Reed 3C

Výrobce gramofonových ramen Reed společnost Tonearms.lt je maličká firma s pouhými 5 zaměstnanci, nicméně se zajímavou historií a vývojem. Designér, konstruktér a majitel společnosti Vidmantas Triukas, vzděláním elektroinženýr, pracuje v hi-fi oboru již od roku 1985. Některé z jeho prací, pojednávající o akustice, však pocházejí z jeho předchozí práce z raketového výzkumu. Působil totiž ve vědeckém výzkumu akustiky v ultrazvukové oblasti, konkrétně ve zkoumání akustického hluku plazmy u balistických raket dlouhého doletu, a má patentované tři vynálezy v této oblasti.

V (ještě "socialistickém" = čti: s omezenými součástkovými možnostmi) roce 1987 postavil Vidmantas Triukas s několika přáteli audio sestavu, skládající se z gramofonu, reproduktorů a zesilovače a představil ji v tehdejším SSSR na největším veletrhu technických novinek v Moskvě. Díky inovativním řešením (automatická regulace rychlosti hnacího motoru gramofonu, zesilovač s velmi nízkým lineárním zkreslením atd.) byl oceněn bronzovou medailí v kategorii audio zařízení. Po roce 1990 začal Vidmantas podnikat v jiných oblastech, ale zvuková zařízení zůstala jeho vášní. V roce 2007 se rozhodl vrátit k tomto oboru a přenést něco ze svých vědeckých zkušeností do světa HiFi. Po ročním výzkumu, testování prototypů, návrzích designu a opakovaném testování nabídl audiofilům první gramofonové rameno série Reed.

Protože jde o výrobky opravdu zajímavé, HiFi Voice o nich pravidelně informuje testy https://www.hifi-voice.com/testy-a-recenze/gramofony-a-analog/2024-reed-muse-1c či částí testu  https://www.hifi-voice.com/testy-a-recenze/gramofony-a-analog/4044-dr-feickert-analogue-blackbird-reed-3p i v rubrice NOVINKY - Všimli jsme si.

Na úvodním snímku tohoto textu je nejvyšší model MUSE 3C, na následujícím nejnovější MUSE 3A.

Reed MUSE 3A

Snad ještě lepší renomé má značka v oblasti gramofonových ramenének, i o těch je čtenář průběžně informován https://www.hifi-voice.com/vsimli-jsme-si/1699-novinky-u-reedhttps://www.hifi-voice.com/vsimli-jsme-si/1772-nove-ramenko-od-reed a také https://www.hifi-voice.com/vsimli-jsme-si/4434-druhe-becko-od-reedu přesto se domníváme, že je čas na komplexnější přehled.

Tři gramofony MUSE 1C (od 277.800 Kč), 3C (od 524.800 Kč) a 3A (od 15.000 €) máme za sebou, nyní k 6ti raménkům. Základem je model Reed 1H za 84.800 Kč.

Reed 1H

Jen o stupínek výš a nepatrně dražší je Reed 2G (89.800 Kč).

Reed 2G

Další malý krůček je Reed 2B (94.000 Kč)

Reed 2B

Jedna minimální mzda je skok k Reed 3P (117.800 Kč)

Reed 3P

Tady se nám to maličko láme, plus 100tisíc a jsme u Reed 5A (214.800 Kč)

Reed 5A

Exponenciální růst dorazil i do Litvy, vrcholná dvojice ramen absolutní konstrukce, vybavených laserem sledujícím boční pohyb ramenénka s motorem napájeným z baterie, aplikující korekce v reálném čase stojí podle toho jak text působí..

Reed 5T

Reed 5T a Reed 5T-BT mají cenovku 372.800 Kč rsp. 427.800 korun českých

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies