ICEpower ICC5

Dlouho už neplatí "odpor" audiofilů k třídě D, ty dávno poskytují stejně kvalitní reprodukci jako (dosud) nejrozšířenější třída A/B, jen s vyšší efektivitou (a všemi klady které přináší, včetně ceny). Přes jaký model/značku posloucháme,  je bez diskuzí (i nadále) důležité, ale "pod" tím je napříč těmi značkami často shodné - to co vidíte na obrázku výše. To je konkrétně ICC5 (Intelligent Audio Chipset - dánské firmy) ICEpower HQ. Nejdříve trochu o nich, tedy oni o sobě: 

Kdo je společnost ICEpower a jaká je naše vize a poslání?
Zvuk je v naší DNA a my máme to štěstí, že pracujeme se zvukem a každý den můžeme zesilovat některé z nejkrásnějších věcí v životě - hudbu, komunikaci a zábavu! Díky dokonalému inženýrství a úzké spolupráci nabízíme zákazníkům audio produkty nejvyšší kvality a výkonu za nejlepší cenu na trhu.

Síla tvořit
Společnost ICEpower existuje proto, aby umožnila zvukovému průmyslu vytvářet nové, vzrušující produkty. Prostřednictvím průlomových inovací a prvotřídních znalostí společnost ICEpower vyvíjí a dodává špičková zvuková řešení pro audio průmysl a koncové uživatele po celém světě - dává tvůrcům nástroje, aby mohli dělat to, co umí nejlépe: vzrušovat, nadchnout, bavit a vyprávět příběhy.

ICEpower je společnost zaměřená na ZÁKAZNÍKY a PROJEKTY. Za posledních 20 let jsme vybudovali silné kompetence, IP a velké množství technologických platforem pro audioelektroniku, např. v rámci analogového i  digitálního hardware, software včetně vestavěného SW, FW a DSP a síťových technologií pro audio. 

Společnost ICEpower má úzké vazby na kultovní dánskou společnost Bang & Olufsen, která vyrábí špičkovou spotřební elektroniku. V roce 1999 upoutala pozornost vedení společnosti Bang & Olufsen doktorská práce o účinných kompaktních zesilovačích třídy D na Dánské technické univerzitě (DTU). To vyústilo ve společný podnik, který dal základ společnosti ICEpower A/S. Od počátku se společnost ICEpower stala - nejen oddělením společnosti Bang & Olufsen - ale samostatnou společností s ručením omezeným.

V té době bylo praktické použití technologie třídy D v oblasti audia novinkou a vyvolalo zájem ve světě audia. Začaly být zřejmé výhody zesilovačů s vysokou účinností, které nová topologie třídy D umožňovala. Díky spolupráci se společností Bang & Olufsen se ICEpower rychle stala jednou z předních společností ve světě zesilovačů. Společnost ICEpower, která začínala na špičkových trzích, vyvinula řadu špičkových konverzních motorů, které používají některé z nejprestižnějších světových audio značek. A to jak v rámci značek HI-FI, tak PRO audio.

Později byla společnost ICEpower využívána v automobilových platformách pro značky AUDI, Mercedes, Aston Martin a BMW. Postupně si společnost ICEpower vybudovala výkonný OEM byznys a dodávala platformy používané v systémech s nízkým výkonem (např. mobilní telefony) až po rozsáhlé profi audio line array systémy.

V roce 2016 si společnost ICEpower uvědomila potenciál svého podnikání jako nezávislého subjektu a díky odkupu managementu podporovanému dánskou soukromou kapitálovou společností Dansk Ejerkapital (Danish Equity Fund) mohla konečně začít plně rozvíjet svůj potenciál.

Cílem Dansk Ejerkapital je přeměnit malé a střední podniky (SME) na větší podniky. Strategické směřování a rozhodnutí přijímá vedení společnosti ICEpower, které je zároveň většinovým akcionářem. Jedním z prvních strategických kroků společnosti ICEpower v roce 2016 byla akvizice společnosti Audio Bricks (Švédsko), čímž společnost získala přístup i k základům společnosti Anaview - bývalého konkurenta založeného Patrikem Boströmem. 

A co to je to ICC5? Patrik vám to vysvětlí:

Zvuková čipová sada ICC5 pro zesilovače třídy D
Objevte ICEpower ICC5, zvukový čip pro zesilovače třídy D, který umožňuje nákladově efektivní řešení s bezkonkurenční kvalitou zvuku. Díky pokročilé technologii, rychlému zpoždění šíření a podpoře napájecího napětí až 220 V je ICC5 flexibilní platformou, která umožňuje vysoce věrný zvuk s minimálním šumem a zkreslením pro spolehlivé konstrukce zesilovačů třídy D od 25 W do 4 kW. Své konkurenty překonává jak cenou, tak kvalitou zvuku. Jeho účinnost snižuje spotřebu energie a tepla, což je ideální pro vysoce výkonné audio systémy. ICC5 není jen produkt, je to technologie a partnerství.

Vysoký výkon, nejlepší zvukový výkon ve své třídě a konkurenceschopná cena.
Dovolte nám, abychom vám představili ICEpower ICC5 - nejnovější inovaci společnosti ICEpower A/S. V návaznosti na úspěšné dědictví našich předchozích generací - ICCx a ICEedge - je ICC5 navržen tak, aby vyhovoval cenově citlivým audio zesilovačům třídy D, které vyžadují špičkovou kvalitu zvuku, jíž je společnost ICEpower známá. ICC5 může cenově konkurovat monolitickým čipům zesilovačů třídy D od výkonu přibližně 70-100 W a výše, přičemž nabízí výrazně lepší zvukový výkon, a to ve flexibilní a škálovatelné platformě. Díky tomu je ideální pro širokou škálu aplikací od spotřebitelských hifi aplikací až po nejvýkonnější profesionální rackové zesilovače a linkové sestavy.

Jednou z klíčových vlastností ICC5 je vysoká výkonová účinnost, kterou umožňuje výrobcům audio zařízení vytvářet zesilovače, které produkují větší výkon při nižší spotřebě energie. To nejen šetří náklady na energii, ale také pomáhá prodloužit životnost zesilovače. Vysoká účinnost zesilovače ICC5 také pomáhá snižovat rozptyl tepla, který může být u výkonných audio systémů velkým problémem.

Revoluce v audio řešeních s ICEpower
ICC5 - Flexibilní technologická platforma podporovaná referenčními návrhy a odbornými návrháři zesilovačů třídy D.
Integrované obvody pro audio od společnosti ICEpower jsou flexibilní technologické platformy pro realizaci vysoce výkonných, výkonných a spolehlivých návrhů zesilovačů třídy D, a to s nízkými náklady. Naše zvukové integrované obvody používáme v našich vlastních výkonových modulech zesilovačů a produktech na klíč a můžeme také vytvořit referenční návrhy pro vaše konkrétní aplikace na základě našeho rozsáhlého katalogu platforem.

Nejdůležitější technické informace
Proč je pro vás zvuková čipová sada ICC5 tím pravým řešením? Napájecí napětí až 220 V, které umožňuje použití zesilovačů třídy D s výkonem až 4 kW pro zesilovač třídy D s můstkovou vazbou (BTL) v zátěži 4 Ω. Vynikající kvalita zvuku umožňující velmi vysoký poměr signálu k šumu (SNR) s extrémně nízkým harmonickým a intermodulačním zkreslením. Např. +125 dB SNR pro 300W referenční konstrukci Single Ended (zátěž 4Ω). Umožňuje nízkonákladové konstrukce - konkurenceschopné s monolitickými zesilovači třídy D od cca 70-100 W a výše na úrovni kompletního řešení.

Vysoká účinnost a nízké ztráty v klidovém stavu, např. 96% účinnost a spotřeba 4W v klidovém stavu u referenčního 300W jednosměrného zesilovače (zátěž 4Ω) Nenechte si ujít příležitost vylepšit své audio produkty pomocí nejnovější technologie od společnosti ICEpower A/S.

 ICEpower ICC5

Firma nenabízí samozřejmě jen (geniální) čip ICC5 ale (širokou paletu) celé napájecí a zesilovací moduly (až do 2x 1200 Watt) pro profesionální i domácí hifi komponenty

ICEpower modul

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies