Ikigai Audio

"Radost i z malých věcí" je heslem značky nabízející 3 "úrovně božskosti zvuku" (má 3 řady svých produktů), propojení naší vášně - Hi-Fi komponentů. Úrovně se nazývají Sugure - Kanzai - Kinzan a značka Ikigai Audio.

Ikigai Audio

ČTĚTE DÁLE, JE TOHO MNOHO! ↓

 

ようこそ (yōkoso) česky „vítejte“ (japonština rozlišuje různá vítejte) pro někoho, kdo navštíví veřejné místo nebo událost (město,  veletrh, nebo místo -  výrobce Hi-Fi kabeláže  nově i antivibračních nožiček). Toto "vítejte" je formální a vyhrazené především pro psané znaky - to vás vítá na stránkách výrobce - a vy vítejte (při příležitosti jím představené novinky, kabelu USB) v textu o něm, dnes o Ikigai Audio (a k tomu kabelu až dost níže v textu - koho nezajímá dlóóuhý úvod klidně přeskočte, opravdu o Hi-Fi novince to začíná až nejdražším výrobkem značky reprokabelem, kousek pod fotografií "chlápka co za naše dnešní psaní a vaše čtení může", kousek nad nadpisem "3 úrovně IKIGAI Audio" a ukázkou fotografiemi tří  výrobních řad značky)

Ikigai Audio

Termín IKIGAI je víc než pouhé slovo (k snadnému přeložení). Oxfordský slovník definuje ikigai jako „motivační sílu“; něco nebo někoho co dává člověku „smysl a důvod k životu“. Obyvatelé japonského ostrova Okinawa ho popisují jako „důvod, proč ráno vstávat z postele“. Obecněji odkazuje na něco, co přináší člověku naplnění a  potěšení, prostě „to, pro co stojí za to žít“ - takže hudba a  Hi-Fi.

Obecně platí, že hledání smyslu života je v japonské kultuře důležité kvůli náboženským a filozofickým tradicím. Tamní (výjimečné - s těmi našimi a vlastně všemi na světě nemá moc společného) náboženství šintoismus jsme v rubrice již zmińovali - má zajímavě široké dopady, opakovaně se jím dostáváme i k Hi-Fi

Japonský THOR, aneb ZVUČNÝ BŮH | AUDIO-TECHNICA - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Nadorazjaponec | AUDIO TECHNICA - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení )

Přírodní krásy provincie Išikava | HACHIDORI - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Termín je složeninou dvou japonských slov iki (生き - což znamená život;  žít) a kai (甲斐 - to znamená účinek; výsledek; cíl; plod;  hodnota; užitek; prospěch). A jejich složenina viz výše: „Důvod, proč žít; proč být naživu; smysl života; to, kvůli čemu stojí za to žít; důvod existence“. Pojem ikigai existuje v japonské kultuře již dlouho, a to i masově "zpopularizovaný" knihou japonské psychiatričky Mieko Kamiya ( 神谷美恵子 ) "O smyslu života" (生きがいについて, Ikigai ni cuite) z poloviny 60tých. Kniha ani jiné materiály (dle autora velmi zajímavé) k tématu zatím nebyly přeloženy do češtiny.

Ikigai Audio

Názvy a fotografie ze stránek značky (ona úvodní - ne)napovídají kde jsme, takže prozradíme - v Holandsku (správněji Nizozemském království). Dejme slovo tomu jenž toto mimořádné slovo vetknul do názvu své společnosti - promluví Jeffrey Dam, který v roce 2018 značku založil:

Ikigai Audio

ARIGATO!
Jmenuji se Jeffrey. Jsem vlastníkem a designérem audia IKIGAI. Byl jsem na audiofil pravděpodobně dříve, než jsem mohl chodit. Začal jsem jako nadšenec kvůli mému otci. Když jsem byl v pubertě, začal jsem vyrábět vlastní reprosoustavy. Otatně audio bylo také jedním z důvodů, proč jsem začal studovat produktový design. Hledání nejlepšího hudebního výkonu, který si student může koupit za své „vysokoškolské“ peníze. Poté jsem pracoval jsem ve společnostech z oblasti audia a videa jako Kharma a Philips v Nizozemsku. Šlo o návrhy repro, kabelů a různého audio a video příslušenství. Profi praxí jsem se naučil jak opravdu poslouchat hudbu a chápat fyziku jak ji plnohodnotně reprodukovat.

Proč Ikigai? Protože jee zásadní pro nalezení uspokojení a smyslu života. IKIGAI nemusí být velká věc, je to všechno o radosti z maličkostí v životě. Teplé ranní slunce na vaší tváři nebo ptáci, kteří si pískají své písně a sedí ve vaší poslechové místnosti a jsou zvednuti na jiné místo.“ Někteří to mohou definovat jako štěstí, vděčnost nebo přítomnost v daném okamžiku.

Toto slovo odkazuje na směr nebo cíl života, který činí život člověka hodnotným a ke kterému jedinec podniká spontánní a ochotné činy, které mu dávají uspokojení a pocit smyslu života. IKIGAI úzce odráží vnitřní já jednotlivce a je spojováno i se zdravím... A být hudebníkem, nebo alespoň "zprostředkovatelem hudby", na to je potřeba spontánnost a individualita - vlastně Ikigai (obr. níže to nejdražší co Jeffrey nabízí, reprokabely úrovně Kinzan, 2 metry za 20.499 USD (+$4.872 za každý další 0,5metr)

Ikigai Kinzan

Výše reprokabel Ikigai Kinzan / níže (Ikigai používá konektrory australské značky) ETI Research 

ETI Research

Výše konektory ETI Research / níže napájecí kabely Ikigai úroveň Kangai

Ikigai power cord

Výše napájecí kabel Kangai / níže (mělo by jít také o 3 úrovně, ale zatím nejsou info ani foto) antivibrační nožky

Ikigai Audio

Výše zatím bez dalších info antivibrační nožky / níže propojky Ikigai Sugure, pod nimi Kangai a pak Kinzai ($3.800)

ikigai Sugure

Ikigai Kangai

Ikigai Kinzan

Výše / níže 3 produktové řady IKIGAI Audio - foto 1. níže "nejvyšší úroveň" Kinzan

Ikigai Audio Kinzan

Výše Kinzan / níže 2. úroveň Kangai

Ikagai Audio Kangai

Výše řada Kangai / níže 3. úroveň Sugure

Ikigai Audio Sugure USB

Základní úroveň kabelů japonské značky Ikagi, zvaná Sugure dostala nový přírůstek - high end(ový) USB kabel 

Ikagai Audio Kangai

Ikagai Audio Kangai

V Mnichově na HIGH END 2022 byl představen kabel Ikigai Kangai USB (obr. výše), na tom letošním uvedl výrobce Ikigai Audio novinku  Sugure USB. Společnost říká, že vynaložila spoustu času a úsilí na integraci jedinečných technik a filozofie designu Kangai do cenově dostupnějšího Sugure a výsledkem je krásně navržený kabel pro optimální streamování hudby. Kabel Sugure USB má oddělené datové a napájecí vedení a používá různé techniky uzemnění, aby byl zajištěn vynikající výkon. Napájecí i datové vedení využívají vlastní vodiče z čistého stříbra v různých tloušťkách, aby splňovaly technické požadavky standardu USB 2.0. Navíc vnitřní rekrystalizační proces Ikigai zpracovává stříbro tak, aby vytvořilo velmi velké krystaly, což zajišťuje typickou kvalitu zvuku Ikigai při přehrávání hudby.

Celkové uzemnění kabelu zabraňuje nežádoucímu rušení EMI/RFI od připojeného zařízení při zachování flexibility. Napájecí vedení jsou opatřena extra porcí stříbra, která zaručuje minimální proudové ztráty díky nízkému stejnosměrnému odporu na větších délkách. Též kabel Sugure USB je vybaven kroužky s logem a speciálně navrženými pojistnými kroužky, které ho drží na místě bez poškození a vlivu na vnitřní strukturu. 

Ikigai Audio Sugure USB

Ikigai Audio Sugure USB

Doporučená cena
Ikagi Kangai USB - 2.240 €
Ikagi Sugure USB - 1.500 eur

Ikigai Audio Sugure USB

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Lab12 | Audiofeel

Audio Video Kino Bratislava 2024

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Pure Sound Karlovy Vary

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies