Philips 903 OLED

Přetiskujeme zprávu společnosti Philips:

Společnost TP Vision, výrobce televizorů Philips, na veletrhu IFA představila nové televizory, na kterých spolupracovala i s externími partnery. Prvním z nich je model OLED+ 903, který má audio výbavu od legendární britské značky Bowers & Wilkins. Jedná se o první výsledek partnerství mezi společnostmi TP Vision a Bowers & Wilkins oznámené dříve v tomto roce. Další spolupráce se týká oblasti designu. Philips TV se spojil s dánskou společností Georg Jensen, tvůrcem luxusních výrobků a společně představily designový LCD televizor 9104. Dále Philips TV prezentoval model OLED803 a oznámil propojení s výrobky Amazon Alexa.

OLED+ 903 se zvukem Bowers & Wilkins
Tento model vznikl ve spolupráci s expertem na oblast High-End audio techniky. O basovou složku se starají dva pasivní reproduktory ukryté ve speciální jednotce s dodatečným mřížkováním kvůli odolnější struktuře. Dvojice středo-výškových reproduktorů jsou v tomto modelu zabudované v novém a pevnějším krytu a namířené dopředu. Slabší výškový reproduktor a tenký středový reproduktor u modelu 803 nahradil u OLED+ 903 19milimetrový titanový výškový reproduktor a středový reproduktor s tkaninou ze skelných vláken. Obojí je uložené v soundbaru, který je integrovanou součástí televizoru.

Bowers & Wilkins také pomáhal optimalizovat funkcionalitu DSP (Digital Sound Proccessing). Zesílení a celkový výkon dosahují úctyhodných 50 wattů. Výsledkem je model, který nabízí zvuk, na který jsou zákazníci Bowers & Wilkins zvyklí. Zkreslení bylo redukováno, zatímco čistota dialogů a váha a oddělení zvukové fáze byly výrazně vylepšeny.

Co se týká obrazu, tak televizor kombinuje technologii OLED s druhou generací obrazového procesoru Philips P5 a unikátním třístranným Ambilightem. Nový OLED panel nabízí o 10 % vyšší světelný výkon v porovnání s modely z roku 2017 a dosahuje maxima 1000 Nitů.

Série 9104 v designu Georg Jensen
Philips TV a Georg Jensen představují to nejlepší z evropského designu a sdílejí stejné hodnoty, jako je prvotřídní zpracování a využívání kvalitních materiálů. Obě značky u svých produktů také kladou důraz na práci se světlem. Tyto hodnoty se promítly i do televizoru Philips série 9104, který je jedinečný svým designovým zpracováním.
Série 9104 v sobě kombinuje Ambilight i leštěnou ocel a sklo, které jsou typické pro obě značky. Zkosené nožičky televizoru jsou poznávacím znamením klasického designu Georg Jensen, zatímco štíhlé tělo televizoru dává pocit, že se obrazovka vznáší. Na jedné nožičce je vyryto logo Philips, na té druhé Georg Jensen.
Spodní strana rámečku je vyrobena z leštěné oceli. Další tři strany jsou ze skla a ideálně tak zvýrazňují efekt Ambilightu. Ve stejném duchu je zpracovaná i zadní strana, která je zčásti skleněná a zčásti zakrytá matně modrým obalem. Georg Jensen tím poukazuje na svou barevnou paletu.
Leštěnou ocel nalezneme i na dálkovém ovladači, který taktéž kombinuje prvky značek Philips a Georg Jensen.

Nový OLED série 803
Tento model navazuje na úspěchy loňské série 9002, která získala více než 50 ocenění za obrazovou kvalitu napříč evropskými odbornými médii. I přesto nový OLED 803 přichází s ještě lepší obrazovou a zvukovou kvalitou než jeho předchůdce, za což si vysloužil prestižní ocenění EISA za nejvýhodnější OLED televizor.

OLED 803 kombinuje technologii OLED s druhou generací obrazového procesoru Philips P5 a unikátním třístranným Ambilightem. Výsledkem je jedinečný vlajkový produkt Philips TV.
Nový OLED panel disponuje novým a vylepšeným poskládáním subpixelů a novou antireflexní vrstvou, díky kterým OLED803 nabízí lepší podání černé a 10% zvýšení jasu oproti modelům 2017.

Amazon Alexa
Philips TV rozšiřuje své funkce Smart TV a přidává možnost spolupráce se systémem Amazon Alexa, která umožní ovládat televizi hlasem. Jediné, co je potřeba říci, je „Alexo, zapni televizor“ nebo „Alexo, změň kanál na BBC.“ Pomocí hlasu je taktéž možné upravovat hlasitost, měnit zdroj obsahu nebo ovládat přehrávání multimédií. Zpočátku bude funkce pouze v angličtině a němčině.

Pro spuštění funkce hlasového ovládání Philips Smart TV musí zákazníci vlastnit nějaké zařízení podporující Alexu, například Amazon Echo nebo Echo Spot. Uživatelé spárují jejich zařízení s předinstalovanou aplikací Alexa na jejich televizoru Philips.

Nová funkcionalita bude spuštěná s upgradem na Android TV ve verzi O, který je plánován na čtvrté čtvrtletí tohoto roku pro všechny modelové řady roku 2018, stejně jako pro televizory s procesorem P5 z modelové řady 2017.

Audiohappening 2024

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

AAI - ultimativní audiofilské kabely

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

HiFi Morava - Audiovector

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audiohappening 204

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies