoustavy pro domácí použití, profesionální studia a automobily. 14cm verze v modelech Evoke 10, 30 a 25C má nové koše a vylepšený magnetický systém Ferrite+ pro vyšší zdvih membrány, rozšířený frekvenční rozsah a dynamiku v nízkých frekvencích – to vše při zachování hvězdného výkonu ve středním pásmu. 18cm měniče v modelech Evoke 20 a 50 si vypůjčily technologie z nové řady Confidence a dodávají dechberoucí dynamiku a časování v basových frekvencích. Středopásmový měnič v modelu Evoke 50 je přímo odvozený z měniče použitého v oblíbeném modelu Contour 60. Má velmi silný neodymiový magnet a vylehčené materiály (včetně hliníkové cívky) specificky optimalizované pro provoz ve středním pásmu. Všechny modely Evoke mají vysoce kvalitní výhybky s pečlivě vybranými komponenty pro nejlepší možný výkon.

Skříně reprosoustav s čistými elegantními liniemi jsou k dispozici ve čtyřech povrchových úpravách: vysoce lesklá černá, vysoce lesklá bílá, dýha tmavý ořech a dýha světlé dřevo.

Nové techniky lakování dodávájí povrchům ve vysokém lesku efekt skleněného povrchu, zatímco dřevěné dýhy jsou otevřené pro vřelý, přírozený pocit.

“Evoke jsme vytvořili proto, abychom umožnili každému užít si opravdové hi-fi – věc, o kterou všichni usilujeme – bez nutnosti přestavby místnosti, výměny oblíbeného vybavení nebo zápasení s cenou. Evoke jsme vytvořili pro lidi, kteří zápasí jen s tím, co si pustit dále.” řekl produkt manažer Otto Jørgensen.

Evoke 10 (34.990 Kč) je kompaktní dvopásmová regálovka s 14 cm středobasovým měničem s velkým zdvihem. Stejně jako všechny další modely Evoke používá nový výškový měnič Dynaudio Cerotar s vnitřním vrchlíkem Hexis.

Evoke 20 (49.990 Kč) je větší ze dvou Evoke regálovek. Dvoupásmová konstrukce kloubí dohromady 28 mm výškový měnič Cerotar s vnitřním vrchlíkem Hexis a 18 cm středobasový měnič s vysokým zdvihem.

Evoke 30 (83.990 Kč) je kompaktní dvouapůlpásmová sloupová reprosoustava. V kabinetu s výškou pod jeden metr najdete dva 14 cm středobasové měniče s vysokým zdvihem a 28 cm výškový měnič Cerotar s šikovným vnitřním vrchlíkem Hexis.

Evoke 50 (115.990 Kč) je velká třípásmová sloupová reprosoustava. V tomto největším modelu řady Evoke je osazena kombinace 15 cm středopásmového měniče s párem 18 cm basových měničů s velkým zdvihem doplněnými výškovým měničem Cerotar s vnitřním vrchlíkem Hexis.

Evoke 25C (31.990 Kč) je dvouapůlpásmová reprosoustava pro středový kanál domácího kina. Je osazená dvěma 14 cm středobasovými měniči s vysokým zdvihem doplněnými výškovým měničem Cerotar s vnitřním vrchlíkem Hexis. Zaručuje zvukovou konzistenci s ostatními modely řady Evoke při použití ve vícekanálových systémech.

Koupíte u www.avintegra.cz 

Audiohappening 2024

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

AAI - ultimativní audiofilské kabely

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

HiFi Morava - Audiovector

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audiohappening 204

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies