Chord EE1

Před týdnem tu řádil https://www.hifi-voice.com/vsimli-jsme-si/4799-certik-berttik-uz-zas od Chord Electronic (a je zajímavý), dnes nechme řádit Chord Company a začněme odzadu -  tenhle produkt na obrázku už v Japonsku stihli zařadit mezi nejlepší "Příslušenství roku 2023". Jmenuje se Chord EE1 a je to "vysoce výkonný izolátor šumu".

Chord EE1

Chord (Company - kabeláž a příslušenství) momentálně docela inovující i ve svém "původním" působišti To byla tedy večeře - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení  si na své "rozšířené aktivity" před časem založil podznačku (viz Datový přepínač s anglickou elektrikou - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení a Anglický elektrický přepínač - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení ) ta nyní přináší síťový izolátor šumu EE1.

Je navržen aby diskrétně seděl mezi ethernetovými kabely v rámci streamovaného audio/video systému a dokáže drasticky snížit šum a zároveň umožňuje nerušený průchod digitálních signálů. Ačkoli jsou digitální signály obecně robustní, ale často jsou doprovázeny určitým stupněm šumu, který se obvykle přenáší ze zařízení v domácí síti. Pasivní konstrukce EE1 převádí vznikající nežádoucí šum na teplo a umožňuje nerušený průchod digitálních signálů. EE1, stejně jako EE 8Switch (obrázek pod odstavcem) a 16Switch, pokračuje v úsilí Chord/English Electric zabránit tomu, aby hluk ovlivňoval hudební/obrazová data a výkon systému.

english electric 8swich

Varianty použití EE1:
Pro optimální výsledky zajistěte, aby směrové značky > na jednotce EE1 sledovaly směr hudebního/datového signálu.

EE1

Pokud používáte kabely různé kvality, doporučujeme připojit lepší model/y co nejdále na cestě signálu, a to mezi EE1 a serverem/streamerem (typ systému 1) nebo mezi EE1 a streamerem (typ systému 2)

EE1

Pokud je požadováno další snížení/zvýšení šumu, lze mezi směrovač a síťový přepínač nainstalovat druhý EE1:

EE1

Doporučená cena: 250 britských liber/295 amerických dolarů (EE1 bude po omezenou dobu nabízeno včetně streamovacího kabelu Chord C-Stream o délce 0,75 m v hodnotě 62 GBP - takže šup s ním pod stromeček; a viz výše klidně 2ks) 

EE1

To byl Chord (Company) pod (svoji pod)značkou English Electric, nyní jako Chord (který se nevěnuje čistě jen kabeláži Chord Company GroundARAY - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení . Po jarních Řádná napájecí koncovka - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení a představené dvojici  Tónová lišta - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení  předprávě síťové rozvodné bloky S6 a "pro audiofily" PowerHAUS 6 (který už stihl získat v jednom z oborových magazínů titul "Příslušenství roku"), který  v předvánoční nabídce firma "intenzivněji" inzeruje:

Chord Powerhaus M6

Síťový rozvaděč PowerHAUS M6
- Ručně vyrobeno v Anglii milovníky hudby a kina
- Čistý výkon a spolehlivost.
- Bez nepodstatných a potenciálně hlučných součástí
- Vytvořeno pro potřeby naší vlastní předváděcí místnosti a nyní k dispozici pro náročné uživatele všude na světě
- Navrženo s použitím optimálních materiálů a 40 let zkušeností v hi-fi průmyslu
- Unikátní technologie ARAY společnosti Chord Company minimalizuje vysokofrekvenční hluk a zemní smyčky
- Ochrana před RFI prostřednictvím silně stíněných vodičů ARAY
- Robustní hliníkové pouzdro a 16A napájecí vstup pro velké zatížení
- Splňuje všechny bezpečnostní předpisy pro napájení
- K dispozici ve variantách Euro, UK a Aus/NZ

Chord PowerHAUS

Síťový blok Chord Company PowerHAUS je výsledkem desetiletí práce s přenosem signálu a energie a těží z jedinečné verze naší uznávané technologie ARAY (MainsARAY), která byla speciálně upravena pro distribuci energie.

Prakticky každá součástka použitá v zařízení PowerHAUS je nekompromisní a byla vyrobena speciálně pro svůj účel. Oba modely M6 a S6 jsou proto nepřepínatelné a vyhýbají se filtrům a neonovým indikátorům výkonu, které mohou vytvářet šum a snižovat kvalitu. Jejich pevná hliníková konstrukce rovněž minimalizuje nežádoucí účinky mikrofonie.

Bloky PowerHAUS těží ze speciálně vybraných, vysoce kvalitních, silných kabelů v celém rozsahu, přičemž zásuvky jsou vybrány nejen pro svou spolehlivost, ale také pro své zvukové vlastnosti. Vysoce výkonná 16ampérová IEC umožňuje blokům PowerHAUS zvládnout i ty nejnáročnější domácí audio systémy.

Distribučních zařízení PowerHAUS, která jsou k dispozici ve dvou výkonnostních úrovních, vlajkové lodi M6 (Master) a základní úrovni S6 (Studio), je výsledkem jedné z nejdelších vývojových fází našich produktů.

Vlajková loď M6 nabízí nejlepší výkon a využívá tři hybridní zdroje MainsARAY, které jsou namontovány paralelně (nikoli sériově) ke sběrnicovým tyčím, čímž odstraňují vysokofrekvenční šum a zároveň zůstávají mimo obvod. Namísto zapojení do hvězdy (které je náchylné na RFI) je vedení vedeno podél tří přípojnic, které jsou navzájem izolovány. Zemnicí přípojnice je co nejdále od živého i nulového vodiče.

Chord PowerHAUS

S6 si zachovává mnoho základních funkcí vlajkové lodi M6, ale je cenově dostupnější a představuje výrazné zlepšení oproti standardním síťovým distribučním blokům.
S6: 460 x 110 x 77 mm (včetně patek)
M6: 600 x 110 x 77 mm (včetně patek)

Chord PowerHAUS

Doporučené ceny:  S6 - 29.990 Kč; M6 - 59.990 Kč

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies