Goldring E4

Společnost Goldring představila novou vlajkovou loď řady E, kazetu s pohyblivým magnetem E4. Nová kazeta Goldring E4 je navržena jako cenově výhodný upgrade pro jakýkoli moderní gramofon s nízkou nebo střední cenou a představuje vrchol konstrukce řady E, zaměřené na výkon. Vložka E4 je navržena tak, aby byla kompatibilní se všemi tonálními raménky se střední až vysokou hmotností, které se nacházejí na většině levných gramofonů a gramofonů střední třídy.

Protože je nová vložka Goldring E4 zkonstruována ze stejně kvalitního jádra jako ostatní vložky řady E, je E4 ideální jak pro ty, kteří chtějí modernizovat zastaralou vložku jako celek, tak pro ty, kteří chtějí zvýšit výkon své stávající vložky řady E výměnou stylusu.

Nový supereliptický nahý diamantový stylus se vyznačuje nižší efektivní hmotností hrotu, lepší tuhostí a lepším zachycením vysokofrekvenčních detailů než "lepené" eliptické alternativy. Lehkost a vynikající tuhost duté hliníkové konzoly umožňuje stylusu sledovat střední až vysoké frekvence s větší přesností. Technologie Magnetic Duplex umožňuje přesnější přepis stereofonní drážky, což má za následek přesnější zvukovou scénu.

Azimut" popisuje úhel, který svislá středová linie stylusu svírá s povrchem desky, a musí být přesně kolmý na drážku. Majitelé levných gramofonů a gramofonů střední třídy obvykle nemají možnost nastavení azimutu, proto je nezbytné, aby byla vložka přesně nastavena před nasazením na raménko gramofonu - špatně nastavený azimut může způsobit zvýšené přeslechy a nerovnoměrné vyvážení kanálů. Na rozdíl od většiny konstrukcí umožňuje model E4 provádět mikroúpravy během výrobního procesu, takže každá kazeta opouští továrnu Goldring s optimalizovaným nastavením vyvážení kanálů a přeslechů a nepotřebuje žádné další nastavení azimutu.

E4 je vybavena "nahým" supereliptickým stylusem o rozměrech pouhých 7,6 x 18 mikronů (0,3 x 0,7 mil), vybroušeným a vyleštěným z jediného homogenního kusu diamantu. Díky tomu je efektivní hmotnost hrotu nižší a má lepší tuhost, což zase znamená, že jeho schopnost snímat vysokofrekvenční detaily je ve srovnání s alternativou "lepeného" eliptického stylusu výrazně lepší. Je mnohem méně pravděpodobné, že se při sledování vysokofrekvenčních modulací drážek "špatně trefí" nebo přestřelí, a díky jemně leštěnému 7,6mikronovému profilu se může účinněji vejít do těsně zabalených vnitřních drážek. Nižší zkreslení, lepší přechodová odezva a plochá frekvenční charakteristika přispívají k vyšší věrnosti ve srovnání s jakoukoli cenově srovnatelnou alternativou.

Jako doplněk stylusu s nízkou hmotností hrotu je model E4 vybaven dutou hliníkovou konzolovou trubicí. Lehkost a vynikající tuhost materiálu umožňuje stylusu sledovat střední a vysoké frekvence s větší přesností a současně snižuje zkreslení a chybné sledování.

Stereofonní informace jsou obsaženy v jediné drážce ve tvaru písmene "V", jejíž kolmé boční stěny svírají úhel 45 stupňů. Běžné kazety, které k získání stereofonního signálu z drážky používají jeden velký magnet, který interaguje se dvěma vertikálně umístěnými cívkami (jedna pro levokanálovou informaci, druhá pro pravokanálovou), mohou umožnit vysokou úroveň přeslechů - a v důsledku toho pouze skromné oddělení levého a pravého kanálu.

Model E4 využívá technologii Magnetic Duplex společnosti Goldring, která umisťuje dva magnety s nízkou hmotností pod stejným úhlem jako cívky - takže každý magnet interaguje pouze se svou partnerskou cívkou. To umožňuje modelu E4 přesnější přepis informací v drážce a výsledkem je větší stereofonní separace a přesnější zvuková scéna.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies