Fyne Audio SP

Zaujalo vás zobrazení výše (ze stránek Fyne Audio)? Tak o něm až na konci, nejprve nová FYNE AUDIO Series F700SP (jakožto Special Production).

Fyne Audio F700 SP

Po stejném procesu u řady F500 dorazilo SP nově do F700 Series a vzniká tak nová modelová řada Fyne Audio F700 SP Series (k dosavadním "F1 Series; VINTAGE Series; VINTAGE CLASSIC Series; F700 Series; F500 SP Series; F500 Series a F3001 Series). Zatím je nově představená řada 2členná, novinkami jsou F702SP a F703SP ("dárce orgánů" F700 Series čítá celkem 5 modelů). Co to znamená SP viz Fyne Audio SPeciální - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení a jak na (zkušenějšího, pravda za trochu specifických podmínek) posluchače působí viz PRODUKT ROKU 2023 - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení bližší popis ("charakteru") zvuku zde Fyne Audio F500SP - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Fyne Audio SP

Přeměna z F700 na F700SP znamená (S)peciální (P)rodukční upgrade od Dr. Paula Millse a jeho týmu obdrželi. Nové modely tak nabízejí výrazné celkové zlepšení zvuku a začleňují do současných ozvučnic F700 Series špičková vylepšení z vlajkových lodí řady F1 (obr. níže) a Vintage Series.

fyne audio F1

Srdcem nové řady F700SP jsou  reproduktor IsoFlareTM (obr. výše a 3x níže) společnosti FYNE AUDIO - systém s bodovým zdrojem, kdy basový/středový reproduktor sdílí společný střed s vysokofrekvenční jednotkou. Energie je vyzařována izotropně s konstantní směrovostí, zajišťujíc vynikající stereofonní obraz i mimo osu. Zvuk je vytvářen, jako by vycházel z jediného bodu v prostoru.

Fyne Audio SP

Bodové reproduktory IsoFlareTM jsou uloženy v pevném šasi z litého hliníku, čímž se eliminují nežádoucí vibrace, které by mohly mít negativní vliv na kvalitu zvuku. Jsou použity vícevláknové papírové kužely, které zajišťují přirozený zvuk středních frekvencí a čisté přechodové chování.

Fyne Audio SP

Ventilační zadní komora neodymového vf magnetu umisťuje nízkofrekvenční rezonanci hluboko pod oblast crossoveru. Vysoce tuhá titanová vysokofrekvenční membrána, která posunuje režim break up vysoko nad úroveň lidského sluchu, poskytuje hladkou a rozšířenou odezvu. Jedinečná geometrie vlnovodu vysokofrekvenční jednotky zajišťuje plochou frekvenční odezvu a zabraňuje vnitřním odrazům.

Fyne Audio SP

Nové modely F700SP jsou inspirovány vlajkovou lodí Fyne Audio řady F1 a jsou konstruovány pomocí robustního systému neodymových magnetů; u F703SP titanovou kopulkou,  systémem hořčíkové kopulky a feritových magnetů u F702SP, vše pro to aby bylo (podle výrobce) dosaženo nedotčeného zvuku bez zkreslení. Jednotně lineární frekvenční odezva v celém spektru,  zajišťuje zcela neutrální vlastnosti přehrávání.

Přepracovaný obvod výhybky byl optimalizován pomocí výpočetní analýzy a kritického poslechu, což zajistilo  akustickou neutralitu. Tato speciální výroba obsahuje vysoce kvalitní kondenzátory Claritycap, vnitřní kabeláž Neotech PC-OCC pro nedotčenou čistotu signálu a pozlacené reproterminály WBT Nextgen 0703 pro lepší integritu signálu. Kromě toho vlastní proces kryogenní úpravy pečlivě uvolňuje namáhání materiálu, zlepšuje transparentnost signálu a specializovaný zemnící terminál  zmírňuje vysokofrekvenční rušení,

Fyne Audio SP

Modely  řady F700SP jsou vybaveny inovativním difuzérem BassTrax Tractrix (obr. výše) pro přenos basů. Tento systém využívá značný downfiring port spárovaný s kónickým difuzorem s profilem tractrix zkonstruovaným tak, aby produkoval komplexní 360° nízkofrekvenční (LF) vlnoplochu.

Fyne Audio F703SP

Fyne Audio F703SP

Fyne Audio F703SP

Fyne Audio F703SP

SPECIFIKACE F703SP (na obr. výše všechny varianty povrchu)
Typ systému:  2cestný vypalovací port směřující dolů, s difuzorem BassTrax™ Tractrix
Doporučený výkon zesilovače: 30 - 250 Watt RMS
Špičkový výkon: 500 Watt
Nepřetržité zpracování energie: Watt RMS 125 Watt RMS
Citlivost: 94 dB (2,83 V @ 1 m) 
Nominální impedance: 8 Ohm
Frekvenční odezva: 24Hz - 26kHz (-6dB typicky v místnosti) 
Reproduktory:
1 x 250mm reproduktor IsoFlare™ bodového zdroje, vícevláknový basový / středotónový kužel, prostorový zvuk FyneFlute™ se 75mm titanovým kopulovitým kompresním výškovým reproduktorem, systém neodymových magnetů
1 x 250 mm vícevláknový basový kužel, FyneFlute™ surround.
Dělicí frekvence:  250Hz a 850Hz
Konstrukce ozvučnice:  lisované březové vrstvy o vysoké hustotě s rozsáhlým vnitřním vyztužením
Rozměry: 1195 x 505 x 468 mm 
Hmotnost: 56,0 kg (ks)

Fyne Audio F702SP

Fyne Audio F702SP

Fyne Audio F702SP

Fyne Audio F702SP

SPECIFIKACE F702SP (jen odlišnosti od F703SP); výše foto F702SP
Doporučený výkon zesilovače: 30 - 200 Watt RMS
Špičkový výkon: 400 Watt
Nepřetržité zpracování energie: 100 Watt RMS
Citlivost: 92 (2,83 V @ 1 m)
Frekvenční odezva: 28Hz - 34kHz (-6dB typicky v místnosti) 
Reproduktory:
1 x 200mm IsoFlare™ bodový měnič, vícevláknový basový/středobasový kužel, FyneFlute™ surround s 25mm magnesiovou kopulovitým kompresním výškovým reproduktorem, feritový magnetický systém
1 x 200 mm vícevláknový basový / středotónový kužel, FyneFlute™ surround
Dělicí frekvence: 250Hz a 1,8kHz
Rozměry: 1126 x 439 x 443 mm
Hmotnost: 37,5 kg (ks)

Fyne Audio SP

Doporučené ceny Fyne Audio F700SP Series:
F702SP  - 13.999€
F703SP  - 16.999€

Fyne Audio SP

Pokud vás pěkné zobrazené od FYNE AUDIO výše zaujalo, je k němu i text https://www.fyneaudio.com/fyne-blog/musical-distortion/ Pokud vás zaujal i text, lze ve čtení pokračovat (minimálně) na Can Music Have A Positive Impact On Physical Health? - FYNE AUDIO

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies