Amphion

Finský výrobce reproduktorů Amphion využije nadcházejícího ročníku mnichovského veletrhu High End audio k představení modelu Krypton3X. Krypton3X je modernizovaný třípásmový reproduktor a nová vlajková loď flotily reproduktorů Amphion.

Finský výrobce reproduktorů Amphion představí na veletrhu High End Mnichov 2023, který se blíží, evropskou premiéru aktualizovaného modelu Krypton3X. Krypton3X je pasivní podlahový třípásmový reproduktor se a slimákovým vzhledem. Podle svých konstruktérů přináší Krypton3X silnou údernost a nuance v celém frekvenčním rozsahu.

Cílem řady Krypton od jejího vzniku vždy bylo, aby si posluchači mohli vychutnat realistické orchestrální výkony, aniž by museli vlastnit koncertní sál. Díky technologiím a konstrukčním zkušenostem společnosti Amphion je Krypton3X vrcholem, který přináší tuto vysoce inovativní aktualizaci díky použití nového moderního výškového reproduktoru a nízké křížové frekvence v unikátní kardioidní konstrukci kabinetu, která minimalizuje nežádoucí odrazy. Podle výrobce lze aktualizovaný Krypton3X umístit do téměř každé místnosti.

Krypton3X je referenční projekt společnosti Amphion, na kterém se pracovalo 25 let. Nový výškový reproduktor a přepracovaný crossover pozvedají Krypton3X na ještě lepší rozlišení a jasnější obraz než dříve. Titanový výškový reproduktor o průměru 25 mm kombinuje nízké zkreslení s vysokým rozsahem a hladce se integruje se dvěma středotónovými měniči. Pro nový crossover byly pečlivě vybrány vysoce kvalitní komponenty, které doplňují nový výškový reproduktor, aby byl zachován podobný zvukový charakter a tón, ale s vylepšeným zvukem.

"Krypton3X nabízí zvuk v plném rozsahu v balení, které je šetrné k místnosti. Kombinace nového výškového reproduktoru a dvou osmipalcových středotónových měničů je opojně detailní a pohlcující a funguje výjimečně dobře i v akusticky náročných prostorách," vysvětlil Anssi Hyvönen, zakladatel a výkonný ředitel společnosti Amphion Loudspeakers. "Jsme velmi hrdí na to, že můžeme našim zákazníkům představit pátou verzi naší vlajkové lodi mezi reproduktory."

Krypton3X je třípásmová MTM konfigurace sestávající ze dvou umístěných vlastních osmipalcových papyrusových středobasových reproduktorů a titanového výškového reproduktoru, která využívá vlastní technologii vlnovodu společnosti Amphion k vytvoření rovnoměrného, časově přesného bodového zdroje pracujícího od 160 Hz a výše. Velká plocha zajišťuje neobyčejnou lehkost, zatímco čistoty a vysokého výkonu je dosaženo při nejnižší možné úrovni zkreslení. Žebrovaný osmipalcový reproduktor kombinuje údernost a autoritu s rychlostí a detaily, čímž vytváří vzácnou kombinaci nuancí a síly, uvádí Amphion.

Vysoce inovativní kardioidní středový reproduktor v kombinaci s technologií U/D/D (Uniformly Directive Diffusion) minimalizuje nežádoucí odrazy od bočních i zadních stěn (až o 20 dB) a zajišťuje výjimečně dobrý výkon reproduktorů Krypton3X i v malých místnostech nebo v blízkosti velkých oken. Oba středotónové reproduktory pracují ve vlastní komoře, která má boční otvory vyvrtané ve tvaru ostrého trojúhelníku.

Aby reproduktory Krypton3X produkovaly skutečně plnohodnotný zvuk, obsahují 10palcový basový reproduktor s bočním vyzařováním. Tuhá hliníková membrána a dlouhý zdvih zajišťují silnou, rozšířenou a přitom kontrolovanou reprodukci nízkých frekvencí. Skříně Krypton lze umístit buď s woofery směřujícími dovnitř, což se obecně preferuje při umístění v malé místnosti, nebo s woofery směřujícími ven pro širší zvukovou scénu ve větší místnosti. Woofer je umístěn v bassreflexové skříni mezi komorami středotónových reproduktorů a je skryt za látkovým krytem, což přispívá k nadčasové a nenápadné estetice modelu Krypton3X.

Amphion Krypton3: technické specifikace

> Typ: třípásmový bassreflex
> Výškový reproduktor: 1" titanový
> Středotónový reproduktor: 2 x 8 palců papyrus
> Woofer: 10palcový hliníkový kužel
> Křižovatka: 160 Hz a 1,6 kHz
> Impedance: čtyři ohmy
> Citlivost: 89 dB
> Frekvenční rozsah: 21 Hz až 25 kHz (+/- 3 dB)
> Doporučený výkon zesilovače: 100 W až 300 W
> Hmotnost: 70 kg
> Rozměry: 1 370 x 330 x 480 milimetrů

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies